Nou stil de viata (253)
Raspunsuri - Pagina 18
oLo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui carina Neata, Nu mai stiu cine ma intreba de controlul portiilor: eu ma refer la faptul ca e important (pentru mine cel putin) sa stiu ce aport energetic imi aduce fiecare aliment si cat inseamna o portie decenta (care sa se incadreze in limitele energetice pe care eu mi le-am stabilit). Pentru asta e nevoie de cantar si in timp o sa poti estima si ochiometric. Ca sa va faceti o idee: la mentinere, MD=300-400 cal, P=300-400, C-300-400, gustari/ desert=400-600 cal. Valorile sunt aproximative si se stabilesc in functie de metabolismul bazal si nivelul de activitate fizica al fiecareia in parte. In plus in fiecare zi, am grija sa am in meniu: carne/oua, legume, fructe, lactate si fainoase. |
carina, Chapeau! cu numaratul caloriilor. Mie mi se pare imposibil. Am incercat odata sa numar caloriile pentru o placinta. Mi-a luat cam juma de ora sa gasesc caloriile pentru fiecare ingredient, dar pana la urma a meritat: m-am ingrozit!
Explica-mi si mie, de exemplu, pentru o supa de legume, cum faci? Cum aproximezi? Ca daca ma apuc eu de calculat, sigur nu mai am timp sa fac supa
oLo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui onitza TZUNI, am ras de m-am tinut de burta (asta mare cu sunci )!!! Dar stii cum se zice: dar din dar se face, asa ca am trimis si eu mai departe prietenelor din lista de mess. Ce sa zic? S-au bucuar si ele ca mine!!! |
Nu mai rade, ca rasul ingrasa!
carina spune:
Onitza: stiu ca nu toata lumea agreaza numaratul caloriilor, dar si ochiometric e fff putin ce mananci azi. Organismul tau ca sa isi poata sustine toate functiile, are nevoie de un aport energetic de minim 1200 de calorii. Pe langa faptul ca e periculos pentru sanatate, iti dai picioare in fund singura, incetinindu-ti metabolismul si obisnuindu-ti corpul sa foloseasca tot mai putina energie pentru a functiona.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
madelaine77 spune:
Tzuni, multumim...
Puskin, am promis si jur ca nu am avut timp sa scriu ce am mancat. Astazi spre exemplu am fost cu masina la revizie si pana la ora asta am mancat 2 feliute de cascaval Recuperz cand ajung in Piatra Neamt, pt ca nu prea imi place sa ma indop cand am drum lung cu masina. Oricum, ma incadrez in 20 gr de hidrati si incerc sa manac sanatos.
Referitor la sot...poate ii va face bine week-end-ul asta. Sper sa va odihniti si sa va relaxati si el sa fie mai vorbaret
Gusta, sanatate Marei
Anda, ce program incarcat ai...pt o superwoman. Succes la investigatiile medicale.
Fetelor, imi cer scuze ca am citit cam in diagonala, dar sunt in mare graba pt ca trebuie sa ajung sa iau piticul de la gradi, sa fac bagajele si sa o tai la Piatra Neamt. Ne revedem luni. Pana atunci sa nu papati cioco de Valentine's Day ca scot biciul si va dau eu dulce
Gata fug. Va pup pe toate.
vikinga spune:
Hola ladies!Doua zile nu am ajuns pe aici si ia uite cit ati scris:)Merg sa citesc din urma cite ceva sa vad de am intrebari, Tumpi nu am uitat, e vorba de grünkohl, wirzingkohl, rosenkohl, astea plus brocoli si conopida toate proaspete le consum regulat mai ales acum in sezonul lor.Grünkohl e ceva traditional nord german, este o reteta anume, iti dai seama ca e cu porc, afumaturi si alte alea, evit sao gatesc light ca nu prea ar merge. Minunata e insa wirzingkohl, cind iei iti dau citeva retete. Dar in principiu se fierbe in bucati mai marsioare vreo 20 min, alaturi cu ceva rosenkohl si daca se poate consumate asa ori cu un sos mai light alaturi.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
gusta spune:
Olo siropul de tuse e ceva hemeopatic,lapte cu miere nu imi bea.Acuma mi-a cerut ou(fiert) si m-am executat.
Anda mi-am promis cand ajung 60 de kg sa incep sa imi calculez caloriile si eu si sa nu ma mai privez de dulce.Stiu am mai zis asta odata dar acuma sunt super hotarata.
