Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(132)
Raspunsuri - Pagina 22
DarkBendis spune:
Bebe mic doarme pe spate, de obicei cu capul intr-o parte (asa se "aseaza" el). Aici ni se tot spune sa nu-i punem deloc sa doarma pe burta decat daca sunt culcati pe burtica noastra... daca sunt in patut sa-i punem doar pe spate... sa se minimalizeze riscul de cot death. 

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
Naty spune:
cadia nu stiu ce sa zic de lohii, mie inca nu mi-au trecut de tot
.
Cat despre dormit, tot asa ii pun si eu un rulou dintr-un prosopel ca sa o tina pe o parte. Numa ca eu numesc asta dormit pe o parte ![]()
Intr-adevar, pozitia pe burtica calmeaza colicii.
Si eu am ridicat patutul, stiam asta de cand era Ioana bebe, mi s-a spus (de catre dr.) sa nu culc niciodata bebele pe suprafata plana. La Nadia l-am ridicat si mai sus, fiindca nu prea eructeaza si vomita mult.
ttenzika am intrebat si eu fetele de baby drink acum cateva zile si mi-au spus ca nu prea e OK, e dulce si da dependenta. Incearca sa i-l dai mai diluat. Eu una de cand mi-au zis fetele nu i-am mai dat. Sunt ascultatoare ![]()
Sa vedeti ce am patit azi. Am imbracat fetele sa iesim afara (ceea ce reprezinta un circ total, dureaza cam 20 minute la sfarsitul carora sunt transpirata, zburlita si gafai), am facut saculetul Ioanei, am pus bebina in carut, am iesit cu chiu cu vai pe hol (am un ditai carutul) si ... am constatat ca nu merge liftul. Stau la 6
. M-am gandit intai sa intram inapoi dar Ioana s-a pus pe racnete ca ea vrea afara, ca i-am promis, ca trebuie sa te tii intotdeauna de promisiuni, etc. Asa ca am intrat inapoi, am scos-o din carut, am bagat-o in sling cu chiu cu vai (eu imbracata pana in dinti, Ioana zbierand ca transpira si vrea afara, Nadia cu multe boldoase nu intra in sling) si am coborat cele 6 etaje cu una atarnata de gat si una de mana. Cand am ajuns la parter - racnete. Ioana uitase papusa nelipsita si musai sa ne intoarcem. Nu ne-am intors si m-a pisat la cap tot timpul cat am stat afara. Pana la urma de nervi am zis sa intram in casa si am urcat cele 6 etaje in aceeasi formatie.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
Naty spune:
Ce tare e Sabina! Super!
ira eu am citit cate ceva prin revista Mami. Acum am cursul dr. Culcer care are si un capitol de prim ajutor. Ideea e ca in momente din astea de pierzi asa de tare ca nu iti prea mai amintesti ce ai citit. Cel mai bine ar fi sa iti arate cineva manevrele (doctorul). Eu de ex. cand a facut Ioana convulsii asta toamna desi citisem despre ele de nu stiu cate ori nu le-am recunscut din prima clipa, am crezut ca s-a innecat si am inceput manevrele pentru inec. Doar cand am sunat la salvare m-am trezit ca spun "are convulsii" si ca stiu ce trebuie sa fac.
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
IRA_LIZA spune:
Gata, l-am dat pe Ares. Sunt plansa toata. Cand a iesit tati pe usha nici nu ne-am privit cum trebuie, cred k si el era rascolit. Eu k eu, da' el...Ares era deja jos, langa bloc, in masina prietenului nostru, m-a luat prin surprindere total, ma asteptam sa il mai privesc o data inainte sa plece...am tot incercat sa ma consolez cu ideea k ii va fi mai bine la stana (il dam unui tip care are stana), k va trai mai bine intr-un spatiu larg, da' ce consolare??
Hai k o iau razna, de parca mi-a murit vreo ruda or something...in fine, fetele care au animale de companie intzeleg toata povestea.
...macar plang in voie, Eliza doarme dusa dupa ce a stat mai mult de 1 ora in balcon la aer.
Ira, mamica Elizei
Naty spune:
irina imi pare rau de problemutele voastre. Sper sa treaca de la sine. 
NOI
IRA_LIZA spune:
Despre calculul indemnizatiei in CIC:
http://www.avocatnet.ro/content/articles?id=14637
Edit: in finalul linkului - noul model de adeverintza!
Ira, mamica Elizei
veronica75 spune:
Buna fetelor,
Si noi pe aici...cam putorici la scris
;
Fetele care au Wrap, se poate alapta din el???? trebuie sa imi iau si eu unul ca stau cu bb aproape non-stop in brate off, mai ales ca, cred, au inceput colicii si la noi...plange, se strange toata, nici la san nu mai sta intr-un loc...
Alina- wow
ce mistoooo, si ce cuminte sta Sabinuta...bvoo;
Irinuca-
;
Ira - mai ca ma apuca si pe mine plansul...offf te cred, tare greu.
Despre lohii - la mine curge destul de putin, o fi ok?
http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/Veronica#
bebelusi spune:
Fetelor o sa incerc sa va spun si povestea nasterii mele. Sa stiti ca nu am fost niciodata buna la compunere.
