Vegetarienii

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ameera spune:

Eu sunt vegetariana convinsa, de 12 ani. Din mila fata de animale. Eram mica (vreo 4-5 ani) si ma jucam cu niste pui de gaina de cateva zile, cand am constientizat ca vor creste si vor sfarsi in floarea varstei in vreo supa sau pilaf. Si am inceput sa plang si le-am spus alor mei ca eu nu vreau sa mai mananc niciodata carne. Maica-mea nu mi-a impartasit elanul, mi-a tinut pledoaria proteinelor si mi-a zis sa fac bine sa o ascult si sa mananc ce mi se da. Sentimentele cu pricina nu m-au lasat insa, iar la 16 ani am zis 'gata, pana aici a fost' si m-am facut vegetariana : ) De atunci s-a mai intamplat de cateva ori sa mai mananc si carne, o data din greseala, ca nu stiam ce contine mancarea respectiva, si de vreo doua sau trei ori in timpul sarcinii, cand am incercat sa mananac carne crezand ca ii fac rau copilului cu vegetarianismul meu - insa mi s-a facut greata de fiecare data, asa ca n-am reusit sa duc la capat sacrificiul).
Si nu e vorba numai de mancare; nu folosesc (sau evit pe cat posibil sa folosesc) produse obtinute prin uciderea sau chinuirea de animale (obiecte din piele, cosmetice testate pe animale etc.).
Fiica-mea insa mananca si carne, chiar daca eu nu ii dau decat mancare vegetariana, nu am nimic impotriva cand primeste carne din alte parti. Consider ca vegetarianismul e o optiune personala, e o decizie pe care nu pot s-o iau eu pentru ea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Denizel, stiu...nu maincam numai salate ci si fasole, cereale, tofu, tot felul de seminte, fructe proaspete si uscate, garbanzo, etc. Cred totusi ca n-am stiut cum sa le combin sau pur si simplu in creierul meu era mult prea infipta ideea de carne si mai ales faptul ca-mi place si de aceea n-am putut sa o duc pe termen lung. In plus al meu sot e si mai carnivor decit mine si cind trebuia sa gatesc pentru el ma apucau poftele.

Ameera,

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilina spune:

iata un subiect care ma intereseaza foarte tare
eu as deveni vegetariana din 2 considerente (ambele de importanta majora) si anume : mila pt.animale si sanatatea (am avut ceva probleme de sanatate si atunci m-am gandit mai bine daca nu cumva ar trebui sa devin vegetariana)
problema mea este ca sunt destul de comoda si in plus de ceva timpfac mari eforturi ca sa mananc disciplinat, am eliminat prajelile si mancarurile hipo-calorile, am mare grija la ceea ce mananc, astfel ca-mi este foarte simplu si la indemana sa fac un gratar cu salata si uite asa....mi-ar fi foarte greu sa devin vegetariana

nu stiu ce anume m-ar convinge....poate sa am un bucatar care sa imi gateasca zilnic si sa-mi cumpere (eventual ) toate cele necesare ...bineinteles din categoria vegetale-cereale samd

succes celor care sunt vegetarieni, ii admir cu adevarat

Lilina & Vlad-Alexandru (23 septembrie 2006)
poze cum s-a nascut, site-ul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Sincer, am crezut ca se lasa cu varsare de sange...nici nu-i tarziu, de altfel.
Dar vad ca ambele "tabere" sunt moderate in declaratii. Eu nu sunt vegetarian, nu mi-am pus problema, dar ma enervez teribil cand cineva imi "demonstreaza" cat de corect este sa fii vegetarian si cat de gresit e consumul de carne. Sa nu mai pun la socoteala ca se cred vegetarieni (si dau sfaturi) si cei ce mananca oua, lapte, peste si toate derivatele lor, de parca astea-s ceva plante.
Apreciez foarte mult (in aceasta directie) pe cei care spun pur si simplu ca nu mananca carne ca le este mila, nu le place sau nu le face bine la sanatate, fara a se uita la carnivori cu mila si a le explica parerea lor despre superioritatea proteinei vegetale.
Cred, deci, si eu ca este o optiune personala legata de mai multe considerente care, toate, ne fac fiecaruia viata suportabila.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

A, multu, Musetto!
Eu credeam ca exista vreo religie practicata in Romania, legata de vegetarianism, de asta am intrebat.
Pai si www.cacbc.org/Kung_Fu/images/Shaolin_monks_fighting.jpg" target="_blank">calugarii Shaolin parca sunt vegetarieni, nu? Nu beau laptic pentru calciu si daca nici aia nu-s tari in oase... :)).

