Copilaria in anii 80-90 Va mai aduceti aminte?
Raspunsuri - Pagina 7
microcires spune:
Da ...imai aduc aminte foarte bine si mi-e dor de timpurile alea.
Cind tanti de la etaju 4 ne arunca o galeata de apa in cap cind faceam prea multa galagie dupa ora 7...
Mi-e dor de mers la furat flori si legume...haha...
Imi aduc aminte de planurile facute meticulos pe fiecare saptamina de ce o sa purtam la discoteca si ce fete de pitipoanca o sa purtam care le practicam in olginda religios pina in ziua aferenta.
Hai sa mergem in oras.....o fraza folosita des intre prieteni...sau hai sa mergem la un suc.
Imi aduc aminte de gasca de la bloc cind ne adunam o gramada si povesteam si rideam ore in sir....
As vrea sa dau timpul inapoi macar pt o fractiune de timp cind imi aduc aminte:-)
Mindy spune:
Eu imi aduc aminte ce cafteuri luam de la parinti cu cureaua, si la scoala toti colegii ne ridicam bluzele sau pantalonii si ne aratam unii altora urmele de la curele. Fiecare se 'lauda' cu ce a fost batut. "pfoai sa vezi ca urmele mele se vad mai tare, pe mine m-o batut cu furtunu' de la robinet" La care toti: "uaaaau ce interesant'
Doamne ce nebuni eram! Nimeni nu scapa de cafteala, era ceva la moda sa iti bati kupilu.
Sau sterpeleam de la tata niste bani 10-15 lei, cand dormea (sforaia de pica tencuiala si il prindeam de nas sa vedem daca reactioneaza) si cu o prietena mergeam sa ne cumparam batoane cu lapte, bomboane cip, mentosane, negro. Ce dulciuri super!
Daca imi cumpara mama haine pt Paste, eu bineinteles ca le purtam inainte fara stirea ei si daca era un frig naprasnic afara eu mergeam cu papuci subtiri prin toate baltile.
Chemam toti copii la noi cand nu erau ai nostri acasa, ce nebunii ce jocuri.. mancam jumari si catraveti murati, paine unsa, sau ce prindeam in camara.
Si noi dadeam telefoane aiurea din cartea de telefon.
De exemplu la familia Lungu ziceam : Saritorii in lungime pam pam, sunt mereu la inaltime pam pam.
Si mereu eram nervosi pe cuplat ca fetele lor ne ascultau convorbirile, sau vorbeau prea mult si nu puteam da un telefon urgent :) la fel faceam si noi.
Il mai tineti minte pe Aschiuta?
sau o voce la radio:
Zambiti va rog! ha ha ha
Ei nici chiar asa! ha ha ha.
Racheta Alba, plutind printre stele, la la la
Fram -ursul polar
Mergeam la Cinema si se lua curentu pe camnd ne uitam mai bine la Buletin de Bucuresti, sau Nea' Marin Miliardaru'.
Doamne ce vremuri, ce rebeli eram!! iarna cu tzurtzuri la pantaloni, si buricul afara si burta rosie de frig, de la atat sanie.
Gecile alea de fas de nu puteai trece neobservat ca erau asa de zgomotoase..
Mindy spune:
Citat: |
citat din mesajul lui microcires Imi aduc aminte de gasca de la bloc cind ne adunam o gramada si povesteam si rideam ore in sir.... As vrea sa dau timpul inapoi macar pt o fractiune de timp cind imi aduc aminte:-) |
Daaa, stateam pe o piatra toata gasca de la bloc si primeai o galeata de apa in cap daca nu erai locat bine... iar unu mai talentat cu o chitara in mana, fredona puternic: Lasciate Mi Cantareeeee!! (Toto Cutugno)
mai tineti minte? Telecinemateca!
Cinezee spune:
eheeeee mult amintutul generic de telecinemateca ..ca imi placeaaa
pana la nunta mai sunt cam 5 luni
gabibociort spune:
Dar Teleenciclopedia? Cu inconfundabila voce a lui Florian PitisGabrielafericita de MARIA (07.08.2007)
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun
Mindy spune:
citat din mesajul lui gabibociort Dar Teleenciclopedia? Cu inconfundabila voce a lui Florian Pitis Gabrielafericita de MARIA (07.08.2007) ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun |
Daaa, superbe emisiuni, mi-e dor de Pitis Avea o voce asa de frumoasa si relaxanta. Adoram sa il ascult.
