Cinematografia europeana
Raspunsuri - Pagina 16
mihaela_s spune:
Filme suedeze n-am vazut tare multe, dar cele pe care le-am vazut mi-au placut. De ex. www.imdb.com/media/rm3065221632/tt0338309" target="_blank">Evil (am citit si cartea care normal ca e mai buna :)) si www.imdb.com/title/tt0083922/" target="_blank">Fanny si Alexander a lui Bergman. Desi mai am filme suedeze acasa, inca nu am apucat sa le vad.
Dar daca intrati www.sfi.se/en-gb/Swedish-film/" target="_blank">aici si dati o cautare dupa feature films, veti gasi 111 titluri de filme suedeze. Dintre ele, nu am vazut dar am auzit de la cei care le-au vazut ca merita si le am si eu pe lista de asteptare:
www.sfi.se/en-gb/Swedish-film/Swedish-film-eng/?type=Movie&itemid=371" target="_blank">Glowing stars-l-a vazut Diana mea pentru ca citise cartea si i-a placut,
www.sfi.se/en-gb/Swedish-film/Swedish-film-eng/?type=Movie&itemid=177" target="_blank">Kim Novak never swam in the Genesariet lake-eu am citit cartea si am auzit ca filmul e bun.
Am mai vazut filmul despre viata Selmei Lagerlöf care mi-a placut. Filmul se numeste Selma.
In plus, am mai vazut ecranizari de ale lui Astrid Lindgren care sunt mai vechi, dar dragute.
Un film pe care il recomand insa, l-am vazut si mi-a placut atat actiunea cat si realizarea lui, tipic suedez este www.imdb.com/media/rm857185536/tt0343221" target="_blank">Mother of mine.
Cam atat de la mine. Succes la vizionat!
fii alaturi de Mihaita
vorbe de copil...
Hobby
calator de profesie
Ramona J spune:
Multumesc pentru recomandari, sa vad ce pot gasi. E subtire oferta de filme suedeze. Ma tenteaza Songs from the Second Floor, l-a vazut cineva?
Aseara am vazut The Science of Sleep - haios, foarte diferit!
iarina spune:
Eu nu gasesc pe nicaieri de downloadat titlurile mentionate de voi. Cateva de almodovar, dar sunt cam version, deci mai bine nu-mi pierd timpul. M-am si enervat, in rest gasesti toate timpeniile hollywoodiene
Ramona J spune:
Hai ca am mina buna, am vazut Le Grand Voyage. Take that Entre Les Murs (The Class)!
Tatal marocan si fiul nascut in Franta pleaca in pelegrinaj spre Mecca, cu masina. E greu de descris cit de frumos e filmul asta, pina si melodia cu care incepe e "haunting".
Iarina, imi pare rau ca nu gasesti filmele. Tocmai am cautat pe Youtube si Le Grand Voyage e pus acolo.
iarina spune:
Ramona, pe youtube n-am cautat, nici nu stiu...se vede bine? Eu sunt inscrisa pe diferite site-uri...de unde mai downloadez..si era unul pe care chiar am gasit unele filme, dar nu e nici un seed, nu apare nimeni...si tot pandesc sa apara careva
Pana una alta, mi-am luat Hotel Rwanda...astept sa se descarce.Care nu e european oricum.
Ramona J spune:
Se vede foarte bine, vad ca la partea intii lipsesc primele minute, dar nu-i bai.
Uite aici:
http://www.youtube.com/watch?v=3VVvXU8AmJs&feature=related
Bun si Hotel Rwanda, dar n-o sa regreti deloc daca vezi Le Grand Voyage.
Edit sa adaug ca sint zece parti. La final lipsesc vreo doua minute, acolo unde el da niste bani unei cersetoare - ceea ce are un simbol aparte dupa ce ai vazut filmul.
buflea spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ramona J Tema asta o atinge si Daughter of Keltoum, am pomenit filmul asta la subiectul celalalt. |
Scriu aici ca filmul este de fapt frantzuzesc si am cautat in subiectul celalat si nu am gasit unde ai pomenit de el ...deci am vazut si eu, la recomandarea ta , Daughter of Keltoum ... mi s-a parut interesant, aproape ireal.
Putin cam static pentru gustul meu dar cu final neasteptat ... am ramas nedumerita de libertatea de miscare a oamenilor, fara bagaje (spuse oraseanul din mine) ...te hotarasti asa ca pleci de la munte la oras, o iei agale pe jos, zile intregi, mai un autobuz, mai un "ia-ma nene", nu tu un bagaj, o periuta de dinti, o hartie igienica ...
Ramona J spune:
Filmul in sine a fost un pic cam "preachy" in privinta situatiei femeilor. Mi s-a parut ca a meritat totusi pentru final.
Le Grand Voyage nu e static si e mai bun, l-ai vazut?
buflea spune:
Nu .. mai am acasa inca 3 de vazut din recomandarile tale, o sa scriu pe rand despre ele