Cinematografia europeana

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

buli, cu cea mai mare placere! Am vazut si eu intr-o stire ca au aparut cartile in romana. Prietena mea poloneza cu care am fost la ambele filme, a citit cartile inainte de a vedea filmele si a zis ca sunt mai bune decat filmele . Asa ca daca poti, citeste cartile. Eu nu am apucat. Am primul volum in romana(pe care nu am apucat sa-l citesc pana am vazut filmul), al doilea nu-l am si al treilea il am in suedeza. Insa sunt tare prinsa la scoala acum si nu voi apuca sa citesc volumul 3 pana in noiembrie cand apare filmul...las cartile pe cand mai uit actiunea filmelor.
Daca vrei sa vezi trailer-urile filmelor, cauta pe youtube cu numele suedez.

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.nazdravani.ro/" target="_blank">nazdravanii,Alina

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Nici eu nu am stiut ca a aparut filmul dupa al doilea Millenium. Sint curioasa cum o sa fie, pt ca al doilea volum mi-a placut mai mult ca primul.

Nu sint amatoare de filme politiste, cel putin nu moderne, dar in Millenium am apreciat atmosfera aia rece, inghetata, parca actiunea nu se putea petrece decit intr-o tara nordica. Si zapada care inghitea totul...As fi vrut sa-l vad in varianta subtitrata, nu dublata, sa aud cum suna suedeza...Oricum, cartea si filmul, mi-au intarit convingerea ca tre' sa ajungem in Suedia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Mooaaama, ce-i aici!

Ce bine-mi pare sa gasesc atatea postari la subiectul meu! Multumesc, doamnelor!

Mey, in primul rand, m-ati 'nebunit cu Larsson asta. Numa' asta aud in jur: Iarina citeste acum, Adela a citit si a vazut filme si-a zis ca-i de bine, cred ca de la Carmina am auzit prima oara de el, mihaela_s si marox citesc, vad filme si lauda, deci, dom'le, nu se mai poate! Am rezistat eroic pana acum dar deja ma simt inadecvata. Ca sa nu mai pomenesc de faptul ca filmele nordice sunt 'moartea mea', cum se spunea pe vremurile tineretii mele.

In al doilea rand, buli, meri neaparat de vezi 'Amintiri din epoca de aur'. E foarte misto; legendele urbane pe care le ecranizeaza sunt o amestecatura de absurd si tragi-comic (ca toata viata noastra 'ubu-easca' din ceausism); atentia la detalii si culoare locala e coplesitoare; nu exista urma de melodramatism sau indarjire, numai o tzara de duiosie.

Ma bate gandul de ceva vreme sa deschid subect separat cu filmele romanesti din Noul Val, ceea ce cred ca voi face. Ar fi pacat sa nu discutam in subiect separat niste filme care se apropie rapid de statutul de capodopera (unele fiind deja acolo, vezi 'Politist, adjectiv). Ne intalnim si acolo, fetelor/doamnelor, pliiz, pliiiz, pliiiiz!

Si l-ati lasat balta pe Almodovar? Lilanda, uitasem de 'Mujeres...'. De-a dreptul impardonabil din partea mea, mai ales ca in 'Los abrazos rotos' - care e un film despre alt film - sunt inserate niste secvente din acest film-in-film, pe numele lui 'Chicas y maletas', care au ceva (sau ceva mai mult) din 'Mujeres...'.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iarina spune:

