Rugaciune ortodoxa pt.a dobandi prunci (28)
Raspunsuri - Pagina 9
happymum spune:
mvb bine ai venit la rugaciune. sanatate multa. Dumnezeu sa iti ajute!
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
finutul radu andrei si finuta maria angela
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
happymum spune:
si sanda ladosi a nascut azi.
antonia si ioana, doua minuni alese. sa va dea Dumnezeu numai bine si sa aveti o viata frumoasa.
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
finutul radu andrei si finuta maria angela
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
happymum spune:
va rog, daca vreti sa votati pentru ORGANIZATIA E.M.M.A.
asteptand o minune... stau cuminte... cu sufletul la al meu viitor
Alex, hai la mama!
finutul radu andrei si finuta maria angela
cand sa vie... ? repede sa vie...
Infertilitatea. O boala tratata ca atare in Uniunea Europeana. Nu si in Romania!
www.premiilecaroldavila.ro/" target="_blank">***Votati Organizatia EMMA la Premiile Carol Davila***
1)intra aici www.premiilecaroldavila.ro
2)intra in dreapta pe "Voteaza"
3)cauta "Premiul Campania filantropica "
4)bifeaza Mame de ingeri - Fundatia EMMA
5)apoi cauta mai jos Premiul "Cel mai bun program de responsabilitate sociala"
6)la fel bifeaza Mame de ingeri - Fundatia EMMA
7)apoi du-te pana jos si scrie-ti adresa de mail in casuta galbena si da clik pe TRIMITE
8)acum asteapta sa primesti un mesaj de confirmare. Si o sa-ti ceara sa validezi votul
caciantoni spune:
Doamne ajuta!
fetelor... sinaxarul de azi
http://www.calendar-ortodox.ro/luna/februarie/februarie12.htm
Theiuta - la manastirea Caraiman se poate ajunge cu masina.... venind dinspre Predeal este penultima strada la dreapta (sper sa nu ma insel).....oricum este un indicator....dar daca ploua nu stiu daca se poate ajunge cu masina... este un drum forestier.....
pe parintele Gherontie il gasesti intre 10,00 - 12,00 si intre 15,00 - 17,00... ar fi minunat sa ajungeti la dansul.... face niste rugaciuni special pt. dobandire de prunci... Laurraa (Iasi) a fost la parintele in vara si pe urma a ramas insarcinata....
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
unombun spune:
va rog,daca cunoasteti un ginecolog crestin,pe undeva prin Muntenia,recomandati-mi.Aseara m-am intors de la gineco,mi-a aratat uter fibros (nu fibrom)si mi-a spus ca e mare pericol ptr.a tine sarcini.Eu am avut avort spontan si doctorul mi-a taiat-o,ca asa ceva da sarcini pierdute,in luni mici sau mari,fara sansa,etc..Nici nu am primit tratament,desi la doctor omul in afara diagnosticului mai primeste si tratament.L-am super,superplatit pe acest doctor,care la sfirsit,dupa ce m-a terminat,s-a intors cu fundul(la propriu si la figurat).
De rugat eu m-am rugat zilnic,tot anul trecut,peste ce v-ati rugat voi,am pers in pelerinaje,am dat acatiste la jumatate din Romania,am facut donatii serioase la mai multe biserici,se roaga duhovnicul cu mine impreuna 1 pe saptamina de jumatate de an,am tin post negru lunea,miercurea si vinerea 3 sapt,ca la parintele argatu,cu rugaciunile aferente,ce sa mai...
Ma intereseaza rugaciuni ca sa tin sarcina,macar pina la 7 luni.M-a terminat nenea asta.Va rog,si imi cer iertare,nu vreau sa deranjez prin ce afirm,nu imi postati decit lucruri la obiect, nu vreau de genul roaga-te cu mult spor,nu-ti pierde speranta,cunosc rugaciuni,si le fac.Doar nume de doctor si cabinet si ce rugaciuni,exact,sau cine a mai avut asemenea diagnostic si ce s-a rugat,punctat..Nu va suparati pe mine,imi cer iertare,va multumesc.
jesika spune:
Oanka, mvb bine ati venit la ''rugaciune...''
Unombun, vreau sa stiu ce fel de tratamente ai incercat. eu ti l-as recomanda pe Pavel Chirila - el este naturist. Eu urmez in prezent un tratament de-al d-lui. Asteptam rezultate... Eu am auzit de el prima oara acum 5-6 ani, de la o dna care isi dorea al 2 lea copil, cu toate ca avea 47 de ani si sotul vreo 50 (ea era la a2a casatorie, el la prima).Acum au un baietel de 5 ani. Cauta pe net informatii despe d-lui si ai sa te convingi singura. Aici este situl: http://www.naturalia.ro
1+1=3 sau 4, de ce nu?
Doamne ajuta !
mvb spune:
Un om bun nu stiu cat o sa te ajute ce iti voi scrie eu, dar sa stii ca peste toate este voia lui Dumnezeu!Noi nu putem face nimic!Nu putem schimba nimic! O sa-ti spun povestea mea.....anul trecut in ianuarie 2008, ne-am hotarat sa avem un copil, dupa 3 luni am aflat vestea ca voi fi mamica. Au urmat 9 luni frumoase de sarcina, dar si momente mai grele!Cu toate astea, Dumnezeu a decis ca puiutzul nostru sa fie ingeras. Pe 23.12.2008, copilutzul nostru mult iubit si mult asteptat s-a nascut mort( la 37 sapt) printr-o operatie de cezariana. Murise cu o ora, doua inainte de operatie( mentionez ca eram internata in spital pt a naste de 3 zile). Dupa cum vezi, Dumnezeu decide cand o sa avem copilasi!
Nu uita da Dumnezeu lucreaza prin oameni! Nici n-ai sa stii cand vei intalni doctorul care o sa te ajute sa devii mamica!
Rabdare si credinta!
MONICA mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)
raluca30 spune:
mvb-foarte trista povestea ta...iti doresc sa ai curand un bebe sanatos sa-ti vindeci sufletul incet incet alaturi de un alt sufletel
Felicitari noilor mamici si proaspetilor bebelusi!!
caciantoni spune:
Parintele Nicolae D. Necula - profesor de Liturgica la Facultatea de Teologie din Bucuresti
„Citeste acatistul care se potriveste starii tale sufletesti!“
Cum trebuie sa ne pregatim pentru rugaciunea de dimineata?
Cu ea ne începem existenta dupa fiecare trezire din somn. Dupa ce ne spalam si ne adunam gandurile, ne asezam în genunchi, ca la fiecare rugaciune. Dupa rugaciunile începatoare, urmeaza o serie de tropare care au legatura cu momentul trezirii: „Sculandu-ne din somn cadem catre Tine, Mantuitorule“, „Din somn si din patimi m-ai ridicat Doamne, mintea mea o lumineaza“ si cu gandul ca fiecare lucru îl facem în perspectiva judecatii lui Dumnezeu, „Fara de veste Judecatorul va veni si faptele ni se vor descoperi“. Este un avertisment, o luare-aminte, chiar daca începem o zi, ne apropiem de fapt cu fiecare pas de Judecata viitoare si de împaratia lui Dumnezeu. Prin rugaciunea catre Sfanta Treime, în care îi multumim pentru somnul încheiat, nu încetam sa ne socotim„ nemernici si pacatosi“, dar ne punem nadejdea în Dumnezeu pentru ziua care începe.
„Ideea de pocainta nu trebuie sa ne paraseasca niciodata“
Rugaciunea de dimineata contine si Psalmul 50, al lui David, care este de pocainta. De ce sa ne pocaim daca ziua abia a început?
Pocainta trebuie sa ne însoteasca totdeauna, iar acest psalm este cel mai potrivit. Noi suntem pacato#351;i, iar ideea de pocainta nu trebuie sa ne paraseasca niciodata. Psalmul 50 corespunde structurii noastre sufletesti, este facut exact pentru ceea ce suntem noi, nu este o închipuire sau o inventie, ci pur si simplu el a izvorat din trairea unui om pacatos, David, care se pocaia. Cu toate ca este vechi, arata o stare care continua si tine de situatia noastra, ca oameni. Daca suntem prin excelenta pacatosi, el va fi valabil mereu. Sfanta Scriptura zice: „O zi de ar fi viata omului pe pamant, tot ar gresi“. Rugaciunea de dimineata contine si Crezul, care este o marturisire de credinta, dar si o rugaciune. În rugaciune, de obicei laudam pe Dumnezeu, îi multumim, îi cerem, ori aici întalnim o chintesenta a învataturii noastre de credinta, pe care o marturisim sub forma de rugaciune.
Urmeaza o rugaciune catre Dumnezeu-Tatal, multumindu-i pentru noaptea pe care am trecut-o, ne rugam sa ne curateasca de toate „pacatele si nelegiuirile“ pe care, eventual, le vom savarsi în ziua care începe si îi multumim pentru ca ne-a adus la viata din nou, cu prilejul aparitiei zilei celei noi. Este si o rugaciune scurta catre Mantuitorul, considerat „Lumina cea Adevarata“, în care vrem „sa traim si sa vietuim“ în ziua abia începuta. Mai sunt si alte rugaciuni catre Mantuitorul Iisus, cu diferite cereri, care sunt încheiate cu rugaciunea „Învredniceste-ne, Doamne“. Sa ne învredniceasca în noua zi - laitmotiv pe care îl întalnim si în cartile de cult - sa-L putem lauda pe Dumnezeu, „sa putem face fapte bune“, „sa fim înteleptiti prin îndreptarile Lui“, fiind o rugaciune de multumire si de lauda.
„Cerem, pe cat se poate, sa fim feriti de pacate“
Îngerul pazitor este nelipsit din rugaciunile noastre...
Da. Îl primim la botez, si de atunci suntem aproape nedezlipiti, doar starea noastra de pacatosenie îl îndeparteaza. Cu oarecare smerenie, nimicnicie, marturisim ca suntem pacatosi, ca „nu avem îndrazneala sa ne ridicam ochii sa ne rugam“ si îi cerem sa ne fie „aproape, ca întotdeauna“. O rugaciune catre Maica Domnului, Preasfanta Nascatoare de Dumnezeu, careia îi chemam ajutorul în starea noastra de pacatosenie si de deznadejde în care traim, este necesara. Din cauza vietii ticaloase pe care o ducem, o rugam sa ne „izbaveasca din aceste rele naravuri si obiceiuri“. Alta rugaciune catre Maica Domnului, mai extinsa, o gasim si în cultul public „Împarateasa Maica cea buna“, o cantam destul de des în Biserica. Este o sinteza a modului în care noi ne punem nadejdea în Maica Domnului. „Necazul meu îl stii: ci-l dezleaga precum vrei, ca n-am alt ajutor afara de tine“, „nici alta mangaietoare buna decat numai pe tine, Maica lui Dumnezeu, ca sa ne pazesti si sa ne acoperi“. Este o rugaciune de pocainta care mi se pare foarte bine-venita, fiindca trebuie sa avem acest sentiment al pacatoseniei totdeauna.
Spre finalul rugaciunilor de dimineata ce ar mai trebui sa adaugam?
Mai sunt cateva rugaciuni, tot din cultul bisericii: „Lumina lina“, pe care o zicem pentru a lauda Sfanta Treime, „Nadejdea mea este Tatal, scaparea mea este Fiul, acoperamantul meu este Duhul Sfant“, „Cuvine-se cu adevarat“, care este foarte cunoscuta, si „Pentru rugaciunile“. Acest buchet de rugaciuni închinate diminetii este potrivit momentului, fiindca, daca cea de seara este un bilant care ni-l facem pentru ziua care a trecut si rugam sa avem o seara linistita, acum Îi multumim pentru seara pe care ne-a dat-o si Îi cerem ajutor la începutul unei zile pe care sa o petrecem dupa regulile si voia lui Dumnezeu, sa avem o vietuire crestineasca, pe cat se poate feriti de pacate si de influentele rele care vin asupra noastra. Vedem deci ca majoritatea rugaciunilor face parte din cultul oficial al Bisericii, rugaciuni transpuse în domeniul acesta al vietii particulare, fiind alese cele mai placute si mai potrivite structurii sufletesti a fiecaruia. Cand s-au tiparit cartile de cult, ele aveau o vechime destul de mare.
