Copilaria in anii 80-90 Va mai aduceti aminte?
Sa incep eu...Am avut o copilarie frumoasa cu toate restrictiile care erau atunci.Imi aduc aminte de anii de liceu de nuiforma care atunci mi se parea ingrozitoare,de bentita obligatorie.Dar se vedea ca suntem elevi pe cand acum nu stii care e profesorul si care elevul.
Va mai amintiti de costumul albastru de PTAP?Ne duceau la poligon si ne invatau sa tragem cu arma.
Va astept cu amintirile copilariei voastre.
pozele mele
Nasterea lui Alex
alte poze
Raspunsuri
andrath spune:
Aveam 14 ani la revolutie. Am avut o copilarie frumoasa fiindca nu constientizam porcariile care se intamplau in jurul meu: stateam la cozi imense pentru lucruri de baza in alimentatie: paine, branza oua carne. Si de multe ori nu mai apucam. Lumina se oprea noaptea a.i atunci cand a nascut-o mama pe sor-mea mai mica am ars o lumanare mare in baie ca sa poata sa se spele inainte sa plece la spital. Apa, evident, am incalzit-o pe aragaz.
Fiindca mama nu avea pile la librarie, ma uitam cu ciuda la penarul chinezesc al colegei de banca
Trebuia sa faci adevarate scamatorii sa faci rost de un sapun ca lumea, de sampon sau deodorant.
Privind in urma, zic: Nu nu a fost o copilarie frumosa, eram doar noi foarte inocenti. Si nu, nu-mi place sa-mi amintesc!
ihotu72 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui andrath Aveam 14 ani la revolutie. Am avut o copilarie frumoasa fiindca nu constientizam porcariile care se intamplau in jurul meu: stateam la cozi imense pentru lucruri de baza in alimentatie: paine, branza oua carne. Si de multe ori nu mai apucam. Lumina se oprea noaptea a.i atunci cand a nascut-o mama pe sor-mea mai mica am ars o lumanare mare in baie ca sa poata sa se spele inainte sa plece la spital. Apa, evident, am incalzit-o pe aragaz. Fiindca mama nu avea pile la librarie, ma uitam cu ciuda la penarul chinezesc al colegei de banca Trebuia sa faci adevarate scamatorii sa faci rost de un sapun ca lumea, de sampon sau deodorant. Privind in urma, zic: Nu nu a fost o copilarie frumosa, eram doar noi foarte inocenti. Si nu, nu-mi place sa-mi amintesc! " If at first you don't succeed, failure may be your thing." |
Ti-ai amintit doar lucrurile cele mai neplacute.Mie imi place sa imi amintesc de copilarie.Imi amintesc de inghetata polar care arata ca un pachet de unt era asa buna!
De practica agricola de la inceputul anului scolar abia o asteptam,mergeam la cules de struguri si ne distram de minune.
pozele mele
Nasterea lui Alex
alte poze
XIO spune:
Ce frumos era ! Fiind copil norma ca nu stiam ce se intampla si cum e in rest, dar ce traiam eu era f. frumos.
In fiecare an , de Craciun aveam un brad maaaare de tot , in 24 plecam tot timpul in oras "dupa ceva" si cand ma intorceam acasa aflam ca a fost Mos Craciun(stiu ca era usa inchisa la camera mea , de cate ori o vedeam asa stiam ca e o surpriza ), si era plin de cadpuri in jurul bradului.
Ii lasam o farfurie cu prajiturele si un pahar de lapte , desi eu ma intrebm de ce Dumnezeu bea Mos Craciun lapte la varsta lui
Intre blocul meu si cel din fata este un parc mare si o padurice.
Tot timpul eram afara , cand eram mica mica ma dadeau ai mei pe hutulus, ma uitam la copiii mai mari , dupa aceea faceam castele in nisip si il oveam pe un vecin cu stropitoarea in cap
Ma duceam cu bunica-mea la o pompa sa luam apa si eu aveam o stropitoare mica , galbena(o am si acum ) , eram tare mandra ca si eu caram ceva.
Ne jucam cu papusile afara, jucam scunsa , prinsa , stateam agatati de bara de covoare , faceam tractiuni cu taica-miu langa pe post de supraveghetor
Era fffffffff frumos. De la bunica mea din partea tatalui primeam la fiecare vizita un Puisor , prajitura aia micuta, si la complexul de langa noi era o librarie in care mirosea foarte bine si care avea de vanzare printre altele un elefantel mic pe care-l umpleai cu apa si stropea.
Imi amintesc cum mancam Cipiripi si oua Kinder, de vacantele de la Alba IUlia ...........
foarte multe amintiri frumoase am de atunci.
A , de la revolutie imi amintesc ceva: cand era revolutia eu eram la Alba Iulia cu bunica , bunica-miu s-a intors aici , ai mei erau aici , si cand s-a terminat de m-am intors si eu ma tot miram de ce Dumnezeu nu am un brad in casa. Ai mei mi-au tot explicat ca Mosul a avut ceva probleme anul asta si n-a ajuns cu bradul si mi-au spus ca in loc de brad mi-a lasat un clovn de agatat pe perete , care se misca de la grau in jos , i se miscau ochii si isi ridica palaria de pe cap. Evident ca m-am bucurat , dar ma tot intrebam de ce nu am un brad
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
viviana spune:
Asa a fost copilaria ei. Nu prea frumoasa.