Multumim de urari si sper sa ne facem bine.
Ma duc la intins rufe ca spalate sunt si la restu.
Marilena si Mara Augusta
carina spune:
Olo: caught in the act . Ciorba nu prea mananc ca m-au fortat ai mei toata viata si acum o detest. Fac doar in weekend pentru copila, din care eu mananc legumele (morcov, telina, zuchini, pastai, ardei) cu putina zeama si iaurt. Teoretic, in ciorba pe care o fac eu (f simpla ca am copila fitoasa si conservatoare), in afara de legume, carne, sare si suc de rosii nu pun nimic altceva (la noi si sotul si copilul urasc cuburile concentrate pe motiv ca au gust de plastic).
In rest, daca fac de exemplu tocanita, calculez cate calorii am pus inauntru, cantaresc rezultatul final --> calorii/ 100 g. In caz de prajituri adun caloriile si le impart la cantitatea totala (nu toata cantitatea va ajunge in cuptor). Asa rezulta calorii/ 100 de grame necopt. Cantaresc rezultatul copt --> calorii/ 100g produs finit.
Eu am o problema si am avut-o mereu: daca nu am controlul innebunesc. E obositor de multe ori si multi ma cred nebuna, dar pe termen lung, mi-a asigurat sucesul pe mai multe planuri si eu ma simt linistita.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Anda si Carina (deja domnisoara)
http://community.webshots.com/user/andamihai
http://andaoana.wordpress.com/
http://flickr.com/photos/32304863@N04/
mihaser spune:
Carina si io tot asa fac ciorbita...mai pun zeama de lamaie, ulei de masline sau smantana...dar fara cuburi! Cuburi, vegeta nu exista ptr mine!
Asa e si mama...nu papa ciorba nici sa o bati...sechele din childhood
www.aventuratrasnita.ro/aventura/103/" target="_blank">Votati-ne va rugam!
vikinga spune:
Puskin ce a prins la petrecerea facuta sotului a fost www.otto.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/WFS/Otto-OttoDe-Site/de_DE/-/EUR/OV_DisplayProductInformation-ProductRef sid=zf81L6tVPLv1L-LAgucSRsdf38rOckemo02ED9V96b96RbKSWEks6D7j6b96RRN4jcdlP1d1?ls=0&ProductRef=79866980-0-2001@Otto-OttoDe&SearchDetail=1&ShopID=sh6548838sp2978815&queryparam1=search.jsp%253Ffh_location%253D%2F%2Fstorefront%2Fde_DE%2F%2524s%253Dschokolade&queryparam2=&DisplayType=&fh_search_initial=schokolade&query_text=schokolade&fh_anzeigetext=&stype=&Modul_ALL_FILTER=&pagesize=&FromSearch=true&productArea=living" target="_blank">desertul asta care e minunat pt astea ca mine de nu fac torturi, o treaba simpla si atrage si baietii la ceva dulce. Dar tu cum esti specialista in tortulete nush daca se potriveste. O sa faci party pt 30 de ani ori 31? Sa-ti iasa aranjamentele cum doresti si daca vrei mai vin cu idei pt ce-ti trebuie. O sa ai si mincaruri, platouri reci? Tumpi, romanesco e o leguma tipic italieneasca din cite stiu, am vazut-o si proaspata dar nu am luat asa ceva pina acum. Congelata e interesanta, adevarat.Cristina T, merci de complimente, aaah nu se poate tre sa mi te vad ca m-ai bagat la ginduri, daca zici ca arati ca tipa lui Puskin. Pai cu asa corp eu as defila numa'n bikini. Mie tipa imi place numa' ca nu e idealul meu pt ca nu mi se potrveste ca si constructie, nu as avea cum sa ajung acolo, are talia prea mica, si coapse mai pronuntate, pt Puskin e f bine.Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
puskin spune:
Anda, si eu calculez tot ce mananc , si fac lafel ca tine. Cum a fost minunea aia alb cu negru?
Foarte bine ca nu pui cuburi, nu sunt deloc sanatoase.
Onitza, mai mananca ceva, da. Snitelul nu este chiar cea mai buna alegere. Poti manca branza, niste nuci, 1 fruct.
Madelaine, tu nu te alimentezi cum trebuie...mananca si legume. In 20g carbo ai loc berechet...si eu stiu asta foarte bine.
Vikingo, te asteptam la povesti.
Gusta, ce harnicuta esti.
Eu tocmai am mancat...