„Cum se citeste Psaltirea? Sa îmi dati binecuvantare!“
Cand timpul ne permite si avem evlavie, ce rugaciuni ne recomandati sa mai rostim?
Credinciosii mai zelosi citesc psalmi si acatiste despre care ne întreaba adeseori cum sa le citeasca. Îmi zic: „Cum se citeste Psaltirea? Sa îmi dati binecuvantare!“, iar eu le raspund: „Nu este nevoie sa iei binecuvantare“. Psaltirea face parte din Sfanta Scriptura, o putem citi oricand; este si carte de cult din care ne alegem cate catisme putem, în functie de evlavia pe care o avem, nefiind un numar precis de psalmi sau catisme. Unii îsi încarca programul de rugaciune cu citirea, aproape cu regularitate, a doua, trei catisme sau cu acatiste ale unor sfinti. Ma întreaba: „Ce acatist sa citesc?“; „Citeste-l pe cel care este închinat sfantului din ziua sau perioada respectiva sau pe cel care crezi ca se potriveste starii sufletesti!“. Acatistele au si ele un oarecare specific, spre lauda unui sfant. Orice acatist care este înscris în cartea de rugaciuni se poate citi, nu neaparat cu preferinte speciale, tinand cont ca rugaciunea nu ti-o îndeplineste sfantul respectiv, ci el mijloceste ca Hristos sa ne asculte rugaciunea. Sfantul ne pregateste calea, iar Hristos Domnul ne ajuta. Daca noi acordam o importanta prea mare sfintilor si credem ca ei ne rezolva problemele, gresim din punct de vedere dogmatic, fiindca sfintii nu sunt decat rugatori. Citeste acatistele pe rand, nu cu preferinta. Daca ti-ai luat un sfant pe care îl simti ca ti-e protector, te ajuta, îi porti numele, citeste-i acatistul, roaga-te pentru rugaciunile lui.
„Sa zica ceva. Sa fie în legatura cu El“
Trebuie sa fim realisti, ne rugam, dar si muncim. Daca reusesti sa îti faci rugaciunea de dimineata si cea de seara si, printre timp, în afara de rugaciunea de dinainte si de dupa masa, de începere si terminare a lucrului, sau alte soroace, faci si un acatist sau o catisma, e foarte bine, dar doar daca poti, exagerand mai rau facem. Atunci cand credinciosii reusesc sa îsi faca rugaciunile de seara si de dimineata sau spun un „Tatal Nostru“, neuitand sa multumeasca lui Dumnezeu ca au trecut noaptea cu bine, iar la sfarsitul zilei sa recunoasca ajutorul de peste zi, eu sunt multumit. Macar sa zica ceva, sa fie în legatura cu El. Asa îti asiguri linistea sufleteasca si constiinta ca ti-ai facut datoria fata de Dumnezeu.
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)
caciantoni spune:
Istorii cu talc: Despre comportamentul crestinului
Fericitul Pior, dupa ce a lucrat, vara, la cineva, si-a amintit ca se cuvine sa-si ia plata. Dar cum stapanul n-a vrut sa-i dea nimic, s-a întors la manastire. Apoi, cand a venit vremea, s-a dus iar si a secerat pe ogorul aceluia, dar el nu i-a dat nici un ban si s-a întors la manastire. Cand s-a împlinit al treilea an, batranul si-a facut treaba ca de obicei si a plecat iarasi fara sa primeasca nimic. Dumnezeu l-a cercetat pe proprietar si el, luand plata, a început sa-l caute pe Sfant pe la toate manastirile. Cum l-a gasit, i-a cazut la picioare, dar batranul i-a dat banii înapoi zicand: „Mie mi-a rasplatit Domnul“. Si l-a îndemnat sa dea banii preotului, la biserica. (Pateric, editia Polirom, 2005)
"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)