desprecopii.com la stirile ProTv

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_80 spune:

Scuze pentru naivitate, dar stelutele nu sunt de bine? Ca am dat si eu o steluta unui subiect de la Parintii intreaba, cel cu umorul pentru copii, asta pentru ca mi-a placut f mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ioanadara spune:

Afara, in genere locuind intr-o anume zona esti obligat sa-ti inscri copilul la scoala in acea zona. Asta daca alegi invatamantul public.In Romania insa, nu .De aceea, in tara este foarte important momentul alegerii scolii primare si evantual si a invatatorului.Bineinteles, diferentele de la scoala la scoala sunt anormal de mari din punct de vedere al calitatii invatamantului.(asta este o alta problema a invatamantului romanesc-pe care nimeni nu este interesat sa o rezolve)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Ma mine ma mira ca parintii nu vor invatatori tineri pt copiii lor, cica nu au experienta...pai normal ca nu au daca nimeni nu ii vrea, unde sa isi faca experienta, la oi???
Noi in clasa 1 am avut o invatatoare de 22 de ani pe care am iubit-o din tot sufletul si care ne-a fost ca o mama, sigur o batrana aproape de pensie nu ne-ar fi tratat asa.
Nu e de ajuns sa ai experienta, trebuie sa iti faci meseria din pasiune, daca copiii il plac pe dascal si se simt confortabil cu el la ora, se vor stradui sa invete mai bine ca sa il multumeasca.Profesorii in varsta apar mereu la TV batand copiii si urland ca descreieratii la ei.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"If God is willing to destroy evil but not able to do so, then he is not omnipotent/all-powerful.
If he is able to destroy evil but not willing to do so, then he is malevolent.
If he is both able and willing, then whence cometh evil?
If he is neither able nor willing, then why call him God?" - Epicurious

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilse spune:

Da asa este...il inscrii la cea mai apropita scoala nu e cazul sa demonstrez ce avantaje are chestia asta...insa ce ma nedumireste pe mine este cu ce il ajuta extraordinar de tare pe un copil pana la 12-14 ani cand inca nu si-a conturat orientarea profesionala unde face scoala primara si gimnaziul, nu sunt toate la fel? si daca nu sunt, scuzati-mi dar verisoara mea a facut scoala in Romania alergand dupa vaca si citind toata ziua, vara desculta, ca erau 7 copii si purtau incaltarile pe rand, si totusi a avut pofta de invatat, i-a placut n-a obligat-o nimeni, si scoala din sat era cum era si la 18 ani a intrat la Poli si acuma lucreaza la ESA pe proiecte de mini-sateliti si telecomunicatii.
Deci ce vreau sa subliniez este ca si fara conditiile extraordinare ale unui invatamant privat sau macar unul de calitate, cine vrea sa invete invata.

eu si 3 banditi: ilse, sven si thor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

poate aveti dreptate cele care va mirati ca pt scoala primara si gimnaziu e atita batalie si stres (si le inteleg mai ales pe cele care au emigrat). dar as vrea sa imi exprim si eu punctul de vedere prin prisma experientei personale. Am 27,5 ani si am mers la scoala la 7 ani si 3 luni.
in clasa I am fost inscrisa la cea mai buna invatatoare care lua serie in anul ala, la scoala de linga bloc care insa era o scoala buna. dar oricum cred ca m-ar fi inscris ai mei la acea scoala, chiar daca nu ar fi incurajat-o educatoarea ca e o scoala ok.
am avut o educatoare rigida, pe vremea aia se dadeau linii la palmutze si nu se agita nimeni pe tema asta. am fost printre cei mai buni din clasa dar recunosc ca mama imi verifica temele (sa fie facute) si ma mai sculta la geografie (care nu mi-a placut niciodata). singurele teme pe care ma punea sa le refac erau cele la desen, unde sint antitalent total; a fost si cel mai mare stress al meu din timpul scolii primare.

cind am terminat cl IV m-au dus sa dau admitere la cel mai bun (pe vremea aia) liceu din oras. am intrat a doua pe liceu, deci as fi putut sa ramin in "A", clasa cu cei mai buni elevi si profi. Ai mei insa au vazut examenul asta ca pe o simpla testare, au mers pe mina invatatoarei care le-a spus ca se va forma o clasa f buna la aceeasi scoala (convenabil pt ca era aproape de casa). in gimnaziu am fost tot printre cei mai buni, am scapat de implicarea parintilor in temele pt acasa, am mers la olimpiade (multe), nu am avut rezultate spectaculoase dar nici nu m-am strofocat niciodata - ca-s mai comoda de felul meu. Dar am avut parte de profi destul de stricti in ce priveste materia de studiu, respectau programa, faceam fise acasa etc.

