Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (68)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns danonique spune:

Citat:
citat din mesajul lui SimonaMami

Neata fetele!

Doar ce ne-am intors de la control. Raportam pici de 31 saptamani si 6 zile cu greutate de 2211grame, adica cat pentru 33 saptamani si 5 zile!
Toate bune, in grafic, dar ... slabe sanse sane apuce saptamana 40, asa ca ... tre' sa ma pregatesc moral pentru 38 de saptamani maxim, si pici de 4kg... Sa fie primite!

Sanatate si o zi buna tuturor!

Ah, si ca atare, si DPN-ul s-a dat inapoi de la 8.04 la 2.04. Nu stiu insa de ce, dar cred ca nasc in ... martie.

Simona 32, mami de Eric Christian (02.03.05)
Felicitari ptr vestile bunesi ptr bebe maricel.

Dana mami de Vanessa(08.03.2006)si Albert (20.12.2007)si 32+ DARIUShttp://bd.lilypie.com/3hFFp2.png
poze albert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gessy spune:

Citat:

Neata fetele!

Doar ce ne-am intors de la control. Raportam pici de 31 saptamani si 6 zile cu greutate de 2211grame, adica cat pentru 33 saptamani si 5 zile!
Toate bune, in grafic, dar ... slabe sanse sane apuce saptamana 40, asa ca ... tre' sa ma pregatesc moral pentru 38 de saptamani maxim, si pici de 4kg... Sa fie primite!

Sanatate si o zi buna tuturor!

Ah, si ca atare, si DPN-ul s-a dat inapoi de la 8.04 la 2.04. Nu stiu insa de ce, dar cred ca nasc in ... martie.

iti doresc sa ai un bebe sanatos indiferent de greutate si nastere usoara. Lasa ca stie Dumnezeu ce face...

30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui silvia4

Simona, ce bebe mare ai! Si la 37-38 de saptamani tot la termen e, asa ca sa nu-ti faci probleme!

Fetelor si mie mi s-a lasat burta. Se si vede si se si simte, respir mult mai usor, partea de sus a abdomenului o simt mai eliberata, in schimb simt presiune si inteapaturi in partea de jos. Si am inceput sa ma duc mai des la shushu. Asta inseamna ca mai am putin si nasc?!

Silvia 33+ Natalia (cred)

Nu-mi fac probleme! E adevarat ca mi se face pielea de gaina cand intru in maternitate... dar stiu ce ma asteapta :) Sigur ca as prefera sa stea cuminte la caldurica pana la 40 de saptamani, desi deja ma simt ca o balena esuata la cat de mult m-am ingrasat sic at de greu ma misc, dar stiu ca orice peste 37 e foarte bine si la termen.

Bravo ca ti-a coborat burtica! Inseamna ca nu mai ai foarte multe saptamani. Eu l-am nascut pe Eric la 10 zile de la coborare. Acum vad ca bb2 e deja in pozitie craniana, deci pregatit de nastere, dar burtica mea e tot suuuuus, deci respiratia e... grea ca naiba...

Stai insa fara griji, mai ai nitel pana nasti! Tinem pumnii stransi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Multumesc mult fetele!
Sa avem toate bebelusi dolofani, mancaciosi si sanatosi, si nasteri usoare, oricand or fi ele!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andreeeea spune:

Citat:
citat din mesajul lui gessy

buna din nou,

parca andreeea (nu mai stiu cati de "e" sunt) intreba de pasta de dinti si i-am raspuns ca paradontax este foarte buna, iar apa de gura sa fie aceeasi marca. o gasesti la farmacie in varianta concentrata si cam la 27 de lei.

pe mine de azi de dimineata ma cam doare spatele, si chiar am avut un junghi mai devreme asa cum il simteam inainte sa imi vina cm.
si parca si burta ma doare jos de tot.
credeti ca ar putea sa fie grav?

am luat un no-spa mai devreme si parca s-a mai linistit treaba.
Cand ma ridic de pe scaun si eu ma tin cu mana de burta si plus de asta, nu vreau sa fiu nepoliticoasa, dar ma doare fundul.... in partea de sus.
de altfel, asa mi se intampla si daca stau mult timp in picioare, dupa ce gatesc diverse. sotul ma mai cearta ca m-a gasit acum sa experimentez diverse retete............

azi bebe a fost foarte activ, ne-am jucat pot spune...

30+

Gessy, multumesc de recomandare! Am notat!
Eu cred c-ar fi bine s-o iei mai incet cu statul in picioare sau in fund. A venit perioada in care e mai indicata odihna la orizontala, relaxarea. Si daca nu acum, atunci cand?, ca apoi...

Andreea, 32+ cu si mami de MARIA (5 oct 2005)

http://bd.lilypie.com/vU4Gm8.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chatonel spune:

multumesc pentru raspunsuri
Aici se "estimeaza" la prima ecografie si se pune DPNul; se considera ca BBii se dezvolta in "mod egal" in primele luni si apoi intra in cont genele parintilor si influenteaza cresterea .. dar asta nu inseamna ca se schimba DPNul si daca a ajuns BB la 50cm si 3kg e "la termen" ... altfel BBilor mici ar trebui sa le mai dea saptamini de stat la caldurica, pe cind pe cei mari i-ar forta sa iasa inainte de a fi maturi complet.

