La Multi Ani Darwin

Raspunsuri - Pagina 21

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Nu ca ai fi nesuferit mereu, dar ma gindesc ca fetele de cruta tocmai ca sa nu iti verifice teoria.
Baftosule!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Eu, dimpotriva, am avut o zi ex-ce-len-ta
http://www.youtube.com/watch?v=kS_MAZ-Ne78&feature=related

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tata lu Toma spune:

Multam Liliana pentru minunata "nuit d'amour" desi usor preversa, ca sa zic asa, alaturarea bigbengului cu fantasmele lu' bietu' Hoffmann ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Citat:
citat din mesajul lui tata lu Toma

Multam Liliana pentru minunata "nuit d'amour" desi usor preversa, ca sa zic asa, alaturarea bigbengului cu fantasmele lu' bietu' Hoffmann ...

www.treklens.com/members/pozaru/photos/" target="_blank">Ceva poze

Aoleu, unde dai si unde crapa
Si cand ma gandesc ca am ales clipuletul asta pe doua criterii: 1. sa nu fie prea lung si sa plictiseasca auditoriul si 2. pentru ca are unele imagini superbe.

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Acu' desi Sabina trage spuza supranaturalului pe turta muzicii adevarul este mai degraba in sensul ultimelor doua mesaje asa cum vedem de la urmatorul nostru invitat pentru care muzica este preambulul unei "nuit d'amour"

PS: include si o mica excursie in lumea plagiatului

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Doruletz, Xeno, voi si "biomuzicoligistii" faceti o confuzie.
Nu orice insirare de sunete este muzica.
ca din insirarea de sunete s-a nascut ulterior si muzica, da , de acord, insa muzica apare abia atunci cand intentia este de a comunica idei .

PS Cat despre plagiatul respectiv, nu pot spune decat minunata este lucrarea lui Dumnezeu

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns doruletz spune:

sabina, mi-ai spulberat un mit, io eram convinsa ca, dimpotriva, "muzica e limbajul emotiilor":)

apropos de muzica si de univers, un astrofizician si un compozitor au 'tradus' in muzica pulsatiile stelelor: variatiile de temperatura produc unde acustice care pot fi percepute de urechea umana. Poate explica Xeno mai clar
De ex, muzica de acum 13 miliarde de ani suna www.konkoly.hu/staff/kollath/stellarmusic/StellarMusicNo1.mp3" target="_blank"> cam asa (de ascultat doar daca nu sunteti singuri acasa:))

iileana, ma mai gandesc daca sa inlocuiesc stiinta cu "sistemul cultural"...Depinde ce intelegi tu prin asta. Cultura rudimentara au si alte specii. S-a constatat ca cimpanzeii sunt chiar capabili de emotii estetice, de ex aleg un drum ocolit doar ca sa admire o cascada. De muzica am vazut deja ca sunt capabile si alte specii:) In plus cultura nu inseamna doar arta ci si transmiterea cunostintelor si obiceiurilor din generatie in generatie. Iar acest lucru se intalneste intr-o forma sau alta la multe specii. Pe cand stiinta fundamentala e cautarea permanenta de a stii tot mai multe lucruri, fara utilitate neaparata, iar asta e o activitate specific umana.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Citat:
citat din mesajul lui doruletz

sabina, mi-ai spulberat un mit, io eram convinsa ca, dimpotriva, "muzica e limbajul emotiilor":)

apropos de muzica si de univers, un astrofizician si un compozitor au 'tradus' in muzica pulsatiile stelelor: variatiile de temperatura produc unde acustice care pot fi percepute de urechea umana. Poate explica Xeno mai clar
De ex, muzica de acum 13 miliarde de ani suna www.konkoly.hu/staff/kollath/stellarmusic/StellarMusicNo1.mp3" target="_blank"> cam asa (de ascultat doar daca nu sunteti singuri acasa:))

iileana, ma mai gandesc daca sa inlocuiesc stiinta cu "sistemul cultural"...Depinde ce intelegi tu prin asta. Cultura rudimentara au si alte specii. S-a constatat ca cimpanzeii sunt chiar capabili de emotii estetice, de ex aleg un drum ocolit doar ca sa admire o cascada. De muzica am vazut deja ca sunt capabile si alte specii:) In plus cultura nu inseamna doar arta ci si transmiterea cunostintelor si obiceiurilor din generatie in generatie. Iar acest lucru se intalneste intr-o forma sau alta la multe specii. Pe cand stiinta fundamentala e cautarea permanenta de a stii tot mai multe lucruri, fara utilitate neaparata, iar asta e o activitate specific umana.

Da, da doruletz.
De fapt de cite ori dai drumul la radio si nu prinzi postul, "staticul" ala e de fapt "muzica stelelor" de acu miliarde de ani, la fel cum stelele pe care le vedem pot fi moarte de pe vremea lui Gilles Binchois (asa stiu ca inca putem vedea stele moarte de acu 680 de ani),
A

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Grace
O alta cauza a necesitatii aparitiei vorbirii (care-i inca actuala ) este supravietuirea. Oamenii maimuta de atunci au inteles ca daca nu coopereaza intre ei nu au cum supravietui. Astfel, se pare ca altruismul (o calitate incerta astazi si pe cale de disparitie) i-a stimulat sa comunice intre ei (daca vine tigru' sa-mi spui! ) asigurindu-le supravietuirea si dezvoltarea ulterioara.

Grace
nu cumva faptul ca stiinta incearca sa determine "scopul" evolutiei ca sa poata reconstitui ipotetic treptele-puzzle prin care a fost atins este tocmai dovada capitala ca stiinta e si ea doar o alta dogma acolosha? :-)) "necesitatea" limbajului/mersului in doua picioare/tribalizarii implica un plan, defineste determinismul in evolutie, corect? dar asta scrie deja in Biblie. :-))

pasajul de mai sus descrie exact cum s-a nascut contractul social, dar e prima oara cand aud formula aplicata limbajului, trebuie sa mai studiez. in loc de altruism, eu stiam ca tocmai egoismul, dorinta de supravietuire l-a aliat pe om cu semenul sau, nu dragostea pentru specimenii asisderea - contrazice principiul supravietuirii celui mai tare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui Mihaelka

Citat:
citat din mesajul lui conchita
inventarea uneltelor tine de gandire, dar daca vrei sa legi gandirea de limbaj, trebuie sa ne referim la gandirea conceptuala. recent, s-a descoperit ca exista si alte specii care dispun de gandire conceptuala, dilema e de ce nu conduce asta la limbaj articulat. iar raspunsul fiind ca poate exact pentru ca nu au nici o legatura. drept sa spun, eu credeam ca limbajul este gandire conceptuala...

Si eu credeam ca limbajul este gandire conceptuala - ai spus-o foarte bine.
Nu stiu insa ce sa spun despre cazurile de language savants cum e Christopher, care vorbeste 16 limbi straine, desi sufera de hidrocefalie si autism. Nu stiu in ce masura limbajul lui este gandire conceptuala.

ei bine, printre atatea speculatii semi-stiutoare, ce mai conteaza si-a mea: daca e sa devin avocatul diavolului si sa explic exact ce ai punctat tu aici excelent, dpdv evolutionist, exceptiile sunt mai relevante decat norma. nu un asa zis "accident" genetic a creat milioanele de verigi lipsa intre specii? poate Christopher este exact dovada care ne lipseste, nu Marx.

Mergi la inceput