Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (70)
Raspunsuri - Pagina 19
saby spune:
Leeloo21 legat de botez, noi vrem ceva mai restrans asa ca deja am vorbit la restaurantul unde vrem si am stabilit si meniul, o sa fie max 65 de pers. Despre biserica ne-am programat la biserica Gradina Icoanei, imi place cum arata, dar sa sti ca deja pt 11 iulie cand vrem noi era plin abea am reusit sa ne prog. si noi, bine noi vom face si slujba de cununie si botezul. Am inteles ca dupa ce nastem pana in botez trebuie sa mergem la biserica pt slujba de lauzie sau cam asa ceva nu prea le am, o sa mai intreb si eu sau poate ne spun si noua mamicile care mai au bebiti si stiu mai bine ce se face. Am inteles ca la botez se duce la biserica prosop, sapun, ulei si vin pt. preot????
Sabina
31+ mamica de
Maia Andreea
anamariame spune:
Ne-am intors si noi de la eco, unde ne bucuram saptamana trecuta ca s-a intors in pozitia regulamentara (adica s-a rasucit cu capsorul in jos) si mai ramasese de urmarit circulara de cordon, acum e invers. A scapat de cordon, insa si-a mutat iarasi locul, si sta transversal. Leeloo, si eu trebuie sa ma interesez la preot, si mie mi s-a recomandat sa ma spovedesc inainte de nastere. Si eu stiu ca la 8 zile sau 10 dupa nastere, vine preotul sa tina o slujba ca sa poti iesi din casa. Eu daca am de iesit, ies oricum, ca prea mi se pare superstitie asta, si cum am ceva cu superstitiile...Ana-Maria
29+
gigelica20 spune:
Cine nu naste pana pe 1 martie...cand incepe Postul Pastelui, poate tine post 3 zile si apoi sa se spovedeasca si sa primeasca Sfanta Impartasanie.
Apoi, dupa nastere, la 8 zile cica vine preotul acasa si iti face molifta de 8 zile, iar la 40 de zile mergi la biserica si ti se face molifta de 40 de zile. Cam atat stiu deocamdata.
Eu pe gogutza as vrea sa il botez pe 7 iunie ( sunt Rusaliile atunci) si vroiam sa facem ceva modest, la curte, la bunici. Ah, si nu il botezam aici, in Bucuresti, ci mergem la Focsani, de unde sunt si eu si sotul. Vrem sa il botezam in biserica in care noi 2 am fost botezati ( coinicidenta
), acolo este si preotul meu duhovnic. Un parinte in adevaratul sens al cuvantului!
Dar nu putem sa mai facem la curte, caci socrii mei cred ca se apuca sa faca niste renovari la casa...asa ca va trebui sa mergem la un restaurant.
Cam atat.
Gigelica
+32
Adee spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui novus Aseara m-am mobilizat si am facut bagajul, acum ma intreb daca am pus tot oare era pe undeva o lista cu ce luam ??? sau dava aveti voi facuta nu mi-o livrati va rog si mie ??!! ![]() ![]() 36+ cu Alexandrawww.flickr.com/photos/31088780@N05/?saved=1" target="_blank">Eram 2,vom fi 3 |
Si eu ma apuc azi de bagaj, de fapt de bagaje, pt ca voi face 2. Primul bagaj il voi lua cu mine cand merg la maternitate si voi pune: 2 camasi noapte, halat, vata, fasa steril, apa, sosete ,slapi, pt bebe un rand de haine, pampers vreo 5 bucati, o paturica, un prosopel, un sapun lichid, un cearceaf pt patut pt ca nu au in maternitate decat patutul cu burete in el, hartie igienica, servetele, un prosop, buletinul si analizele. Cam atat cred, in primul bagaj. Iar dupa ce nasc si voi ajunge in salon va veni tati cu al doilea bagaj in care va fi: inca 1 camasa noapte, pampers, haine pt bebe - body si salopeta, periuta, paste de dinti, cana, tacamuri, crema pt sani Garmastan, chiloti, prosop, sutien alaptat, sosete, lenjerie pat. Cam atata cred, daca mai imi amintesc ceva, va mai scriu.
