Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(132)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Stiu ca am promis ca intru mai des acum ca stau acasa, da' va rog sa ma scuzati... nu stiu ce se intampla cu mine...

Dupa ce am spalat si dat cu aspiratorul de dimineata, m-am bagat la un somnic de pranz, dar de cand m-am trezit sunt foarte ametita si imi vine sa vars in continuu....

O sa mai stau in pat, sper sa-mi treaca....

Crisspy 39+ sapt Razvan Andrei

AMR 1 SAPTAMANA sper

http://picasaweb.google.com/cristina.pereteanu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Selene_Bunny spune:

ttenzika, la noi, baia e asa:

Ma duc la baie, iau cada, o spal, o asez pe doua scaune si o umplu cu apa, in care torn gel de dus (head to toes) Klorane, sa faca spuma.

Ma duc in camera, iau prosopul ei si il duc in baie.

Ma intorc in camera, aleg hainele de schimb. Pun o aleza pe pat, iau fata si o dezbrac, vorbindu-i tot timpul. O iau in brate si mergem la baie, o sprijin si o bag usor in apa. Face ochii mari si cauta sa se prinda de ceva, de mana mea, de un sprijin. Nu plange. Continuu sa ii vorbesc, sa nu se sperie. O spal de la picioruse la capsor, apoi o intorc pe burta si o spal pe spate. O intorc iar, ne mai jucam putin, o scot si o bag in prosop.

Incepe sa planga ca de ce am scos-o din apa. O duc in camera, ii pun scutec, o imbrac, plange mereu, ca i s-a facut somn si nu mai vrea sa fie manevrata.

Intr-un tarziu, dupa ce am terminat cu imbracatul si am luat-o in brate + leganat, se linisteste.

bebelusi, zici ca ti se pare mare? Nu e mare. :) E dura faza, ca mie si doctoritei de familie nu ne ies nicicum cm aia care au iesit la spital. Banuiesc ca are cel putin 60 de cm acum, din moment ce salopetele de 62 de cm i-s numai bune...

Tocmai am descoperit ca o salopeta haioasa, pe care eu o credeam de 3 - 6 luni, ii e aproape fixa, nici n-a apucat s-o poarte, las' ca i-o dau de ziua ei de 2 luni... Deja am pachetel cu haine pentru alti copii, mai mici...

Intrebare pentru doctoritele noastre, ce sa aleg, Pentaxim sau Infarix? Cica il comanda doctorita de familie, dar am auzit o faza care nu-mi place, cum ca si-ar pune cabinetele adaos... Vreo 50 de RON fata de pretul din farmacie...

Daria Nandini

http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png

Am adus pe lume o minune!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ada_coman spune:

[quote]citat din mesajul lui veronica75

Pupici multi la licurici, burtici si mamici

Fetelor fetita mea e cam galbena...ok, probabil icterul, dar nu stiu cam cand ar trebui sa ma ingrijorez.....o vad pur si simplu cum se ingalbeneste ca apoi sa isi mai revina nitel cat de cat....specific ca a stat si in spital la lampa din cauza icterului. Ce ar trebui sa fac????? va rog daca ma puteti ajuta.
Si inca ceva; ma dor groaznic mameloanele si am facut rani cu toata pregatirea de dinainte si nici garmastanul parca nu prea ajuta, mai stiti alte metode????

Programul lui Alice e tareee haotic ; mananca cand vrea, doarme cand vrea, cateodata pur si simplu vrea activitate...deci cantam, spunem poezii, discutam....de aici spuneam eu de perioada de acomodare si in plus a venit si soacra si de cum a ajuns a si inceput....vaiii de ce nu e infasata?? de ce nu are 2 caciuliti??? ca is reci mainile, ca e prea frig in casa....etc...
Da eu nu prea o bag in seama , spun da da si fac cum vreau.

Buna Veronica, pt ranile de san eu folosesc Lanolina de la Bioclin, pe mine ma ajuta mult, ca eu nu prea aveam sfarcurile formate si bebelina mea nu prindea cum trebuie si iti inchipui ce dureri aveam...
Pt icter, cred ca trebe fff bine hidratata, aceaasi problema am avut-o cu ambele fetite, dar am reusit sa scapam cu ceai.
Sanatate tie si lui Alice.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbita spune:

Citat:
citat din mesajul lui spic de grau

Citat:
citat din mesajul lui Porumbita

pe noi se pare ca ne pasc colicii...
plange cu sanu in gura si se zbate (fce sfarcul praf, asa dupa ce ca el oricum sta cate 2 ore la o masa); somnu e f agitat si nu mai doarme mai mult de 2 ore jumate max 3 ore...

am inceput sa ii dam infacol inainte de fiecare masa sa vedem dc or fi ceva efecte

Porumbita - s-ar putea sa nu fi colicii. Incearca sa te mulgi, sa ai un pic de lapte de rezerva. Cand vezi ca e atat de agitat si nu vrea sa ia sanul si zici ca se razbuna pe el, da-i cu biberonul lapticul muls - nu mai mult de 10ml. Cat sa ii astamperi nitel foamea.
Si apoi pune-l la san! Daca apoi e calm si suge - sigur e foamea prea mare, si rabdarea prea mica, care il fac sa fie asa de nervos.

Eu asta patesc cu Clara uneori.

