Copiluti de mai-iunie 2005 (97)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Andreea, esti o meseriasa, parol!

Lucas, o sa mai fie reduceri, din cand in cand mai e cate un sale, sau diverse variante de reduceri.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Eu am avut ieri o durere de cap din aia cumplita, inumana... Nu prea pot nici acum sa ma adun, ca inca ma doare si ma simt ca dupa vreo saptamana de , dar am zis sa scriu citeva rinduri si aici.

Androix, poti sa cauti orez negru, mie mi se pare tare bun, dar la mine in casa numai eu maninc si sa il maninci cu sos de soia. Sau integral...

Elisor, da, asa este. Numai ca, nu stiu de unde luati voi carnea, dar aici, unde traim noi, se fac mari magarii in privinta ei. La inceput nu dadeam importanta, dar apoi ni s-a confirmat din surse sigure, deci mai bine deloc decit din supermarket-uri. Iar cu gratarul, ceea ce am citit eu nu pare prea departe de adevar, dar nu mai tin minte, noi mincam fff rar carne la gratar si nu am dat prea mare importanta. Era un articol canadian si scris mai ales pentru cei care traiesc aici. De ce? Pentru ca aici gratarul e la mare cinste, orice canadian adevarat se uita la hockey si are gratar din ala mare pe balcon sau pe terasa. Numai cind iti iei gratar, intri in rind cu lumea. Si zilnic, seara de seara, la orice petrecere, la orice sarbatoare, se maninca gratare la greu! Si studiul era facut pentru a atrage atentia ca atunci cind carnea se gateste astfel, se creeaza niste toxine, care ajunse la ficat dau ciroza sau altfel de cancer, pentru ca aceste toxine sint cancerigene... in combinatie cu ceea ce se gaseste in carne (antibiotice, steroizi etc.) s.a.m.d. fac ca gratarul, chiar mincat cu salata, sa devina foarte nociv. Si ca una din metodele de a impiedica formarea acelei toxini este sa tii carnea la macerat citeva ore inainte de preparare. Bineinteles ca e bine sa avem putere de discernamint atunci cind ne informam, ca nu putem lua nici totul de bun ce citim sau aflam, la fel cum nu putem nici ignora totul. Dar lucrul care a devenit sigur pentru mine este ca aceasta carne trebuie sa fie de calitate, daca se poate din sursa sigura, in care animalele sau pasarile sint hranite si crescute ca pe vremuri, chiar daca e mai scumpa, mai bine mai putin si mai bun, decit scump si prost, si, ca sa fii sigur ca nu faci rau organismului mincind-o (ma refer mai mult la copii aici), trebuie preparata la temperaturi ff inalte si cit mai mult timp. Na, acum nu pot sa spun ca rezista vreunul dintre noi, in afara de Tudora bineinteles, care nu e deloc carnivora si nu ar zice nimic daca nu i-as da carne deloc, la un gratar suculent si cu toate accesoriile de pe linga. Dar iti spun si eu ce am citit si ce se spune pe aici... Ah, si in aceasta ordine de idei, Androix, nu mai bea colaaa!!! Inlocuieste-o cu suc natural de citrice, da mai multa energie si nici nu face rau! Si nici nu mai fuma, te rooog! Na, acum ma bateti sigur!

Androix, pai la master aici e mai lejer decit la bac, ca se presupune ca ai de-a face cu oameni mai cu cap, care au trecut deja prin facultate. Da, e mai multa munca, dar cum aproape toti lucreaza cind fac masterele, sint cursuri de seara, lucrari care se fac acasa... Trebuie sa ai o anumita nota ca sa intri, sint cu memoriu si mai putine cursuri sau mai multe cursuri si fara lucrare la sfirsit... cu stagii cred ca sint toate... Intelegi din faptul ca m-am informat ca asta vreau sa fac si eu, desi eu abia am ajuns sau voi ajunge in vara al jumatate de facultate, asa cum o fac eu, cu pasi micuti (dar siguri!). Bafta multa si nu te descuraja, orice se poate! Bafta la examene, ce bine ca le-ai terminat, noi abia le incepem pe cele de jumatate de sesiuneL Octav are marti si eu saptamina de dupa, marti si joi! Mi-e rau cind stiu cit mai am de citit si timp ioc!

