AZOOSPERMIE-cap 28
Raspunsuri - Pagina 20
amzulica spune:
Copilutzu - eu cred ca "ai pus-o". Bafta multa iti doresc.
Cami
Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica
andrutzza spune:
andrabirini, la noi amandoi aveam probleme cu infertilitatea.daca prima spermog a sotului a fost dezastruoasa, a doua a iesit mult mai buna dar departe de a fi ideala.am avut aprox 20 mil spermatozoizi, cu mobiliate de 40%.medicul homeopat a vazut aceste analize si i-a dat tratament mai ales pentru mobilitate. tratamentul a fost personalizat pentru fiecare din noi, s-a bazat pe niste granule mici tinute sub limba, injectii de 2 ori pe sapt si electropunctura.sotul nu a putut sa mearga la injectii si nici la electropunctura insa eu le-am facut si m-au ajutat enorm (mie venindu-mi menstrauatia la 3,4 luni).homeopatia nu este ca medicina traditionala,asa ca este necesara o discutie cu medicul.(tratamentul aplicat unei perosane nu are acelasi efect aplicat asupra altei persoane). medicul a insistat pe partea psihica,aceasta fiind f importanta.va pup
miki-miki spune:
Art din 02 febr 2009 in cotidianul.ro
Doua mari progrese pentru fertilizarea in vitro
“Verificarea” spermatozoizilor pentru a vedea daca sunt sanatosi si o tehnica de radiografiere a cromozomilor din ovule în cautare de anomalii au sporit, începand de luna trecuta, sansele unor cupluri de a beneficia cu succes de fertilizarea in vitro.
Portalul stiintaazi.ro a trecut în revista doua progrese majore înregistrate de oamenii de stiinta în luna ianuarie în domeniul fertilizarii in vitro, explicate pe blogul contraboli.ro: unul vizeaza testarea calitatii spermatozoizilor înaintea folosirii lor pe cale artificiala, iar celalalt se sprijina pe screeningul ovulelor pentru descoperirea unor eventuale anomalii înainte de obtinerea embrionilor prin fertilizare in vitro.
Saptamana trecuta, presa internationala a vuit la vestea ca o femeie de 41 de ani din Marea Britanie, care apelase fara succes la 13 tratamente de fertilitate, a devenit prima din lume care va concepe un copil prin utilizarea unei noi tehnici de fertilizare in vitro care ar dubla sansele de reproducere: radiografierea anormalitatii ovulelor prin extragerea unui set de cromozomi de rezerva.
Fiecare ovul ar trebui sa contina 23 de cromozomi - informatia genetica a mamei, cealalta jumatate venind de la tata pe calea spermatozoidului folosit la fertilizarea in vitro.
Cromozomii de rezerva ai ovulului se gasesc la marginea lui, într-o formatiune numita corp polar, iar oamenii de stiinta de la Care Fertility Group din Nottingham au folosit laserul pentru a taia un orificiu în membrana ovulului si a extrage corpul polar cu ajutorul unei pipete.
Cromozomii din corpul polar sunt imaginea celor din interiorul ovulului, prin analiza lor obtinandu-se informatii legate de materialul genetic al ovulului, fara afectarea lui. O tehnica vitala, desi disponibila în masa abia peste cativa ani, avand în vedere ca anomaliile unor cromozomi fac ca doua din trei încercari de fertilizare in vitro sa esueze. Noua tehnologie elimina si criticile de natura etica si religioasa nascute odata cu crearea si testarea embrionilor, rezultatul putand fi obtinut în mai putin de 24 de ore fara necesitatea congelarii embrionului format.
De cealalta parte, acum doua saptamani, o echipa de cercetatori de la Universitatea din Edinburgh a folosit o tehnica noninvaziva eficienta pentru a testa calitatea spermei în cadrul tratamentelor de fertilitate, arata revista ,,Chemistry World’’, ce ar putea fi disponibila pentru publicul larg în urmatorii cinci sau zece ani. Mai precis, este vorba despre spectroscopia Raman, cu ajutorul careia a fost evaluat ADN-ul unor spermatozoizi individuali.
Cei mai sanatosi dintre ei pot fi folositi apoi în cadrul injectiilor spermatice intracitoplasmatice, o forma de fertilizare in vitro folosita pentru a învinge problemele masculine de reproducere. Spermatozoizii sunt capturati cu ajutorul unor fascicule laser, dupa care proprietatile ADN-ului sunt evaluate analizand vibratiile emise de acestia când este aplicata spectroscopia Raman, potrivit stiintaazi.ro. Spermatozoidul cu calitatea cea mai buna este selectat prin traseul pe care îl are de strabatut pana la ovulul ce trebuie fecundat.
De obicei, pentru a creste rata de succes a fertilizarii in vitro se implanteaza un numar mai mare de embrioni cu speranta de a obtine macar o sarcina la termen, mai scrie stiintaazi.ro. Astfel, se poate ajunge la sarcini multiple, cum a fost cea a unei tinere mame din California, care a nascut octupleti acum câteva zile, în prezenta a 46 de cadre medicale. A fost pentru a doua oara cand cineva din SUA a adus pe lume opt copii sanatosi deodata, potrivit ,,The Independent’’.
