mamici de zmeurici iulie - august 2009 (22)

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

'neatza fetelor!

Muffinutza,vreau sa te incurajez si eu putin ca va fi bine,bebele tau e sanatos si daca intrii pe-aici te incarci cu optimist si timpul ramas pina la intilnirea cu el pare mai scurt.Nu stiu cum e la voi dar aici dublu sau triplu nu se mai fac,au rata mare de eroare si dupa 35 oricum nu erau relevante.De ce nu faci"Nackenfalten-Transparenz-Messung"(traducere,in ro,e masurarea pliului nucal dar analiza e mult mai complexa)?(mQQm,pliz,care e traducerea completa a analizei in engleza?).
Deci se masoara transparenta pliului nucal,se masoara osul nazal,mai multi parametrii(daca ii vrei exact ma pot uita in foile de la clinica)se verifica f amanuntit inimioara(valve,camarute,flux arterial,circulatie)pt ca se stie ca,majoritatea copilasilor cu sd au defecte la inimioara.Separat se fac analize de singe,Betahcg si Papp iar la final,corelat cu virsta mamei(la virsta mea,36,riscul de virsta este 4%),greutatea mamei,se stabileste un indice de risc.La mine riscul e de 1/7000 si ceva,deci ff mic.Daca faceam amniocenteza riscul era de 1/100 sa pierd copilul adica in cazul meu,mult mai mare asa ca am ales sa nu fac.Doctora de la prenatal diagnostic mi-a zis si o parere personala ca la mine nu vede nici un motiv sa fac amniocenteza avind in vedere rezultatul analizei asa ca m-am linistit.

Blanca ,ma bucur mult ca ai venit cu vesti bune,stai in pat si fii linistita,ajuta f mult.

Micaalsa,si noi avem zapada,chiar multa,f multa.Acusica ies si eu in gradina sa fac niste poze,suntem sub nameti.Si eu m-am sculat devreme(7 si ceva...)dar m-am culcat devreme pt ca noaptea anterioara nu o dormisem,am avut o insomnie crunta.Dimineata m-am sculat pt ca am auzit-o pe fiica-mea cum a intrat pish-pish,sa ne puna pe noptiera Valentin's Card facut de ea.

Elenade,felicitari,ce frumos sa vina deodata o pereche .

Patricia ,tu intrebai de greturi?Si eu inca mai am,vad ca noi avem aproape acelasi termin.Cind ai aflat ca ai fetita?Ce frumos,si eu vreau.Voi afla,sper,ca luni cind merg la eco.Trebuie sa aflu,fiica-mea nu prea mai are rabdare .

Giova,deci si voi aveti zapada la Timisoara,a venit de-aici .Aparusera deja ghioceii?
"La multi ani fericiti!"si iti mai doresc ca doctorul sa se fii inselat si in burtica sa fie totusi fetita ta mult dorita.

Ca de obicei,nu stiu ce vroiam sa va mai zic,dar va transmit la toate weekend linistit si petreceri frumoase celor care serbeaza indragosteala.

Alina,mami de printesa si baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Moniland spune:

Muffi, ma gandesc la tine sa fie totul ok. Chiar daca nu mai intri sa stii ca iti tin pumnii si va pupam toate trei . Curaj Muffi, nu te lasa doborata ca ai in burtica un leut puternic.

Eu iau de o luna Centrum materna si pana acum nu mi-a creeat pofta de mancare. Sunt la fel ca si inainte cu mancarurile si preferintele. Mai nasol cand ma duc la supermarket si trec pe la raioanele cu carnuri ca-mi vine sa-mi vars matele. Asa am fost si azi si am plecat rapid de acolo fara sa cumpar nimic. Am ajuns acasa, am despachetata si ... fructe si sucuri si apa minerala. Deci iar nu am mancare in casa. Dar azi ne scoate sotul in oras, pe toate trei ca suntem la pachet

16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns PatriciaArdeleanu spune:

Alina, mie masuratorile aceastea mi le-a facut la eco morfo, cu pliu nucal, os nazal, etc.Ea dormea cu manutele la ochi si a trebuit sa o zgaltaie mult dr sa ii poata masura nasucul. cf eco totul este f bine si riscul fff mic.
eu am aflat lunea trecuta. dr chiar mi-a trecut si pe foaia cu rezultatul sex feminin. acum sa speram ca nu se va schimba, desi instinctul meu mereu mi-a zis ca e fetita!

iti tin pumnii si tie si fie asa cum iti doresti!!