Elisor, ma bucur ca ai reusit sa te programezi! Sper sa te si tii de programare, ca eu am anulat o gramada, ca tot au aparut altele mai urgente... acum sint in analize, mai am de facut, dar abia astept sa vad cum stau cu sanatate. Tot vreau sa fac si nu ma mai las imbrobodita de astia, cu Tyleno-ul lor. Ieri, am aflat si eu cu stupoare, ca si pe Agata o doare din cind in cind capul, la scoala, pa gheata cind face piruete si ameteste... e prima oara cind imi spune. M-am speriat, pentru ca ea a cazut acum vreo trei ani foarte tare pe gheata si un timp am fost ingrijorta, i-am spus si pediatrei, dar daca am vazut amindoua ca sint nu sint urmari, m-am linistit. Si acum, imi spune ca are momente cind o doare atit de rau ca nu se poate ridica de pe scaun. Din pacate, se pare ca Agata seamana cu mine nu numai la temperament si fizic, ci si la boli: exact asa am fost si eu copil, ma durea capul, ma durea spatele (si pe ea o doare din cind in cind), daca mai are si detitia definitiva ca a mea...
Ma bucur din tot sufletul ca sotul tau nu mai fumeaza!!!

Saryta, iti spun si aici la multi ani! Si eu am vazut pozele si ai avut parte de o petrecere pe cinste. Nu mai spun de cit de bine trebuie sa te simti atit de tinara si cu trei minuni pe linga tine si cu un sot minunat!

Ramyteo, eu te stiam de la perlute... ca am tot citit cind aveam timp ce mai spune Teo mica. Niciodata nu e tirziu pentru scoala, nu e neaparat o mindrie ca facem scoala la 40 de ani, cu trei copii, desi am facut ceva si cind eram de virsta scolii, dar ori nu a fost suficienta, ori nu mai merge cu vremurile in care traim... dar noi facem amindoi scoala, in conditiile in care sotul si lucreaza timp plin, e fff greu, dar nu imposibil... mai ales cu trei copii si fara nici un ajutor si nici nu vrem sa stea copiii numai la gradinita sau scoala zi-lumina. E greu, dar se poate, necesita mult-mult efort din partea parintilor, dar sa speram ca nu va fi in zadar acest efort. Mai avem de acum inainte inca vreo 3-4 ani de scoli, ca sa terminam ce am inceput si sa ajungem unde ne-am dori (slujbe bune, la firme care ofera si beneficii sociale si medicale), dar in timpul asta ne cresc si copiii si cind terminam noi scolile, ajung si ei toti la scoala... decit sint ridicati cum se spune. Nu ne dorim decit sa fim sanatosi si sa putem face tot ce ne dorim! Daca la 45 ajungem unde ne dorim, ne mai ramin inca 20 de ani de munca pe gustul nostru, decenta, bine platit si cu pachet plin de beneficii. Se putea face asta si fara scoala, daca am fi avut norocul sa ne fi ales meserii compatibile cu orice vremuri... dar asa, asta este, o luam de la capat. Si tu esti mult mai tinara decit noi, cred! Oricum, ai o voce tinara in scris.

Androix, are dreptate sotul tau! Fumatul e nociv pentru cel care fumeaza, dar si mai nociv pentru cei care nu fumeaza, mai ales daca sint copii. Dar stii si tu asta, nu astepta pina slabesti sa te lasi, lasa-te de miine! Sincer! Iti reduci viata cu ani buni, acum stiu ca nu te gindesti la asta, ca esti tinara si in putere si ti se pare imposibil sa ti se intimple tie asa ceva, dar eu am acasa la mama mea, la sora mea, un muribund de numai 49 de ani, care a ajuns cu cancer in git in primul rind din cauza tigarilor. Nu vreau sa te sperii, adica vreau, dar nu vreau sa te superi pe mine (si eu am fumat citiva ani din viata si m-am lasat greu), iti spun cit pot de prieteneste posibil: lasa-le!!!! Daca erai cu altul in pat, era poate chiar benefic pentru organismul tau, dar asa, cu tigara... cind toata lumea spune cit de nocive sint...

Eu am luat-o din urma cu raspunsurile si inca mai am...

Florentina, nunta a fost dintotdeauna o afacere si invitatiile erau onorate din obligatie. Numai din familia mea daca ti-as povesti si te-as convinge. Dar asta nu ma impiedica sa nu-mi doresc si eu o nunta frumoasa, nici noi nu sintem casatoriti religios si tinem mult sa o facem, si in Romania, probabil la prima noastra vizita impreuna in tara. Nu stiu daca va fi nunta, daca ar asa, fi mi-ar placea sa fim clientii vostri, mie una mi-a placut mult ce am vazut acolo, asa ca am votat cu amindoua miinile.

Se vede ca ma doare capul, nu? Nu pot face mai nimic in casa, cred ca nu ma duc nici in seara asta la curs, ca ametesc rau cind ma ridic. Asa ca, va scriu...

CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU

Simplitatea in viata este adevarata libertate. (George Enescu)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cornelia spune:

Buna fetelor!

Ramyteo, bine ai venit!

Nelia, iti tin companie cu durerile de cap. Ma termina. Eu am de cand ma stiu migrene, dar vad ca baietii imi dau mari dureri de cap. Si la Stefan eram la fel.

Gabitzam, mai zi te rog frumos o data de unde comanzi hainute. Ca tocmai cand ma apucasem si eu serios de La redoute, nea-u taiat macaroana. Ar mai fi solutia s acomand pe La redoute Belgia, la sora mea, dar preturile sunt totusi mai mari decat la francezi.

Bine ma apuc de comenzi, daca nu ne doboara criza asta, ca la noi se simte bine de tot .

Androix, felicitari!!! Eu te vad facand si masterul, ca esti ambitioasa.

Elisor, nu am poze cu burtica, din motiv ca e burtoi si eu deja cat o elefantica .

Florentina, multa sanatate Mayei si pupici de la noi!

Danelutza, Isabella cum mai e?

Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabitzam spune:

Cornelia, eu comand hainutele prin intermediar (www.nextvision.ro/" target="_blank">Babystuff), si pina acum am luat de la Minimode, Adam's Kids, Mothercare si Mark&Spencer. Sa nu te astepti la preturile de la LaRedoute, dar sunt mai mici decat ce gasesti aici la magazinele similare, cu tot cu comision si transport. Eu am luat in perioadele cu reduceri mai ales.

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Citat:
citat din mesajul lui nelia

Androix, are dreptate sotul tau! Fumatul e nociv pentru cel care fumeaza, dar si mai nociv pentru cei care nu fumeaza, mai ales daca sint copii. Dar stii si tu asta, nu astepta pina slabesti sa te lasi, lasa-te de miine! Sincer! Iti reduci viata cu ani buni, acum stiu ca nu te gindesti la asta, ca esti tinara si in putere si ti se pare imposibil sa ti se intimple tie asa ceva, dar eu am acasa la mama mea, la sora mea, un muribund de numai 49 de ani, care a ajuns cu cancer in git in primul rind din cauza tigarilor. Nu vreau sa te sperii, adica vreau, dar nu vreau sa te superi pe mine (si eu am fumat citiva ani din viata si m-am lasat greu), iti spun cit pot de prieteneste posibil: lasa-le!!!! Daca erai cu altul in pat, era poate chiar benefic pentru organismul tau, dar asa, cu tigara... cind toata lumea spune cit de nocive sint...

Tu vrei sa lesin de ras??? N-as fi asa sigura, ca de obicei Mihai e calm si impaciuitor cand e vorba de conflicte, dar nu i-am testat reactia la socuri puternice. Oricum macar o palma acolo tot mi-ar fi dat

Asa, mai ziceti ca ma urnesc daca ma laudati atata si ma pun sa caut master. Lucas, ala de marketing are si ceva comunicare, face verisoara lui Mihai marketing si comunicare in afaceri la ase, 30 de bulioane pe an. Oricum mai caut.

www.flickr.com/photos/bijuteriiunicat/" target="_blank">Creatiile mele

Andreea mama de Filip si Georgia

Mergi la inceput

Cornelia, imi pare rau ca-mi esti colega de suferinta! Preferam sa fim colege la altceva.

Androix, auzi, dar masterul pe care il va incepe sotul meu si pe care il are si Aurasa, nu te tenteaza? Iti da ea mai multe informatii si ce perspective sint in tara...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Danelutza spune:

Seara buna si de la noi

In primul rind, sanatate la bolnaviorii mici si mari. Isabella se simte bine, imi maninca zilele, ca am renuntat sa o mai duc saptamina asta la gradinita. Eu sint rupta-n noua, ca nu pot spune in doua. O raceala puternica, de ma dor toate cele, asta noapte am facut febra , acum parca ma simt o tira mai bine, dar a cazut sotul la datorie, ma rog, il dor toate oasele, tuseste ca un turc, asta si din cauza fumatului, cica vrea sa se lase de tigari , n-am eu norocul lui Elisor

Gata, dispar ca nu ma mai lasa odrasla sa scriu, tot imi trage cu genunchiul in tastatura si mi-e ca zboara mesajul la cos
Aaa, avind in vedere ca sinteti la cura de slabire, va servesc cu ceva bun... bun, bun

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=53616" target="_blank">Nasterea printesei noastre, Isabella, poze in casuta galbena , www.dropshots.com/danelutza" target="_blank">filmulete
Curiozitatea poate dauna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Buna seara!
Azi am fost cu copiii la doctor, nici unul nu e chiar bine, am zis ca hai sa-i duc ca totusi tusesc, Bianca e si ragusita si bine am facut, cand am ajuns acasa aveam o plasa de medicamente. Pe Bianca a incantat-o inhalatiile, asa de scumpa era cum si-a pus prosopul in cap, dar dupa cateva secunde dupa ea era gata, asa ca m-am bagat si eu cu ea sub prosop. Pe Andreas il tin acasa maine ca tuseste ca un tabagic.

