Rugaciune ortodoxa pt.a dobandi prunci (28)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

Cum sa fii un bun parinte

A fi parinte reprezinta una dintre cele mai grozave experiente pe care un adult le poate avea. Exista un instinct natural în fiecare dintre noi care apare dinainte de venirea pe lume a copilului.

Nu stiu daca exista un set de reguli care sa se refere la modul în care o mama sa-si educe copilul, dar stiu cu siguranta ca exista multa dragoste ai cred ca este de ajuns.

Atunci cand copilul are ceva de spus, ascultati-l. Este foarte important. Ascultati si fiti atent la ce are de spus. O sa observati ca atunci cand va ascultati copilul, veti detecta cu usurinta si ceea ce omite sa va spuna. Lasati deschise canalele de comunicare cu copilul dumneavoastra si discutati în clipa în care are ceva sa va spun, si nu mai tarziu. Nu exista nimic mai important pe lume pentru un parinte decat copilul sau. Cand discutati cu copilul, uitati-va în ochii lui si urmariti-i expresia fetei. Copiii asculta cu inima. Atunci cand simt ca ceva nu este în regula în felul în care-l priviti, spuneti-va punctul de vedere. Sa nu îl lasati pe copil sa se simta vreodata inferior. De multe ori, adultii privesc copiii ca pe niste mici creaturi inferioare. Dar copiii nu sunt o prelungire a parintilor. Copiii sunt mici adulti în devenire, ce au dorinte proprii si nu îndeplinesc rolul de a împlini insuccesele parintilor. Un parinte se regaseste în copilul sau: în gesturi, mimica, înfatisare, nazbatii. Cred ca un parinte trebuie sa lase garda jos si sa îsi aduca aminte ce placut este sa fie din nou copil.

Timpul pe care îl petreceti cu copilul nu este nicicand de prisos. Cand pregatiti mancare, prajituri, de exemplu, invitati-i si pe copii sa va ajute la pregatirea lor - a blatului, a cremei. Este o încantare pentru ei! Asta face parte tot din joaca. De aceea, chiar si atunci cand sunteti stresat sau foarte obosit, alocati-va macar o jumatate de ora jocului. Toata oboseala de peste zi va disparea atunci cand veti veni acasa, va veti îmbratisa copiii, va veti juca cu ei: construiti castele din cuburi, colorati împreuna, jucati-va cu masinutele. Timpul pe care îl petreceti cu copilul (în parc cu bicicleta, la locul de nisip, la leagan sau pe tobogan sau în vizita la muzeu ori la un spectacol de teatru, la Gradina Botanica) va va ajuta sa va cunoasteti mai bine copilul. Implicati-va în activitatile sale de la gradinita sau scoala. Ajutati-l la teme. Mergeti la scoala sa-i cunoasteti profesorii. Vorbiti des cu educatoarea, învatatoarea sau diriginta. Stiu ca toate acestea cer timp, dar totul este spre binele copilului.

Ziarul Lumina, joi 12 februarie 2009


"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns housepocket480 spune:

Buna fetelor
Vreau sa va spun ca m-am intalnit cu Livsy astazi pentru snurulet si ma bucur ca am facut asta pentru ca este o fata, putin spus, deosebita Multumesc si sa-ti dea Dumnezeu sanatate si liniste sufleteasca!


GeorgiaC, te rog, da tu snuruletul pastrat pentru mine altei aspirante la titlul de mamica si sper sa nu te superi pe mine dar am fost tare "ravnitoare" la snurulet

Cine ne mai da o veste buna?

Mama lui Matei Alexandru

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anadomnica spune:

mvb - fii binevenita! Imi pare atat de rau sa aud prin ce durere ai trecut ... primeste o imbratisare de la mine! Ma bucur ca vrei sa fii alaturi de noi si cu siguranta vei gasi aici putina alinare. Doamne ajuta!
....... esti pe listuta noastra, doar ca nu am retinut numele tau de botez...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Anadomnica, numel meu de botez e MONICA. Multumesc ca m-ai trecut in lista alaturi de voi.

