Sf Valentin (14 Februarie)
Raspunsuri - Pagina 6
miki68 spune:
Citat: |
Saint Valentine e un sfant catolic ( po****tia americana e majoritar protestanta, desi cu imigratie din America Latina se schimba lucrurile :)) ) E pomenit prin vietile sfintilor catolici, e prezent in calendar si a fost episcop undeva in Italia. Din peregrinari exista in sambata de dupa Saint Valentine o sarbatoare in Roquemaure in Franta provensala. Ceea ce s-a comemorat a fost ca pe la 1800 si, ramasitele sfantului au fost aduse pentru a vindeca viile locale. Lumea se deghizeaza in preoti si calugarite si se pupa. Si se vinde vinul... In fine asta-i bazaconie, dar ideea de Valentine reitera in lumea catolica miturile mai vechi gen Lupercalia de la romani si Cupidonul grec. Intai au inceput englezii. Dar cum au renuntat la catolicism pentru o religie mai severa in aparente, traditiile au continuat in Irlanda si Franta. Exista o poezie a ducelui de Orleans in care-i mentionata ideea de a trimite o "valentine". Tanti Wikipedia zice si ca si-n Hamlet se mentioneaza. Deci sursa sarbatorii si traditiei este evident europeana si catolica. Acum un francez il desconsidera pe irlandez ... e franceza |
Asa o fi, insa, totusi, la catolici Sf.Valentin e pe 13 februarie. Pe 14 a fost Ciril si Metodiu
cristina d.
www.flickr.com/photos/9558016@N05/?saved=1" target="_blank">Motaneii mei
Rufus spune:
citat din mesajul lui RAMONELLA Rufus,da,veneau baietii la udat,pentru ca eu sunt din ardeal,si e imposibil sa scapi de udat pe aici.Dar acest obicei e din locurile acestea,nu preluat de la mii de kilometrii distanta. |
Stiam eu ca nu scapi acolo de udat...de aia te-am si intrebat.
Obiceiul este din Ungaria, deci tot unul din import...ala de ce-i bun?
Sper ca n-am suparat o clujeanca...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
Rufus spune:
citat din mesajul lui alinutza23 eu votez contra suntem asa de lipsiti de imaginatie incat avem nevoie sa importam o sarbatoare? In calendarul nostru sunt alti sfinti pe 14 februarie. Sau ne schimbam si religia? |
Asta-i deja SF; daca oferi flori si cadouri si de o sarbatoare importata inseamna ca-ti schimbi religia? Poate ca ne-ai trage si vreo doua bice pe spinare, asa, drept pedeapsa...
RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008
beshter spune:
citat din mesajul lui Rufus Obiceiul este din Ungaria, deci tot unul din import...ala de ce-i bun? |
Da' cine zice ca-i bun? Ce placere sa-ti toarne cineva parfum in cap ca sa mirosi ca o frizerie.
You cannot both dance and not pay the piper.
beshter spune:
citat din mesajul lui Rufus daca oferi flori si cadouri si de o sarbatoare importata inseamna ca-ti schimbi religia? |
Sunt sarbatori importate si sarbatori importate. Macar Halloween-ul e distractiv.
14 februarie nu inseamna decat o avalansa de roz, inimioare, ciocolatele, pernute cu 'Iloveyou' si alte chestii de-astea de inalt rafinament. Ce-or avea asta cu amorul - ghebos sau altminteri - nu reusesc sa inteleg.
Saraca Bridget Jones, cum sedea ea si astepta o felicitare cat de mica. Ca sa nu mai rada de ea tot biroul macar de data asta.
You cannot both dance and not pay the piper.