Patricia s14 si Rebecca 05.02.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns m_i_s_s_y spune:

Ciao fete minunate!
Mai mult ca sigur ca sunt inca moderata asa ca scriu mai multe mesaje sa fiu in timp real cu voi.

Mergi la inceput

Sunt si eu o graviduta cu un bebel mare de 12 saptamani si 3 zile!
sarcina mea a fost obtinuta dupa al 3-lea FIV facut la Szeged la dr. Zadori.

Mergi la inceput

V-am citit din prima zi...simt ca va cunosc pe toate! Sunteti formidabile! Am noroc cu voi..voi ati facut zilele sa treaca mai usor...durerile de burtica sa nu mai fie tragedii...greturile sa treaca mai repede. As fi intrat mai repede dar...stiti voi...mai ales cele pentru care bebeii s-au lasat asteptati...a existat intotdeauna acel "Oare e adevarat??!!??"

Mergi la inceput

Ne primiti si pe noi?
DN-05.06.1979
ET-04.12.2008
DPN-25.08.2009
PUPE!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giova spune:

Muffi eu zic sa nu te alarmezi degeaba, asteapta si rezultatul de la TT, ma gandesc ce e in sufletul tau. Sper sa iei decizia cea mai buna....sunt multe fete care au facut amnio si nu au patit nimic, depinde si de dr. care-o face, depinde de multe....
Ai incredere si roaga-te la DD, sunt sigura ca te va ajuta in decizia pe are o vei lua.
Sper di suflet sa mai intri pe aici, sa ne mai tii la curent, o mana de cate suntem...macar cu niste simple cuvinte suntem alaturi de tine.
Alina mersi de urari.
Zapada la noi e pe duca, dar marco tot a iesit aproape 2 ore si azi, dar cu tat-su', eu am ramas acasa, m-am vopsit...nu mai puteam sa vad putinele fire albe care au aparut.
Micaalsa super zapada de la voi. La noi a inceput sa se topeasca, dar a fost buna si cat a fost.

un Happy Valentine's frumos si plin de iubire si fericire sa aveti!!!

_
Gio17+ si Marco(06.01.2006)
poze

Mergi la inceput

Vad ca si unele dintre voi au aceeasi dilema: da sau nu testelor?
Drept e ca de la primul beta hcg pozitiv m-am inecat de cat am navigat in fel si chip pe net, cautand raspunsuri la toate chestiile care mi se intamplau, imi treceau prin cap, sau pur si simplu auzeam intamplator...am suferit cand am vazut ca visul se poate destrama si cum ne-au parasi mamicile de ingerasi...am citit despre avortul spontan si depre toate grozaviile ce ni s-ar putea intampla de am ajuns sa-mi fie frica sa merg...realitatea este ca suntem cu toatele binecuvantate sa fim mamici..binecuvantate cu o (sau mai multe)minuni dar si cu cea mai mare responsabilitate..cea de a fi mame.
Asa ca pana la urma m-am hoarat sa fac TT si apoi...vedem ...nu sunt inca hotarata...
Voi mai simtiti dureri de burtica, asa, ca mici junghiuri laterale? or fi normale?
Pup cu drag si fetele si burticile!

Mergi la inceput

Si...Muffi...nu pleca...eu de cand va citesc mi-am dat seama ca nimeni, absolut nimeni, in afara de voi nu poate simti ce simt eu acum, nici teama, nici speranta, nici iubirea pentru ala mic de cativa centimetri...urmarindu-va de atata timp mi-am dat seama ca forumul asta e mai mult decat un forum...e locul ala in care nu mai exista nimic decat prietenie si intelegere.
Pup fetele si burticile!

Mergi la inceput