desprecopii.com la stirile ProTv

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CRIXIA spune:

E un lucru bun ca presa atentioneaza despre aceata "batalie"!
Stim cu totii cum se ajunge la asa ceva in Ro: locuri putine, pe acele locuri intra cu pile altii, decat cei din cartier..... cu legea in mana suntem dati la o parte.

In cartierul nostru exista cresa, gradinita, scoala! La fiecare s-a intrat greu si vad ca la scoala se va intra si mai greu. Acum frecventam gradi si ne incadram conditiilor legate de domiciliu, ca au intaietate copii de la gradinita cartierului, dar vad ca ff multi copii sunt adusi la scoala din cartier cu masinile, deci vin din alte parti. Cunosc o mamica al carei copil trebuie sa intre toaman asta la scoala si a mers din iunie 2008 sa intrebe despre inscriere. A ramas socata cand i s-a spus ca listele sunt deja pline, chiar daca copilul va incepe in 2009.

Fiica mea va merge in 2010 si teoretic este timp suficient, dar practic te lovesti de acest raspuns: locurile sunt ocupate deja!

Cum e posibil asa ceva, nu este un principiu general valabil in toata RO, o perioada de inscriere?

Aaa, perioada de inscriere?! Ar fi trebui sa chem presa la inscrierea la gradi: in ziua anuntata, am stat in fata gradinitei de la 6 dimineatza, iar la coada era 2 mamici...si totusi la ora 8 s-au depus doar 2 dosare de inscriere in termenul afisat: ziua X ora 7-8. In conditiile astea ar fi trebuit sa fi fost locuri libere, dar toate erau ocupate dejaaaa!

Maree nesimtire in Ro!!!

Crixia mami de Alexia-Maria ( 22.iul.2003) & +11 sapt

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MihaelaV spune:

Citat:
citat din mesajul lui kay

musetto, a fost o secventa de 6 secunde in care s-a vorbit despre un forum, aproximativ 3-4 secunde in care s-a arata efectiv pagina de web. nu asa cum ai intelege din titlu. daca nu erai pe faza in sec aia, si nu stiai forumul, nu-ti dadeai seama...

si faptul ca e siteul #1 in domeniu iti poti da seama fff simplu, accesand trafic.ro, sau pur si simplu din faptul ca orice ai cauta despre un copil pe net, tot aici ajungi.

hai ca acu sper ca am explicat mai bine steluta mea, care n-are nici macar 1 legatura cu siteul sau autorul.

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Eu m-am gandit ca noi fiind membrii ne dam seama despre ce site este vorba
M-am simtit mandra si am vrut sa va arat ca site-ul acesta a fost dat ca exemplu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flower-power spune:

Citat:
citat din mesajul lui dodo

Pisigri, eu tot nu inteleg de ce atita stress pt. scoala primara...eu am fost la o scoala oarecare de cartier, unde nu-mi amintesc sa fi scos nimeni untul din noi sau sa iasa neste Einsteini...Insa majoritatea(cel putin pe cei care i-am mai intilnit), au urmat liceul, multi au studii superioare, so, oameni in rindul lumii, zic eu...Si are dreptate Pantera, prima invatatoare a lui fi'miu era tinara (ca aici in fiecare an se recombina clasele si deci nu mai au aceeasi profa si nici toti colegii in aceeasi clasa), taare dragutza, a doua, la fel, cea de anul trecut era nu batrina, insa cam cu principii aiurea dupa gustul meu, anul asta pare ok, sa speram ca va fi mai bine. Vreau sa spun ca rezultatele cele mai bune le avea cu profele tinere..Si mai vreau sa spun ca, desi nu le dau cine stie ce teme acasa, este de neinlocuit ajutorul parintelui. Nu ai nici o scuza, nici macar a serviciului, ai copil pt. ca l-ai dorit, atunci esti dator sa-l sprijini pina se tine pe picioarele lui sau, daca nu ai timp, iti faci!

Citat:
citat din mesajul lui ilse

Da asa este...il inscrii la cea mai apropita scoala nu e cazul sa demonstrez ce avantaje are chestia asta...insa ce ma nedumireste pe mine este cu ce il ajuta extraordinar de tare pe un copil pana la 12-14 ani cand inca nu si-a conturat orientarea profesionala unde face scoala primara si gimnaziul, nu sunt toate la fel? si daca nu sunt, scuzati-mi dar verisoara mea a facut scoala in Romania alergand dupa vaca si citind toata ziua, vara desculta, ca erau 7 copii si purtau incaltarile pe rand, si totusi a avut pofta de invatat, i-a placut n-a obligat-o nimeni, si scoala din sat era cum era si la 18 ani a intrat la Poli si acuma lucreaza la ESA pe proiecte de mini-sateliti si telecomunicatii.
Deci ce vreau sa subliniez este ca si fara conditiile extraordinare ale unui invatamant privat sau macar unul de calitate, cine vrea sa invete invata.

E firesc cc ca cei de pe alte meleaguri sa nu inteleaga de ce suntem noi atat de disperati si ce rost poate sa aibe sa te strofoci de la o varsta atat de frageda a copilului .Pt ca pe acolo probabil legislatia chiar se aplica si nu risti sa-ti nimereasca cc copilul pe mana uneia care habar nu are ce prevad normele in vigoare vis a vis de comportamentul fata de elevi la clasa si chiar de-ar sti nici prin cap sa nu-i treaca sa si aplice ,ca risti sa tot trebuiasca sa-l muti in timpul anului sc ,si asta pt ca doamna urla in clasa la ei ,ii numeste in diferite moduri sau le mai aplica si cate-o sfanta de scatoalca .Au fost destule cazuri expuse chiar aici pe forum .Si mai e ceva ,pt a ajunge la liceul la care copilul isi doreste ,tine in exclusivitate de notele obtinute in clasele 5-8 .Ori daca in primara s-a cam ars gazul de pomana ,cam ce note ar putea obtine in gimnaziu in asa fel incat sa poata intra la ce liceu doreste ? Cam asa stau lucrurile ,si asta in mare ...Plus ca aici invatatoarea si dirigintele sunt pe cate un ciclu de invatamant-4 ani (nu se schimba in fiecare an )

Cat despre verisoara care acum lucreaza la ESA ,lucrurile s-au schimbat destul de mult de cand a fost ea la scoala ...Si nu neaparat in bine ...