MONICA mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mvb spune:

Anadomnica dupa ce s-a intamplat tragedia cu BB am fost f revoltati si f indurerati, insa in scurt timp am inteles ca asa a fost voia lui Dumnezeu! Am inceput sa fiu mai aproape de Dumnezeu si sa ma rog mai mult....stiu c totul este randuit de EL!si mai stiu ca EL imi iubeste f mult familia!Tot ce s-a intamplat in decembrie a fost un act de iubire catre familia mea.....nu cred ca intelegeti ce spun eu, dar dupa lacrimi multe, am inteles ca asa stau lucrurile.
Zilnic ard o candeluta! Tot Dumnezeu mi-a dat putere sa ma refac dupa operatie si sa nu imi pied mintile! La noi e o problema doar de timp, peste un an pot sa raman din nou gravi!

MONICA mamica ingerasului din ceruri DENIS CRISTIAN IONUT (23.12.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns caciantoni spune:

si pentru ca am postat interviul cu Parintele Necula despre rugaciunile diminetii, acatiste si Psaltire, va postez mai jos si interviul despre rugaciunile de seara.... sper sa va fie de folos....

Pr. dr. Nicolae D. Necula - profesor de Liturgica la Facultatea de Teologie „Justinian Patriarhul“ din Bucuresti

„Decât s#259; iei pastile pentru somn, mai bine spune un psalm“

Ne rugam în diferite momente din cursul unei zile. Fie dimineata, cand ne trezim, fie la începutul si sfarsitul mesei si al muncii zilnice sau seara, cand ne pregatim de somn. Prin aceste rugaciuni tinem legatura cu Dumnezeu. Ele sunt extrase din cultul divin public si formeaza cultul personal al crestinului. Dar nu are orele si randuiala fixa a celui public, ci tine de evlavia fiecaruia. Profesor de Liturgica la Facultatea de Teologie din Bucuresti, pr. Nicolae D. Necula ne-a explicat necesitatea cultului individual al crestinului, exemplificandu-ne prin rugaciunea de seara.
Parinte profesor, stim ca Biserica are un cult divin public la care participa toti credinciosii în biserica, dar si unul particular, al fiecaruia, în camaruta sa. Spuneti-ne în ce consta acesta din urma?
Rugaciunile particulare ale credinciosilor fac parte din evlavia fiecaruia si de aceea nu apar în manualele de liturgica. Aceste rugaciuni au fost înscrise în cartile de rugaciune editate de episcopiile si arhiepiscopiile din tara, fiind o abundenta, pentru ca sunt necesare. Dar, cu toate acestea, nu e satisfacuta întru totul dorinta credinciosilor care se roaga foarte mult în particular.
Fac parte din cultul oficial al Bisericii?
Nu. Ele sunt în afara orelor canonice, Ceasurilor Bisericii sau celor #350;apte Laude, tin de evlavia fiecaruia dintre noi. Au aparut timpuriu, ca si cultul Bisericii, fiind rugaciuni tot din cult, dar n-au acest caracter oficial. Sunt redactate sub îngrijirea Bisericii, dar sub forma aceasta particulara, lasate la latitudinea fiecaruia sa le rosteasca cand si cat pot, în functie de timpul pentru rugaciune, preocuparea, meseria sau îndeletnicirea pe care o practica.
Ce fel de rugaciuni sunt acestea?
Au un oarecare sablon pentru a usura credinciosului posibilitatea rugaciunii. Fiindca noi suntem tentanti sa cerem de toate, pentru ca inima este mai deschisa sa ceara lui Dumnezeu ceeea ce are nevoie, Biserica a hotarat ca trebuie sa urmam toate cele trei moduri de închinare prin: lauda, multumire si cerere. În consecinta, a introdus aici si rugaciuni de lauda si multumire. Cu toate ca se suprapun cu cele din cult, nu urmeaza un tipic sau o randuiala anume a cartilor de cult.
„Troparele de umilinta sunt de cand s-a nascut în om nevoia de a-si exprima umilinta“
Pentru ca ziua liturgica începe seara si nu dimineata, va propun sa vorbim despre rugaciunile de seara. Cand au aparut aceste rugaciuni numite „de seara“?
Precum se observa din con#355;inutul lor, rugaciunile nu sunt deosebite de cele pe care le folosim în biserica. Spre exemplu, ultimele doua sunt rugaciunile de baza ale Pavecernitei. Apoi rugaciunile începatoare, troparele de umilinta, rugaciunile catre fiecare din persoanele Sfintei Treimi, fac parte din cultul general al Bisericii, trecute în sfera particulara. Cat priveste aparitia lor în timp, este greu de fixat, în sensul ca nu exista o data exacta. Despre imnele si cantarile mari si importante putem vorbi de un secol anume, dar despre cele care au intrat în evlavia credinciosilor mai greu putem preciza o data.
Sunt rodul evlaviei calugaresti, fiindca de acolo ne vin toate, si cele Sapte Laude si slujbele bisericesti, dar nu se cunoaste un autor sau un timp precis de cand se rostesc. S-au adunat în functie de necesitatile sufletesti ale momentului pe care îl traia. Spre exemplu, cum sunt cele de seara necesare pentru linistire, calmare si recunostinta ca am petrecut o zi închinata lui Dumnezeu.
Atat cele de seara, cat si cele de dimineata au rugaciunile începatoare, care sunt o forma de lauda si de multumire catre Dumnezeu. Pentru ca suntem în particular, si nu în biserica, spunem: „În numele Tatalui...“, urmat de: „Împarate Ceresc“, „Sfinte Dumnezeule“, „Preasfanta Treime“ si „Tatal nostru“. Dupa aceea continuam cu „Troparele de umilinta“, care au rol de multumire, dar si invocare a milei catre Dumnezeu. Troparele de umilinta probabil sunt foarte timpurii, de cand s-a nascut în om nevoia de a-si exprima umilinta, nimicnicia în fata lui Dumnezeu.
Dupa acest început obligatoriu, ce rugaciuni urmeaza?
De aici intervine libertatea fiecaruia, în functie de timp si posibilitate. Putem sa alegem, spre exemplu, o rugaciune frumoasa catre Dumnezeu-Tatal, a Sfantului Macarie cel Mare, prin care ne adresam lui Dumnezeu ca „Împarat Vesnic“ si Îi multumim pentru cele primite în ziua care a trecut, cerandu-I iertare pentru pacatele savarsite. E normal sa ne gandim la iertarea pacatelor si sa Îl rugam sa ne dea un somn linistit, aducator de bine si mai ales sa ne izbaveasca de „gandurile desarte“, ca sa avem un somn de meditatie si cugetare la Dumnezeu.
Si cum Sfanta Treime este formata si din Fiul si Sfantul Duh trebuie sa rostim si rugaciuni închinate Lor. Care sunt acestea?
Catre Mantuitorul Iisus Hristos este cea a Sfantului Antioh, prin care cerem sa „nu ne paraseasca“, ci sa fie alaturi de noi, ca satana sa „nu ne tulbure somnul cel de noapte“. Cerem ca în asternutul nostru sa avem „ganduri bune pentru mantuirea sufletului nostru“, sa ne pazeasca si sa ne ridice apti pentru treburile zilei, laudand Sfanta Treime. Rugaciunea catre Duhul Sfant este de invocare si iertare a pacatelor pe care le-am facut, indiferent daca au fost prin „cuvant“, „gand“ sau cu „vorba“. Si con#355;ine o însiruire de pacate care se pot savarsi într-o zi. Pentru acestea putem cere mila si îndurarea lui Dumnezeu, sa ne usureze si slobozeasca de „tot raul care este asupra noastra“ si sa ne dea „pacea“ si „linistea“ necesare pentru un somn binefactor.
Rugaciuni catre Maica Domnului
Cui trebuie sa ne mai închinam, sa îi mai cerem ajutorul?
Trebuie sa adresam si o rugaciune Nascatoarei de Dumnezeu, care, în ordinea cinstirii, vine dupa Sfanta Treime, pentru ca ne este si cea mai apropiata sufletului nostru. Catre ea avem curajul sa ne deschidem mai mult, ca una ce este o mama binefacatoare si iubitoare care ne asculta toate necazurile. Îi cerem sa „ne ocroteasca si sa ne îndrepte catre faptele cele bune“, recunoscandu-ne aceasta nimicnicie pacatoasa întinata de rele. De asemenea, o persoana nedespartita de rugaciune este îngerul pazitor, totdeauna ne rugam lui sa ne „pazeasca de vrajmasi“, sa „nu maniem pe Dumnezeu cu purtarea noastra“ si „sa ne fie de ajutor în noaptea care începe“.
Rugaciunea de seara trebuie sa mai contina si alte rugaciuni?
Fiind la libera noastra alegere, daca avem ragaz si dispozitia necesara, seara, dupa ce trece o zi de munca, ne strangem gandurile, ne concentram mai usor si atmosfera e mai predispusa la rugaciune, putem rosti si alte rugaciuni. Spre exemplu, o alta rugaciune catre Nascatoarea de Dumnezeu sau cele doua rugaciuni frumoase de la Pavecernita, „Nespurcata, neîntinata...“ si rugaciunea „Si ne da noua, Stapane...“, pe care cartea de rugaciuni le indica la sfarsit. Sunt de mare efect sufletesc în combinatie cu atmosfera serii, ne duce cu gandul mai intens la moarte. Seara fiind un moment de inspiratie pentru rugaciune, sufletul se simte mai mult în mana lui Dumnezeu, pentru ca, atunci cand va fi clipa finala a despartirii de trup, sa avem un „sfarsit crestinesc“ înconjurat de sfintii îngeri. Iar în rugaciunea catre Mantuitorul Hristos, scrisa de Antioh Monahul, cerem „o potolire a comportarii noastre“, a fortelor negative din interiorul nostru, gandul si trupul, „zburdarile acestea“, cum zice rugaciunea, si cerem „minte desteapta, cuget curat, inima treaza, somn usor“. Acestea doua sunt atât de frumoase si de interiorizante #351;i potrivite pentru starea sufleteasc#259; necesar#259; rugaciunii, încat putini cred ca le ocolesc.
Daca timpul ne permite si parca e firesc sa avem o încheiere, un sfarsit al rugaciunilor, rostim „Cuvine-se cu adevarat“, „Doamne miluieste“ si „Pentru rugaciunilor sfintilor...“, care este formula de final a rugaciunilor si în Biserica, si în viata particulara.
Rolul rugaciunii de seara
În final, care credeti ca este rolul rugaciunii rostite la capatul patului înainte de culcare?
Rugaciunea de seara am zice ca este un corolar al rugaciunii în general, fiindca, asezandu-ne sub pavaza lui Dumnezeu, dorim sa fim p#259;ziti în timpul noptii, ne aduce o lini#351;te aproape totala, încredintandu-ne lui Dumnezeu. Cum spune un sfant parinte, sa putem adormi, daca e posibil, cu gandul la rugaciune sau rostind rugaciunea, ca sa nu ne fure gandurile. Le-am spus credinciosilor, la Taina Spovedaniei si în predica uneori, ca, decat sa te prinda somnul îndarjit si încordat, certandu-te în minte cu cineva si cautand modul cum sa te r#259;zbuni pe el, mai degraba sa te prinda somnul rostind Psalmul 50 sau o alta rugaciune. Sa încercam ca gandul sa se topeasca încet, încet cu Dumnezeu în somnul care vine si, adapat de intentii bune, noaptea va fi mai linistita, visul mai placut. Decat sa luam cine stie ce pastile, mai degraba ne zicem un psalm, o rugaciune sau o formula din aceasta bisericeasca, si adormim mai usor.



