Pacientele optimiste si gravidutze dr.Tutunaru 92
Raspunsuri - Pagina 11
magdita spune:
Buna fetele,
Lucia, multumim pentru link. Legat de acest caz, va pun mai jos mesajul prietenei noastre, Bebe2008, postat in dimineata asta la celalalt subiect despre dr.T.
Citat: |
citat din mesajul lui bebe2008 Buna fetelor! Eu am nascut in aceeasi zi cu Camelia, mai precis la 2 ore distanta una de cealalta. Nu pot preciza ce s-a intamplat in momentul expulziei, dat pot spune ce s-a intamplat dupa. Cand s-a nascut, copilul nu respira si mai mult de 10 min medicii au incercat sa-l resusciteze. In cele din urma au reusit. Mihnea s-a nascut cu Apgar 0. Cred ca cel mai bine ar fi sa relateze Camelia toata povestea,de la inceputul travaliului si pana la externarea din spital, deoarece viitoarele mamici, paciente ale doctorului, cu siguranta s-au speriat citind articolul si incep poate sa se indoiasca de PROFESIONALISMUL unui doctor pt care vorbesc faptele, nu "referintele", asa cum si-a permis un nimeni sa comenteze in ziarul Libertatea pe marginea articolului. M-au revoltat comentariile mai mult decat rautacioase la adresa doctorului, in conditiile in care eu stiu f bine cat s-a incercat salvarea copilului. De ce nu s-a facut cezariana? De ce a stat atatea ore in travaliu? Sunt intrebari la care nu pot raspunde eu. Cert este ca multe raspunsuri au legatura cu politica spitalului, nu cu cea a doctorului, caruia i se cere sa faca cezariana doar in cazurile extreme....Ca si cand conducerea spitalului stie mai bine decat medicul, care a monitorizat pacienta timp de 9 luni, ce e mai bine pt aceasta. Cred cu tarie in faptul ca ar trebui sa profeseze in alta parte decat in Elias. Cred ca ma voi opri aici cu comentariile, dar nu inainte de a le spune parintilor lui Mihnea ca sunt alaturi de ei, ca le doresc multa santate si putere sa treaca peste aceasta grea incercare (fiind acolo i-am cunoscut pe amandoi si sunt oameni cu totul speciali). |
Cu siguranta se va intampla minunea !!!
Doamne ajuta tuturor
..."Ce te surprinde cel mai mult la oameni?
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
...ce ai dori ca oamenii sa stie ?
Dumnezeu m-a privit zāmbind si a zis:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna "
"Interviu cu Dumnezeu" - Octavian Paler
Anul asta se va intampla !
Alexela spune:
Fetele,
apropo de cazul dezbatut mai sus, care dintre voi sunteti in fata unui televizor, dati pe TVR1, este o emisiune despre acest caz.
Alexela spune:
Imi pare rau ca, dupa atata timp cand nu am mai scris la acest topic, s-a intamplat sa scriu tocmai acum, cu un motiv atat de trist...
Eu nu vreau sa acuz pe nimeni, am fost si eu pacienta drului Tutunaru, am facut o laparoscopie impecabila cu el. Ca nu a reusit sa ma ajute sa raman insarcinata, asta e o alta problema. Pana la urma, nici el nu e Dumnezeu pe pamant.
Si, cum spuneam, nu vreau sa acuz, si inteleg ca in momentul nasterii ar fi putut sa se intample ORICE, insa va spun sincer, mi s-a rupt sufletul cand am urmarit, in aceasta emisiune de pe TVR1, povestea Cameliei si a familiei ei. Sunt multe semne de intrebare, multe nereguli care planeaza si asupra drului Tutunaru, si asupra intregului spital. Dar este, mai presus de toate, o tristete imensa si, asa cum a spus Camelia in emisiune, ramane o cruce imensa de dus pentru Mihnea si parintii lui!
