Cinematografia europeana

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Tema asta o atinge si Daughter of Keltoum, am pomenit filmul asta la subiectul celalalt.
Acolo e mai mult vorba despre situatia generala a femeii in Algeria, dar la Magdalene mi s-a parut socant ca lucrurile astea s-au petrecut in Europa si atit de recent.
Edit sa zic sa iei si Evelyn, tot in Irlanda se intimpla si absurditatea asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Mai, cred ca l-am vazut pe Evelyn asta - imi suna foarte, foarte cunoscut ... stai sa mai cercetez.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Am cercetat, imi suna cunoscut dar am pus request la el inca o data.
Ah ! Si am pus si pe celalalt ...Daughter of Keltoum ...
Dupa cum vezi sunt foarte ascultatoare

Mergi la inceput

Astea nu-s din aceeasi categorie cu Magdalenele, dar cred ca merita vazute.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilanda spune:

Ia, prin febra asta millenara, sa bag si io niste sopirle daneze, un fel de top personal, fara von Trier si Bille August, ca astia-s deja celebri .

1. www.imdb.com/title/tt0366943/" target="_blank">Reconstituirea
2. www.imdb.com/title/tt0306079/" target="_blank">Mici accidente
3. www.imdb.com/title/tt0418455/" target="_blank">Merele lui Adam
4. www.imdb.com/title/tt0243862/" target="_blank">Italiana pentru incepatori, din epoca Dogmei si a Idiotilor :))
5. www.imdb.com/title/tt0273719/" target="_blank">In scurt si-n lat
6. www.imdb.com/title/tt0424965/" target="_blank">Judecatorul
7. www.imdb.com/title/tt0428546/" target="_blank">Muste pe perete...

si daca tot veni vorba de "fly on wall", recomand si iar recomand (desi nu-i danez) cel mai tare film nordic ever: www.imdb.com/title/tt0323872/" target="_blank">Psalmii din bucatarie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Lilanda, tu vrei sa mor de inima rea, pe bune. Din listoiu' ala n-am vazut decat 'Reconstruction'.

Trouve avant de chercher

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Vai, dar ce inghesuiala e la subiectul asta! Ma bucur mult de tot! Asa de mult, incat am facut o listuta consistenta si am trecut si la fapte: deocamdata am "executat" Unconscious (2004), recomandat de Oana_MC. E o comedie freudiana irezistibila, exact asa cum ne-a promis si ea. L-am vazut chiar de doua ori, ca nu am rezistat, prima oara l-am vizionat singura, exact cand a venit plicul de la netflix si a doua oara i-am tinut sotului companie, ca a vrut sa il vada si el :)

Ramona, legat de filmul ala cu Magdalenele, eu am vazut un documentar... horrific! Nu stiu daca m-ar mai tine puterile sa vad si filmul, dar probabil ca ar merita vazut.

Tot recent am revazut Last year at Marienbad. M-am gandit sa il trec initial la topicul despre filme vechi, dar de fapt se incadreaza mai bine aici. Asta nu e film vechi, e de nelocalizat in timp . La un hotel de lux, un frumos necunoscut se indreapta spre o frumoasa necunoscuta si ii spune ca s-au mai intalnit (si iubit) cu un an in urma si ea i-a dat din nou intalnire acum, aici (intr-un decor cam suprarealist, fie vorba intre noi). Ea insa nu pare sa isi aminteasca, e convinsa ca e o confuzie. L-ati vazut? Daca da, ce impresie v-a facut? Editez ca sa adaug si linkul: http://www.imdb.com/title/tt0054632/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Cum de am uitat: am vazut si Cherry Blossoms despre care ne-a vorbit atat de frumos Eloise, cu ceva timp in urma. E un film sensibil, pictat in culori simple si delicate... Structura de baza imi reaminteste de faimosul Tokyo Story, de fapt am fost convinsa pana intr-un punct ca e un remake. Nu as putea spune ca m-am regasit in relatia parinte-copil din film, dar cred (sper) ca am inteles-o. Si voi fi atenta sa imi pastrez deschise puntile de comunicare cu fetita mea, asa incat sa nu ma trezesc peste ani intrebandu-ma la fel ca parintii din film: "oare cand s-au transformat copiii nostri, ca nu ii mai recunoastem?".

Si cum am decis sa atac si listuta lilandei, astept cu nerabdare sa soseasca plicul cu "Merele lui Adam" si "Italiana pt incepatori" :))

Mergi la inceput

Musetto, eu zic sa-l vezi ca merita.

Sint si eu pe lista de asteptare cu Last Year at Marienbad, Cherry Blossoms (multumesc fetelor pentru recomandare) si Italian for Beginners (intimplator, nu citisem recomandarea de aici).

Eu am vazut aseara Eternal Sunshine of the Spotless Mind. Daca tot sint la subiectul asta il scriu aici, desi nu-i film european. Mi-a placut mult, e pe lista mea de ani de zile si uite ca abia acum i-a venit rindul. Mai bine mai tirziu decit niciodata! Ma uimeste Jim Carrey, la cele mai multe dintre filmele lui nu m-as uita nici cu coada ochiului, dar filmul asta si Fun with Dick and Jane mi-au placut tare mult!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sanca spune:

The Chorus
Les Choristes / Chorists - mi-a placut si filmul si coloana sonora. E buuuunnn. (L-am postat la alt subiect, dar e mai adecvat aici).

Lilanda, vazut Italiana ptr incepatori, haios filmul.

Recent am vazut si "Gloomy Sunday" - bun filmul, actiunea se petrece in anii '30 in Budapesta.

Mergi la inceput