M-am hotarat.........adoptie(58)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Si eu plingeam dupa aproape 3 luni.... Asta-i chiar culmea!
Pai si daca stai si daca ti le pui in cap, cam tot aia e. Macar sa se miste, indiferent de motiv.
Dar 5 luni e extraordinar de mult
Eu eram sigur prin tribunal cu ele pina acum. Asa ceva nu se poate. E lipsa totala de cel mai elementar bun-simt, ca de profesionalism nu mai poate fi vorba, iar de legi nici atit!

In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Salviae spune:

Singura mea consolare este faptul ca nici cuplului cu care eram impreuna la "curs", nici lor nu s-a dat inca atestatul. De la curs n-au trecut inca 9o de zile, doar de la depunerea dosarului.
Eu zic ca nu prea are rost sa ma duc la DPC, si sa-i sacai la cap, ca tot acolo voi fi... Pot sa astept astfel si 2-3-4 ani pentru copildaca in 5 luni n-am primit inca atestatul
Daca nu se intampla nimic in 6 luni, atunci imi voi cauta singura copilul prin spitale, pe la maternale...stiu eu... Din cauza disperarii o sa ma apuc pe drumuri laturalnice... Puteti sa ma condamnati, dar cei 15 ani de sperante, chinuri si asteptari imi sunt de ajuns!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Buna dimineata. Eu de obicei intru la ora asta; la 6 dim. bem lapticul, apoi mami, constiincioasa, se apuca sa lucreze la proiectul de licenta. Dar asta dupa ce dau o tura pe DC.Mirela 70, am activat PM. Cred. Poti sa-mi trimiti si email. Multumesc, creste inima in mine cand cineva se uita la Maria si spune "ce dulce este". La fel cum este dulce si bebelu tau care te astepta pe undeva, si toti copilasii care-si astepta parinti - ei au ceva special care te face sa-i iubesti din prima clipa. Nu dispera, ai sa vezi ca va fi bine, trebuie doar sa fi optimista si sa lupti.Mariaa, nu am vrut sa par atotstiitoare si nici nu am vrut sa te supar, iar daca am reusit, imi cer scuze. Te inteleg perfect, am trecut si eu prin stari din astea. Doar ca eu nu am vrut sa accept de la ei explicatii puerile. Si i-am facut sa inteleaga lucrul acesta. Ei sunt pusi acolo (si platiti) sa faca tocmai aceasta treaba. Nu vreau defel sa agit spiritele sau sa pun paie pe foc dar adevarul este ca pot atacati pentru nerespectarea legilor.
Eu va doresc sa fiti tari si sa luptati, si tu, si Salviae, si toate cele care au ajuns pana aici sau sant la inceput de drum. E greu de inteles si chiar frustant - noi nu cerem privilegii, drepturi, bani sau mai stiu eu ce, dar asa suntem tratati. Fetelor, fruntea sus si inainte.
Va sarut Poze cu Maria-smecheria
http://family.webshots.com/slideshow/570147796ATFQgt
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun
Tanti mama lui Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mariaa spune:

nuuu gabi, eu imi cer scuze daca am lasat senzatia ca m-am suparat!! nu ma supar asa usor si nici n-am de ce acuma, zau
eu n-am nici o stare, pun in cumpana multe chestii cand zic ca 'negociez'...recunosc ca azi am sunat din nou sa intreb de atestat si cica -pai, ce s-a intamplat?!
- pai s-a intamplat ca-s deja 5 luni jumate si tot trec saptamanile si nika..

multa sanatate tuturor

un copil creste in inima mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns misha71 spune:

Citat:
citat din mesajul lui mausz

Am obtinut atestaul de familie adoptatoare anul trecut in aprilie si abia in octombrie (cu ceva relatii)ni s-a prezentat un copil in Giurgiu.Dupa citeva vizite la copil,responsabila de caz a copilului,ne-a anuntat cu seninatate ca cel mic sufera de sifilis congenital,lucru pe care a omis sa ni-l spuna in momentul cind ne-a prezentat copilul.Spre rusinea noastra,nu am avut curajul necesar sa ne asumam raspunderea cresterii unui copil cu o asemenea boala mai ales ca am inteles ca acea boala se manifesta intr-o proportie de 90%in jurul virstei de 12 ani cu repercusiuni grave asupra copilului.Dupa ce am aflat acea veste,in momentele acelea de nervi si suparare,am amenintat-o pe responsabila de caz ca o vom da in judecata pentru ce ne-a facut.A doua zi am fost sunati de la DGASPC sector 4 si ni s-a spus ca pot sa ne prezinte un copil pe raza sectorului nostru.Fiind circumspecti,am cerut dosarul copilului si am cerut mult mai multe informatii despre copil si starea lui juridica si de sanatate.Ni s-a spus ca a fost abandonat in spital cind avea 10 luni(acum are 2 ani si 6 luni),ca nu se stie nimic despre parinti si ca are toate actele in regula pentru a fi adoptat.Asta se intimpla in noiembrie 2008.Dupa 4 luni,dosarul inca zace pe la agentie,iar intre timp,ni s-a comunica ca a aparut mama copilului,care vrea sa-l vada,dar aceasta nu a depus nicio cerere de vizionare.Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat despre ce trebuie sa facem noi in continuare pentru a impulsiona demararea procesului,si a ne mari sansele de a adopta acest copil de care ne-am indragostit.Multumim mult.

Citat:

Noi avem atestatul din 13.04.2008.nu stim insa de ce dureaza atit pina baga dosarul copilului in instanta.Pt.interesati un link de la casa de copii Domnesti:http://picasaweb.google.ro/lh/sredir?uname=stan.anton&target=ALBUM&id=5282582579026864881&authkey=rdnhs_yuijU&invite=CNjvzsMO&feat=email .Asta este o dovada ca sint copii adoptabili in Romania mult mai multi decit familii adoptatoare.Nu stiu de ce insa este totul asa de secretizat,de ce cei de la DGASPC-uri nu ne prezinta mai multe dosare cu copii.

fetele, stiti sa-i raspundeti? ca io nu stiu

In fiecare zi alaturi de Emma!

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">O inimioara are nevoie de voi! / Blogul cu ingerasi
POFTITI IN BAZARUL LUI MIHAITA!!!

www.dropshots.com/popescu71#albums/verde" target="_blank">Curiosilor

excesul de pufuleti, bomboane si IGIENIZARE dauneaza grav sanatatii (LadyJ)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabibociort spune:

Mausz, nu stiu daca ceea ce am sa va povestesc eu constituie un raspuns pentru tine. In perioada in care faceam vizitele de acomodare la maternala unde era Maria noastra, am intalnit acolo o fetita de 6 ani, Cristinuta, primul copil care a fost in grija maternalei, si care acum se afla la centru. Maternala s-a atasat foarte mult de ea si ca atare in toate vacantele o duce acasa.
Si eu si sotul meu am prins drag de Cristinuta, si am intrebat care este situatia ei.
Mama ei a lasat-o in spital deoarece a nascut-o cu probleme. Acasa mai are vreo 5 sau 6 frati, ea fiind cea mica. Cat timp a fost in grija maternalei a cautat-o o data. De cand este la centru a mai cautat-o o data. Ca atare, Cristinuta nu a fost si nu este nici acum adoptabila (nici nu s-a deschis procedura de adoptie pentru ea). Asta pentru ca a binevoit scumpa ei mama sa o caute de 2 ori in 6 ani.
M-a revoltat aceasta treaba si discutand cu maternala (cu care noi tinem legatura, este o femeie deosebita), mi-a explicat ca si ei (maternala cu sotu) o iubesc mult pe Cristinuta si ar fi vrut sa o adopte, dar de la centru li s-a spus ca atata timp cat naturali cauta copilul, se incearca reintegrarea lui in familia naturala, ca acesta este interesul superior al copilului.Va sarut pe toatePoze cu Maria-smecheria
http://family.webshots.com/slideshow/570147796ATFQgt
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun
Tanti mama lui Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns asi spune:

Mausz esti sigura ca acei copii sunt adoptabili?
Dosarul pentru deschiderea procedurii de adoptie e foarte stufos si necesita o gramada de anchete si rapoarte care dureaza mult, ca sa nu mai zic cate termene sunt la tribunal.

Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:

Noi avem atestatul din 13.04.2008.nu stim insa de ce dureaza atit pina baga dosarul copilului in instanta.Pt.interesati un link de la casa de copii Domnesti:http://picasaweb.google.ro/lh/sredir?uname=stan.anton&target=ALBUM&id=5282582579026864881&authkey=rdnhs_yuijU&invite=CNjvzsMO&feat=email .Asta este o dovada ca sint copii adoptabili in Romania mult mai multi decit familii adoptatoare.Nu stiu de ce insa este totul asa de secretizat,de ce cei de la DGASPC-uri nu ne prezinta mai multe dosare cu copii.

Acele pozele nu sunt nicio dovada. Mai mult, ma indoiesc ca persoana care a pus pozele pe internet avea si dreptul sa o faca. Copiii au dreptul la propria lor imagine, si cu exceptia cazului (foarte putin probabil) in care ai acordul DPC-ul de care apartin copiii sa le faci publice pozele te-as sfatui sa le stergi de acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sunnyday07 spune:

Citat:

Am obtinut atestaul de familie adoptatoare anul trecut in aprilie si abia in octombrie (cu ceva relatii)ni s-a prezentat un copil in Giurgiu.Dupa citeva vizite la copil,responsabila de caz a copilului,ne-a anuntat cu seninatate ca cel mic sufera de sifilis congenital,lucru pe care a omis sa ni-l spuna in momentul cind ne-a prezentat copilul.Spre rusinea noastra,nu am avut curajul necesar sa ne asumam raspunderea cresterii unui copil cu o asemenea boala mai ales ca am inteles ca acea boala se manifesta intr-o proportie de 90%in jurul virstei de 12 ani cu repercusiuni grave asupra copilului.Dupa ce am aflat acea veste,in momentele acelea de nervi si suparare,am amenintat-o pe responsabila de caz ca o vom da in judecata pentru ce ne-a facut.A doua zi am fost sunati de la DGASPC sector 4 si ni s-a spus ca pot sa ne prezinte un copil pe raza sectorului nostru.Fiind circumspecti,am cerut dosarul copilului si am cerut mult mai multe informatii despre copil si starea lui juridica si de sanatate.Ni s-a spus ca a fost abandonat in spital cind avea 10 luni(acum are 2 ani si 6 luni),ca nu se stie nimic despre parinti si ca are toate actele in regula pentru a fi adoptat.Asta se intimpla in noiembrie 2008.Dupa 4 luni,dosarul inca zace pe la agentie,iar intre timp,ni s-a comunica ca a aparut mama copilului,care vrea sa-l vada,dar aceasta nu a depus nicio cerere de vizionare.Va rog frumos sa ne ajutati cu un sfat despre ce trebuie sa facem noi in continuare pentru a impulsiona demararea procesului,si a ne mari sansele de a adopta acest copil de care ne-am indragostit.Multumim mult.

Eu n-am ajuns inca la faza in care sa-mi vad copii, dar am inteles ca intai vezi ceva poze, ti se prezinta dosarul medical complet si in niciun caz nu ajungi sa vezi copii care nu au fost declarati adoptabili.
Sau daca ajungi sa-i vezi/ iei in plasament se considera ca stii riscurile la care te expui si mai ales cele la care ii expui si pe ei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andrada77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui asi

Mausz esti sigura ca acei copii sunt adoptabili?
Dosarul pentru deschiderea procedurii de adoptie e foarte stufos si necesita o gramada de anchete si rapoarte care dureaza mult, ca sa nu mai zic cate termene sunt la tribunal.

S-ar putea sa nu fie adoptabili toti.E putin probabil.Oricum sant frumusei.Mi ales cel mic cu ochisorii albastrii.

Mergi la inceput