La Pitesti a fost mai rau decat in Bucuresti.
Ei luau si paine si lapte pe cartela, ca si in Constanta de altfel. Noi in Bucuresti nu.
Eu, ca si majoritatea din clasa aveam pile la librarie, aveam penare si stilouri chinezesti, aveam mereu pe cineva care ne facea rost de bilete de teatru, avem mereu pe cineva...undeva...Sau la fondul plastic de unde ne mai intoleam, sau magazinul cocoru', unde baga pantofi italienesti.
Am fost odata la Curtea de Arges in vacanta. Imi era foame si am vrut sa-mi cumpar paine. Se dadea pe cartela. Statea lumea la coada cu bucata aia de carton in mana. Mie mi-au dat fara. Am aratat buletinul de Bucuresti.
Eu ma spalam cu sampon cu Urzici. Sapun si vata imi aducea tata de la spital. Am facut paduchi si raie de la PTAP si luna de practica. Cu raia am rezolvat-o cu alifie, pentru paduchi am folosit gazul.
Am scris pentru sustinerea lui Andrath.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
mariamunteanu spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ihotu72
Ti-ai amintit doar lucrurile cele mai neplacute. |
Cele povestite de Ihotu nu sunt lucrurile cele mai neplacute, ba sunt chiar soft fata de multe altele din acea perioada.
Eu eram unul dintre fericitii cu penar chinezesc, dar tot detest "epoca de aur" cu amintirile ei.
Ma bucur ca fiii mei traiesc intr-un alt timp.
Maria
mariamunteanu spune:
Cele povestite de Ihotu nu sunt lucrurile cele mai neplacute, ba sunt chiar soft fata de multe altele din acea perioada.
Eu eram unul dintre fericitii cu penar chinezesc, dar tot detest "epoca de aur" cu amintirile ei.
Ma bucur ca fiii mei traiesc intr-un alt timp.
Maria
mariamunteanu spune:
Ma bucur ca fiii mei traiesc in alta perioada si ca nu vor experimenta "binefacerile" unui regim totalitar.
Maria
ihotu72 spune:
Mariamunteanu si eu ma bucur ca puii mei traiesc alte vremuri.Nu regret deloc vremurile alea nu vreau sa ma intelegi gresit eu vroiam sa ne aducem aminte de copilarie nu de greutatile de atunci.Eu privesc in urma cu placere si spun ca am avut o copilarie frumoasa datorita parintilor mei care s-au straduit sa nu simtim greutatile.
pozele mele
Nasterea lui Alex
alte poze
mariamunteanu spune:
Ihotu, scuza-ma ca am incurcat, m-am referit la tine cand de fapt voiam sa spun de mesajul lui Andrath care a amintit anumite aspecte.
Nu cred ca ne putem aminti de copilarie fara sa ne amintim de timpurile in care s-au desfasurat. Au fost si lucruri frumoase datorate parintilor si bunicilor mei, dar am suferit de frig acasa si in scoala, am invatat la lampa cu gaz, am suferit de indoctrinare de mi-a ajuns.
Chiar tu ai evocat niste amintiri care nu-mi sunt placute, desi uneori imi revin in minte, de ex tragerile la poligon, anii de liceu cu materiile lor insipide, profesorii rigizi, povestile despre ceausescu de care am avut parte din clasa I.
Maria
viviana spune:
Da, da, anii de liceu.
Am fost la un liceu de mate-fizica sectia electrotehnica. La practica faceam lacatuserie, aveam manual si in clasa a Ix-a am dat teza.
Aveam un profesor cu fata ascutita si i-am pus ata legata de picoarele bancilor. Si s-a impiedicat. Am luat si eu 6 la teza. As fi luat poate 10 da cand s-a aplecat sa-mi scoata din banca cartea a dat de senvisul uns cu margarina. La lacatuserie pileam scaunele pe care baietii le sudau. Apoi ne asezam pe ele si faceam concursuri care scuipa mai departe.
Apoi, ah, sa nu uit materia M.U.I.E. (masini, utilaje si instalatii electrice). Toti ne scriam initialele astea pe caiete.
Si profu tanar de la mate: "avem aici un triunghi regulat". Si noi fetele: oh, oh!!!. De-l faceam sa se inroseasca.
Si profa de chimie care era sa ma lase corijenta: "Tovarasico, ti-am spus sa scrii pe tabla formula de la hexacloriclohexan, esti proasta? Ce stai asa?" "Tov. profesoara dumneavoastra mi-ati dat sa scriu formula de la hexaclorciclohexan si tot eu sunht proasta?" 2, ai 2 de 2. Sa te saturi.
Astea mi se par acuma atat de banale afata de ce se intampla azi in scoli.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi