Mamici antistress si licurici de ian-feb 2009(132)
Raspunsuri - Pagina 11
Naty spune:
bebelusi daca nu are pe limbuta depozite, nu o cureti (cum ti-a zis si roxana). Daca are, o cureti cu glicerina boraxata cu nistatin. Eu am dat-o si cu glicerina boraxata simpla ca nu am gasit cu nistatin.
Cat despre pozitia de alaptat, probabil tu esti mai indemanatica ... eu nu sunt si mi-e aproape imposibil sa o asez asa. Dupa cum niciodata nu am reusit sa alaptez culcata.
bee
va faceti voi mari!
selene nr. 3? Wow! Noi avem cale lunga pana acolo ...
Raluca, mamica printeselor Ioana - Alexandra (10.10.2004) si Nadia - Ana (29.12.2008)
NOI
ada_coman spune:
Buna fetelor! sunt fericita mamica a doua fetite, Daria-Ioana care e nascuta pe 15.08.2007 si Karina-Nicole, nascuta pe 29.12.2008
. Ma bucur ca ma aflu printre voi. Sanatate voua si bebicilor vostri.
Aalina spune:
Selene ninge la Cluj??? Inseamna ca vine si aici uraaaa... o sa nasc pe zapada. Asa am in cap numa vizita trecuta la clinica cand am pierdut sarcina si stateam cu capul lipit de geam si ningea.
Mi-ar place sa ninga cand nasc.
37+ cu
Fabian si
Dorian
AMR maxim 7 zile sper eu
ada_coman spune:
Karina s-a nascut pe data de 29.12.2008, la ora 13.55, pe cale naturala, la maternitatea cuza-voda iasi, cu o greutate de 3.750 g. E o slendoare de fetita si o mancacioasa de prima clasa. ![]()
va pupam pe toti
.
veronica75 spune:
Pupici multi la licurici, burtici si mamici 

Fetelor fetita mea e cam galbena...ok, probabil icterul, dar nu stiu cam cand ar trebui sa ma ingrijorez.....o vad pur si simplu cum se ingalbeneste ca apoi sa isi mai revina nitel cat de cat....specific ca a stat si in spital la lampa din cauza icterului. Ce ar trebui sa fac????? va rog daca ma puteti ajuta. 
Si inca ceva; ma dor groaznic mameloanele si am facut rani cu toata pregatirea de dinainte si nici garmastanul parca nu prea ajuta, mai stiti alte metode????
Programul lui Alice e tareee haotic
; mananca cand vrea, doarme cand vrea, cateodata pur si simplu vrea activitate...deci cantam, spunem poezii, discutam....de aici spuneam eu de perioada de acomodare
si in plus a venit si soacra si de cum a ajuns a si inceput....vaiii de ce nu e infasata?? de ce nu are 2 caciuliti??? ca is reci mainile, ca e prea frig in casa....etc...
Da eu nu prea o bag in seama
, spun da da si fac cum vreau.
Si eu am fost nitel socata la inceput de bogatia capilara a lui Alice
cred ca de asta mi-a fost asa rau
eu si in sala de nastere eram cu stiksurile langa mine si am avut greata si arsuri....
si....Uraaaaaaaaaa...am scapat de greataaaa

Bag niste agitate pt fetele care urmeaza

Hai fetelor - curaj

http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/Veronica#
spic de grau spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Porumbita pe noi se pare ca ne pasc colicii... ![]() plange cu sanu in gura si se zbate (fce sfarcul praf, asa dupa ce ca el oricum sta cate 2 ore la o masa); somnu e f agitat si nu mai doarme mai mult de 2 ore jumate max 3 ore... am inceput sa ii dam infacol inainte de fiecare masa sa vedem dc or fi ceva efecte |
Porumbita - s-ar putea sa nu fi colicii. Incearca sa te mulgi, sa ai un pic de lapte de rezerva. Cand vezi ca e atat de agitat si nu vrea sa ia sanul si zici ca se razbuna pe el, da-i cu biberonul lapticul muls - nu mai mult de 10ml. Cat sa ii astamperi nitel foamea.
Si apoi pune-l la san! Daca apoi e calm si suge - sigur e foamea prea mare, si rabdarea prea mica, care il fac sa fie asa de nervos.
Eu asta patesc cu Clara uneori.
Mai poti sa il pacalesti sa suga picurand laptic pe sanul tau, asa incat picatura sa se prelinga in gurita la el (el avand sanul tau in gurita). Ai sa vezi apoi cu cat foc va trage apoi de san.
spic de grau spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui veronica75 Pupici multi la licurici, burtici si mamici ![]() ![]() ![]() Fetelor fetita mea e cam galbena...ok, probabil icterul, dar nu stiu cam cand ar trebui sa ma ingrijorez.....o vad pur si simplu cum se ingalbeneste ca apoi sa isi mai revina nitel cat de cat....specific ca a stat si in spital la lampa din cauza icterului. Ce ar trebui sa fac????? va rog daca ma puteti ajuta. ![]() Si inca ceva; ma dor groaznic mameloanele si am facut rani cu toata pregatirea de dinainte si nici garmastanul parca nu prea ajuta, mai stiti alte metode???? Programul lui Alice e tareee haotic Da eu nu prea o bag in seama Si eu am fost nitel socata la inceput de bogatia capilara a lui Alice si....Uraaaaaaaaaa...am scapat de greataaaa ![]() ![]() Bag niste agitate pt fetele care urmeaza ![]() ![]() ![]() ![]() Hai fetelor - curaj ![]() ![]() ![]() ![]() http://picasaweb.google.com/ianfeb2009/Veronica# |
Vero - cauta in farmacie LANSINOH. E o crema destul de scumputa (un tubulet de 56g cred ca e vreo 10 euro. INsa e magic! Trec imediat ranile. DAi cu el - apoi pui cochiliile pe sani ca sa nu se atinga nimic de sfarcuri.
Crema asta nu trebuie sa o speli inainte de alaptat.
Apropo de spalat - cu cat spalati mai des sanul, cu atat se usuca pielea si faceti rani. Cautati crema care nu necesita spalare.
Ptr icter - laptic cat de mult si tine-o la fereastra la lumina.
Selene_Bunny spune:
vero, nimic. Cu icterul, eu n-am facut nimic. In afara de Liv52 - produs naturist, dat cu seringa, 2 ml seara, timp de 5 zile. Trebuia 2 seara, 2 dimineata, dar i-am dat numai seara.
In casa nu sta deloc cu caciulita, decat dupa baie sau daca e pe hol, nu in camera.
Din spital ne-a spus ca acasa in pantalonasi sa tinem copiii, nu infasati.
Alte vremuri, alte conceptii.
Aalina, da, e alb totul. Ninge in continuare.
Daria Nandini
http://b1.lilypie.com/KfqTp2.png
Am adus pe lume o minune!
DarkBendis spune:
Buna ziua la toata lumea
Intai de toate...pentru burticile care "sunt la rand" sau chiar se gandesc sa sara "peste rand"

