Copilaria in anii 80-90 Va mai aduceti aminte?
Raspunsuri - Pagina 9
ionica spune:
Nici macar aspirat,adica nu ma ating de aspirator,face altcineva menajul:)) cred ca acum inteleg de unde mi se trage.hahahahaha
Maria,vei avea nurori sau nepoate vei compensa dragostea pt.fete!
Citat: | ||
citat din mesajul lui mariamunteanu
Pai nu, ca tu nu mai bati covoarele, le aspiri temeinic . Asa, mesajul tau ultim ma unge la inima. Maria |
Sophia 2ani 06.09.06
+37 Sarah
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Mindy spune:
Tineti minte reclama aia antiviolenta cu un copil plangand la geam: 'Eu nu o sa bat niciodata covoare, ca le doare'.
Pe mine m-au marcat bataile chiar daca atunci sau si acum am momente cand pot sa fac haz da necaz gandindu-ma la ele (acum cu stomacul strans).
Prea erau din orice, ca eram 'rai', ca mergeam undeva si uitam sa spun si era ingrijorata, ca luam un 6 la mate etc, ca a auzit de la vecina ca am fost galagiosi pe coridor si o facem de rusine..
Si nu eram copii mai problematici decat altii, eu nu indrazneam sa ma duc la scoala cu o tema nefacuta sau sa lipsesc.
Si sotul meu a primit bataie multa, el pina la varsta adolescenta.. si acum ca suntem parinti stam si ne uitam la copilul nostru si ne intrebam :
" Cum au putut ????"
Uneori as vrea sa sa isi ceara iertare.
Dar i-am iertat oricum.
mariamunteanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui ionica Maria,vei avea nurori sau nepoate vei compensa dragostea pt.fete! |
Ce bine ar fi !! Mi-s dragi foc baietii, dar nu pot sa-i motzez si nici sa le pun rochitze .
mariamunteanu spune:
Mindy . Atat stiau atunci adultii, astea erau metodele lor de educatie. Nu cred ca-si dau seama ca au gresit.
claudiai spune:
Se spunea << Bataia e rupta din Rai >> si <<Unde da mama creste >>
Desi ai mei nu m-au batut (poate cate o palma la fund cand era f. nervoasa ) acum privind la noi cat suntem de ingaduitori ne tot "cearta", zicand ca n-ar strica din cand in cand o bataita [:d]
Angelinne spune:
A fost frumos cu toate ca nu aveam curent numai cu portia,,,, ne faceam temele la lumina luminarii.... ne bucuram de un spray Fa sau sapun....o crema Ponds...sau te miri ce banalitati.... toate erau pe pile si relatii....Tv cu ratia...ca si mincarea...Practica la cules de porumb pina dadea frigul bine, apoi clase neincalzite si cite si mai cite. Dar mergeam cu parintii mereu in vacante, in wekenduri la padure.... am o copilarie frumoasa pot sa spun.
ihotu72 spune:
Pe noi tata nu ne-a batut niciodata,iar mama ne mai dadea cate o palma la fund cand o aduceam la disperare.Tin minte ca ii spunea tatei cand venea acasa(era sofer si era mai mult plecat)"ia masuri cu ei ca nu ma mai inteleg".Tata raspundea "da metrul nevasta sa vad cat au mai crescut!"
L-am iubit mult,pacat ca murit asa tanar!Ii simt lipsa si acum dupa 8ani de la deces.
pozele mele
Nasterea lui Alex
alte poze
ihotu72 spune:
Sa va aduceti aminte!
www.youtube.com/watch?v=sIr3LKr3Rvs" target="_blank">copilaria
pozele mele
Nasterea lui Alex
alte poze
luminita70 spune:
Eu imi aduc aminte cu nostalgie iernile cu zapezi adevarate, ierni in care nu vedeam soarele cu saptamanile,ninsori abundente, suspendari ale scolilor din cauza zapezii; imi amintesc mirosul portocalelor si bananelor din preajma sarbatorilor de iarna. Am crezut pana la o anumita varsta ca fructele acestea sunt de sezon, ca doar atunci se coc.Imi placeau serile cand se oprea curentul si noi, copiii eram pe afara si ne jucam ,,de-a v-ati ascunselea" si ne harjoneam.Imi amintesc rabdarea parintilor mei cu mine, nu exista sa spuna unul din ei ,,nu acum" sau ,,n-am timp", ceea ce se intampla tot mai des acum. Cel putin in cazul meu si al copiilor.
s_alinutza spune:
Eu regret cel mai mult felul in care se desfasura viata in copilarie...parca mai domol, mai calm, mai cu tihna....Parintii ajungeau acasa la 2 respectiv 3 dupa-amiaza, la ora 4 luam pranzul,iar la 7-8 seara cinam tot impreuna. Desi erau vremuri grele in fiecare an am mers in concediu la mare sau la munte cu bilete de sindicat, faceam ceai in camera de hotel cu termoplonjonul, si seara jucam "nu te supara frate". Timpul acela pe care il aveam ca sa-l petrecem impreuna, sa povestim, sa comunicam....nu se mai intoarce. Acum, majoritatea parintilor isi lasa copiii in fata tv-ului sau le pun un desen animat pe dvd si nu mai comunica, asa ca pe vremuri... E pacat, era asa de frumos! Mie imi placeau uniformele, mai ales cea de pionier, si mi-a parut rau ca s-au scos uniformele la revolutie si nu am mai ajuns sa port sarafanul care urma din clasa a 5-a.
Ne jucam cu copiii pe strada fara sa ne fie teama pana noaptea tarziu. Vacantele petrecute la tara la bunici imi sunt deosebit de dragi, toata ziua stateam afara, eram copii sanatosi, rosii in obraji, ne jucam , ne cataram in copaci si atarnam cu capul in jos tinandu-ne doar cu picioarele de o creanga spre disperarea bunicilor, cand ne era pofta de ceva dulce nu dadeam fuga la magazin, bunica ne facea salam de biscuti si ni se parea ceva deosebit...De sarbatori imi bagam si eu degetele in aluatul plamadit pt paine sau cozonaci, si daca exageram cu mancatul de aluat (ca era tare bun)bunica ma pacalea ca imi creste par pe limba daca nu ma potolesc....Iarna ajungeam seara tarziu in casa cu turturi de gheata pe pantalonii grosi pe care ni-i croseta mama, cu nasu inghetat da fericiti dupa o zi de sanius, bulgarit si construit oameni de zapada, mergeam duminica cu parintii in vizita le prieteni, si tata ma ducea pe umeri inapoi acasa, si ma tineam de "manere" adica de urechile lui, mama facea de Craciun turta dulce, si oricat de multe nazbatii am fi facut, Mos Craciun tot isi facea drum si pe la noi....
Da e adevarat ca stateam la coada pt paine, da nu consider ca a fost un motiv de suferinta asta pe vremea aia, pana la urma daca stam sa ne gandim, de atata paine avea nevoie un om pe zi, si nu se facea risipa din nimic. Nu mureau pe vremea aia oamenii de foame pe strada ca acum, fiecare avea loc de munca si apartament de la stat dupa casatorie. Faceam targ in casa cu desene si picturi, mama tata si bunica erau nevoiti sa cumpere cate ceva, si pe banutii aia ne cumparam 100 gr de bomboane de la alimentara. Eram mai inocenti si nestiutori in ale lumii dar aveam cultura generala, citeam carti noaptea cu lanterna in pat ....Jules Vernes....Colectionam timbre si servetele...
Si ar mai fi multe de spus....a fost tare frumos!