La Multi Ani Darwin
Raspunsuri - Pagina 14
tata lu Toma spune:
"dar daca Barenboim (evreu) a putut sa cante Wagner in Israel, eu zic ca a iesit in castig (sufletesc)"
hahaha, bre Sabino, Barenboim e precis agnostic !
Mie-mi place opera, da' sincer sa fiu Wagner e un pic prea mult pentru mine, desi n-am nimic personal cu el.
iileana spune:
Tata lu' Toma, . Ai totusi grija cind aduci vorba de "discursuri flamboaiante foarte bine documentate dar doar partial corect argumentate", ca mie de la un enunt similar mi s-a tras acuzatia de "agresivitate". (Ce-i drept, io le si definisem, verde'n fata : diversiuni.) Asta in cazul in care nu a deranjat de fapt ca i-am zis lui pakicetus "lup", in loc sa-l fac "vaca". Ceea ce schimba intrucitva datele metaforei ;).
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid Atunci cand ajunge si un Ziarist la Observator (lucru care dupa stiinta mea nu s'a intamplat de la infiintare pana vara trecuta) afla si lumea lucruri extraordinare despre ei. |
Xeno, dar evenimentul la care faci referire chiar a fost mediatizat. Si nu de "un Ziarist", ci cam peste tot in mass-media. Sigur, relatarile au variat in functie de puterea de intelegere a fiecarui reporter si de timpul de emisie/spatiul in pagina disponibile. Prin toamna chiar a aparut, pe diverse site-uri, si filmarea integrala a acelei conferinte de presa. Asa ca io zic ca presa a facut, atunci, treaba destul de buna.
Roisin si Xeno, poate faceti, totusi, topic separat pentru AIA. Unul care sa se nasca sub o stea ceva mai norocoasa decit cel de fata :).
Sabina spune:
pai ce conteaza cum e Barenboim, agnostic sau nu.
ideea era alta, si anume drama Holocaustului si muzica.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Sabina, Sofia Galagia si bb Gheo
tata lu Toma spune:
Bre Sabino, se vede ca ai enspemii de mesaje, esti obosita rau si ti-ai pierdut si simtu' umorului. Subiectu' era despre Darwin nu despre Wagner, tii minte ?!
Sabina spune:
taman asta vroiam sa scriu
beshter spune:
Citat: |
citat din mesajul lui xenocid [quote]citat din mesajul lui Mihaelka Tot genetica ne'a aratat ca a existat candva o mama a tuturor limbilor deoarece omenirea a trecut printr'o "gatuire a evolutiei" atunci cand am fost cu totii nu mai mult de 2000 de indivizi. |
Asta ne-o arata in primul rand lingvistica. Comparatistii (Bopp, Schleicher, ca sa nu mai spun de Saussure cu teoria laringeala) s-au apucat de reconstruit Proto-indo-europeana inca din sec. al 19-lea.
Iar in 1903, Pedersen s-a gandit ca n-ar strica sa mearga putin mai jos (sau mai sus) si sa gaseasca radacini si mai adanci, propunand astfel Nostratic, o limba-mama din care s-au desprins limbile indo-europene, fino-ugrice,semitice, hamitice etc.
In momentul asta, ma intereseaza foarte tare doua aspecte: cum i s-a nazarit lui Homo Neanderthalis sa articuleze ceva si cum s-au babelizat limbile (provided that ipoteza Nostratic e corecta).
You cannot both dance and not pay the piper.
Sabina spune:
asta ma intereseaza si pe mine (pt ca muzica tot de-acolo vine)
Sabina spune:
nu gresesti deloc, si asta i cerca sa spuna Conchita, ca poti credincios si fara sa crezi ca pamantu s-a nascut acu 6000 de ani.
MissParker spune:
Io nu sunt religioasa, dar zau ca am sa incep sa ma rog la D-zeu sa ma elibereze de buldogii care s-au prins de fesele mele virtuale de cand am declarat ca sunt anti-vaccin