Mamici de Albinutze de Mai-Iunie 2009(36)
Raspunsuri - Pagina 19
alynta27 spune:
Buna!
Dani multumesc!
Si la Iasi e un soare frumos, dar cu dinti! Noi il asteptam in vizita pe finutul si nepotelul de 11 luni, Andrey! E un dulce! Abia asteptam sa-l vedem!
O sambata placuta!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
[ 26+] cu
Matei
Burtica 2
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!
Ramona.P spune:
`neata si de la noi!

Sa va iubiti mult!!!

Am intrat sa va salut ca nu stiu daca mai reusesc in week-end-ul asta... azi mergem la o nunta (nu mai pot de nervi...nu m-am ingrasat decat 7 kg si nu ma asteptam sa nu-mi mai vina nici o rochie din multele pe care le am...dar pt bebe meu...orice) si maine cred ca o sa dormim toata ziua.
Asa ca va 

si daca mai pot....mai intru si mai incolo!
Ramona
22+ cu
Bianca Maria
http://bd.lilypie.com/WoLcp2.png
http://community.webshots.com/album/569750415cfoFqH
dicirstea spune:
carla, daca mai esti pe aici, ajuta-ma si pe mine cu o bp mare.
Matei a facut enterocolita marti, m-am internat cu el in spital, la Victor Babes pentru ca nu puteam sa il las cu mama la cum arata si cum se simtea. L-am intrebat pe medicul de garda daca nu e nici-o pb pentru mine si sarcina mea. M-a asigurat ca nu. Voi sta intr-o rezerva de 2 paturi in care e cineva cu o intoxicatie alimentara, voi fi protejata de restul lumii iar entercolita nu-i o pb pentru mine, nu am cum sa iau.
E....uite ca am luat. Joi m-am simtit rau, aveam o stare de ameteala si slabiciune, apoi am inceput si sa vvomit. A fost ceva cumplit, nici sarcina lui Matei, cu greturi si voma non-stop, nu a fost asa. I-am zis dr. de garda la vrremea respectiva ca sunt sigura ca am luat si eu ce are Matei. M-au asigurat ca sunt stari normale (???) in sarcina, eu nu am nimic, sa iau vitamine.Intr-un final, seara nu mai aveam putere nici sa stau in picioare, noroc ca era alta dr. de garda, dar care mi-a spus ca in afara de perfuzii cu saruri si glucoza nu se baga sa imi dea nimic altceva si dimineata sa chem pe altcineva sa stea la spital, iar eu sa fug la dr. meu.
Ceea ce am si facut. Din pacate la spitalul meu am aflat ca nu se fac astfel de analize (coprocultura) si sa ma intorc la Victor Babes. 
si cu rezultatul analizei sa ma intorc la spitalul meu, pana la rezultat nu imi fac decat perfuzii pentru rehidratare, antibiotic preventiv nu da.Am luat de la farmacie un recipient de coprocultura, am facut noaptea, iar ziua urmatoare l-am dus la CMDT pentru analiza. Acolo mi-au spus ca nu e bun recipientul 
, ca imi trebuie unul care nu se gaseste in comert, si ca proba nu se lucreaza decat maxim la 2 ore dupa recoltare.
. Dar ce sa fac acum, ca eu oricum nu pot manca, iar la comanda nu pot sa fac
.
Chiar nu se poate lucra proba aia asa cum e? Si pentru Matei in spital tot noaptea am recoltat si tot dimineata am dus la analiza. Acolo cum s-a putut? Recoltezi cand face omul, nu?
Acum vad ca nu am mai vomitat, am doar gaze si o stare de slabiciune, dar e si normal daca nu am mancat mai nimic. Oare am avut doar o forma usoara si nu mai e cazul sa ma stresEZ? Ai chiar m-am trezit cu foame, am mancat o supa de pui si conopida. Deocamdata e tot in stomac si nu da semne ca vrea sa iasa. Pot sa o las balta?
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina
21
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
CarlaV spune:
Di, imi pare tare rau pentru ce s-a intamplat. Din punctul meu de vedere au procedat bine... pana la un punct. Adica tie trebuiau sa-ti faca perfuziile pentru rehidratare, deshidratarea este cel mai mare pericol pentru sarcina. Antibiotic nu se da fara antibiograma. Coprocultura trebuia lucrata oricum, iar faza cu modelul, culoarea, forma recipientului e vrajeala la greu. Mama primea "probele" in borcane de sticla fierte in prealabil.
Nu-ti fa griji daca nu poti manca deocamdata, 2-3 zile nu este nici un pericol pentru bebe, doar sa nu te deshidratezi. Daca nu mai vomiti este bine, incearca sa mananci cate putin si sa vezi ce poti pastra in stomac, dar take it easy, cateva zile poti sta doar cu lichide si eventual perfuzii. Daca ai scaune prea moi, bea niste ceai de menta cu un varf de cutit de sare. Menta nu este cea mai buna pentru sarcina, dar 1-2 cani in astfel de situatii nu inseamna o problema.
Ti-am raspuns pe fuga pentru ca banuiesc ca astepti, imi cer scuze daca nu am acoperit toate intrebarile, daca mi-a scapat ceva, mai intreaba, aici sunt. Multa sanatate amandorura. Cum se simte baiatul?
Carla,
s.22
si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
blue77 spune:
Salutare
Dicristeaimi pare tare rau ca te simti rau, enterocolita oare e acelasi lucru cu gastro enterita de aici?
Dupa simptome tot aia e cred, aici se recomanda cola fara bule si sa nu mananci lactate si iti trece singura nu exista tratament, oricum nu e periculos pt bebe daca vb de aceeasi boala.
Aici o numesc astia gripa intestinala....rabdare...