"Doamne intoarce-i la bunatate si la rugaciune pe toti vrajmasii mei." (Parintele Gherontie Puiu - Manstirea Caraiman)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns georgia_c spune:

housepocket480, cum sa ma supar , tu ar trebui sa te superi ca nu am reusit sa ajung , ba nu aveam destinatarul , ba nu am avut timp si tot asa .... ok , il dau ..daca mai apare cineva .. caci acum mai am un snurulet disponibil .. imi pare inca odata rau ca nu am apucat sa ajung la posta .. mama saraca care facea drumul asta e prinsa cau multa treaba la fratele meu .. la mine la munca e un balamuc de numa ....dar tot ajung sa trimit fetelor de le-am promis .... la finalul asta de sapt.

cami ..sa-ti traiasca minunatia de fetita ...de-abia astept sa citesc povestea nasterii

mvb.. m-ai lasat fara cuvinte .. sa=ti dea DD multa credinta in continuare ..si un bb sanatos , spre lauda Lui

ma gandeam ..de cate ori o fi strigat DD dupa mine , sa ma intorc la El , de cate ori nu a incercat sa ma ajute si io nu L-am auzit , si nu s-a suparat ca nu L-am auzit....si acum strig io sa ma ajute ..si vreau sa ma ajute acum , repede , ca asa mi-ar place mie ... ciudata treaba ... oare El cata rabdare a avut pana io m-am intors la El .. voi avea io rabdare si intelepciunea sa nu ma supar ca se "face" ca nu ma aude

