Bobocei de septembrie-octombrie 2008 (53)
Raspunsuri - Pagina 7
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui musettepink Babymom e adevarat cu fructele dar daca le dam borcanase nu se invata cu ele si apoi cand voi vrea eu sa-i dau fructe facute de mine sa-mi dea peste lingura ca in mod cert nu sunt asa de bune ca cele din borcan? Minunea a venit! ![]() de printisor Luca Nicolae |
Exista riscul asta, nu zic, mai ales daca bebe e mai mofturos, mai cu... personalitate, dar nu-i mai mare riscul sa-i faci rau cu fructele "indopate"?
Mama lui Dragos (04.10.2008) si a lui Victor (12.09.2003)
baby_boy spune:
Si mai e o chestie legata de borcanele..cum la inceput trebuie sa-i dam 2-3 lingurite...iar un borcanel poate fi pastrat doar 48 dr ore dupa ce e deschis...aruncam la greu. Cel putin eu asa am inteles
CRISTINA , mamica lui Raducu (7.10.2008)

in asteptarea lui Radu
Radu Gabriel
Nocom spune:
musettepink cartea pe care eu am folosit-o f tare cand l-am crescut pe Matei, este 400 de retete culinare pentru copilul tau 0-3 ani, de Laurentiu Cernaianu.
E f buna are in ea si fff multe retete fff bune, are si cantitatile cat ar trebui sa pape bebe la o masa, meniuri pe zile..... f multe. O recomand
lumi super ca rana a disparut!!!! Super si de rufe, vezi ce soacra minunata ai, si bebei si rufe....mmmmm. Dar imi pare rau de micutul care a plans dupa mami.....poate data viitoare o sa fie mai obisnuit cu buni....
Nu am apucat sa citesc mai mult, so
mami de
Daria Anastasia (24.09.2008) si
Matei (11.07.2004)
poze cu noi
poze DARIA
_giulianna_ spune:
Legat de borcanele, am citit in Dr. Spock urmatoarele:
"Ii puteti da bebelusului fructe la oricare masa, chiar de 2 ori in fiecare zi, in functie de apetitul si digestia lui. Cresteti cantitatea din fiecare fruct pe masura ce bebelusul invata gustul si se obisnuieste cu el. Majoritatea bebelusilor sunt multumiti daca li se ofera jumatate de borcan de piure de fructe. Le puteti oferi cealalta jumatate in ziua urmatoare. Fructele pot fi tinute 3 zile daca sunt bine refrigerate. Insa nu ii dati copilului de mancare direct din borcan decat daca aveti de gand sa i-l dati pe tot la o singura masa; saliva introdusa in borcan poate face ca alimentul sa se deterioreze rapid."
Mami de
www.flickr.com/photos/31848759@N02/sets/" target="_blank">Eduard-Gabriel (17.08.2008)
Ticker Edi
babymom75 spune:
Ada e OK! dar... cum banuiam, puuutin prea larg. Am identificat 3 greseli:
1. partea din fata ai lasat-o prea larga - n-o intinde in fata deloc, se lasa ea cand pui copilul
2. dupa ce ai pus partea din fata si ai trecut-o peste umarul drept ti s-a rasucit materialul si s-a format o cuta; trebuie sa prinzi marginea superioara a materialului, cea care se afla sub brat si s-o aduci peste umar astfel incat marg. sup. sa ajunga spre gat, nu spre umar. Ma intelegi ce vreau sa zic?!
3. dupa ce pui copilul, desfasori mai intai partea de material care e mai aproape de copil si apoi vii cu X-ul pe deasupra, ca altfel cea de dedesubt ramane imbotzita.
Succes in continuare! 
babymom75 spune:
Lumi ma bucur ca esti bine si ca s-a dus pardalnica de rana! Vezi ce soacra buna ai?!!?
gaia.nevia spune:
Babymom, merci, mai lucram.
Nu stiu cum, dar la fiecare infasurare mi se pare ca sunt mai impiedicata decat la precedenta....![]()
La pct 3 asa am facut, adica am bagat piciorusul intai prin ramura lui X lipita de mine, apoi prin cealalta. Totusi nu reusesc sa i-o trag frumos peste fund, nu pricep de ce. Cealalta in schimb vine grozav.
Si inca ceva, mi se pare prea lat. 50 cm ar fi fost mai bine pentru manevre. Nu stiu insa daca i-l mai puteam trage cu totul peste cap ca azi, cand a batut un vant rece ingrozitor. In carrier nu aveam nicio sansa!
Ada, mama de baieti:
Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008)
povestea nasterii ; my blog
Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te!
babymom75 spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui gaia.nevia La pct 3 asa am facut, adica am bagat piciorusul intai prin ramura lui X lipita de mine, apoi prin cealalta. Totusi nu reusesc sa i-o trag frumos peste fund, nu pricep de ce. Cealalta in schimb vine grozav. Ada, mama de baieti: Teo (10 aprilie 2007) si Radu (22 octombrie 2008) povestea nasterii ; my blog Topic: mama... de mai multe ori! ; Topic: nu renunta! Informeaza-te! |
Da ai dreptate ai bagat intai piciorusul ala dar cand ai desfasurat materialul, ti-a ramas adunat tocmai pt. ca l-ai desfasurat mai intai pe partea cealalta; cand desfasori materialul salta putin copilul in sus sa nu i se agate de fundel si intinde-l de la un genunchi la celalalt al copilului.
simodina spune:
Salut fetele si bebicii!
Anca
sunt aici, va citesc din umbra. E Mara racita de 2 saptamani si de 2 zile a tusit rau, am fost cam ingrijorata. Azi am alergat dupa Culcer si am reusit sa o prind sa vina sa mi-o vada - din fericire nu are decat muci uscati in gat si tre sa o desfund mai bine. S-a smechirit pitica, imi da afara serul fiziologic cand i-l pun pe nas si mi-a desfundat-o ea in urlete dar i-a iesit.
Mie mi-au venit rushii azi, sunt cam dezamagita, era asa fain fara. S-a diminuat putin si lactatia dar fata nu simte ca oricum mananca prost de cand e bolnava. Am vorbit si de diversificare si mi-a dat verde la ce voiam eu sa fac - adica sa incep sa-i dau sa guste cum se insanatoseste dar diversificarea p-zisa sa o incep pe la 6 luni juma' asa.
300 spune:
Ok babymom, si restul fetelor care m-au intrebat. Materialele sunt astea:
- cel mai subtire, este cel despre care ziceam ca a ramas la 90 de cm dupa spalare. In poza am legat-o cam slab. Nu este deloc elastic si uneori daca strang tare mi se pare ca icneste si ca o sufoc si-i vine sa vomite. In plus nu stiu daca ii stau bine picioarele. Acum n-a protestat, ce-i drept, si nici in alte dati; am vazut in schimb pe net cum le petreceau picioarele in jurul taliei, ei bine mie mi se pare un pic radical si nu-mi da mie mobilitate. De altfel si Anda a protestat cand am incercat. Si niciodata nu-mi dau seama cand e prea jos sau prea sus.
- Asta e un fel de flanela, este destul de elastic materialul.
- Asta e un material imprimat doar pe o fata, pare un pic cauciucat la atingere, este rigid-rigid.
- Asta este asemanator celui [pportocaliu, doar ca ceva mai gros. E bumbac normal, din care se fac rochii.
Sper ca nu v-au durut ochii. Astept sugestii/ comentarii.
de Anda Teodora din 10.10.2008
puiul meu dulce si mic Anda
pozne in asteptarea Andei
b de la bebe, blog...

de printisor