35
Arianapoze
gigelica20 spune:
Ah, si referitor la miscarile bebeliciului: am inteles ca daca nu mai simti miscarile lui, trebuie "sa-l provoci", adica sa te scarpini pe burtica putin mai jos de ficat. La mine functioneaza, desi chiar nu e nevoie, caci al meu e prea activ si jucaus...deocamdata.
Gigelica
+32
Pisik06 spune:
Si eu am facut 2 bagaje, dar primul e mult mai modest, pt travaliu. Ma in el numai halatel, papuci, sosete (m-am interesat, cu atata ne lasa de la noi in Giulesti), un prosop, un pachet de servetele umede, gel igienic de spalat pe maini, mp3 player; o sa mai adaug dosarul de analize, apa plata, reviste si buletinul.
Al doilea bagaj ni-l va aduce sotul dupa nastere si contine: 2 camasi, 1 pijama (tot sper sa ma lase cu pijama), sosete, chiloti, tampoane de san, sutien de alaptat, hartie igienica, sapun, pasta de dinti si periuta, tampoane, tacam si farfurie de plastic, iar pt bebe servetele, pampersi, baneocin si ulei de corp.
Pt ca in spital nu ne lasa cu hainele lui bebe, o sa pregatesc un set de iesit din spital, sa ni-l aduca taticul la iesire.
In privinta botezului, noi dorim sa il facem pe 7 iunie; la biserica nu am vorbit, ca nu sunt probleme, avem un preot f apropiat de noi, abia asteapta sa ne boteze printesa
. In privinta restaurantului, am vorbit de principiu, ne-au rezervat data si ne accepta avansul dupa nastere. Vom avea sper eu maxim 65-70 invitati.
Eu la baby expo as vrea sa merg vineri (daca mai apuc, desigur), probail dupa ora 14.00. Mai vorbim, mi-ar placea sa ne vedem cateva.
34+
Ana Bianca
Kea spune:
Eu tot visez sa facem botezul in gradina la gratar, in pantaloni scurti si tricou. Dupa biserica, bineinteles!
Mie imi place patutul reconditionat, imi place ca are si ceva sertare sub, nu? Singurul incovenient cred ca e acela ca nu are decat un singur nivel. Deci o sa te apleci putin la inceput, dar asta sa fie tot baiul.
Azi am facut o boacana cat mine. Am uitat laptele pe foc si am facut un miros in bucatarie de nici nu-mi vine sa mai calc pe acolo.
Si nici nu-mi place laptele, ma gandisem sa beau cu cacao, asa, de dragul lui bebe. Am stat cu usa larg deschisa cateva ore si tot degeaba. A intrat mirosul in peretii din bucatarie. Groaznic! Data trecuta cand mi s-a mai intamplat asta, ca doar nu credeati ca-i prima data
, a mirosit 3 saptamani de simteam ca lesin cand paseam acolo si mai eram si gravida si aveam si greturi. Acum e ceva mai bine, adica e un miros mai putin intens, dar tot imi aminteste de starile alea de rau de data trecuta si parca mi se face rau.
30+ 
joanna27 spune:
Buna burtici!
Cu INTRAZIERE URAM SI NOI BUN VENIT LUI BB ROBERT, SA CRESTI MARE SI SANATOS.PLICI PLICI REFACERE USOARA SA VA BUCURATI DE COMOARA.!!!
Carmenda La Multi Ani, nastere usoara si bb sanatos.!!!!
Maria K , ne bucuram ca ai reusit sa te odihnesti, Casandra e o smechera dar vine ea cand crede de cuvinta.
Ada sa va traiasca fetita!
