Sunt romanii niste mancai?

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui conchita

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Mai , mi-a spus taica-miucare este cam ca si mine cu mancarea , ca in Canada daca mergi la "all you can eat" te sperii de ce vezi acolo.
La ei la firma(o firma mare ,cunoscuta in toata lumea), s-a facut nu stiu ce free lunch cu nu stiu ce ocazie. A spus ca trebuia sa fiu acolo sa vad cum stateau oamenii la coada la mancare ca pe vremea lui Ceausescu , doar pt. ca era gratis. Desi au aia bani sa-si cumper linistiti.

deci tu cand esti invitata la pranz undeva, te duci cu mancarea de-acasa, sa arati ca ai bani sa-ti cumperi si singura?
sau n-am priceput eu mesajul.

Asta s-a inteles?
lasa ca mai explic o data ;)

La tatal meu la firma ca si la altele exista pauza de masa.
Cand unii mananca la cantina de acolo iar altii merg acasa pt. a manca.
Atunci cand s-a dat gratis supa nu a mai plecat nimeni si toata ziua au fost entuziasmati de lucrul asta , dupa care au asteptat la coada sa primeasca mancareapt. ca era gratis.
la fel si la all you can eat , daca se da ceva gratis sau ieftin , peste tot e coada si mananca majoritatea de te sperii.
Nu conteaza ca ai 5000 de dolari pe luna , daca ti se da gratis o farfurie de ciorba stai la coada .

Deci nici vorba de invitatie si mancare adusa de acasa . ;)

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Guestus spune:

Tu ce crezi Xio...o sa ajungi la 35 sa arati ca altii din Arizona la la 80?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Citat:
citat din mesajul lui ilse
a doua zi dimineata, olandezii nostri desi dupa ziua precedenta credeam ca nu mai au unde sa bage, au luat-o de la capat, pai daca era gratis Domne.

Cum sa fie gratis ? Nu cred asa ceva.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Mindy

Oare suntem o natie de obositi genetic pe care nu ne mai tin balamalele pe la 50? sau poate chiar de la alimentatie ni se trage?

Si de la alimentatie, dar mai ales de la viata sedentara si limitata.

Maria

Mergi la inceput

Citat:

Io zic ca romanii mananca cat de cat ok.

Depinde de familie.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ilse
Ca mi-ai adus aminte de o vacanta de a mea in Tirol,

Aici e vorba de vacante ?
Daca erau portiile mici la restaurant, te-ai fi plans ca nu v-a dat sa mancati. Daca au fost portii mari, ii critici pe cei care mananca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui betty78

Da, intradevar romanii sunt niste mancai si mai ales barbatii. Si ce este mai tragic este ca nu fac nimic pentru a-si schimba modul de viata. Eu cred ca undeva peste 80% din barbatii romani peste 25 - 30 de ani au burta...ceea ce nu este deloc placut. Daca va uitati la alte popoare nu prea o sa vedeti acest lucru. In plus datorita mancarii de proasta calitate, grasa si deloc sanatoasa, atat barbatii cat si femeile arata la 55 de ani ca de 70 de ani. Si as putea sa adaug f multe comentarii de genul asta...La noi educatia culinara lasa f mult de dorit

Betty, nu cred ca pot eu sa-ti schimb opinia, dar sunt curios de unde ai luat procentul de 80% (adica de ce crezi asa ceva), ce parere ai de femeile de aceeasi varsta si la ce popoare te referi cand faci comparatia. Eu am alte pareri, de aceea te intreb.
Nu stiu, de asemenea, de ce educatia culinara lasa mult de dorit. Educatia este una, iar posibilitatea este alta. Daca mancam nesanatos (si aici, cred, merita amintit dupa ce standarde discutam) inseamna ca atat ne permitem, raportat la kg/cap de locuitor de lapte, fructe, legume, carne, paine.
Eu personal am incredere in educatia culinara primita in familie, pe care am adaptat-o functie de varsta si realitate si asa incerc sa-mi cresc si copiii. Fiecare face ce vrea, e clar; daca spuneam ca am citit ceva nefavorabil despre pangasius, cineva m-a intrebat de ce as crede asa ceva; e clar, unii au anumite obiceiuri si nu doresc sa renunte la ele. Nici o problema, dar de ce e mai bine ca ei?
As adauga ca aspectul "trecut", deopotriva al femeilor si al barbatiolr, precum si sanatatea lor, mai tin, in afara de caliatatea/cantitatea mancarii, si de modul in care mancam (cate mese pe zi, marimea portiilor, mancatul seara/noaptea) si ne miscam, cantitatea de alcool, "portia" de stress. De fapt, dupa parerea mea, mai important decat mancarea in sine este sa facem miscare si sa mancam corect, chiar daca nu ne permitem cele mai sanatoase chestii.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns conchita spune:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Asta s-a inteles?
lasa ca mai explic o data ;)

am inteles la fel si de data asta: pranz gratuit la firma. deci invitatie la masa. deci lumea a zis da, multumesc, pofta buna, sa ne fie de bine. tot nu vad unde e spilul? firma a oferit un pranz gratis angajatilor, cinste ei. angajatii au raspuns invitatiei, sper ca prinzul a fost gustos. eu cred ca tu nu stii despre ce e vorba in propozitie nici acum. pranzurile gratuite la firme sunt ceva curent aici, foarte bine ca sta lumea la coada rabdatoare si nu se calca in picioare. daca mi-ai fi zis ca Mr. Smith i-a smuls copanul din mana lu Mrs. Smith, as mai fi inteles comparatia cu epoca lui ceasca. atunci stateam la coada la nimic. americanii stau la coada la gratis.

ce-avem azi, magnet? ne tot ciocnim la subiecte despre mancare. :-)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nuschu spune:

Citat:
citat din mesajul lui mariamunteanu

Citat:

Io zic ca romanii mananca cat de cat ok.

Depinde de familie.

Asta e cheia: depinde. De ce intervine "depinde" cand se face afirmatia ca se mananca in limite normale si cand se spune ca se mananca apocaliptic, pantagruelic (apropo, Pantagruel asta nu e roman si nici n-a fost inventat de un roman, iar personajele literare ale unui neam spun ceva si despre ele) de-a dreptul nu mai "depinde". Atunci, da, toti mananca sarmale, grasimi, cartofi, paine si toate cele insiruite.

Si nu depinde de familie, ci chiar de individ: parintii mei mananca foarte diferit, tata mananca mult, multa carne, mult peste, multe sosuri. Nu mananca sanatos, dar mananca bine (in sensul ca nu mananca pentru a-si umfla burta, ci pentru ca ii place sa gateasca si ii place gustul mancarii). Mananca si sanatos (peste de toate felurile si "verzituri") si nesanatos (slanini si carnuri). Mama manaca sanatos - legume cat cuprinde, fructe de asemenea, carne putina si fara grasimi. La analize, tata iese sistematic mai sanatos ca mama (e un dat personal, fara indoiala).

La mine acasa, incerc sa mananc sanatos si la mine mancare nesanatoasa nu inseamna grasime si fast food, sau alimente combinate alandala, ci mancat la ore neregulate, sau sarit mese si culcat pe stomacul gol. Daca incerc sa mananc legume si fructe multe (nu-i bai, ca si la astea ma zapacesc, la cate chimicale banuiesc eu ca se afla in ele), nu inseamna ca refuz - cum spune Rufus cu pofta - ciorba de perisoare de aseara de la mama, sau o chiftea, sau sarmale, piftie si alte cele. Nu fac, dar mananc la mama, la bunica-mea si imi plac!

Xio, asa e: strainii nu se jeneaza/complexeaza sa manance ca e gratis, pentru ca i-ar arata altii cu degetul: ia uite-l, e canadian, nemancat, baga-n el ca spartu' cand nu da bani. E firesc, pana la urma. Eu am colegi straini care se comporta mai lejer cand e cazul de invitatii la masa decat romanii: unii romani se jeneaza sa-si umple farfuria, fie ca se uita altii la ei, fie ca se gandesc sa ramana si celorlalti invitati (cazul meu ), insa strainii pun in farfurie cat ii tine cureaua. Si la final, daca n-ai terminat din blidul de l-ai comandat, eventual se ofera sa termine ei. Pe cuvant!

Iarasi o dam pe-aici in 'romanii/romancele' nu st' cum sunt si nu st' ce fac. Unii sunt mancai, altii nu, mananca mult si bine daca-si permit, mananca putin si bine in aceeasi situatie, mananca prost - mult sau putin - daca nu-si permit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Da , stiu , Nuschu, parca mancarea ar fi ultimul lucru pe care l-ar face.
Pe mine ma obosea dincolo mancarea. Oriunde mergeam umai mancare.
La noi e tocmai invers , peste tot sunt terase , toti se intalnesc la suc , acolo la mancare.

Guestus, eu la 35 o sa arat de 25 daca nu-mi scoate nimeni peri ali excesivi

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

***Fur is for petting**

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/greecky/

Mergi la inceput