La liceu am dat admitere la unul dintre cele mai bune licee (atunci), am intrat iar in cea mai buna clasa cu profil real....dar am dat peste niste profi cam aiurea. nu am mai mers la olimpiade, am lasat-o mai moale pt ca era usor sa fii in continuare printre cei mai buni din asa-zisa cea mai buna clasa, atita timp cit nu ti se cerea prea mult. prin urmare am trecut prin liceu cam ca gisca prin apa, cu minimum de efort posibil.

si sincer, nu stiu cum e acum, pt un parinte care incepe clasa a Va alaturi de copil, dar eu nu ma simt in stare sa tin locul muuultor profi si sa ii predau copilului si romana si mate si chimie si toate alea. ca sa nu mai discutam citi parinti mai au luxul timpului liber ca sa faca teme acasa?

asa ca in final nu mi se mai pare chiar exagerat interesul de a inscrie de la inceput copilul intr-o clasa buna...

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dodo spune:

Pisigri, eu tot nu inteleg de ce atita stress pt. scoala primara...eu am fost la o scoala oarecare de cartier, unde nu-mi amintesc sa fi scos nimeni untul din noi sau sa iasa neste Einsteini...Insa majoritatea(cel putin pe cei care i-am mai intilnit), au urmat liceul, multi au studii superioare, so, oameni in rindul lumii, zic eu...Si are dreptate Pantera, prima invatatoare a lui fi'miu era tinara (ca aici in fiecare an se recombina clasele si deci nu mai au aceeasi profa si nici toti colegii in aceeasi clasa), taare dragutza, a doua, la fel, cea de anul trecut era nu batrina, insa cam cu principii aiurea dupa gustul meu, anul asta pare ok, sa speram ca va fi mai bine. Vreau sa spun ca rezultatele cele mai bune le avea cu profele tinere..Si mai vreau sa spun ca, desi nu le dau cine stie ce teme acasa, este de neinlocuit ajutorul parintelui. Nu ai nici o scuza, nici macar a serviciului, ai copil pt. ca l-ai dorit, atunci esti dator sa-l sprijini pina se tine pe picioarele lui sau, daca nu ai timp, iti faci!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

Dodo, am sa-ti raspund eu. Raspunsul damei este dpmdv exagerat.
Batalie pentru inscrierile la scoala? Da! De ce? Pentru ca locurile in scoli sunt limitate. Pentru ca te intereseaza sa ai copilul la o scoala buna (nu de genii! dar sa se faca scoala, nu altceva!) si cat mai aproape de casa. Asa ca daca ai sansa sa ai la tine in cartier cateva scoli apropiate, alegi dintre ele, normal, nu? Poti insa sa ai ghinionul sa nu mai fie locuri si sa fie copilul distribuit la o scoala ceva mai departe de casa, ceea ce poate fi neplacut, nu? Ca nu-i inteleg pe cei care isi dau copilul la o scoala numai pentru renume si chinuie copilul pe drumuri, e alta mancare de peste. Ca doresti o scoala unde invatatorii si profesorii sa-si faca treaba si sa nu vorbeasca despre ozn-uri, ziua de apoi si alte chestiuni, in loc sa ii invete sa scrie si sa socoteasca (daca ai sa citesti subiectul de la "scoli" ai sa gasesti si scoala cu pricina) este perfect normal, nu? De aceea toata aceasta agitatie pentru inscriera in scoli si nu numai. La fel este si la gradinite. La gradinite ai insa avantajul ca, daca iti permiti financiar, poti opta pentru o gradinita particulara apropiata de casa si ai scapat de balamuc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Eu nu mai inteleg nimic din subiectul asta. E despre faptul ca forumul nostru a aparut la stiri sau despre mersul copiilor la scoala? Si daca a aparut desprecopii la news ce e rau in asta? Se vede ca nu mi-am baut cafeaua pe ziua de azi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kay spune:

musetto, a fost o secventa de 6 secunde in care s-a vorbit despre un forum, aproximativ 3-4 secunde in care s-a arata efectiv pagina de web. nu asa cum ai intelege din titlu. daca nu erai pe faza in sec aia, si nu stiai forumul, nu-ti dadeai seama...

si faptul ca e siteul #1 in domeniu iti poti da seama fff simplu, accesand trafic.ro, sau pur si simplu din faptul ca orice ai cauta despre un copil pe net, tot aici ajungi.

hai ca acu sper ca am explicat mai bine steluta mea, care n-are nici macar 1 legatura cu siteul sau autorul.

oana de SOSONICA (6.06.2007)

asa creste Sonia : www.onetruemedia.com/shared?p=63e6ea475473c2ddd2fc4c&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=image" target="_blank">intr-un an

S

www.helpsonia.com , povestea Soniei

"When in trouble or in doubt, run in circles, scream and shout."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns musetto spune:

Aha, acuma am priceput ce te-a suparat. Dar cred ca o inteleg si pe Mihaela, probabil s-a bucurat fata ca a aparut macar si o secunda forumul la tv.

A propos de cat e de p o p u l a r forumul asta, dai de el nu numai daca esti in cautare de info despre copii Eu am aterizat aici cautand o reteta de placinte (cre' ca am raspuns cu ocazia asta si la intrebarea daca sunt romanii niste mancai ).

Mergi la inceput