Florinela si bb meu e mic, da sa nu ne necajim de asta, principalul e sa fie bb sanatosi si sa aiba tot ce le trebuie.
Ayla
, ne bucuram ca Luana ia in greutate, cum a fost la controlul oftalmologic??
Aris poti sa ne spui cat a costat walkie talkie si mai multe detalii, eventual pe PM sa nu se considera reclama.
Referitor la miscarile bb, medicul ne-a spus sa ma ingrijorez daca nu il simt de 10 ori pe zi si mai mult de 6 ore.Cel putin in cazu nostru.
Mayace faci?
Floric inseamna ca esti mai bine daca mergi la cumparaturi.
Adee ai cautat patut peste tot la noi si nu ai gasit niic ca lumea? te intreb ca eu cu nu prea am umblat prin magazine nu stiu...
Noi ne sitim naspa, cu contractii si dureri de ieri,dar le pun pe seama vremii....am uitat sa va spun ca am facut trataent cu antibiotic pt strptococ B si acuma am facut o micoza
, deci iar tratament cu ovule si crema
...sper ca atetea medicamente sa nu afecteze bb.
PS FETELOR TOT VB DE UN CONT COMNU CU NR DE TELEFON, IMI DA SI MIE UN PM CU MAI MULTE DETALII, PLS
.
Pupam mamicile si bb.
34+

georgyiuly spune:
Buna fetele...semnez si eu condica!!!Din pacate nu pot scrie ca nu am net mereu dar recuperez tot ce se scrie si cand am ocazia vin sa va si salut!

Corina: felicitari mamica norocoasa! Sa-ti traiasca baietelul, sa fie sanatos si mancacios. Tie iti doresc refacere rapida si multa sanatate!
Maria K:bine ca esti acasa si nu mai ai contractii, se pare ca fetita ta vrea sa mai stea putin la mamica in burtica!
Gigelica si eu sunt din Focsani!!!Noi botezul cred ca il facem la sfarsitul lui iulie tot in Focsani...acolo este casa noastra si familia noastra!
Apropo de preoti eu stiu ca e bine inainte de a nastere sa te duci la preot pt a te marturisi ( in teorie, ca in practica inca nu am ajuns...sper sa mai am timp
)si dupa nastere la 8 zile vine preotul acasa si la 40 de zile de la nastere te duci tu la biserica.
Noi suntem bine, bebelina se agita destul de mult, nu dormim mereu bine noaptea dar nu ma plang! Sunt tare in urma cu pregatirile si sper ca bebelina sa vina cat mai aproape de termen.Saptamana viitoare poate reusim sa ajungem si noi sa cumparam carutul,patutul, masa de infasat...lenjeriile pt patut si ce ne mai lipseste! 
Oricum marti avem control asa ca poate ne va asigura d-na doctor ca bebelina mai sta destul la caldura ca sa se mai dezamorteasca si mamica
!

georgiana
33+
Giulia
http://s359.photobucket.com/albums/oo40/gogoasha27_2008/georgiana/
http://s431.photobucket.com/albums/qq32/gogoasha27/sarbatori%202008/
carmenada spune:
la toate burticutele.
Ieri nu am apucat sa mai intru, am avut o multime de musafiri si dupa ce au plecat am cazut franta. Nu m-am simtit atat de bine de ....nu stiu cand. La noi a fost azi o vreme... brr... a nins de dimineata si acum bate un vanticel ..racoros si este innorat, asa ca am cam lenevit toata ziua. Asa de greu mi-a fost ca nici macar sa citesc tot ce ati scris nu am apucat.
Am ajuns la mesajul Mariei.
Maria ma bucur mult ca esti acasa, poate reusesti sa te odihnesti si sa te relaxezi, ca se pare mai ai de astept pana la intalnirea cu puiuta.
Carmen
32+ 

oare era pe undeva o lista cu ce luam ??? sau dava aveti voi facuta nu mi-o livrati va rog si mie ??!!