NOI
Cristina
24 + 2 si Marc
(28.08.2004)
bebe2
dicirstea spune:
daa, sunt cam nervoasa pe situatie, probabil ca nu sunt nici coerenta.
Eu am insistat sa-mi primeasca proba asa, in acel recipient si luata de noaptea, ca doar e pe banii mei si ma gandeam ca mai fac peste 3 zile simie imi ardea buza sa stiu ce am. Ei mi-au dat un recipient cu gel in el sa mai vin inca o data. Intrebarea mea era daca sa ma mai duc cu inca o proba si sa mai platesc niste bani, sau va fi ok analiza (recoltarea) asa cum am dus-o prima data.
Si nu, Matei nu e prea bine, si ma cert in fiecare zi cu mama, imi vine sa ma intorc in spital dar imi e frica. Initial ii dadeau antibiotic la 12 ore, acum il dau la 8, vomita in fiecare zi si tot scaune moi are. Avea si o limba "geografica", exact asa s-a exprimat dr., albicioasa, patata, nu mananca, nu bea si eu ma simt vinovata ca stau acasa in loc sa fiu cu el.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)
si a cui o mai vrea sa vina
21
MINUNEA MEA
www.animalutze.com/umanitare/bb-darius/index.php" target="_blank">Ajutati-l si pe Darius!
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui blue77 Salutare Dicristeaimi pare tare rau ca te simti rau, enterocolita oare e acelasi lucru cu gastro enterita de aici? Dupa simptome tot aia e cred, aici se recomanda cola fara bule si sa nu mananci lactate si iti trece singura nu exista tratament, oricum nu e periculos pt bebe daca vb de aceeasi boala. Aici o numesc astia gripa intestinala....rabdare... ![]() ![]() |
Blue, nu stiu daca e acelasi lucru. Matei de ex. a facut febra 2 zile, dr. zicea ceva de rotavirus. Nu stiu ce e si cum e ca pana acum ne-a ferit Dumnezeu de asa ceva.
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)si a cui o mai vrea sa vina
21MINUNEA MEA
CarlaV spune:
Di, eu n-as mai face nici o analiza. Proba ta trebuie tinuta la frigider, dar la cum te simti tu acum nu vad rostul unei alte analize, mi se pare ca mergi spre bine.
Puiutul mic are antibiograma facuta? Banuiesc ca da, din moment ce i-au facut analize. In mod normal ar fi trebuit sa reactioneze pana acum si sa i se dea doar la 12 ore, iar voma trebuia sa inceteze de a doua zi... Metoclopramid i se da? Poate sa ia un sfert de 3 ori pe zi. In rest, tot asa, perfuzii de rehidratare sau ceai cu putina sare, de regula nu dureaza atat de mult.
Nu te simti vinovata ca nu esti acolo, n-ai putea sa faci mai mult, plus ca ai responsabilitatea celuilalt pui mic din burtica.
Tine-ne la curent te rog. 
Editez sa spun ca pentru scaune proaste merge bine si smecta, dar impreuna cu metoclopramid, ca sa il tina in stomac.
Carla,
s.22
si mama www.sabina.geneza.ro" target="_blank">Sabinei din 07/07/07
Saby in burtica *******poze 15-18 luni *******Burtica bebe2
"Yesterday is history. Tomorrow is a mistery. Today is a gift. That's why it's called Present"
dicirstea spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui CarlaV Di, eu n-as mai face nici o analiza. Proba ta trebuie tinuta la frigider, dar la cum te simti tu acum nu vad rostul unei alte analize, mi se pare ca mergi spre bine. Puiutul mic are antibiograma facuta? Banuiesc ca da, din moment ce i-au facut analize. In mod normal ar fi trebuit sa reactioneze pana acum si sa i se dea doar la 12 ore, iar voma trebuia sa inceteze de a doua zi... Metoclopramid i se da? Poate sa ia un sfert de 3 ori pe zi. In rest, tot asa, perfuzii de rehidratare sau ceai cu putina sare, de regula nu dureaza atat de mult. Editez sa spun ca pentru scaune proaste merge bine si smecta, dar impreuna cu metoclopramid, ca sa il tina in stomac. |
Ee, uite asa ceva a zis dr. pediatru, ca mai intai am sunat-o pe ea. dar eu eram la servici si sotulera cu matei in parc, cand s-a intamplat. El n-a mai avut rabdare si a fugit direct la spital. nici nu stiu ce sa mai cred, si mie mi se pare mult de marti seara pana vineri noaptea sa vomite zi si noapte. Au zis ca dupa 3 zile vedem efectul, dar au trecut si alea...Nu mai zic ca dimineata mi-am adus aminte ca sambata trecuta l-am visat extrem de urat pe Matei si m-am trezit convinsa ca se va intampla ceva rau, apoi am ras de visul ala, dar acum....
mamica lui Matei Constantin (21.05.2007)si a cui o mai vrea sa vina
21MINUNEA MEA
Aa si inca o chestie, aia de la receptie imi spune ca e ok daca am tinut proba la rece, aia de la laborator imi spune ca nu se tine la rece

alynta27 spune:
Dicirstea multa sanatate tie si baiatului! Poate torusi ai facut ceia ce ai de la oboseala si stres! daca ai pe cineva apropiat, din familie, sa stea in spital cu copilul si tu sa te odihnesti, poate iti revii! Asa stiu si eu ca probele de cropo se pastreaza in frigider. In mod normal ar fi trebuit sa-ti i-a proba, daca nu ai tinut-o la cald! incearca sa mai recoltezi o data, poate ai succes si ti-o primesc!
Alina-Mirela cu
DAVID (27.06.2007) si
[ 27+] cu
Matei
Burtica 2
www.totsites.com/tot/davidipate" target="_blank">pagina lui David
David
Cum a aparut Printul!