Sf Valentin (14 Februarie)

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Tisina spune:

Citat:
citat din mesajul lui alinam

Noi sarbatorim , cadouri:flori si ciocolata si deseara la un restaurant, eu cred ca orice ocazie e buna, daca o sa inceapa lumea sa sarbatoreasca si anul nou chinezesc nu ma supar sarbatoresc si eu.
Multe dintre voi spuneti ca pt dragoste si declaratii nu e nevoie de o zi anume, asa e, intr-o lume ideala, dar cum de regula avem alte prioritati : copil, facturi samd eu ma bucur ca ma scoate sotul la restaurant, nu am mai fost de cateva luni si asta nu ca nu ne=am permite dar mereu avem alte treburi si uitam de "noi".

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Frumos!
Dar numai sa nu inceapa lumea sa serbeze anul nou chinezesc precum chinezii, doua saptamani (pe bune)! In fiecare zi din aceste doua saptamani se serbeaza cate ceva, iar chinezii sunt liberi (sa vezi atunci trafic lejer in Beijing, ca in rest...)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza23 spune:

eu votez contra

suntem asa de lipsiti de imaginatie incat avem nevoie sa importam o sarbatoare? In calendarul nostru sunt alti sfinti pe 14 februarie. Sau ne schimbam si religia?

Nici macar martisorul nu este atat de mediatizat, si este vorba de un simbol atat de frumos.

Din pacate parerea mea este ca mediocritatea are cel mai mare procent din popu latia tarii si datorita ei a prins atat de bine aceasta sarbatoare.

Si acum sper sa nu dispara si mesajul meu Doar avem dreptul la opinie, sau nu?

23+ cu Catalin-George
A piece of our life

GOD is a DJ

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cait spune:

Alinuta nu cred ca a prins doar la romani.Astazi sefa mea, femeie la 30 de ani imi spune atat de mandra :Va dati seama cat se importanta este aceasta sarbattoare FRANCEZA daca toata lumea a importat-o
I-am zis si eu ca dupa umila mea parere aceasta sarbatoare e americana ..sper ca nu m-am inselat

Cait
Home is where heart is...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delphinas spune:

www.crestinortodox.ro/Sfantul_Valentin_SARBATOAREA_ROZ-21-5306.html" target="_blank">sa ne dezmeticim nistel despre acest Sf. Valentin

poze, Just Me
Infertilitatea este o boala
ambitioasa
www.pulsmedia.ro/index.php?page=event_vote&url=premiilecaroldavila&articleid=67" target="_blank">Votati Organizatia EMMA la premiile "Carol Davila"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Marox spune:

Eram in masina si la un moment dat ii pica fisa lui Alex:
-Astazi e ziua indragostitilor! - ne anunta hodoronc-tronc. Noi schimbam priviri incintate, iote ce informata e odrasla .
- Si tu de cine est indragostit? - il intreb eu, vrind sa stiu cum mai sta cu dragostea.
- Pai, de Margaux, bineinteles - imi raspunde mirat ca nu-mi mai aduc aminte. Trebuie sa recunosc ca e genul fidel, de vreun an e "indragostit" de Margaux.
Si pe urma continua:
-Maman, trebuie sa mergi la magazin sa-i iei un cadou!
Eu ma inec:
-Ceeee, eu sa-i cumpar un cadou?!! Tu trebuie sa-i cumperi! Si ce cadou ai vrea tu sa-i oferi?
Sta el si se gindeste si apoi gaseste raspunsul:
-O casa in Playmobil!
La care n-am mai avut cesa-i spun, am mormait las "hm, hm, sa mai vedem". Noroc ca dupa 5 minute a uitat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

O sarbatoare kitschoasa rau.....

Noi asteptam martisorul

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RAMONELLA spune:

Se pare ca totusi im voi aminti toata viata ziua de azi.Fetita mea a inceput sa umble.

Ramonel,mami de Bea(08.11.2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui cait

Alinuta nu cred ca a prins doar la romani.Astazi sefa mea, femeie la 30 de ani imi spune atat de mandra :Va dati seama cat se importanta este aceasta sarbattoare FRANCEZA daca toata lumea a importat-o
I-am zis si eu ca dupa umila mea parere aceasta sarbatoare e americana ..sper ca nu m-am inselat

Cait
Home is where heart is...

Cait mi-e ca sefa ta avea o samanta buna de dreptate. Americanii au propagat-o cum au facut-o si cu Hallloween-ul celt.

Saint Valentine e un sfant catolic ( po****tia americana e majoritar protestanta, desi cu imigratie din America Latina se schimba lucrurile :)) )
E pomenit prin vietile sfintilor catolici, e prezent in calendar si a fost episcop undeva in Italia.

Din peregrinari exista in sambata de dupa Saint Valentine o sarbatoare in Roquemaure in Franta provensala. Ceea ce s-a comemorat a fost ca pe la 1800 si, ramasitele sfantului au fost aduse pentru a vindeca viile locale. Lumea se deghizeaza in preoti si calugarite si se pupa. Si se vinde vinul...

In fine asta-i bazaconie, dar ideea de Valentine reitera in lumea catolica miturile mai vechi gen Lupercalia de la romani si Cupidonul grec. Intai au inceput englezii. Dar cum au renuntat la catolicism pentru o religie mai severa in aparente, traditiile au continuat in Irlanda si Franta. Exista o poezie a ducelui de Orleans in care-i mentionata ideea de a trimite o "valentine".
Tanti Wikipedia zice si ca si-n Hamlet se mentioneaza. Deci sursa sarbatorii si traditiei este evident europeana si catolica. Acum un francez il desconsidera pe irlandez ... e franceza

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:
citat din mesajul lui RAMONELLA

Se pare ca totusi im voi aminti toata viata ziua de azi.Fetita mea a inceput sa umble.

Asta da semn de iubire

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mindy spune:

Pana la urma ne-am 'valentinizat' si noi.. am lasat fetita la gradi au facut astia un program cu copiii un fel de petrecere in pijamale, doar ca sa poata iesi parintii.

Pai nebunie mare, nu am gasit nici parcare, la film nu gaseai bilet, cozi infernale, la restaurant trebuia sa astepti cate 30-50 minute sa te ia innauntru.

Am parcat intr-o zona unde am gasit un loc, muuuult departe de localuri, am gasit dupa indelungi cautari un restaurant mexican dragut unde nu era coada..
Mi-am luat margatita 'to go' si am inchiriat un film dragut, daca la cinema nu am mai gasit bilet.
A fost ok, data viitoare o facem in 15 ca nu e de iesit pe asa nebunie :)

Mergi la inceput