Mai era o emisiune "Pe Mapamond", extrem de frumoasa si educativa.
Si la 'Teatru radiofonic' erau multe voci superbe.
ina_nz spune:
citat din mesajul lui Mindy Eu imi aduc aminte ce cafteuri luam de la parinti cu cureaua, si la scoala toti colegii ne ridicam bluzele sau pantalonii si ne aratam unii altora urmele de la curele. Fiecare se 'lauda' cu ce a fost batut. "pfoai sa vezi ca urmele mele se vad mai tare, pe mine m-o batut cu furtunu' de la robinet" La care toti: "uaaaau ce interesant' Doamne ce nebuni eram! Nimeni nu scapa de cafteala, era ceva la moda sa iti bati kupilu. |
eu nu stiu unde ai trait tu dar eu nu am auzit de asa ceva. Si nu vin din buricul bucurestiului ci dintr-un oras de provincie
Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby
Cinezee spune:
imi aduc aminte pitis facea o emisiunea radiofonica despre muzica pe romania tineret ( postul 3 a radioul national )
era romania actualilitati - posutl 1
romania cultural = postul 2
si romania tineret = postul
pana la nunta mai sunt cam 5 luni
Mindy spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui ina_nz
eu nu stiu unde ai trait tu dar eu nu am auzit de asa ceva. Si nu vin din buricul bucurestiului ci dintr-un oras de provincie Silvia mamica de Adrian (22 August 2003) si baby |
Ina, esti o norocoasa ca nu ai trait asa ceva.
Si eu tot din oras de provincie si culmea, grupul celor care eram batuti la noi in clasa (si vorbeam despre asta) eram printre cei mai buni (la o scoala f buna).. Cuvantul 'cafteala' era la moda atunci, poate asta te-a facut sa crezi ca vin din cel mai indepartat ghetto
Trist, dar noi puteam sa facem haz de necaz atunci si sa ne distram pe seama batailor primite. Abia mai tarziu am realizat ce traume mi-au ramas din cauza asta.
Cinezee, Radio Romania Actualitati era extraordinar, emisiuni superbe!L-am ascultat multa vreme si dupa '90.
Era o emisiune umoristica sambata dimineata, daca mergeam de acasa trebuia neaparat sa aveam un aparat radio cu noi sa nu o pierdem.
Tin minte perfect vocile lui Cornel Vulpe, Dem Radulescu, Anda Calugareanu.
Sau melodii cantate de Trio Grigoriu, Marina Voica, Rosu si Negru, Semnal M, Marian Nistor, Alexandru Jula...si altii.
Sa nu mai vorbim ce filme bune.
Va dedic o melodie aboslut superba, George Nicolescu.
Mindy spune:
Mi-am amintit de cartea Aventurile lui Habarnam si ale prietenilor sai!
O mai tineti minte? Ce frumoasa era povestea.
Era febra cartilor, asa asteptam sa citesca fratii mei cartea ca sa ajunga odata si la mine, savuram fiecare pagina, era minunat in vacanta ca puteai citi in voie fara sa fii stresat ca nu iti faci tema, cu toate ca mereu era o imensa tema pentru vacanta.
Si timpul era asa de lung, aveam timp de asa de multe, faceam si lucru manual, crosetat. Ah ce n-as da sa mai am energia de atunci.:)
Revistele Piff, Rahan, Cutezatorii, Start spre Viitor.
Vindeam sticle si borcane sa avem bani de carti si reviste.
Iubeam rebusurile si Integramele (erau de nelipsit cand mergeam la plaja sau strand).
Almanahuri si rebusuri imi aduc si acum cand merg in Ro, calendare mi-e drag sa am o mica particica de acasa..
Calimara cu cerneala care mereu se rasturna si sugativa care era plina de pete..
Mi-e dor sa mai fiu o zi copil...