In ziua de 05 eram programati sa ne internam pentru ca medicul asa a preconizat ca imi va veni sorocul si se pare ca a avut dreptate. Seara pe la ora 23.00-24.00 am ras cu Mircea cred ca 1/2 de ora, nu mai retin exact din ce motiv dar chiar i-am zis ca o sa imi vina de nascut daca ma mai face mult sa rad. Pe la ora 1 noaptea m-au apucat contractiile. Le-am monitorizat un pic si erau din 7 in 7 minute. Pe la 1.30 il trezesc pe Mircea care era rupt de oboseala sa vedem ce facem daca mergem sau nu la spital. Luam decizia sa plecam asa ca ne imbracam, NE RUJAM, PUNEM CERCEI si plecam spre Brasov. Am ajuns la 5.30 cu contractii la 4 minute. Mircea dragul de el se tot uita la mine si ma mangaia, se ferea de orice groapa ca sa nu ma doara si imi pupa mana mereu.
Ne intampina o infirmiera tare amabila si zambitoare care ne conduce intr-un salon. Aici ma controleaza o doctorita pe masa si imi spune ca mai am mult de asteptat ca sunt abia la inceput. In continuare mi se pune aparatul de monitprizat contractiile pe burtica. Eram asa de emotionati amandoi, urma sa ne vedem ingerasul 
. La 7.30 mi se rupe apa si apare si medicul meu. Ma pune si el pe masa si imi zice acelasi lucru ca nu sunt dilatata deloc si ca senzatia este ca "colul meu il musca de deget". Concluzia: Am col spastic, adica nu se dilata sau se dilata dar foarte greu. Medicul mi-a zis ca daca nu ma dilat deloc pana la ora 9 facem cezariana ca e mai sigur pentru amandoi pentru ca daca nu voi naste a doua zi. Mi s-au facut intre timp 2 supozitoare de dilatare. La ora 9.30 la fel, nu eram dilatata nici 1 cm.
In momentul acela i-am multumit lui D-zeu ca sunt la clinica Eva pentru ca daca eram in Sibiu nu imi facea nimeni cezariana. 
Nu eram deloc pregatita de cezariana, niciodata nu am crezut ca voi ajunge acolo. M-am incurajat pentru ca ingerasul meu e cel mai important si as face orice pentru el.
Am intrat in cezariana de urgenta. Mi s-a facut rahi si mi s-a montat si epidurala pentru a imi face dupa ce nasc si dupa ce se duce efectul rahi. Nu am simtit nimic. Au asistat la nastere 3 medici si 4 asistente. Toata lumea era foarte atenta cu mine. Nu mai aveam rabdare, eram asa de emotionata. Am auzit dintr-o data UAAA UAAA am crezut ca lesin de drag. Medicul imi confirma si faptul ca aveam circulara de cordon. Il auzeam....nu mai era vis....medicul imi spune:"este un voinic foarte frumos, o sa vina neonatologul in 5 min sa va dea amanunte". Apare neonatologul cu bebe si cu Mircea. Mi-l pune in brate si imi spune ca este sanatos si foarte viguros. Are nota 10. In acel moment am inceput sa plang instantaneu, eram asa de fericita...nu imi mai trebuia nimic...eram implinita. Mircea era inmarmurit. Medicul ii zice: "pai ce faci tati, acum nu mai faci poze? Mama si copilul...asta poza frumoasa si tu o ratezi?"
M-au dus in salon unde dupa efectul rahi mi-au bagat doua epidurale una dupa alta pentru a nu avea dureri. Am avut o mica problema ca am inceput sa sangerez, se impietrise uterul. A venit medicul repede mi l-a masat si a trecut. Singura problema era ca am intrat in ceza cu hemoglobina 9 si dupa toate astea o aveam 7. Eram foarte ametita. Stateam tot timpul cu geamul deschis.
Nu mi l-au adus pe bebe din cauza ca mi-a fost rau dar il auzeam mereu pt ca era in camera de langa noi. Mircea a stat cu el f mult.
In urmatoarea zi a fost un calvar cu datul jos din pat pentru ca lesinam (eu de fel am aceasta problema, lesin la comanda)
Mi s-a facut o perfuzie cu fier si mi-am revenit, incet incet m-am ridicat din pat si mi-a fost mai bine. Mi l-au adus pe ingeras. Era asa de frumosssss, inca nu imi venea sa cred. Eram si eu si Mircea fascinati de el. L-am pus la san toata ziua, desi laptele nu imi venise. Seara sanii au inceput sa mi se impietreasca iar dimineata explodau. Am inceput sa ma mulg ASTA DA CALVAR. Norocul meu a fost cu asistentele carora o sa le multumesc toata viata pentru ca m-au ajutat la muls. Daca nu erau ele eram terminata. Duminica am plecat acasa fericiti, impliniti.
In concluzie: Fetelor, eu am avut si cezariana si contractii din 3 in 3 minute. NU FACETI CEZARIANA daca nu e necesar. Contractiile nu sunt dureri insuportabile. Sunt foarte rele dar ai perioada de relaxare inrtre ele, in schimb la cezariana este grea recuperarea desi eu pot spune ca m-am recuperat repede si fara dificultati.
Imi cer scuze pentru lungimea mesajului.
Mami de Vlad Mihai
"Cel mai mare dar primit de o femeie in viata este acela ca poate da nastere"
veronica75 spune:
Patricia - fff frumos ai povestit
ma bucur ca sunteti bine amandoi.
Am vazut si pozicile de pe hi5 f frumoase.
http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/Veronica#
DarkBendis spune:
Bebelusi, sa stii ca foarte frumos ai povestit! Am si dat un pic la soricei
Sa va creasca mare puiutul si numai bucurii sa aveti impreuna toti trei: tu, Mircea si Vlad!

Ira, te imbratisez 
Veronica, se poate alapta in wrap. Inca nu am invatat cum, tre' sa imi pun DVD-ul sa vad
, da' stiu ca se poate, sigur gasesti video-uri demonstrative pe youtube
Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"