Andreea felicitari pentru finalizarea cu brio a penultimei sesiuni. Vorba aia, nu, "prost sa fi noroc sa ai", nu e cazul tau decat a doua parte

Nelia sigur voi ajunge la doctor ca de doi ani tot zic si de data asta merg pana la capat. Vreau sa donez si sange, anul asta vreau sa aloc sanatatii familiei mai mult buget.
Cu gratarul ce sa zic, nu ma poti convinge ca-i nociv atata timp cat medicii il recomanda. Daca un gratar e noviv nu vreau sa stiu cum e o carne prajita in ulei. Nu pot concepe sa merg la iarba verde si sa nu fac un gratar. Eu si Andreas nu suntem carnivori dar putinul ala pe care-l mancam e ori gratar ori la cuptor. Bianca e carnivora ca taica-su, daca-i pun ciorbita ma intreaba intai daca are si carnita . Si pe mine ma sperie cand ii aud ca-i doare capul pe copii.

Nelia si Cornelia ma alatur si eu clubului cu migrena, din pacate am avut cu amandoi cat erau in burtica si le-am suportat cum am putut ca nu am luat nimic. Eu care sunt rea de durere vad c-am inceput sa ma chinui, suport cat mai mult pana sa iau hapul in ideea sa evit medicatia cat mai mult. Dupa cezariana am zis sa imi adminstreze calmant doar cand nu mai pot si dr. mi-a spus ca nu e cazul sa fac pe viteaza. La mine sunt multiple cauzele de migrena, daca nu beau cafeaua pana-n pranz (imi scade tensiunea), daca merg la Bucuresti, asta-i pe bune (pentru ca dorm cu grija toata noaptea si nu ma odihnesc), daca stau in fum de tigara, de la dulciuri in exces, de la oboseala, emotii...ce mai cred ca toate cauzele le indeplinesc. La voi care sunt cauzele? Si cu ce le combateti?

Cornelia dar eu vreau sa te vad mai ales ca nu-mi pot imagina cum arati cu burtica, plssss

Andreea hai ca poti sa te lasi de fumat , te sustin sa stii! Pentru mine a fost mereu un mister fumatul asta, nu pot intelege cum poate provoca placere un fum, n-are gust, nu se compara cu ceva dulceeeeeee . Mie mi se pare greu sa ma las de dulciuri

Florentina of ce traumatizanta zi pentru Maya ! Eu i-am luat sange lu' Bianca la doi ani, cred ca vreo juma de ora ne-am chinuit doua asistente si doi parinti, in final n-am reusit decat sa traumatizam copilul, eram toti transpirati, Bianca era ragusita de la plans, s-a zbatut mititica de numa, in final ne-a recomandat sa mergem la un alt laborator unde lucra o prietena a uneia dintre ele spunandu-ne ca are experienta in recoltarea de la copii. Si pe bune c-a avut dreptate. Acolo am tinut-o doar eu si ea i-a recoltat un doi fara nici o problema cu toate ca venele le are "ascunse". Succes sa reusiti cu recoltarea stiu ce batai de cap va poate da! Suspectezi o infectie urinara? Bianca a avut tot pe la doi ani si a facut si febra si la fel cum spui si tu o durea pasarica. Urina i-am recoltat-o usor, i-am pus chestia aia in scutec (nu e chiar un recipient, e o "ceva" ce se lipeste acolo si astfel recoltarea devine facila, se foloseste si pentru persoanele imobilizate la pat. Cu nunta pot sa spun ca sunt si exceptii, noi chiar am fost una din ele si o spun cu mandrie pentru ca am facut nunta doar pentru placerea noastra, a venit numai cine a dorit, a platit numai cine a dorit si cat a dorit...consecintele: am reusit sa ne platim sala si ne-a ramas si o mica bruma de bani, cat am fost in luna de miere, n-am avut decat vreo 60 de invitati dar a fost o nunta superba, pozele si caseta stau marturie. Eu am dansat pana n-am mai putut si m-am descaltat. Ce sa mai spun, a fost super!!! La ce era in '93 eu zic ca ne-a iesit la superlativ, mai ales ca am tinut sa facem la cel mai tare restaurant din Brasov. Daca nunta o faci pentru bani se cheama deja bussines, dar fiecare face cum doreste. Noi si avem un principiu, mergem doar la nuntile unde ne face placere, de obligatii nu tinem cont, in fond cine pe cine obliga?!
Maine o luati de la capat cu laboratoarele? Va tin pumnii sa reusiti !

