M-am hotarat.........adoptie(58)
Raspunsuri - Pagina 9
eye-excel spune:
Nici eu nu cred ca e legal sa postezi poze, chiar daca intentia a fost laudabila....
Dar cred ca asa e, se secretizeaza tot din motive evidente....
Stiti de Centrul din Odobesti/Dambovita? E mai aproape de Bucuresti...
http://sas.mmssf.ro/servicii_furnizori.php?id=488
cons spune:
Nici eu nu sunt de acord cu postarea anumitor foto, dar trebuie, intr-un fel sau altul sa aratam lumii intregi ce persoane incapabile avem in astfel de centre.
Dupa cum observati unii copii sunt deja foarte mari. Imi vine sa tip de durere cand ma gandesc ce au pierdut copii acestia. Un camin, o familie.........Eu una dau vina doar pe statul roman care are institutii incapabile sa rezolve astfel de cazuri.
Excel, in final cati puisori ai?
sunnyday07 spune:
Citat: |
Dupa cum observati unii copii sunt deja foarte mari. Imi vine sa tip de durere cand ma gandesc ce au pierdut copii acestia. Un camin, o familie.........Eu una dau vina doar pe statul roman care are institutii incapabile sa rezolve astfel de cazuri. |
Fara a incerca sa iau apararea statului roman (io lucrand la un srl de muuult timp ) cred ca unii copii nu sunt adoptabili nu atat din vina functionarilor cat din vina parintilor naturali.
Si apoi ar mai fi si faptul ca marea majoritate a viitorilor parinti adoptivi (si sunt si eu in acesta categorie) isi doresc copii de varsta cat mai mica. Din nefericire daca un copil devine adoptabil dupa varsta de 5 ani sunt foarte putine sanse sa mai fie adoptat.
cons spune:
Statul, institutiile statului ar putea creea legii aspre cu privire la astfel de parinti, astfel incat copilul uitat de parinti, prin nu stiu ce camina, sa poata fi adoptati mai repede. Ce asteapta sa ajunga copilul la 18 ani si sa decida?
gabibociort spune:
Pana la urma conteaza mai putin a cui este vina. Esentiali sunt acei copilasi, care sufera din diverse cauze - parinti denaturati, statul indiferent - ei sunt victimele. Asta este dureros.
Poze cu Maria-smecheria
http://family.webshots.com/slideshow/570147796ATFQgt
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun
Tanti mama lui Maria
sunnyday07 spune:
citat din mesajul lui cons Statul, institutiile statului ar putea creea legii aspre cu privire la astfel de parinti, astfel incat copilul uitat de parinti, prin nu stiu ce camina, sa poata fi adoptati mai repede. Ce asteapta sa ajunga copilul la 18 ani si sa decida? |
Da, asa e, ar putea si ar trebui. Stim insa cu totii societatea in care traim, eu personal ma revolt (mai mult sau mai putin exteriorizat) de cateva ori pe zi cand vad ceea ce se intampla in jurul meu - legi facute anapoda sau care nu se aplica.
Asta e, mai avem de asteptat pana vom ajunge la nivelul altora. Ideea ar fi sa incercam sa facem noi ceva intre timp - prin noi ma refer la societatea civila, si nu vorbesc acum doar de modalitatea greoaie prin care un copil devine adoptabil.
Oricum, vorbind cu asistentul social care se ocupa de dosarul meu (am spus deja ca m-a impresional mult in bine) mi-a spus ca exista un proiect de lege ramas din legislatura trecuta, proiect care prevede ca daca in 6 luni rudele naturale ale copilului nu au fost gasite sau nu au raspuns copilul se fie declarat adoptabil.
Din nefericire nu cred ca noul guvern/legislativ are ca prioritate modalitatea prin care copiii devin adoptabili.
sunnyday07 spune:
Si inca ceva, ca am o varsta si mai uit
Imi povestise cineva despre un baietel care nu era adoptabil pentru ca tatal lui, aflat in inchisoare pentru 10 ani, nu a fost de acord.
Eu povestind unui prieten m-am revoltat putin, si am spus ca legea ar trebui sa poata intr-un fel sa treaca peste faptul ca tatal este impotriva si acel copil sa devina adoptabil.
Prietenul meu mi-a spus insa: gandestete ca poate acel barbat considera ca este nevinovat si poate in cativa ani poate dovedi ca a fost vorba despre o eroare judiciara (fabula si el, dar scenariul nu este imposibil) si vrea sa-si creasca copilul.
Ideea ar fi sa nu generalizam si sa nu ne inchipuim ca exista legea perfecta in acest domeniu. Una mai buna si mai simpla, cu siguranta.
asi spune:
Exista pentru ceea ce spui tu si art.13 din legea 273/2004 , instanta poate trece peste negatia parintilor daca exsta dovezi ca o face cu rea credinta.Sa stii ca sunt cazuri in care unii copii au fost declarati adoptabili cu acest articol.
Ei sunt norocul meu : Razvan si Maria
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
gabibociort spune:
citat din mesajul lui Mariaa huh, avem atestatttt un copil creste in inima mea |
Doamne ajuta. Felicitari!!!!!
Poze cu Maria-smecheria
http://family.webshots.com/slideshow/570147796ATFQgt
ce nu te omoara, te face mai puternic......si mai bun
Tanti mama lui Maria