Miki Anul asta pun de-un pui
pisix spune:
Scuze fetele dar intru mereu pe fuga si nu apuc sa va salut pe toate si ma simt prost
Dar va citesc pe toate
Eu azi am inceput stimularea si sper sa duca spre un rezultat cu ochisori ![]()
miki - sa vedem ca toate astea au intr-adevar aplicabilitate ...
bytzi spune:
pisix,sa fie cu noroc aceasta incercare
doamne ajuta-ma sa am si eu un bebe

"Speranta,ca si credinta,nu inseamna mai nimic daca ii lipseste curajul;
nu inseamna nimic daca ii lipseste riscul." (Thornton Wilder)
dear_bambie spune:
Buna dimineata, dragele mele!
Pisix, Doamne Ajuta sa fie cu reusita!!!
Copilutzu, felicitari pentru cei 2 cojocarei!!!Doamn Ajuta sa fie bine in continuare!
Bytzi, Miki, April, Nusy si restul fetelor, va pup pe toate cu drag!
Eu am avut ieri punctia, au recoltat 14 ovocite si maine ne anunta cati embrioni avem si vom programa si Et-ul, cel mai probabil va fi luni. Doamne Ajuta sa fertilizeze cati mai multi si sa ajungem la blastocisti!
Referitor, la punctie nu am simtit nimic, m-au chinuit un pic la inceput, ptr ca nu-mi gaseau venele, pana ala urma le-au gasit. Apoi mi-au facut anestezia si in 10 minute s-a terminat totul! Numai k eu nu m-am trezit dupa 10 min , ci dupa 30 min. Mi-au zis k m-am trezit cam greu, oricum eram cam ametita si nu puteam sa merg drept. M-au dus in rezerva si l-au chemat pe sot sa stea cu mine, k au vazut ca murea de somn si cred k le era teama, k daca adorm, cine stie cand ma mai trezeam. Dupa 20 min m-am imbracat si am plecat acasa, iar pe drum am dormit pana la Cernavoda. Sotul a dat o singura proba, a fost nevoie si de a doua, dar nu a mai putut, au zis ca se descurca cu ce au!
Jos palaria pentru echipa de la Gynera, sunt niste profesionisti!
Va pup si va imbratisez cu mare, mare drag!
"Nu rupe firul unei prietenii, caci chiar daca il legi din nou, nodul ramane..."
pisix spune:
dear-bambie - waaau, 14 ovocite ... bravoooo, aplaud si cu urechile, te-ai descurcat minunat !!!
Stii ca pleci la drum cu sanse ff bune, da ??? ...
AzooGirl -a.obstructiva
2007 Biopsie pozitiva
ICSI 1 & 2- 2007/2008 - Gynera -nereusite
ICSI 3 - Kinderwunsch Wels - fara ET(embrioni de proasta caliate)
Stimulare pt ICSI 4, la AZVUB Bruxelles - final martie 2009
iuca spune:
copilutzu FELICITARI pt cei 2 cojocarei, Doamne Ajuta sa stea in burtica inca 8 luni si jumatate.
pisix, dear_bambi Doamne Ajuta sa fie o mare reusita FIV-ul.
Pe pisik06 puteti sa o treceti
.
Va 
pe toate, sunt alaturi de voi si va tin pumnii la toate incercarile.
"Tinteste spre luna. Chiar daca nu reusesti, macar vei fi printre stele."
Les Brown
33+ 

copilutzu spune:
Dragutele mele ,
Ma simt bine . Am cand si cand durere de ovare .
Azi ma cam intristasem … dimineata incepuse sa imi chioraie ..burta ( nu stiu cum sa explic…) aveam asa … niste ghioraituri pe sub buric , ca in zilele cand trebuia sa imi vina CM.
Am luat un Nospa si vad ca m-a mai lasat.
Acum intrebare ptr. voi:
Trebuie neaparat sa am simptome ?? Adica tzatzisoare tensionate … si alte alea…
Si cam cand se “ lipesc” puiutzii ??? In a cata zi de la ET.
ET. l-am facut luni 9.03.
Si testul pot sa il fac mai devreme???
Pe biletelul de la Giuli. scrie ca pe 17.03 sa fac testul .
Ce ziceti ??? Fac mai repede BHCG-ul???
Andrutzabirni , ce planuri ai de viitor ???
Mickilina nu am iintrebat de endometru…
M-am dat eu “tare” si fara emotii dar cred ca uitam si cum ma cheama…
Sar’naaa de sfat !! Dar , am uitat.
Acum nu cred ca pot sa mai fac….
Am baut ceai de cretisoara pana in ziua ET. Nu stiu daca ajuta la vascularizare …
Pisix-ul meu drag
si spor !!
Iti admir perseverenta si optimismul!!!
Sa-ti ajute Dumnezeu!!
Dear Bambi parca s-au clonat rezultatele noastre… Si eu tot 14 ovocite ..
Hai , sa fie cati mai multi embrioni fertilizati si sa ajunga blastocisti!!!
April , Bytzishor , , sar’naaa muult!!!
Amzulica , Iuca multumesc!! Sper din tot sufletelul sa va calc pe urme!!!![]()
Happyella
http://www.cdt-babes.ro/contact.php suna daca poti si intreaba. Sigur nu trebuie programare. Pe Site scrie ca trebuie dar am fost eu si nu am avut programare.
Va pup!!!
Copilutz'-> viitoare mamica de copilutzi