hainele de firma sunt neaparat si de calitate?

Buna!
Sunt adepta zicalei: "Sunt prea saraca sa ma imbrac ieftin". Intotdeauna am considerat ca mai bine am mai putine lucruri,dar bune, de calitate, decat multe si proaste.Acelasi principiu l-am aplicat si in cazul copilului.
Problema e ca asa zisele haine de firma nu mi se par intotdeauna a se ridica la nivelul preturilor pe care le au.Sa exemplific:
De curand am fost intr-un magazin de la care aveam mari pretentii( Marks and...)si mi-am cumparat 2 bluze(acelasi model),bumbac, genul acela cu aspect suprapus.Mi-am luat doua pentru ca era reducere si de la 120 RON bucata,erau 70 fiecare.
Toate bune si frumoase pana la prima purtare,cand,surpriza...s-au scamosat la subrat. Dupa doar o purtare!Dupa doua spalari, au aparut scame si in alte parti, asa ca acum arata ca niste bluze pe care le-as fi purtat 5 ani.Si chiar nu mi se pare normal la banii astia.
Surpriza asta am avut-o si in cazul hainelor de copii.Foarte putine din cele cumparate de la magazine"de firma" si-au meritat cu adevarat banii, care cum stiti, nu sunt deloc putini.
As fi curioasa sa stiu si parerea voastra...
Raspunsuri

Tudorr spune:
EI... pe teme asta am 2 intimplari tare hazii amindoua cu sotul meu
1. acu multi ani ,vreo 5 , zic eu ,sa duce sotu sa-si cumpere o pereche de adidasi de o firma super cunoscuta , de la reprezentanta ,cum zice el si da pe ei o poala de bani, 3 mil juma si peste 2 luni imtr-o dimineata pe hol ,unde era mindretea de adidasi , venea un damf de-ti muta nasu . Mama imi zice 'fato cred ca a intrat un soarece in casa (noi la bloc la etaj 6) si si-a dat duhu aici , atit de tare putea ....2 zile am cautat imamicu .... era adidasu lu barbatu
2. Tot sotu ,cumpara o pereche de pantaloni tot de la o firma cunoscuta , ii imbraca si pleaca la servici , se apleaca si pantalonul face pirrrrr... nu intrun loc ci in 5 locuri ....adica era practic in curu gol ... adica nu s-a sculat de pe scaun toata ziua , nici la wc nu s-a dus ...iar cind sa vina acasa si-a dat de pe el camasa si-a pus-0 la briu sa nu se vada mindretea de fund .... cind sa se urce in taxi a refuzat taximetristul sa-l ia .... a crezut omu ca e vreun nebun ....imagine
sotu la bustu gol cu camasa legata la briu si cu geanta diplomat
defilind prin bucuresti

bb_yasmi spune:
de obicei da. ma refer in special la imbracamintea si incaltamintea sport de la firme consacrate (gen nike, adidas), intotdeauna s au ridicat la nivelul asteptarilor mele.
_
"Inima mamei este un adanc abis la capatul careia gasesti de fiecare data iertare!!"
happy mom Lavi si buburuza mica Iasmina Alissa 31.10.2007

Carrye spune:
Eu am renuntat de multa vreme sa consider ca pretul mare inseamna si calitate pe masura. Mi-am dus o rochie de la Karen Millen la curatat dupa primul purtat pentru ca este intr-o culoare foarte deschisa si tot closul ala al ei frumos s-a stramtat si n-am mai imbracat-o de atunci.
Mi-am luat tricou de la Lee Cooper, am dat 160 lei pe el dupa primul spalat s-a descusut la guler si acum atarna atele acolo si el la fel in dulap.
Si-a luat iubitul meu pantaloni de la Zara, scria pe eticheta ca se spala la masina, dupa primul spalat i-am aruncat pentru ca se decolorasera in diverse locuri.
Pur si simplu consider ca sunt la noroc. Am si haine pe care am dat multi bani si care isi merita banii, cel mai mult sunt multumita de cele de la Elle si Cavin Klein.

cristina1974 spune:
La noi, nu consideram haine de firma cele de la Zara,Marcs&S...., H&M si asa mai departe. Astea sunt magazine puternice, care au propriile lor linii de productii, toate in tarile Asiei de SE sau Europa de Est, iar calitatea lasa de dorit, de cele mai multe ori. Haine de firma......hai sa zic, cu riscul de a-mi lua rosii in cap pe motive de nu stiu care, ca noi nu ne luam haine decat de la nume mari. Si aici ma refer la Chanel, C.Dior, Versace, C. Klein, H. Boss, Armani ( pt sot). Mai frecventam Monsoon, Russel Bromley,iar pentru portul de zi de zi la copii, Next ,Mothercare si Gap.
Dam ,ce-i drept, multi bani pe hainele astea, insa nu am regretat niciodata.
Si sa va mai zic un lucru despre Marcs& S din Romania. De curiozitate, am intrat sa vad si eu ce au pe acolo, si am ramas socata cand am vazut colectiile care aici se vindeau acum 2 sau 3 ani. In plus, preturile erau de cel putin 2 ori mai mari ca cele din Londra. Normal ca dezamagirea e mare, cand dai o gramada de bani pe haine, si astea se fac exact ca niste carpe dupa o spalare sau doua. In Uk, nici macar nu sunt considerate magazine extraordinare astea, ci magazine de duzina.

dalina2x2 spune:
nu sunt neaparat adepta a hainelor de firma (ba chiar ma enerveaza cateva cunostinte care, daca imi cumpar ceva, prima intrebare e:"sunt de firma?" dar cred ca, in general, sunt de o calitate mult mai buna. Am spus "in general"; pentru ca mi s-a intamplat sa ma tine mai mult si mai bine lucruri care nu "aveau nici o eticheta"...