Coincidenta este felul lui Dumnezeu de a ramane anonim
Albert Einstein


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns luca2008 spune:


va iubesc pe toate si nu v-am uitat , chiar
daca nu am mai intrat in ultimul timp.
Astazi ,vreau sa-i urez si eu Antoniei bun venit
si multa sanatate iar lui Cami refacere rapida.Despre mine nu am vesti.
Acum sunt prinsa cu munca , sesiunea si niste cursuri....
toate fetele si sa stiti ca sunt cu ochii pe voi.”Construieste-ti in minte o imagine a reusitei tale. Pastreaza aceasta imagine cu tenacitate, nu ii permite sa dispara. Mintea ta va cauta modalitati de a dezvolta aceasta imagine ... Si nu-ti imagina nici un fel de obstacole.“Norman Vincent PealeDoamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unombun spune:

vad ca nu stiti un medic ginecolog crestin din Muntenia.Poate din toata tara,maresc aria,s-o gasi si pentru mine unul asa.Imi iau concediu,stau la hotel si merg la doctor.Ajutati-ma ,va rog.eu am citit odata de o fata,din grupul vostru,care spunea ca a intrebat doctorul la care s-a dus,ginecolog,daca este crestin.Aceasta a fost prima intrebare,raspunsul a fost afirmativ si a continuat cu medicul acela.Poate citeste ce am scris si ma ajuta ,o rog si va rog pe toate.Doctorul la care am fost m-a facut sa-mi pierd si respectul de sine si...m-a ametit aseara.Ma gindesc,ca totusi Dumnezeu lucreaza si prin doctori,dar unde-s doctorii astia?dati-mi adrese de la dumnealor,va rog,ca eu am ajuns la unii care nu au prea multe cu subiectul,se pare.Am plecat si cu batjocura de la doctor si speriata ca pe veci nu pot sa tin sarcini si fara tratament,la doctor,macar mai primeste omul un tratament,dar pe mine m-a lasat....De un an caut un doctor de la Dumnezeu sa ma intelepteasca putintel,sa cautam o solutie,m-am rugat,m-am...totusi..Spuneti-mi-l va rog ,unde e un doctor crestin,oriunde in Romania,sa ma duc acolo,sa nu mai stau cu banii dati la doctori de alt fel,fara tratamente,fara....Voi ati scris si de partea de ajutor primita de la doctor,ca om a lui Dumnezeu,eu ma rog inainte sa ajung la doctor,da sa fie si omul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns laurraa spune:

unombun, stii care a fost intrebarea mea catre doctor cand am mers la el si stiind ca numai dupa rugaciuni indelunfate am ramas insarcinatata cu minunea din burtica?:"sunteti credincios?".Si mi-a raspuns:"da, Laura, ce intrebare e asta?" aratandu-mi mataniile care le purta in permanenta. Eu nu stiu ce sa-ti spun, ti l-as recomanda cu placere.Eu sambata seara merg la el in spital ca e de garda si il intreb despre ce ai tu.Sa mai scrii o data exact te rog ce a zis dr ala ca sa pot sa ii spun.Si in functie de ce zice, te poate ajuta sau nu eu iti fac legatura.E un dr de milioane si face parte dintr-o echipa de specialisti. Acum sa vedem, cum o vrea Dumnezeu.

mvb, si eu sunt o mamica de ingeras nascut la 21 de saptamani si nu stii cat am pland cat L-am intrebat pe Dumnezeu :"De ce?" Doctorii imi ziceau sa astept cel putin un an mai ales ca eu aveam un uter puternic ciatrizat si ramaneam f greu insarcinata , nu mai zic de pastrat sarcinile iau eu stii ce ziceam?:"cel putin un an dupa voi si cat mai urand dupa voia Domnului".Nu am incetat sa cred.Nu stiu ce complicatii ai avut, ma scuzi ca indraznesc sa intreb, motivul care a fost? Caci dupa parerea mea sunt atatea mamici care dupa nastere au ramas iar insarcinate imediat. Eu te inteleg perfect, nu uita sa speri si sa-ti doresti sa traiasti, sa razi, sa speri, sa glumesti, sa fii o mamica acusi fericita.

24 + minune de Maicuta Domnului ne vegheaza si ne protejeaza!
binecuvantarea si minunea noastra
www.calendar-ortodox.ro/luna/noiembrie/noiembrie26.htm" target="_blank"> Sf. Stelian ne vegheaza si El
just "us" si burticutza

Mergi la inceput