Mai frumos este ca aceste invatatoare ,atat de cautate , sa poate intampla sa spuna chiar de la prima sedinta cu parintii :"D-voastra m-ati ales ..." in traducere libera "Va place nu va place ,alta mama nu mai face ".Trist ...dar adevarat .

The most beautiful thing in life is LIFE itself

Mara mami de Tibi-Mares

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Flower-power, acum inteleg...Desi mi-e greu sa inteleg cum naiba invatamintul involueaza, cind totul in jur evolueaza???

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Babee spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui dama

Pt ca in general, in Romania, parintii vor sa-si inscrie copiii la scoala cea mai cea si la invatatorii cei mai cei. Si cum sunt multi care vor asta, se inghesuie, dau din coate, dau spagi daca e cazul ... si de-aici ideea de batalie .

Tu vorbesti serios?? Ca mi se pare de-a dreptul hilar, m-a pufnit risul...Eu pe fi-miu l-am inscris la scoala care m-a avantajat pe mine ca locatie, ca tot in noi, parintii, sta nadejdea sa-nvete pruncul...Haida, haida, pina prin cls 5-6 tot noi, parintii sintem de baza, invatatoarele/profele fac si ele ce pot, timpul e scurt si copiii sint multi...

Si eu te intreb acelasi lucru:vorbesti serios?Stii tu ce si cat a invatat o invatatoare?Iti spun eu ca fac cea mai grea "parte" din educatia copilului tau:il formeaza.

Semneaza o profesoara care respecta invatatoarele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

Citat:

Flower-power, acum inteleg...Desi mi-e greu sa inteleg cum naiba invatamintul involueaza, cind totul in jur evolueaza???

Pentru ca salariile si pozitia sociala in societatea romaneasca sunt in involutie. Invatatorii/profesorii sunt priviti ca niste lipitori la buget.

O tanara capabila de fi o invatatoare buna, gaseste macar doua trei alte job-uri mai putin stresante (20 de pitici pe cap nu-i simplu) si mult mai bune dpdv financiar. Asa ca nu va deveni invatatoare decat in cazul unei dedicatii deosebite sau a unei situatii familiale privilegiate in care alege relaxata ce vrea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dama spune:

Citat:
citat din mesajul lui Babee

Citat:

Citat:

Pt ca in general, in Romania, parintii vor sa-si inscrie copiii la scoala cea mai cea si la invatatorii cei mai cei. Si cum sunt multi care vor asta, se inghesuie, dau din coate, dau spagi daca e cazul ... si de-aici ideea de batalie .

Tu vorbesti serios?? Ca mi se pare de-a dreptul hilar, m-a pufnit risul...Eu pe fi-miu l-am inscris la scoala care m-a avantajat pe mine ca locatie, ca tot in noi, parintii, sta nadejdea sa-nvete pruncul...Haida, haida, pina prin cls 5-6 tot noi, parintii sintem de baza, invatatoarele/profele fac si ele ce pot, timpul e scurt si copiii sint multi...

Si eu te intreb acelasi lucru:vorbesti serios?Stii tu ce si cat a invatat o invatatoare?Iti spun eu ca fac cea mai grea "parte" din educatia copilului tau:il formeaza.

Semneaza o profesoara care respecta invatatoarele.

-----------------------------

Gabriela

Phillip,Rebecca si Luca

Ca sa nu intru in polemici si sa nu fac comentarii la comentarii, semnez (postul anterior) o profesoara care respecta profesorii(oarele)/invatatorii(oarele) in general. Mentionez totusi ca mai sus nu vorbeam despre aceasta categorie, ci de cei in goana dupa ea.

Numai bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citind pagina asta mi s-a facut dor de invatatoarea mea.
A fost si este o doamna extraordinara care mi-a insuflat dragostea pt. literatura si nu numai . Datorita modului in care s-a purtat cu noi ne-a facut pe multi sa ne dorim si sa incercam mereu sa ne depasim limitele si sa ajungem sus.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Citat:

Ca sa nu intru in polemici si sa nu fac comentarii la comentarii, semnez (postul anterior) o profesoara care respecta profesorii(oarele)/invatatorii(oarele) in general. Mentionez totusi ca mai sus nu vorbeam despre aceasta categorie, ci de cei in goana dupa ea.

Numai bine

Mami de David & Patrick

Sincer, nu inteleg ce ti se pare asa de hilar faptul ca un parinte isi doreste o invatatoare normala pentru copilul sau si nu una dusa cu pluta? Pentru ca, din pacate, exista si si! Tu traiesti pe alte meleaguri, vad, probabil ca esti rupta de realitatile noastre. Oricum, sunt convinsa ca nu numai la noi exista invatatoare din a doua categorie, dar probabil ca pe la voi sunt mult mai rare... Iar invatatoarea conteaza foarte mult pentru ca are un mare rol in formarea copilului! Atunci de ce ti se par parintii deplasati? Si te rog sa nu generalizezi dupa cei cativa parinti care cauta "scoala cea mai cea si invatatorii cei mai cei" pentru ca nu este adevarat. Nu se cauta decat apropiere de casa si normalitate, atat! Ce este rau in asta?

Mergi la inceput