Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 17
socrate spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MissParker Chiar fetelor, ce s-or fi facut mamele noastre fara mango, kiwi, nectarine, avocado? ![]() Felicia - cea mai fericita mama a celui mai iubit dintre Racusori - bebe David (24.06.2008)
|
Haha, ne dadeau mere. Si uite ce mari am crescut. Nu am suportat merele...muuult timp. Nici acum nu imi plac, dar le-am mancat in sarcina in schimb fiind convinsa ca fac bine.
Eu am tot scaun Chicco Polly deci daca se voteaza suntem majoritare.
Laptele nu l-am suportat nici eu vreo 20 de ani. Am inceput sa beau in sarcina si uite ca asa am ramas.
sper sa fie mai bine cu somnul. La noi clar s-au imbunatatit lucrurile cand nu a mai supt noaptea. Felicitari pentru mama.

Lorich spune:
Magdone pe aici nu am vazut pruna la borcanel, piure facut din prune cumparate nu prea am curaj la momentul asta din an (am cumparat cateva si i-am dat dar niciun rezultat spectaculos). Eu nu am gasit nici niste amarate de caise la borcanel, decat de la Hame care au zahar si zic "pas". Asa ca... supo it is, ca recomandarea fu daca nu face azi, a doua zi sa-l ajut. 
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Reallaura Gabitzule si eu am la carti incepute....dar cand oi iesi la pensie, cine are biblioteca Laurita, mami de Mircea Ioan, 15 mai 2008POZE BOTEZ MIRCEA ALBUMELE MELE |
Laurita si Gabita, eu am inceput o carte ziua dupa ce s-a nascut Victoria, adica in 23 mai 2008. Nici acu' nu am terminat-o...

Pe mine nici macar nu ma mai deranjeaza ca Victoria se trezeste noaptea, mai ales ca nu plange, face doar m-m-mmm pana ii dau suzy sau tzitzi si intr-un minut doarme iar. Dar dorm cu ea, asa ca nu tre sa ma ridic... ca de m-as ridica ar fi alta poveste. Creste ea si cand stiu ca ne putem intelege poate doarme in patutul ei. Mai nou (si eu nu am nici un merit! a fost alegerea ei) doarme vreo 45 minute dimineata, apoi 2-3 ore dupa-masa, apoi mai vreo juma de ora si la 8pm suntem in pat! Si-a facut singurica programul asta...
_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
Magdone spune:
Eu scriu pe bucati ca mereu intervine ceva si trebuie sa ma ridic de la computer.
DanaH , multa sanatate si tie si lui Alex
Alex@sara felicitari pentru bebelina din burtica, ce bine o sa fie, o sa se joace amandoua fetitele.
Mai cu capsunile astea, eu am vazut in cartea asta a mea ca sunt incluse de la 6 luni, astora aici nu le e frica de alergii? eu nu stiu ce sa mai cred, eu oricum nu i-am dat ca inca sunt sub influenza conceptiilor care le-am avut cand l-am nascut pe Razvan.
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
mishutza spune:
Deci,deja fac conspect da,pt ca voi ati fost asa de dragute sa ma primiti,si eu nu vreau sa uit pe niciuna.Si o sa incerc sa va colorez si numele,sa vad de imi iese.
Doloress,asa e,e liniste si armonie la voi,cred ca citesti numai pt asta,chiar de nu ai nimic de a face cu bebelusii.eu trebuie sa recunosc ca citesc aproape tot,si cand discut cu a mea cumnata,ii mai trasmit cate o chestie interesanta.Eu citesc de mult forumul,dar mi se pare ca la orice subiect ,oricat de inofensiv ar fi se produce cate o scanteie si iese razboiul.Nu as avea energie si chef de asa ceva,inainte mai citeam si polemicile,acuma nu mai fac nici asta,de asta cred ca imi place la voi,pt ca aveti idei diferite,dar le respectati pe celelalte si nu incercati sa le convingeti ca e altfel.