Mai poti sa il pacalesti sa suga picurand laptic pe sanul tau, asa incat picatura sa se prelinga in gurita la el (el avand sanul tau in gurita). Ai sa vezi apoi cu cat foc va trage apoi de san.

pai ii cunosc acum plansu de foame insa atunci cand plange cu sanu in gura isi trage sau intinde picioarele (si uneori are gurita plina de lapte) de unde deduc ca burtica il supara

pediatra ieri ne-a zis ca are burtica plina de gaze...

sper aiba efect infacolul asta... el de eructatr eructeaza bine, parturi trage dar se pare ca tot sunt prea multe gaze...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ciufik spune:

Hello

Am zis ieri ca ne-au trecut colicii? M-am inselat amarnic. De ieri de la ora 16 pana la ora 4 dim nu a dormit deoc, a mancat, a urlat, a zambit.... Am iest cu el afara la ora 16 si cand am ajuns in parc s-a pus pe un urlat, de am speriat toti indragostitii.

Porumbita si Andrei tot asa face si cred ca pot sa fie de vina ori colicii, ori ii vine prea mult lapte. Inca nu m-am lamurit, dar eu incerc sa schimb pozitia de alaptat sau sa schimb sanul.

Bee nu te mai stresa, o sa fie bine.

Irina - fff frumos montajul.

Naty o sa incerc si eu pozitia aia, sper sa imi iasa.

Ziua, eu il pun sa doarma pe burta, supravegheat, si intr-adevar elimina mult mai usor gazele si nici nu se agita in somn, ca atunci cand sta pe spate.

Fete unde gasesc patura cu gaurele? Ca am un stres cu sufocatu'.

Toata noaptea cat l-am plimbat prin camera, intre alaptari, si cu feonul deschis (ca il mai ajuta sa adorama, nu si aseara ) statea mandrul meu cu gatu' tzeapan si as fi fost mandra de el dc nu mi-as fi dorit sa lase capul pe umarul meu si sa adoarma .

Va pup si intru pe mail sa vad poze de bebei frumosi.

Andreea si Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Un articol interesant: How to Understand a Newborn Baby's Cry

http://www.associatedcontent.com/article/87736/how_to_understand_a_newborn_babys_cry_pg2.html?cat=25

www.onetruemedia.com/shared?p=7ed153bfbb67814c5b3058" target="_blank">
An amazing journey

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

www.eklipsse.net/gallery/" target="_blank">FineArt gallery

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kitzy spune:

Am fost azi la spital la Jasmi si am vazut-o si pe bebelina Iulia, o frumusete de fetita, parca-i o papusica de portelan
Azi i-a adus-o in salon, e taaaare cumintica, amandoua sunt bine si sanatoase!

Poze Diana
www.youtube.com/watch?v=L05Y1MeutPA" target="_blank">Montaj Diana
Povestea nasterii

de Diana (24.04.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Veronica, icterul trece de la sine. nu ai ce face. ranile trec daca usuci bine mamelonul dupa alaptare si ai grija ca Alice sa prinda mamelonul corect cand suge.
spiculet sunt asa bune produsele Lansinoh?? eu recunosc ca de abia acum am auzit de ele, ca mi-am luat pungi de stocat laptele de la ei.
Dark, multumim frumos!
ttenzika, sunt prea mici acum sa aprecieze masajul. si dupa baia calda care le aduce aminte de starea intrauterina... clar ca nu le place cand ii scoti. mai dureaza pana incepe sa le placa.
Alina, nu sunt site-uri care sa accepte fisiere asa mari. vorbeste cu cineva care se pricepe sa ti le micsoreze.
Selene de ce nu alegi varianta de stat la vaccinuri? ca tot pentaxim se face de acum, nu mai e vaccin polio oral.... eu asa am facut la Patrick si asa voi face si acum ptr Eva.
Ada bine ai venit printre noi, sa iti traiasca fetele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crysyana spune:

buna fetelor!!!!
dupa cum va spuneam astazi am fost la control!! bebe a crescut mult in ultimele 2 sapt - a ajuns la 3651g +/- 536 g. in timpul controlului era foarte cumintel deoarece facea nani. am facut si control pe masa - un pic neplacut si totul este ok. colul este in contiuare inchis. m-a chemat luni pe 16 din nou la control (atunci am termenul) si m-a programat pt cezariana marti - a zis ca nu am nici o sansa sa nasc natural, ca am bazunul ingustat, sunt mica de inaltime, bebe e mare si sa nu ma mai chinui degeaba. sper sa fie bine, eu eram pregatita pentru nastere normala, asa ca am inceput sa am emotii.
sper sa fie bine!!!
si inca ceva: tocmai am fost la toaleta si am constat ca am inceput sa elimin din dop. oare sa fie in urma controlului de azi?
acum cred ca e posibil sa se intample oricand ....
multumesc Aalina!! esti o draguta
multumesc fetelor care au bagat agitate pentru noi!!!
si bag si eu cateva pentru fetele ramase pe ultima suta de metri:
curaj fetelor!!!!

crysyana 39+ Andrei Valentin

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina1976 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ciufik

Hello

Fete unde gasesc patura cu gaurele? Ca am un stres cu sufocatu'.

Andreea si Andrei

La Mothercare! Eu mi-am luat doua si sunt ff multumita de ele.

SABINA-MARIA (29 decembrie 2008)
ANA-ISABELA (9 octombrie 2006)
Mami de printesa ANA
Mami de printesa SABINA

Mergi la inceput