Vegetarienii

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sansiju spune:

Hello vegetarienilor si celor in devenire...
eu am fo' vegetariana convinsa (mila de animale, senzatia de care vorbea cineva mai inainte ca mananc o halca de animal mort, etc...) doi ani inainte de aparitia fetitei mele , si inca doi dupa, dar dupa o vizita la medic, a trebuit sa ma gandesc de doua ori daca sa continui sau nu
intr-adevar, nivelul globulelor rosii scazuse f mult si am dat intr-o anemie pe cinste.
am facut un compromis cu doctorita mea: doua zile pe saptamana, pui.
nu vreau sa sperii vegetarienii, nici sa dau apa la moara carnivorilor, dar voiam doar sa va vorbesc despre anemia care poate aparea in ciuda oricaror sentimente de mila sau dezgust fata de carne.
in rest, mult succes si viata lunga si sanatoasa tuturor

Sansiju

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Da aia care au renuntat la carne au renuntat si la 1-2-3 pahare de vin? fasole cu vin, sau spanac cu vin nu prea merge

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns addinel spune:

si noi vrem incet, incet sa renuntam definitiv la carne. eu nu ma omor cu ea oricum si am citit undeva ca cica resturi de carne ar ramane pe intestine ani de zile dupa consum- evident, mi s-a facut sila. sotul spune ca i se pare normal sa manance numai ce ar putea sa "produca"/ "procure" singur... si cum el nu ar fi in stare sa omoare vreun animal ca sa-l manance, spune ca vrea sa renunte la consumul de carne.

eu tot aman momentul renuntarii definitive la carne deoarece nu am inca destule cunostinte despre alimente si ce contin ele. vreau sa ma documentez si sa aflu cu ce inlocuim proteina animala, sa nu dam in alte cele.

chiar, poate cineva sa ne puna si noua link-uri despre o alimentatie sanatoasa fara carne?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andanii spune:

mdaaaa, interesant subiect
am fost ovo-lacto-vegetariana vreo 4 ani inainte de a naste (acuma are copilul 11.5ani) cand eram gravida avand rh negativ trebuia sa merg lunar sa imi ia sange pentru analize, se speriau fetele de culoarea roz a sangelui din cauza anemiei .... nu asta e important ... am continuat sa mancam fara carne si dupa ce am nascut pana cand copilul a inceput sa mearga la gradinita si acolo binenteles a inceput sa manance carne si imi spunea acasa ... tu de ce nu faci mancarea asa ca si la gradinita , acolo chiftelele sunt mai bune, si sarmalele sunt altfel , in ciorba tu de ce nu pui carnitza ... si uite-asa am inceput sa gatesc dinou cu carne din cauza preferintelor copilului
... nici acuma nu suntem carnivori convinsi , dar le combin cum pot, fac chiftele si cu soia cu peste sau carne slaba de curcan sau pui in loc de porc sau vita, deci evit carnea rosie , mancam lape oua , carne de peste si pui si cat mai putina de porc

ANDANII

Sunt PUTERE si IUBIRE pentru pretioasa Emma, in fiecare zi, la ora 13

"In viata nu e suficient ca ai ales drumul cel bun. Daca nu mergi repede inainte, te calca in picioare cei care vin din urma."

s-au topit 18 kg, mai am 12 kg pana la targhet cu "montignac, stil de viata nu dieta"

Mergi la inceput

andanii...ai chinuit copilul cu chiftele cu soia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Andanii, eu cred ca erai anemica, nu fiindca nu mancai carne, ci fiindca nu mancai suficiente vegetale :).
Se gaseste fier in cerealele integrale, in leguminoase, legume cu frunze verzi, in fructe uscate, in nuci, in seminte.
Plus ca, in vegetale fierul se gaseste impreuna cu vitamina C, care favorizeaza absorbtia acestuia.
Daca [] carnea e singura sursa de fier, inseamna ca nu ar exista anemici decat printre vegetarieni, ceea ce nu prea e asa.

In dieta vegetariana, la fel de importante ca leguminoasele (soia, linte, fasole etc), de fapt si mai importante, sunt cerealele integrale (surse de minerale si aminoacizi esentiali).
Spun asta pentru ca sunt multi vegetarieni care cauta ca inlocuiasca [] carnea cu soia sau ciuperci si, in rest, mananca nesanatos (fara legume, fructe, seminte, cereale integrale).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Daca iti iei o slujba la Mittal steel la cuptor primesti fierul in organism in cele 8 h de munca...2 iepuri impusti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui Guestus

Daca iti iei o slujba la Mittal steel la cuptor primesti fierul in organism in cele 8 h de munca...2 iepuri impusti

da? si daca vinzi legume si fructe la piata impusti doi iepuri.

nici noi nu mancam carne, in special de porc, decat foarte rar...curcan si peste, dar destul de putin, cam o data pe saptamana. legumele, cerealele si fructele nu lipsesc din casa.

Vocea mamei, ciripitul pasarelelor, sunetul dulce al ploii de vara...PENTRU SONIA!

MIHAITA ESTE UN COPIL NORMAL! CU AJUTORUL MEU, AL TAU SI AL TAU SI AL TAU

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns giani spune:

Zicea cineva mai inainte ca de la vegetale te simti mai usor, esti mai putin balonat, dar din experienta mea vasta, de mincatoare de vegetale, nu prea e adevarat. Nu-s vegetariana, dar asa m-am nascut, sa imi placa mai mult vegetalele. Pe vremuri, demult apuse, cind nu gaseai nimic in magazine, iar iarna nici macar vegetale, tare mai sufeream, rontaiam doar morcovi, mere si muraturi. Intre carnuri fripte si cartofi prajiti, de departe imi placeau cartofii prajiti mai mult. Imi placea tot ce era vegetal, dar daca era si proaspat, si mai bine. Si asa-s si acum, din fericire sint legume si fructe tot timpul anului in magazine. Ce-i drept mai gustoase cind e sezonul lor, si daca-s si culese de pe cimp. Dar sint OK si cu alea de sera, le mai las la copt cite vreo saptamina, si merg pina la urma, tot mai bine decit deloc. Deserturile perfecte: capsuni aromate ori struguri zemosi, ananas ori papaya, ori amindoua, niste prune zemoase, ahhhh, ce pofta imi e!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Giani, poate pe tine te baloneaza vegetalele, iar pe altii nu. Sintem atit de diferiti...

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput