La Multi Ani Darwin

Raspunsuri - Pagina 18

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns xenocid spune:

Citat:
citat din mesajul lui lilianasoare

Mai, eu cred ca e clara pentru toata lumea distinctia limba - limbaj - vorbire, asa ca nu insistam

Liliana bine ai venit. Te asteptam la subiectul asta .
Profit de ocazie si ii urez si Sabinei bun venit adaugand la cele enumerate de tine si tonul care asa cum vom vedea in secventa urmatoare este extrem de important.

Come to The Dark Side ... we have cookies!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Doruletz, stiu chinuiala care deriva din saltul catre limbajul abstract. Montague s-a chinuit sa demonstreze ca nu e nicio diferenta intre semantica limbilor naturale si semantica limbajelor formale. Ce nebunie doar sa citesti transcrieri de propozitii simple in predicate logic.

Lilanda, Lenneberg e cunostinta veche. Numa' ca uitasem de el - asta e soarta tragica a savantilor trecuti in umbra vedetelor care steal the show

Andrada, discutia despre conversatia cu masina imi aminteste de faimoasa replica chomskyana (sau o fi faimoasa doar in capul meu) 'If computers were capable of thinking, we shouldn't call the whole thing artificial intelligence; we should call it natural stupidity' (citat aproximativ de care sunt foarte fond).

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui lilanda

Citat:
citat din mesajul lui lilianasoare
Pe scurt, iata ce cred: capacitatea de a deprinde limbajul articulat reprezinta o caracteristica specifica speciei umane.

Nope...mai sint si papagalii!! Reproduc fidel sunete articulate; ce le lipseste lor e insa intelegerea!!

"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol

BLASFEMIEEE! Tocmai ai intinat memoria lui Alex!

Pepperberg wrote that Alex's intelligence was on a par with that of dolphins and great apes. She also reported that Alex had the intelligence of a five-year-old human and had not even reached his full potential by the time he died. She said that the bird had the emotional level of a human two-year-old at the time of his death.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilianasoare spune:

Pai papagalii or reproduce cu fidelitate sunete articulate, dar sunt capabili sa creeze combinatii noi? Alex asta era in stare?

Mai, dar Lenneberg nu era cel care pleda pentru existenta "perioadei critice" (dincolo de care deprinderea unei limbi ar deveni dificila sau chiar imposibila), care s-ar desfasura intre 1-10 ani? Adica, procesul de recuperare a limbajului in cazul copiilor suferinzi de leziuni traumatice era facilitat in primii ani de viata, devenit foarte dificil dupa varsta de 10 ani. Cazurile copiilor "salbatici", ai caror educatori s-au lovit de dificultati considerabile in incercarea de a-i deprinde cu utilizarea unei limbi naturale, confirma ce spunea Lenneberg.

"Cei care au modele de urmat in familie sunt cei mai bogati mostenitori"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

Dubla blasfemie. Sunetele lui Alex ca si capacul de Xerox sint numai oglinzi ale OMULUI. Emotiile sint biete amprente ale canii din care bea omul sau a feedbackului pe care il dam cind ii trintim perdeaua peste colivie la cuvinte urite. La animale ca si la masini ai ce bagi (cam asa sint si regimurile de slabire).

Un argument poate fi facut despre motivul ptr care genele vorbirii (ale "gramaticii" ) pot fi silenced atunci cind nu sint activate in "window of oportunities". Baiatul crescut de lupi n-a mai vorbit niciodata.

Mihaelka funny rau, ca tot imi dadu ideea, poate n-avem nevoie sa ne intelegem ci doar sa vorbim aceeasi limba, in final "all comes together somehow"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ce faceti, mai draga, "daca nu poti sa-i convingi, inunda-i?"
Ca altfel nu vad legatura dintre muzica (doar daca vreti sa ne povestiti cam in ce masura muzica isi datoreaza istoria diverselor culte religioase ), Monty Python, militieni (asta-i din categoria Mircea Badea sau din categoria "are si evolutia defectele ei"? ), papagali si citate din memorie?!!

A, am si eu un citat din memorie. "Teoria evolutiei este o teorie stiintifica; atat".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Llaura, nu ma starni, ca io multe nu astept[;D]

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beshter spune:

Citat:
citat din mesajul lui Llaura
citate din memorie?!!

Pai memoria este produsul functional al selectiei naturale.

You cannot both dance and not pay the piper.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Citat:
citat din mesajul lui Sabina

nu ma starni

Ah dar de ce nu, am eu o senzatie ca n-o sa ne povestesti despre cum canta musculita de otet

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Llaura

Ce faceti, mai draga, "daca nu poti sa-i convingi, inunda-i?"

Laura, in ciuda unor sporadice interventii isterice subiectul de fata arata chiar foarte bine!

Mergi la inceput