Nu stiu, fetelor, dilemele sunt atat de multe... Cred ca e destul de greu in asemenea momente sa iti pastrezi obiectivitatea. Stiu ca sunt multe fete pentru care drul Tutunaru a fost salvarea, insa ganditi-va, oare ce e in sufletul unor oameni ca acestia, Camelia, sotul ei, si bebele Mihnea?!?!
Repet, nu vreau sa acuz, cu atat ma mult cu cat atunci cand am fost pacienta dansului, nu am avut nimic sa ii reprosez, dar chiar NIMIC.
Insa ma gandesc asa, ca daca, prin absurd, dumnealui sau cineva din anturajul dansului (stiu ca asistenta lui, Ramona, citea ce se scria aici, pe forum) citeste ceea ce s-a povestit acum, legat de acest caz... poate ia hotararea de a vorbi, ca de la om la om, cu parintii micutului... Ei se plangeau in emisiune ca NIMENI din spital nu le-a dat nicio explicatie... Pacat, pacat ca se intampla astfel de lucruri, ca exista momente in care luam, poate, decizii neinspirate, si ca o decizie din asta arunca noroi in tot ce-am reusit sa facem pana atunci...
Pentru Camelia, sotul ei, si Mihnea, Dumnezeu si Maicuta Domnului sa ii aiba in paza lor cereasca!
Iar pentru dl. dr. Tutunaru, putina omenie, caci profesionalismul si l-a dovedit, in multe randuri, de a vorbi cu acei oameni...
Atat...
O sa incerc sa revin intr-o zi cu mai mult soare, poate sa va mai povestesc si despre mine.
Cu drag, o floare si un pupic pentru fiecare tutunica, mai veche sau mai noua!
ellis spune:
Eu am si postat niste comentarii la respectivul articol din libertatea(adela sunt), cred in profesionalismul si omenia D-lui Dr., pt mine le-a dovedit in nenumarate randuri; imi pare extrem de rau insa si de durerea parintilor si sper ca Tutu sa nu fi gresit; cred ca ar trebui sa se spuna lucrurilor pe nume, sa se spuna de ce T nu poate face cezariene decat pe ascuns, (este si cazul meu, ca m-a chemat cand era V plecat, desi istoricul sarcinii nu ar fi trebuit sa ridice vreo problema); nu mai stiu ce sa zic, as fi vrut ca si T sa aiba un drept la replica in toate articolele si emisiunile astea...
Ellis,mami de ALESSIA MARIA (20.11.2007)
ALESSIA IN TARA MINUNILOR
MAMI IN BUCATARIE
carmencar spune:
mada23 am citit povetea ta i vreau a ti pun ca mi au dat lacrimile, ete atat de aemanatoare cu povetea mea incat parca am retrait din nou acele minunate momente pe care nu credeam ca am a le traiec vreodata. Numai ca la mine e intampla dimineata la 7 i l am luat pe al meu din pat el aracul era buimac de omn i venie cu doar 3 ore inainte de la de mii de kilometrii i eu am arit direct pe el a i dau vetea cea mare incat doar tipam i ii aratam tetul pentru ca de bucurie nu puteam a leg nici un cuvant iar el punea eti igura ca i tet de arcina a nu cumva a fie tet de ovulatie (ca am facut o gramada din atea)incat incera a fiu am luat cutia i m am uitat pe ea aa de zapacita eram. Sa ai o arcina uoara i frumoaa ca a mea a te bucuri de cele 9 luni cat mai mult i cred ca fiecareia dintre noi o a i zabeaca Maica Domnului dar noi trebuie doar a avem rabdare incer nici eu nu credeam ca am a raman din 95 unt cu otul meu iar caatoriti din 2000 i nu am rama niciodata deja i mi luaem gandul dar rugaciunile mele au fot acultate i Dumnezeu i toti Sfintii mi au indeplinit dorinta i am rama pe cale naturala cand nu mai peram incer, dar ata a fot cel mai frumo cadou ca de ziua mea i a otului de natere bebelinul a faca 7 luni in burtica. Aveti rabdare fetelor ca toate veti fii mamici dar fiecare dintre noi are ceva pu deoparte acolo u. Pup i celelalte fete i bafta tuturor a aveti o luna frumoaa cu rezulatul mult dorit mai ale ca vine martiorul in curand
33+VALENTIN CRISTIAN
magdita spune:
Neata fetele,
Alexela, ma bucur mult ca ne-ai mai scris, indiferent de motiv. Legat de acest subiect, eu nu am multe cunostinte, doar articolul citit in Libertatea si si ce a povestit Bebe2008. Desigur e mai mult decat regretabil ce i s-a intamplat acestei familii, e o tragedie, pentru ca nasterea unui copil trebuie sa fie cel mai frumos lucru care se intampla in viata unui cuplu si motivul celei mai mari fericiri. Sa ii ajute Bunul Dumnezeu in continuare, sa se refaca micutul si sa nu ramana cu sechele .
Ellis, ma bucur ca ne citesti si ca ne mai scrii.
Carmencar, multumim pentru incurajari, sunt sigura ca fiecareia ne va veni randul sa traim o asemenea fericire. Doamne ajuta .
Feli, pe unde ai disparut?
Madutz, impresii de proaspata gravidutza, ceva, orice .
Georgi, sanatate maxima lui Vladutz .
Lali, cum iti mai e ?
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
-Faptul ca se plictisesc de copilarie, se grabesc sa creasca, apoi iarasi tānjesc sa fie copii; ca īsi pierd sanatatea ca sa faca bani si apoi īsi cheltuiesc banii ca sa-si refaca sanatatea; faptul ca se gandesc cu teama la viitor si uita prezentul iar astfel nu traiesc nici prezentul nici viitorul; ca traiesc ca si cum nu ar muri niciodata si mor ca si cum nu ar fi trait.
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna
"
mada23 spune:
Buna fete dragi
Carmencar... mersic mult pentru urari , Doamne ajuta la toate fetele, nastere usoara sa ai un prunc sanatos si papacios
Magditzule...inca nu am ce sa zic, doar dureri de burtika din cand in cand, ma atrage mirosul de mancare gatita dar nu exagerat,cand vin de la munca tre' sa dorm ca fac urat, sunt biggg, biggg spre deliciul sotului si cam atat,in rest am timp de toate ...astept cam cu emotii marea intalnire, dar stiu ca orice ar fi DD e langa mine.
Feli ...chiar asa unde ai disparut?
Georgi....multe pentru familia ta
mii de poopi tuturor
madutz
miracolul a venit pe stradutza mea
Sf Nectarie si Maicutza Sfanta mi-au binecuvantat pantecul cu un mic ghiocel
asa de optimista am fost
www.pregnancy-layouts.com/style-Binky-Catalina%20Maria.jpg" target="_blank">www.pregnancy-layouts.com/style-Belly-Catalina Maria.jpg" target="_blank">
"Te simti neincrezator, ingrijorat si nu esti sigur pe ce drum s-o apuci? Lasa-L pe Dumnezeu sa te calauzeasca. El cunoaste drumul. "
magdita spune:
Madutz, sunt absolut sigura ca vei veni cu vesti minunate de la eco, de-abia astept sa ne impartasesti acele sentimente . Asa de optimista ai fost, ha ? E fetita si o cheama Maria Catalina ? Tare curioasa sunt peste vreo doua luni ce se vede la eco si ce culoare va avea caruciorul tau .
gravidutza mea preferata .
Doamne ajuta tuturor
Dumnezeu a raspuns:
-Doar faptul ca sunt aici, intotdeuna
"
sarrah spune:
buna,
si eu sunt pe aici, cu treaba si dureri de fundulet, de la injectii !
pupici pentru toata gascoteca !