Mamici de Ghiocei Martie-Aprilie 2009 (68)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Leeloo21 spune:

neata! intru acum ca am primit mesaj de la monica si m-a rugat sa vi-l transmit si voua..revin mai incolo

Monica(ayla):noi crestem.ieri a ajuns la 1,240kg si are 38 cm.a pus tati poze,cu ochisorii deschisi ;;) papa 4ml acum si nu mai are tuburi pt oxigen.eu tot in spital.de joi nu am mai plecat.poti transmite si la fete,eu nu mai ajung.ce face maria?a mai nascut cineva?pupici multi!

Cristina cu bebe mic 34+

nasterea in apa

pozici dragute

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisigri spune:

Fetei mele ii place muzica tribala africana si percutia asadar putem sa ne implinim visul si sa plecam in Africa la lei si girafe . Sint taaare mindra de ea, doar la Dire Straits mai este la fel de entuziasmata

citeodata ma sperii, am atitea visuri si planuri pt ea...nu cred ca mi-ar ajunge o viata de om. alteori ma sperii ca printre planurile astea sa nu uit sa ii respect personalitatea. tare-i greu sa cresti copii..

if you can't say something nice, then don't say it at all
http://pisigri.blogspot.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:

Simona eu nu vreau inca sa nasc! Am de-abia 33 de saptamani! Mi se facu frica!!!

Silvia 33+ Natalia (cred)

Puiule, nu te ingrijora, nu cred ca nasti asa de devreme! Am vazut gramezi de mamici cu burticile coborate care au nascut fix la termen! Ai rabdare si stai linistita! Stie si Natalia ca e prea frig afara inca :)

Simona 32, mami de Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns SimonaMami spune:

Citat:
citat din mesajul lui Kea

chatonel, nici aici nu cred ca-l schimba, explicatia aia am citit-o eu pe undeva, nu ma intreba pe unde, ca nu mai stiu. Mie la prima intalnire mi-a stabilit DNP, pe care eu mi-l calculasem deja cu ceva calculatoare de pe diverse site-uri, care luau in calcul prima zi a ultimei menstruatii. Presupun ca asa ceva avea si dr pe calculator.

29+

Exista doua date pe 'hartiutele' pe care le-am primit mereu de la echo:
EDD(LMP) si EDD(AUA), adica estimated date of delivery(last menstrual period) si acelasi lucru bazat pe masuratori. La mine la prima nastere cele doua au fost egale pana la un punct, de la care EDD(AUA) a inceput sa o ia inaintea LMP-ului. La final insa, numarul de saptamani de sarcina se calculeaza tot pe baza LMP, si nu AUA, adica chiar daca bebelusul a fost mai mare, tot la 38 de saptamani de la LMP am nascut, nu la 40.

Cea de-a doua data este doar o data estimativa a nasterii bazata pe greutatea si lungimea fatului, dar in cazul meu a fost clar mai aproape de realitate decat cea bazata pe LMP.

Mi s-a facut o foameeee... fug sa pap ceva.

Simona 32, mami de Eric Christian (02.03.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anca_nicolae spune:

Buna la toate fetele!

Am terminat de citit si sa vedem ce raspund la cine imi amintesc de intrebari...

1. Legat de verigheta, si eu am patit la fel la primul copil, prin 1997, si m-am speriat la fel atunci, ca ma gandeam ca dc nu o sa reusesc mi se invineteste degetul, moare si cade... Acum insa nu cred ca e asa, sunt oameni [barbati, astia nu nasc :)] care se ingrasa destul de mult si verighetele abia se vad si carnea pe degete pare stransa rau de tot si totusi eu nu au probleme... pana la umra degetul se adapteaza, pt ca stransoarea nu apare dintr-o data, ci in timp lung... Oricum, eu am reusit [eram tot prin luna 7-8] cam dupa vreo 30 min, am incercat cu sapun, apoi cu crema cat mai emolienta, rasuceam si tot castigam cate 1 mm, cam durea pielea la rasucit... La al doilea copil, din prima luna am dat totul jos de pe degete... Asa ca fetele ce vor sa mearga la spital fara verighete, ori se straduie, mm cu mm, ori leaga pe sub verigheta vreun martisor ceva, sa para macar inel, bijuterie, nu verigheta de maritis:)...