Fille du Sud 33 cu Dragonbella
Toulouse, la ville rose

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

Eu iau un complex de vitamine cu acid folic de la inceputul sarcinii. Inainte am luat numai acid folic simplu. Din a 13-a saptamana am luat acelasi produs, dar recomandat de la acea varsta a sarcinii, pana la ...sfarsitul alaptarii. Eu zic ca pe mine m-au ajutat, mi-au iesit analizele ok, in conditiile in care v-am zis ca in primele luni am vomitat mai mult decat am mancat, iar acum mananc putin.
Prin a nu stiu cata saptamana mi-a dat fier sa iau, acum mi-a zis sa ma opresc, ca a ajuns la normal (dar sa nu arunc cutia ca poate mai incolo iar am nevoie de ea).
Si am planuri mari sa fac masajul perineului, daca nu uit. Trebuie sa-mi iau ulei.

Sa va spun in ce faza sunt. In fiecare zi scot hainutele lui bebe, le studiez si le pun pe marimi, apoi le grupez pe alte diverse categorii (grosime, de casa, de dormit etc), apoi ma gandesc pe care pana la ce varsta le va purta etc. Le strang, le pun la loc si dupa cateva ore o iau de la capat.

Si ce ma bucur ca majoritatea nasteti inaintea mea, ca sa citesc povesti fericite si sa fiu mai curajoasa.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kea spune:

chatonel, nici aici nu cred ca-l schimba, explicatia aia am citit-o eu pe undeva, nu ma intreba pe unde, ca nu mai stiu. Mie la prima intalnire mi-a stabilit DNP, pe care eu mi-l calculasem deja cu ceva calculatoare de pe diverse site-uri, care luau in calcul prima zi a ultimei menstruatii. Presupun ca asa ceva avea si dr pe calculator.

Eu tot revin, ca tot imi mai amintesc una alta. Am vorbit cu doua prietene care au nascut la spitale diferite. La una i-au facut clisma, la alta nu. Oare conteaza si cu cat timp inainte te prezinti la spital? Vreau sa spun ca una a ajuns mai devreme, dovada ca au mai pus-o sa se plimbe pe coridoare, iar pe cea fara clisma, au pus-o direct in pat. Oricum ambele au nascut dupa mai bine de 10 ore. Oare la cea de a doua era prea tarziu sa-i mai faca?
Asa, tot ele mi-au spus ca uneia i-au pus imediat copilul sters numai pe fata pe camasa ei de noapte frumoasa si noua, iar celeialte, i l-au pus gata curat, masurat, cantarit etc. (totul se petrece in aceeasi sala cu mama). Asta am scris-o pt fetele care se plang ca nu gasesc camasi frumoase.
Si cica te intreaba daca vrei sa vezi placenta. Eu nu cred ca vreau sa o vad.

29+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmenada spune:

Buna ....dimineta fetelor,

Eu sunt un pachet de nervi ...... de ieri de la pranz am probleme cu netul, IM nu merge, restul site-urilor inclusiv DC .. incarca o pagina cam in .... 3 ore.. Sper sa reusesc sa trimit macar mesajul asta, ca pandesc...... de azi dimineata sa-mi incarce pagina.......

Sper ca toata lumea pe aici este bine .

Carmen 30+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui silvia4

Simona, ce bebe mare ai! Si la 37-38 de saptamani tot la termen e, asa ca sa nu-ti faci probleme!

Fetelor si mie mi s-a lasat burta. Se si vede si se si simte, respir mult mai usor, partea de sus a abdomenului o simt mai eliberata, in schimb simt presiune si inteapaturi in partea de jos. Si am inceput sa ma duc mai des la shushu. Asta inseamna ca mai am putin si nasc?!

Nu-mi fac probleme! E adevarat ca mi se face pielea de gaina cand intru in maternitate... dar stiu ce ma asteapta :) Sigur ca as prefera sa stea cuminte la caldurica pana la 40 de saptamani, desi deja ma simt ca o balena esuata la cat de mult m-am ingrasat sic at de greu ma misc, dar stiu ca orice peste 37 e foarte bine si la termen.

Bravo ca ti-a coborat burtica! Inseamna ca nu mai ai foarte multe saptamani. Eu l-am nascut pe Eric la 10 zile de la coborare. Acum vad ca bb2 e deja in pozitie craniana, deci pregatit de nastere, dar burtica mea e tot suuuuus, deci respiratia e... grea ca naiba...

Stai insa fara griji, mai ai nitel pana nasti! Tinem pumnii stransi!

Simona eu nu vreau inca sa nasc! Am de-abia 33 de saptamani! Mi se facu frica!!!

Mergi la inceput