Mihaelka io de cateva saptamani bune imi tot zic ca o sa apar pe aici...si tot ma codesc. De ce? Pt.ca inca n-am ajuns la numarul impresionant de filme europene pe care l-ati vazut voi, insa e ceea ce vreau sa fac iarna asta...ca tot o sa se intunece afara devreme
Eu citesc constiincios cronica de fime din Dilema Veche, atat pe Andrei Gorzo cat si pe Alex. Leo Serban...iar ultimul numar m-a dat gata cu festivalul de film de la Venetia. Mi-am ros unghiile tanjind dupa unele filme si mi-am zis ca imi trebuie mai multa informatie. Voiam sa va rog...nu vreti sa facem un top al celor mai bune filme? Ca tot ati inceput cu Almodovar....nu de alta dar am remarcat ca PR-ul in ceea ce priveste productiile europene e slabut fata de hollywood...si sunt filme excelente de care pur si simplu nu aflam decat intamplator...si e pacat. Cred ca o sa reiau toate festivalurile si toate cronicile din Dilema si poate vin cupropuneri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am vazut si eu filmul irlanedez recomandat de Ramona - The Magdalene Sister ..Wow !!! Absolut fantastic.
Este genul de film artistico-documentar, care reda istoria, perioada, docma, normele sociale si mai ales puterea neagra a religiei asa cum nu prea citim in manualele de istorie.
Am stat azi noapte pana la 2:00 sa citesc despre aceste Magdalene Institutions, apoi pe DVD-ul meu era si documentarul original dupa care s-a facut filmul artistic, cu personaje reale care povesteau imprejurarile in care au ajuns acolo, atmosfera, duritatea inutila a traiului in numele Domnului, vinovatia asta care era efectiv tatuata in sufletele copilelor fara macar a li se explica ce, de ce, cum ...

Acum despre film ...
- adaptarea documentarului la filmului artistic - foarte buna ... au surprins exact elemente cheie din povestirile personajelor reale
- atmosfera aia de lagar, culmea exact cand lagarele germane erau in plina activitate, este extrem de realista - totul e gri si maro, coridoarele sunt lungi, cladirile sunt inalte si reci ...
- actorii - brilianti - n-am auzit de nici unul dintre ei dar nu am nimic sa le reprosez - decat ca toate actritele mi s-au parut atat de urate (de la natura si nu de la machiaj) ca se potriveau perfect cu uratenia situatiei ...
P.S. Asa de urate sunt irlandezele astea ?

Una peste alta, un film pe care n-o sa-l uit usor.
Ramona, multumesc ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Ma bucur ca ti-a placut. Ai vazut ca ultimele institutii din astea s-au inchis in 1996 parca? Incredibil!
Am mai vazut niste filme, cred ca le scriu dincolo ca nu-s toate europene.

Mergi la inceput

Da, da ...e cam confuzant cu atatea subiecte despre filme.
Acum mi-am rezervat la biblioteca "The diving bell and the butterfly"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Hai ca asta-i european, putem scrie aici. Am notat altele la subiectul despre filme, chiar nu era niciunul european.
The Diving Bell e fantastic si e fantastic de trist. Asa ca fii atenta cind il vezi, eu am ramas cu gindul la el zile in sir. Da-s mai sensibila asa.

Mergi la inceput

Pai l-am rezervat pentru ca e biografie, si asta este o tema care imi place intotdeauna pentru ca redau o realitate romantzata ...
Trist ? Doar stii ca ma descurc cu asta, ferestre, lama pe vene ...

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Ramona J

Ma bucur ca ti-a placut. Ai vazut ca ultimele institutii din astea s-au inchis in 1996 parca? Incredibil!

Da, da ... chiar am vrut sa scriu asta ... nici acum nu-mi revin mai ales ca am citit toata noaptea despre Magdalene Asylum.
http://en.wikipedia.org/wiki/Magdalene_Asylum

Ce m-a socat pe mine a fost rigiditatea societatii in ceea ce priveste sexul - informarea inexistenta, perceptia sexului ca pe o crima si "pedeapsa" in cazul in care se intampla. Si toata norma asta sociala abrupta era impusa efectiv de biserica unei societati eminamente religioase ...
Plus "frumusetea feminia", frumusetea nativa, nu artificial imbunatatita, privita ca pe o tentatie criminala a masculilor si care drept urmare trebuie "pedepsita" din fasa ... foarte crud si medieval.

P.S. Si mai vorbeam de musulmani si Coranul lor, cand colo nici catolicii astia nu sunt prea departe ...

Mergi la inceput