2. Despre clisma, eu am nascut de 2 ori la Filantropia. Mie mi -sa parut ca politica e asa: dc e timp iti face clisma, dc nu, nu. La primul copil, m-am internat singura prin sapt 41, intr-o zi de miercuri sau joi, ca nu mai nasteam. Cum nu aveam dureri, mi-au facut clisma, insa eu m-am plimbat pe holuri pana duminica, am nascut abia luni, cand nu m-a mai intrebat nimeni de clisma :). Oricum, clisma din seara internarii nu a fost chinuitoare, 2 minute, apoi de vreo 2-3 ori la baie si atat. La al doilea bebe, m-am internat nopatea la 12 cu contractii, dilatatie 2-3, 38-39 sapt, era clar ca nasc, nu mi-au facut clisma, si a 2-a zi pe la 1 la pranz am nascut. La ambele nasteri nu am avut "accidente". Insa eu si de data asta o sa cer sa fac clisma [dc am timp], pt ca as sta stresata sa ma screm la nastere, sa nu fac pe acolo cine stie ce. Nu imi e rusine de asistente, dar de medic da.. e frumos de tot... mereu la eco merg al el ca la intalnire, imi aleg fuste scurte, sexi, etc... cum ar fi sa merg la "intalnire" si sa fac pe mine...:)). Si derivat din acest subiect, iata pct 3.

3. Pentru cele care o sa nasca natural prima oara, atentie mare: cand vi se spune "impinge", TREBUIE sa ganditi asa: "sunt aici NU ca sa nasc un bebe prin vagin, CI sa fac un c.. pe fund, si va concentrati sa va scremeti, va ganditi doar la fundul vostru, ca si cum ati fi constipate de N zile, si la cum v-ati screme dc ati sta sus pe colacul wc-ului, in pozitite pe vine. Dc veti reusi sa va scremeti eficient, FARA sa va lastai duse de tentatia de a impinge aerul in plamani [cum se intampla impinsul vreunui dulap] atunci expulzia o sa dureze 1-2 contractii, deci max 15 min :). Din acest motiv, pt ca STIU ca nasterea naturala inseamna screamat ca impotriva constipatiei, eu sunt pro-clisma.

4. Si sa raportez si eu, ieri am fost la eco de 28 sapt si 5 zile, bebe in grafic, ~1200 gr, a scapat de circulara de cordon de acum 1 luna, :), dar inca nu s-a intors, tot pelvian sta... Mai trag nadejde pana la sapt 33-34. Cand ma gandesc ca la primii 2 copii, acum cca 9-11 ani, cu ecografe simpliste de tot, am facut pe toata sarcina doar 3-4 eco de simple masuratori [cap, abdomen si femur], de max 5-8 minute, si nu mi-a zis medicul decat in luna a 9-a ca e bebe intors, pana atunci habar nu am avut ca ar trebui sa se intoarca, nici nu am intrebat, super ,inistita am stat, eu credeam ca bebe se intoarce abia in travaliu... cap gol si relax aveam:). Acum in prezent vedem mult mai multe detalii de bebei, dar cu cat stii mai multe e si bine, e si insa mai stresant... Si stau si ma gandesc ca de vreo 3-4 sapt simt ff mari miscari deasupra buricului, eu credeam ca misca funduletul si picuioarele, si cand colo ieri imi zice ca nu, acolo e capul..., de unde a dedus ca bb vb mult si da din maini ca ma-sa :)).

Despre sasha ceva vesti? Ea e tot la bb 3 ca mine, imi amintesc ca spunea candva ca nu ii este frica de nastere, dar eu acum citind atatea povesti despre voi si alte fete parca incep putin sa am emotii, si cand ma gandesc ca am dpn cam ultima, pe 29 aprilie, o sa imi umplu gradina cu morcovi de la fiecare din voi cate unul :). E.., no problem cu morcovii, sunt si ei buni la ceva, nu e vb aia: gaina batrana face ciorba buna, cu un morcov tanar? Cum voi sunteti mai tinere ca mine, voi "acumula" de la voi numai morcovi tineri... buni, buni...

