Sunt romanii niste mancai?
Raspunsuri - Pagina 9
ionica spune:
Denizel,
Daca erau nemti inteleg foarte bine ce spui,mi s-a intaplat si mie tot pe acolö pe unde zici tu ,era plin de nemtzi nemancati.
au si astia niste meniuri in restaurante de mori,din carnati cu varza amestecati cu cartofi "mestecati" nu vezi altceva.
Noroc mare pe mine,am o pescarie in zona, un Olandez cu dragoste pentru meseria lui ,in ficare vineri cu sfintenie merg la el si ma aprovizionez cu tot ce poate fi mai bun din mare,inclusiv tonul rosu pe care il mananc rulat in susan si tras putin in tigaie ,servit pe un pat de salata asortata si soya sos.
imi plac de asemeni crustaceele yummii, noi nu consumam carne de porc.
Mihaelka,probabil nu a stiut el sa te duca la restaurante bune ,miamy, cat imi doresc un japonese restaurant....fara balena ,fara balena of cours.
Guestus,Confis ala de canard nu arata asa de stralucit,sa vii la mine sa vezi cum ti-l prepare specialitatea mea,inclus pieptul de rata la gratar.
Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
denizel spune:
Pai, cand am fost noi in Tirol, ne-am intalnit cu niste prieteni care stau de mai mult de 10 ani in Germania.
La mirarea noastra in legatura cu marimea portiilor, prietenii nostri au spus asa ca o mica barfa de granitza , ca austriecii fac portiile alea uriase, ca sa-i multumeasca si sa nu-0i mai auda carcotind pe nemtii care isi fac vacantele acolo .
La micul dejun nu am vazut pe nimeni desfasurandu-se , fiindca am stat doar in aparatmente (fara mic dejun), iar la singurul loc cu mic dejun inclus, ne era adus in camera.
danat spune:
Domle inseamna ca teoria mea cu foametea din vremurile de demult trebuie extrapolata la tot globul. Tare rau trebuie sa mai fi fost daca inca isi mai fac provizii
Dana mama lu'Radu Stefan(Fecioras de 2003)
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Hai la plimbare
viviana spune:
Eram noi la Viena si colt cu Pfeilgasse se afla un restaurant cu un castan urias in curte cred ca se numea Kastanenbaum sau asa ceva.
Ni s-a spus sa luam meniul zilei: coaste de porc.
Si deci iata-le: asezate pe un mare fund de lemn, atat de mari incat m-am simtit ca Fred Flinstone. In gaurile din fundul de lemn se aflau vreo 5-6 sosuri inclusiv mujdei si cu cartofii copti aferenti. Patroana ne-a adus servetele umede si ne-a spus ca acele coaste se mananca cu mana.
Nu am putut sa mancam tot.
Ah, painea asta! De cand a aparut Ciabata cu masline sunt in al noulea cer. Unsa cu unt 85% grasime e o nebunie.
Iei cotlete de somon le ungi cu mustar dulce amestecat cu boabe de piper verde le bagi olecutica in cuptor cat sa-si schimbe usor culoarea. Apoi faci, pe foc, un sos din smantana 200 grame si 2 lamai pui somonul in farfurie il ineci in sos.
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
ladyJ spune:
Bey, ia mai terminati odata cu mancarea!
Viviana, pai esti serioasa tu? Ma faci sa ma uit in frigider daca am mustar si smantana, sa-mi fac si eu somon.NU AM. Acum ce draq fac ca doar la sosul ala imi sta capul?
ionica spune:
Yo, tocmai gatesc turtite din dovlecei si o salata de ardei copti .
Mai am o crema de legume ,o pun la incalzit, ramane sa fac niste crutoane de paine!
pofta buna la cina va doresc
Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
Adela P spune:
Citat: |
citat din mesajul lui XIO Mai , mi-a spus taica-miucare este cam ca si mine cu mancarea , ca in Canada daca mergi la "all you can eat" te sperii de ce vezi acolo. La ei la firma(o firma mare ,cunoscuta in toata lumea), s-a facut nu stiu ce free lunch cu nu stiu ce ocazie. A spus ca trebuia sa fiu acolo sa vad cum stateau oamenii la coada la mancare ca pe vremea lui Ceausescu , doar pt. ca era gratis. Desi au aia bani sa-si cumper linistiti. |
Da XIO, cand se organizeaza cate un BBQ sau catering la firme sau diferite evenimente socio-culturale (care by the way nu-s toate free) se face coada dar e normal din moment ce lumea se aduna pentru evenimentul respectiv si servirea incepe la ora X, deci toata lumea e deja acolo. Si cum pt ei cozile nu reprezinta ce reprezentau pe noi odata, adica noi stateam de nevoie, pentru ei e mai mult chestie de socializare.
XIO spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Adela P
Da XIO, cand se organizeaza cate un BBQ sau catering la firme sau diferite evenimente socio-culturale (care by the way nu-s toate free) se face coada dar e normal din moment ce lumea se aduna pentru evenimentul respectiv si servirea incepe la ora X, deci toata lumea e deja acolo. Si cum pt ei cozile nu reprezinta ce reprezentau pe noi odata, adica noi stateam de nevoie, pentru ei e mai mult chestie de socializare. |
Adela , era lunch break , si era gratuit la ei la cantina, nici vorba de socializare sau altele , care oricum se intampla zilnic.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
Marox spune:
Ce reprosez eu românilor in d'ale bucatariei: ca mesele festive sint toate aceleasi, oriunde te-ai duce. Nu vorbesc de Craciun sau Paste ca peste tot exista meniuri traditionale, insa atunci cind esti invitat la masa maninci cam la fel peste tot: aperitive - salata de vinete sau boeuf, eventual icre, mezeluri, cascaval si rosii. Felul unu - ciorba. Felul 2 - friptura cu garnitura de cartofi. Iar ca desert, aproape intotdeauna prajituri. E interesant insa, mesele "de fiecare zi" sint mult mai variate. Maica-mea, de exemplu, gateste foarte bine,dar sint unele feluri de mincare pe care nu le-ar da invitatilor pt ca nu le considera destul de "fatzoase" sau crede ca nu le-ar place mesenilor.
Ce le reprosez francezilor: ca nu stiu sa faca prajituri la fel de bune ca cele facute de gospodinele din România. E vorba de cele facute in casa, ca alea din cofetarii, eee, e alta poveste . Toti francezii par extaziati in fata prajiturilor cu ciocolata - ceea ce pt noi ar fi un simplu blat de tort fara umplutura. Prajiturile facute in casa nu sint dulci, fara arome, o coca gen pandispan si atit. Si, de asemenea, e adevarat ca francezii maninca multe legume, dar de cele mai multe ori sint prea putin apetisante(spanac fiert in apa, fasole verde fiarta fara unt sau usturoi, morcovi fierti, varza fiarta cu cartofi, etc). O fi sanatos, da' sigur nu-i gustos!
betty78 spune:
Da, intradevar romanii sunt niste mancai si mai ales barbatii. Si ce este mai tragic este ca nu fac nimic pentru a-si schimba modul de viata. Eu cred ca undeva peste 80% din barbatii romani peste 25 - 30 de ani au burta...ceea ce nu este deloc placut. Daca va uitati la alte popoare nu prea o sa vedeti acest lucru. In plus datorita mancarii de proasta calitate, grasa si deloc sanatoasa, atat barbatii cat si femeile arata la 55 de ani ca de 70 de ani. Si as putea sa adaug f multe comentarii de genul asta...La noi educatia culinara lasa f mult de dorit
Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007
www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare
pozele noastre
asa creste bebe Mario