Lucas poate as avea mai mult drag de gatit (dar nu garantez ) daca as sta acasa, dar cand vin de la servici numai chef de cratite si oale nu am chef...esti o fericita cu o luna de pauza in bucatarie, si maica-mea vine in martie pentru vreo 10 zile, de abia astept. Cand si unde spuneai ca pui pozele din vacanta?

Saryta la multi ani fetitei tale, sa fie sanatoasa si sa aiba tot ce-si doreste in viata!

MamaJipa unii oameni in momentele dificile din viata ceva acolo sus ii intareste sa poata sa faca fata, dar apoi vai si-amar de sufletul lor, urla-n ei durerea reprimata.

Daniela la voi acolo e stafeta ? Ia-o tu, na-ti-o tie, vad ca va imbolnaviti pe rand, ce sa mai spun, sanatate multa!!!

Doamne ce-am putut sa scriu si cat

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Uitasem sa va spun ceva important!!! Azi au venit cei de la informatica sa ne migreze calculatoarele, ma rog, nu stiu exact ce inseamna (cred ca Gabitza stie ) si surpriza am gasit net pe calculator!!! N-am intrebat ca nu cumva sa ni-l taie urgent. Mi-e si teama sa sper ca va fi permanent, daca va fi totusi prezent in viata mea la birou zilele mele vor fi mai frumoase si clar voi munci mai cu spor. Ma simt discriminata sa nu am net, doar sefii.

Daniela ma omori cu zile !!! Efectiv am salivat in fata "individelor" tale de ciocolata. Declar sevrajul ! De cateva zile n-am mai pus gura pe nimic in speranta ca poate a nu stiu cata shepta oara imi iese pasenta cu ambitia si reusesc ce-am facut si acum doi ani, sa dau kilele alea multe acumulate de pe urma viciului asta pactos cu dulciurile. Cand am stat acasa mi s-a parut infinit mai usor sa tin dieta. Vinerea e ziua mea critica de dieta, sper sa trec cu bine de ea.

Pe maine dimineata , sper!

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Elisor, eu nu incerc sa te conving, ca nici eu nu sint convinsa. Noi mincam gratar daca ni se iveste ocazia, acasa nu fac pentru ca iese fum, dar pieptul de pui il mai fac si pe gratar. Eu o pun la cuptor cu un pic de ulei si apa si o las acolo pina se face bine. Si mai fac snitele, am incercat sa le fac din carne fiarta, ies, dar parca sint mai bune cele cu carnea cruda. Le plac copiilor si oricum trebuie sa mai schimb, ca nu le pot da numai fiarta. Nu mai gasesc articolele citit acum ceva vreme, dar am gasit doua, unul in franceza si altul in engleza, nu stiu cu care te simti mai bine, care iti spune ce sa faci ca sa elimini din riscuri.
http://www.conseilsnutrition.tv/f-66_barbecue_danger
http://www.comparance.com/articles/cooking-on-the-bbq-good-or-bad-for-your-health
Acum cred ca depinde si ce fel de gratar folosesti, nu ma prea pricep ca nu am de nici unul in afara de cel micut, electric si cel de la cuptorul aragazului unde mai fac din cind in cind ca iese mai putin fum decit la cel electric.
Florentina, sper ca miine sa fie mai usor! Cunosc atit de bine aceste incercari nereusite de a lua singe sau urina... of, cu ambele fete am trecut prin asa ceva, iar cu Lisandru cind i-a taiat la ureche, de fapt mai mult cind l-a anesteziat, norocul meu si al lui a fost ca nu a durat mult. Nu mai spun de momentul groaznic cind si-a prins Agata un deget in poarta scolii si... brrr, nici nu mai povestesc, ca mi s-au strepezit dintii. Eu, desi mi-e greu, prefer sa fiu linga ei, ca dupa aceea am nevoie de prim-ajutor si de consiliere post-traumatica, asta e alta poveste...
Danelutza, ce super sint! Si par simplu de facut, ma rog... asa par. Cred ca le voi incerca si eu cu fetele!

Mergi la inceput