Toate bune, mai vorbim, mai povestim... :)

anca
.

28+ Veronica 11 ani, Tudor 8 ani

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia4 spune:

Fetelor, e nasoala clisma asta? Cum se intampla exact? Iti baga apa cu furtunul si dupa te duci la WC sau dupa ce iti baga explodezi si nu mai apuci sa ajungi la WC?! Doare ceva? Cand baga apa ce simti?

Silvia 33+ Natalia (cred)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_shtrumf spune:

Neata burtici
Bine k acum e pranz, dar totusi, asa ma simt mai bine.

Multumim mult Anca-nicolae pentru indicatii, asa da.

Apropo fetelor urmariti dc puteti pe Zone reality, zilnic de la 11 sau 14, 2 episoade cu cazuri gravidute, cum nasc aproape toate cu epidurala si cu moase,acasa, sau la spital, numai la cezariene cu dr de fata.
Sta toata familia pe langa gravida, sustineri, se aseaza in ce pozitie vrea, foarte interesanta emisiune. Sunt filmate in Canada, din 2001, dar parca acum sunt de actualitate si la noi.

Emotiile cresc oricum cu pasi rapizi.

Va poop!
+ 37 Ariana-Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monnvas spune:

Scot si eu o agitata dar nu pentru fetele care produc morcovi, ci pentru Luana. Asa, papa si fa-te mare!

Anca, m-ai distrat foarte tare cu explicatiile despre impins. Primesti de la mine un morcov mare, tinerel si crocant

Incep si eu ca baba, pe mine de ce nu ma dor oasele bazinului? N-au de gand sa se desfaca pentru marea iesire? In afara de respiratie greoaie si o somnolenta permanenta zau ca-s ca o floare, nimic din toate 'alea' specifice sarcinii. A, si niste dureri de burtica la mers, ca imi vine s-o bag in rucsac!

Plici sper ca ai aceeasi atitudine ca pana acum, da?

Monica Elefantica 36+ CRI

CASA LU' BEBE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns OlgaTarziu spune:

Salut fete dragi.

Cumnata-mea naste!!!!!!!!!!!!!!Naste saraca de ieri de la 5 dimineata. Abia astept sa se faca 7 sa vad cum e. Ideea e ca a stat cu apa rupta si dilatata 1 cm 14 ore. Sunt tare ingrijorata.

Clisma- nu a fost nevoie. Chiar inainte de a incepe durerile m-a apucat raul si diareea. Se pare ca natura ofera clisma naturala. Asta era si stresul meu sa nu fac ... ceva pe moasa. Nu am facut.

Inele- in luna a 6 deja a disparut totul de pe degete. Daca vrei sa-l dai jos acum si nu poti mergi la bijuterie si-l taie.

Va las ca iar nu m-a lasat putzulica asta de copil al meu sa dorm decat 5 ore intrerupte. Trebuie sa ma pregatesc de lucru. Afara e ploaie cu greata ( freezing rain). Asta inseamana ca voi conduce ca pe patinoar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dyana27 spune:

salutare dragalasele
vad ca au inceput sa intre morcoveii pe la toata lumea. aseara faceam socoteli cu sora mea, ce ne facem daca ma apuca nasterea inainte de data cezarienei si nu vrea dr sa vina noaptea. ca eu pana dimineata nu stau in travaliu si dupa aia sa-mi mai faca si cezariana. daca trec prin travaliu, apoi il nasc, indiferent cate tone are. sigur, exista oricand varianta dat un telefon si nascut instant prin cezariana la maternitatea Maria- Centrul Medical Unirea- dar si 3000 de euroooooooooiiiii. vaaiiii, sper sa nu ajung in situatia asta. he he- cred ca tocmai mi-a intrat si iepurasul nu numai morcovul, ca tot imi zice lumea ca am burtica tuguiata, lasata, etc

diana 31+ David Gabriel
poze si filmulet 4D bebe mic

Mergi la inceput