Tzuni spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Tudorr EI... pe teme asta am 2 intimplari tare hazii ![]() ![]() 1. acu multi ani ,vreo 5 , zic eu ,sa duce sotu sa-si cumpere o pereche de adidasi de o firma super cunoscuta , de la reprezentanta ,cum zice el si da pe ei o poala de bani, 3 mil juma si peste 2 luni imtr-o dimineata pe hol ,unde era mindretea de adidasi , venea un damf de-ti muta nasu . Mama imi zice 'fato cred ca a intrat un soarece in casa (noi la bloc la etaj 6) si si-a dat duhu aici , atit de tare putea ....2 zile am cautat imamicu .... era adidasu lu barbatu ![]() ![]() 2. Tot sotu ,cumpara o pereche de pantaloni tot de la o firma cunoscuta , ii imbraca si pleaca la servici , se apleaca si pantalonul face pirrrrr... nu intrun loc ci in 5 locuri ....adica era practic in curu gol ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Off topic: esti un "El" sau o "Ea"?
_
Tzuni

iuliya spune:
Citat: |
citat din mesajul lui cristina1974 Si sa va mai zic un lucru despre Marcs& S din Romania. De curiozitate, am intrat sa vad si eu ce au pe acolo, si am ramas socata cand am vazut colectiile care aici se vindeau acum 2 sau 3 ani. In plus, preturile erau de cel putin 2 ori mai mari ca cele din Londra. |
Asa e, iar asta nu se intampla doar la Marcs& S.

rory76 spune:
Chiar ma uitam la reducerile de zilele astea din magazine asa-zise de firma...haine chiar urate, estetic vorbind, se aseaza urat pe corp, materiale nasoale-le-as fi luat sa le port prin casa, dar erau cam scumpe pentru asta! De ce consideram noi magazinele astea de firma? pentru ca le gasim in mall-uri, au niste preturi exorbitante pentru bugetarul de rand, si la noi tot ce e scump e de firma, e de snob. Si cine nu vrea sa fie snob??? Eu am ales sa fac parte din curentul "no brand"-cand e vorba de haine. Dar fii-mea, intai se uita la firma magazinului-"ce e asta? Aaa, nu e firma tare, nu-mi iau de aici!!!" Eu vin cu contraargumente,ca uite ce hainta frumoasa, uite ce material bun, vacs, dar n-am cu cine! Tot ii zic:"fata, daca e asa importanta firma, lasa draq eticheta pe bluza sau poart-o pe dos, sa vada lumea ce firma e!!!" Ma scuzati, abia ieri am fost la shopping si inca nu mi-a trecut!
"sky is the limit!"

XIO spune:
Eu nu dau multi bani pe haine de firma ca prefer sa am 100 de tricouri frumoase si bune pe care sa la schimb in fiecare zi si care sa ma tina minimum un sezon decat 3 tricouri Calvin klein.
DE obicei caut lucruri pe care sa nu le vad la toata lumea, rar imi cumpar chestii obisnuite , si f des astept reducerile.
De la Terranova care am inteles ca in Italia e o firma din care cumpeti cu 1-2 euro bucata , imi cumpar hainele sport. Au pantaloni pe gustul meu care sunt de o calitate incredibila.
Mi-am cumparat un trening complet , din bumbac , gri cu roz si o geanta la fel , tot din bumbac .Asta a fost in urma cu vreo minimum 5 ani . Si acum le port si nu s-au scamosat deloc! Geanta am tarat-i prin aeroporturi , pantalonii i-am purtat la baschet si la sala saptamanal.
In fine , zilele astea am trecut pe acolo si am vazut pantalonii pe care vroiam eu sa-i cumpar redusi de la 40 la 12 de lei
Adidasii ii cumpar doar de la Reebok/Adidas/Nike, numai in ei pot face sport. Mi-am luat acum o pereche de la Tommy Hilfiger si vad ca se comporta bine.
In Canada am vazut o rochie CK la reducere cu 60 de dolari. Am vrut sa mi-o iau dupa care mi-am amintit ca asa am si acasa si ca 60 de dolari firma lu' nenea ala.
A , iar de la H&M i-am cumparat multe , doar ca nu de la magazin (pt. ca in Tm inca nu exista) , ci de la cei care vand hainele facute de romani pt. H&M. Si tin!
Am niste camasi , niste rochii, foarte multumita am fost de ele si au fost teribil de ieftine:
-camasa body alba 35 de lei
-rochii una din saten si un alba 30 de lei
-caasi simple cu volanase mici la pipet: 20 de lei.
Cred ca poti sa o dai in bara si cu firma si fara firma , depinde de noroc
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/