Pepenasi de iulie-august 2008 (85)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ileanna spune:

Vicky iaurturile cu fructe pt bebei nu au zahar. Au fructoza. Si da, chiar si cu asta ... nici eu nu ii dau. Sunt prea dulci nene!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mcoca spune:

Lady eu la 600ml lapte praf caldutz bine pun un iaurt de 150g. Si gata :), pun in iaurtiera si se face. Fac 6 iaurturi. Cred ca iese mai acrisor asa, dar la Maya ii super place. Ultima data am pus si o bucatica de vanilie, dar parca mai mult ii place natur.

Ile, daca vrea mucegaita trebuie sa importe mucegaiul de la moi :).

Bai, Boti am facut cozonacul. Pune ma si tu un avertisment ceva : bai aveti grija, este bestial, a se consuma cu moderatie! Am mancat un cozonac atunci seara ::::).

Vicky si Maya (27.06.2008)

Mergi la inceput

Bai Ile ESTI SIGURA ca au fructoza????? Ca aici nu gasesti unu fara zahar! De aia m-am apucat eu de facut iaurturi, ca doream sa-i dau natur, sa simta fata gustu iaurtului. Si bine, doream cu lapte infantil, ca de-alea normale cu lapte de vaca sunt, normal.

Mergi la inceput

Haida ma Vicky da-o-ncolo de treaba!!
Da' ala de-l scot io cand umplu frigideru ca bat carfuru cu foamea_n gat si am ochii mai mari ca stomacu'???

Nu nene!!! Mucigai romanesc shi neaos!!

Mergi la inceput

Vicky eu am luat relaxata Humana pt bebei. Nu m-am uitat pe ele, da' cand am vazut cat is de dulci am sarit pe ambalaj instantaneu. Si am gasit clar: fara adaos de zahar. Dar au adaos de fructoza. Care tot zahar este, doar ca e natiur, zahar din fructe.

Si chiar si asa, eu nu vreau sa ii dau. Momentan ii ajunge zaharul ala pe care l-a pus natura in fructe. Sau in legume gen morcov, porumb.

Mergi la inceput

Ile, da, ai dreptate. Le agunge zaharul din fructe si legume. Eu de cand cu diabetul ala gestational am un mare pitic cu zaharul, ca e taare greu sa tii regim de diabet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns boticelina spune:

Vic daaa, io am tot zis ca e mortal cozonacu ala dar fetele se sperie de cozo in general Si noi bobinam unu in seara in care-l fac ca miroase de mori in casa.

iaurt de casa - tot cercetand io diverse site-uri de branza si lovindu-ma de problema tinerii diverselor culturi la cald pe perioada indelungata, imi inflori o idee geniala: se poate face iaurt in incalzitorul de biberoane folosit pe post de iaurtiera, cu incalzitoru lasat pe "keep warm". Astept un transport de lapte integral, fac si va mai povestesc io...

Ile cercetez, cercetez si d-alea cu mucegaiuri, doar ca are drepatate Vic, tre mucegaiuri nobile, d-asta de-al tau de frigider e cam ignobil nene, nu bun. Problema e ca mie nu-mi place decat branza Brie, alea albastre nu. Pina atunci fac mozarella, telemea, cas, sunt toata o tehnologie lately, n-ai vazut ca nici de forum nu mai avui timp?

pisica cea mica e masochista, se duce singura sa fie smotocita, cum o scapi din oki e langa fata, trebuie sa le despart c-o sa-i strice pisica lu taica-meu de cat o flocaie, plus ca io dupa aia tre sa ma duc sa spal cupil pe maini, sa-i scot hainele, sa i le scutur... incerc sa nu se intalneasca da'-i dragoste mare intre ele

Monica si gargaritza Nancy

"If you are unware of your choices, then you have none"

Mergi la inceput

Boti, am vazut la tv o emisiune cum fac ei roquefortul. SE face ca o telemea in care pui mucegaiul si apoi lasi la afanat in cava :). Brie nu stiu :)).

Mergi la inceput

Boti, ia www.atome77.com/article/161/Gastronomie/Fabrication-Fromages-Brie.htm" target="_blank">uite.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns atb spune:

Hellou si de la noi! Ce vreme naspa de stat in casa! Si eu care abia asteptam sa termin sesiunea ca sa ies zilnic la plimbare cu Nicholas!
Sa va zicem acum despre noi, ca n-am mai scris demult: n-avem inca nici un dintisor si nici nu pare sa iasa degraba, de stat in fund sta f bine numai ca e agitat si da f mult din maini si din fund si se rastoarna ba in fata direct pe burta, ba in spate, ba lateral, nu-i pun nimic de sprijin ca asa se invata mai repede sa stea mai teapan. Cu diversificarea merge f bine, papa orice-i dau la capitolul pireu insa nush ce are ca nu-i plac lichidele, nici nu vrea sa auda de suc sau supica. Singurele lichide ce le accepta sunt laptele (praf, ca eu nu prea mai am, adica ce mai am sunt niste amarati de 50 ml scosi la 2 zile) si babydrink-ul, si alea in cantitati destul de mici, cam 400 ml in 24h. Dar sunt f happy ca papa piureurile, cereale, fructe, legume, in diverse combinatii, papa de 2 ori pe zi, si cate un castronel de 200 ml la portie. Insa fiind f activ nu pune prea mult pe el, acum la 6 luni si 3 sapt are 7,300 kg si e cam maruntel, are aprox 68 cm.
De trezit noaptea se trezeste o data, maxim de 2 ori, papa si adoarme la loc, si doarme de pe la 9-10 seara pana pe la 8-9 dimineata. Singurele momente de crize si urlete pe care le are sunt cand ii schimb cutecul sau il schimb de haine, nu-i place sa fie schimbat, imbracat, dezbracat. Plange mai rau ca la vaccin, zici ca cine stie ce-i fac, cu toate ca ma chinui sa fiu cat mai blanda si finuta posibil dar nu, el nu si pace, cand e in fundul gol se intoarce pe burta in cateva fractiuni de secunda, oricat incerc eu sa-l pozitionez pe scutec, chiar si tinut de ambele picioare tot face ce face si se intoarce zici ca-l arde la fund scutecul ala.
In rest suntem bine, sanatosi, galagiosi, scuipam mult, facem ca maimutele, ca tigrisorii si ca... pestii. E sociabil, sta in brate la oricine, rade si e vesel mai tot timpul. Cam atat din ce-mi aduc aminte, citesc ce-ati mai scris si revin. Daca vreti sa ne vedeti, cele care n-au vazut inca, avem poze noi pe picasa. Si multumim de comentarii celor care ne-au vazut deja.

Adriana mamy de Nicholas Cristian 19.07.2008

Mergi la inceput