Ela, ai fost totala la faza cu trimisul sotului la spital in locul tau ![]()
Ira, te inteleg, daca voi nu aveti incredere in siguranta bebelui langa cainele mare (mai ales daca, asa cum spuneti, e "caine rau") mai bine asa... nu puteti risca nimic
Succes la proces!
Lisa, Porumbita, imi pare rau ca au bebicii colici... sper sa treaca repede. Lisa, nu-ti fa probleme, sanii nu trebuie neaparat sa "curga" ca sa ai lapte... daca pui des pe bebe la san face sanul lapte "la cerere".
Yashi, welcome back! 
Pupam bebe Luis cuminte si frumos 
Irina, uite asa isi intra Grumetel in ritmul lui... si tot mai bine o sa fie! O sa treaca si problemutele celelate... asteptam sa veniti cu vesti bune de la pediatru.
Iris, felicitari pentru vestile bune de la control 
Fetelor, eu pe bebe nu l-am tinut niciodata cu caciulita in casa (avem cam 20-21 de grade)... doar afara. Si dupa baie, il infasor bine in prosop din ala cu "capison" si il usuc. Cusma poarta bebe mic in cap doar cand iese... da' atunci il incotosmanez bine ca la noi e iarna si iar ninge. Wow, Miere, 25 de grade la voi... aici nici vara nu prea avem asa ceva ... desi mai nou cu vremea asta ciudata, orice e posibil!
Oxigen
ce grozav ca ai bebelusa cuminte!
Roxana, sa folositi sanatosi balansoarul 
Eli, felicitari si la multe lunite si ani la Florence 
Lachlan are ochii albastri, albastrul ala "de cicoare", sunt curioasa daca si cum se vor schimba.
Flowerbee, multi pupici 
Incearca sa nu te mai stresezi... stres=laptic mai putin... si in plus strsul nostru ii afecteaza si pe bebei. O sa fie bine *big hug*
Selene, ce frumos trebuie sa fie in Cluj cu zapada... mi-e dor de Hasdeu... de Gradina Botanica... Bafta la gasit haine dragute
Ada, bine ai venit, sa-ti traiasca puiutii! Scrie repede cat mai multe mesaje sa depasesti "regulamentarele" 10-12 ... sa scapi de sub moderare si sa-ti apara mesajele in timp "real"

Veronica, eu am folosit Lansinoh si a fost bun, nu stiu daca aveti asa ceva pe la voi. Tine sanii cat mai mult "la aer", si unge-i cu laptic de-al tau, le va face bine. 
pletoasei de Alice!
Fetelor, eu sunt incorigibila! Mi-am tot promis ca nu mai cumpar hainite la bebe ca are destule... da' uite ca astia de la Vertbaudet mi-au trimis un voucher de 5 lire +p&p gratuit... si iar am intrat pe site la ei... si iar am achizitionat oaresce!
La noi e cam urat... si mi-era o groaza ca trebuie ies si sa-l duc pe bebe la controlul de 6 saptamani..cand ce sa vezi? Ma suna un amic care are zi libera si se gandea ca as avea nevoie de companie. Uite asa ne-am facut cu un "lift", ca omul ne va duce/aduce de la clinica cu masina lui ![]()
A, da... si raportam 250 gr puse in ultima saptamana...deci 4.700, health visitoru' e tare incantata, mai ales ca bebe i-a si zambit si gangurit frumos. Iar in ultima luna si la lungime s-au adaugat 4 cm... de la 50cm la 54cm ![]()

Dark Bendis
& Hogmanay Baby (31.12.2008) 
"Ye harm none, do what thou wilt shall be the whole of the Law"
ttenzika spune:
gagici voi cum stati la capitolul baie??la noi nmu mai zic
..totul e ok pana iesim din apa
apoi ce sa mai vb de masaj sau alte rasfaturi 
zici ca o taie cineva
ca urla de se invinetestedam
repede cu ulei,facem toaleta ochi urechi etc..offf ce mi-as dori si eu sa stea linistita sa ii putem face si noi un masaj,dar nuuuuuu
la noi totul se petrece in cateva minute..
mamica de Alecsandra