Ileanna, de ce nu vii la subiectul cu alimentatia de la Parintii intreaba? E foarte interesant, sa stii! :)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Rufus eu apreciez pe oricine vrea sa imi demonstreze cat de corecta e alimentatia vegetariana si cat de incorecta e ailalta. Exact asta am si cerut intr-o forma sau alta. Daca eu accept sau nu demonstratia, daca sunt sau nu de acord ... asta e alta discutie. Normal ca daca omul a ales sa fie vegetarian, a cam facut-o pt ca a crezut ca cealalta varianta este gresita / mai putin buna sau cum vrei sa ii zici.
Da, am intalnit si aroganta la vegetarieni. Nu zic nu. Dar cu siguranta n-o sa leshin delicat daca apare vreunul si nici n-o sa-i sar in gat si sa-i bag arogantza pe partea ailalta . Daca a trecut la vegetarianism din aroganta sau ca sa fie pur si simplu diferit ... e si asta o alegere si cu asta b'asta. Mai ramane apoi alegerea mea ... cum si cand decid sa ma oparesc si sa sar in sus . Momentan eu una sunt ocupata sa sar in sus cu fi-miu, asa ca ... eu ii astept cu drag si pe cei aroganti sa imi impartaseasca punctul de vedere.

A, si din cate stiu eu ... vegetarieni se cheama si cei care mananca lactate si chiar mai gusta putin din peste. Desi cf dictionarului nu ar fi corect. Da' acuma ... ce sa facem daca dictionarul nu ne mai face fatza .

denizel nu stiam de subiect. Ma duc sa ma uit ca is chiar intr-o perioada cand ma preocupa tare alimentatia. Desi am dat jos kilutzele din sarcina. Dar asa e, cand ai bebe mic ... incepi sa te intrebi de la zero.

lilina si eu cred ca ceea ce ma opreste sa renunt la carne este pur si simplu comoditatea. Si sa ma complic ... ai mei nu ar avea nici cea mai mica intentie sa renunte la carne ... deci mereu ar fi foaaarte simplu sa imi tai 1 felie de ceva carne cand mor de foame. Si cum mie nu imi sta in fire sa stau sa imi pregatesc cu grija si atentie ceva ... mai mereu halesc ce gasesc in clipa aia.
De aia ma tot intreb daca ar trebui sau nu sa renunt la carne. Mila de animale imi e. Dar in acelasi timp sunt comoda. Cam jenant nu? De unde bag sama ca nu sunt suficient de motivata. De aia cautam pe aici argumente ca sa ma duc intr-o parte sau in alta. Dar sa ma conving de una din ele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

Musetto, nu cred ca prietena ta manca vegetarian din motive spirituale. Adica, da, din motive spirituale cumva, dar nu-mi vine in minte acum o expresie-bomba care sa caracterizeze ce vreau sa spun .
Eu stiu ca cei care au nevoie de "puteri" speciale ca sa poata practica radiestezia sau levitatia sau ghicitul in bobi, se alimenteaza doar cu chestii care nu ar putea sa le perturbe "energiile bune".
Carnea (care provine de la un animal care, inainte de a fi omorat a simtit ca-i vine sfarsitul, a simtit ca ala care se indreapta spre el il va ucide etc) ii poate "impurifica", pentru ca pastreaza impregnata in ea "energiile negative" ale animalului si cele ale omului care a omorat animalul si a fost in preajma acestuia :D.
A, plus ca e otravita cu adrenalina (secretata de organismul animalului speriat).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

si calugarii ortodocsi sunt vegetarieni, sau mai corect spus ovo-lacto-vegetarieni unii, altii doar vegetarieni, depinde. In manastirile ortodoxe nu se consuma carne, in afara de peste. Iar in posturi regimul este vegetarian pentru toti credinciosii am blog

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Eu am renuntat la carne ca o forma de protest impotriva conditiilor in care se nasc/cresc/mor animalele in ferme intensive de lapte/carne/oua. Care nu apuca sa vada cerul, iarba pe pajiste, nu au spatiu sa se poata misca, sunt privati de mama, sunt indopati cu tot felul sa se umfle rapid...

In alte conditii (nu ar fi existat decat ferme in care animalul sa fie fericit si sa alerge pe pasune) m-as putea intoarce la carne...

Din pacate, nu pot renunta la braza/oua...

Sper ca, odata ce consumul de carne/produse animale se va reduce (cel putin excesul de produse, ca in orice industrie, risipa fiind enorma, aproape cat consumul), sa se imbunatateasca si traiul animalelor pe care le folosim pt carne/oua/lapte.

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sinzi_ana spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus
[ si cei ce mananca oua, lapte, peste si toate derivatele lor, de parca astea-s ceva plante.
poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

plante nu-s...dar nici animale...asa cum nici laptele matern nu e om

“One test of the correctness of educational procedure is the happiness of the child.

Sinzi, Radu si David psihologul
:
varsta, poze,

Mergi la inceput