Sunt romanii niste mancai?
Raspunsuri - Pagina 10
ionica spune:
Marox,
Din spusele tale,imi pare ca este vorba de Alsace?
Eu am soacra Normanda,gateste femeia asta dumnezeieste,da baga nene la smantana si la unt in tot de plec mereu cu colesterolul la limita disperarii.
Ai dreptate in ceea ce priveste meniul romanesc ,mama face la fel cand are musafiri,numai ca ea la desert ne face placinte .
Abia astept sa vina la noi.
Sophia 2ani 06.09.06
+32
http://community.webshots.com/photo/2379816330104564034uhnTsy
rall spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marox Ce reprosez eu romānilor in d'ale bucatariei: ca mesele festive sint toate aceleasi, oriunde te-ai duce (...): aperitive - salata de vinete sau boeuf, eventual icre, mezeluri, cascaval si rosii. Felul unu - ciorba. Felul 2 - friptura cu garnitura de cartofi. |
Ciudat, la mine in familie nu s-a servit niciodata meniul asta si nu-mi amintesc sa fi mers in vreo vizita si sa fiu servita cu ciorba. Experienta mea e mai degraba cu: aperitive, apoi cremvusti / peste / friptura cu salata / muraturi si la sfarsit inghetata sau prajituri (dar si astea sunt de o mie de feluri). Aoleo, mi-am amintit de Alba ca Zapada, din aia facuta in casa si lasata la 'inmuiat' vreo 30 de ore
XIO spune:
citat din mesajul lui betty78 Da, intradevar romanii sunt niste mancai si mai ales barbatii. Si ce este mai tragic este ca nu fac nimic pentru a-si schimba modul de viata. Eu cred ca undeva peste 80% din barbatii romani peste 25 - 30 de ani au burta...ceea ce nu este deloc placut. Daca va uitati la alte popoare nu prea o sa vedeti acest lucru. In plus datorita mancarii de proasta calitate, grasa si deloc sanatoasa, atat barbatii cat si femeile arata la 55 de ani ca de 70 de ani. Si as putea sa adaug f multe comentarii de genul asta...La noi educatia culinara lasa f mult de dorit Betty78deMario-Alexandru 16 aug 2007 www.flickr.com/photos/15923681@N07/" target="_blank">Mario prima oara la mare pozele noastre asa creste bebe Mario |
la multi burta e de la bere , nu de la mancare!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
cait spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui Mihaelka
Si lumea mai zice ca romanii nu mananca sanatos... You cannot both dance and not pay the piper. |
Exact..ne hranim f sanatos si alegem ce e mai bun fructele.
Cait
Home is where heart is...
Adela P spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui XIO
Adela , era lunch break , si era gratuit la ei la cantina, nici vorba de socializare sau altele , care oricum se intampla zilnic. |
OK, dar imi dai voie sa raman la parerea mea?
Mindy spune:
Io zic ca romanii mananca cat de cat ok.
Imi amintesc ca la un mic dejun in RO mereu aveam oua, rosii castraveti ardei.
Ceapa si usturoiul erau in loc de ranchuri si sosuri. Salata de varza, rosii, ridichi, la ordinea zilei.
Tata aducea tarate de la tara si faceam paine neagra.
Branzeturi si lapte de calitate. Supe de pui cu galuse de gris.
mai bagam si cate o slana cu ceapa la padure dar nu toata ziua.
La fel cu mezelurile si carnea de porc, nu trebuie sa le consumi in prostie..
Cred ca putin exageram cu muraturile, toti trebuia sa avem un butoi cu varza sau stiu eu ce si iarna bagam la greu iahnii si muraturi.
sa vedeti mexicanii ce de prajeli si chestii scaldate in branza.
Nici sosurile chinezilor sau ranchurile americanilor nu sunt foarte light.
Mi-e dor de o supa de fasole cu ciolan afumat si o salata de ceapa rosie langa. :) cu o paine pe vatra veritabila.
zicea cineva de imatranirea devreme din cauza mancarii, probabil o fi adevarat.. mi-a spus un american cand a fost in europa de est ca i se parea ca femeile de 45 arata de 65 si ca oamenii in general arata tare in varsta. O fi de la parul permanent si gecile sumbre de piele, sau o fi circulat tipul doar pe la tara..
Oare suntem o natie de obositi genetic pe care nu ne mai tin balamalele pe la 50? sau poate chiar de la alimentatie ni se trage?
XIO spune:
Citat: | ||||||
citat din mesajul lui Adela P
OK, dar imi dai voie sa raman la parerea mea? |
evident!
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
***Fur is for petting**
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/greecky/
conchita spune:
citat din mesajul lui XIO Mai , mi-a spus taica-miucare este cam ca si mine cu mancarea , ca in Canada daca mergi la "all you can eat" te sperii de ce vezi acolo. La ei la firma(o firma mare ,cunoscuta in toata lumea), s-a facut nu stiu ce free lunch cu nu stiu ce ocazie. A spus ca trebuia sa fiu acolo sa vad cum stateau oamenii la coada la mancare ca pe vremea lui Ceausescu , doar pt. ca era gratis. Desi au aia bani sa-si cumper linistiti. |
deci tu cand esti invitata la pranz undeva, te duci cu mancarea de-acasa, sa arati ca ai bani sa-ti cumperi si singura?
sau n-am priceput eu mesajul.
Guestus spune:
citat din mesajul lui Mindy zicea cineva de imatranirea devreme din cauza mancarii, probabil o fi adevarat.. mi-a spus un american cand a fost in europa de est ca i se parea ca femeile de 45 arata de 65 si ca oamenii in general arata tare in varsta. O fi de la parul permanent si gecile sumbre de piele, sau o fi circulat tipul doar pe la tara.. Oare suntem o natie de obositi genetic pe care nu ne mai tin balamalele pe la 50? sau poate chiar de la alimentatie ni se trage? |
ma bucur ca a zis americanu" ala destept (din utah/arizona sau de unde o fi) doar de femei ca par obosite genetic...ca daca spunea ceva de barbati il bagam undeva.
Guestus spune:
Voi sariti de de la calitate la cantitate...apare cuvintul mincare si gata..tot aia e.
A venit denizel sa ne spuna de austriecii aia care mincau de rupeau si a stricat subiectul. Yo ii recomand data viitoare sa mearga cu clasa de mijloc din anglia in concediu ...acolo o sa aiba alt circ garantat