Lorich,multumesc de primere,planuri de bebe nu sunt,sau sunt undeva intr-un viitor foarte indepartat.Daca ar fi sa rapsund acuma,as spune can nu cred ca voi face vreodata copii,dar stiu ca felul in care gandesc se poate schimba in timp,asa ca nu spun nimic.Am fost un copil destul de nefericit,nu mi-am dorit nici maritat nici copii,pt ca mi se parea ca toate exemplele din jurul meu sunt nefericite,casnicile sunt naspa,copii sunt nefericiti.Apoi mi-am cunoscut sotul,si casatoria mi s-a parut cea mai naturala chestie ce o puteam face,suntem casatoriti de un an si vreo 2 luni,si inca ma simt o norocoasa,si el la fel,cel putin asa zice,ihihih.Cred ca voi face un copil cand voi sti sigur ca am trecut peste toate sechelele din copilaria mea,nu am fost batuta(de multe ori preferam o palma sau 9,numa sa se termine lungile certuni de zile in sir,in fine sunt multe de spus,miss,imi luminizi tare mult mintea si sufletul cu postarile tale,ma faci sa inteleg,sa ma inteleg,sa imi pun intrebari,sa gasesc raspunsuri,si sa reusesc sa ma schimb cat de cat)Ideea e ca nu cred ca as reusi sa cresc un copil fericit,ca o persoana de sine statatore,nu o continuare a mea.Oricum,incerc si incep sa ma schimb,am deja vreo 3 ani de cand progresez,copii mi-au placut mereu,dar nu am reusesc sa creez o punte de legatura intre mine si ei.Acum am reusit chiar sa lucrez cu un copil de 2 ani,si a fost minunat pt amandoi,deci progresez.Cand aveam 8 ani am avut un fratior care a murit cat avea doua luni,era cu mine si cu mama in camera,avea o malformatie la inima,iar eu pana acum vreo 2 ani nu am reusit sa ating vreun bebelus,acuma e deja ok,pot sa raman si singura cu unul in camera,ca nu ma mai uit doar de respira.
Si destpre mine,eu sunt din Onesti ,Bacau de din Romania,am venit acum 3 ani in Germania ca au-pair,langa Nuremberg,apoi mi-am cunoscut sotul(pe net,ihihih)el este din Arad,m-am mutat aici si ne-am casatorit.Am 27 de ani,el 26,isi face doctoratul la facultatea de la noi din oras,este inginer de mserie.Eu am terminat romana-engleza,si acuma ma lupt cu germana,dar ma cam invinge.
Miss,cred ca nu esti singura cu probleme cu medicii aici,eu merg cu prietena mea care are un baietel de 1 an mereu la medic,pt ca nu se descurca singura,si nu cred ca un control normal,adica U2;U3,,sau vaccinurile dureaza 5 minute,chiar cand a avut bebelusul bronsita.Deci cred ca e ceva general valabil,si e cel mai bun pediatru din oras.Bineinteles,asteptat cate o ora,cu copil bolnav si programmare,printre alti 15 copii bolnavi.
Reallaura spune:
Fetele, dragele
Noi suntem intr-o maraiala continua cand il scot afara, imi si pierd rabdarea...copilul asta nu e cuminte decat daca ma vede! Si nu doarme decat daca suge tzitzi...
Stiu ca ma repet dar
Alex&Sarafelicitari pentru bebelina! sa fie sanatoasa!
Mishutza ne bucuram sa te cunoastem!!speram sa ne mai scrii
Miss felicitari pentru MAMA!!
Doloress esti simpatica cu Patrickut care va zice mama amandurora...
Ylari
Laurita, mami
de Mircea Ioan, 15 mai 2008
POZE BOTEZ MIRCEA
ALBUMELE MELE
aelita spune:
ELENA multi copii deja mananca si kiwi,dar daca poti ,le intarzii pe astea cu seminte mici care pot fi alergene.asta nu inseamna ca toti copiii au reactie,de aceea faci cum vrei,doar sa stii ca sunt pe lista cealalta,a curajoaselor![]()
poti sa mai bagi si para.
VOI NIMERItI MARIMILE LA COPII CAND LE LUAtI HAINE PE INtERNEt ?Ca eu in magazin ma uit la haine,ca difera marimile. la Sofia aveau boala sa imi aduca haine mai mari ca ea,si imi ziceau ca "lasa,ca le poarta mai tarziu" ,pai cand mai tarziu ca se schimba anotimpul. cum sa mai poarte costum vatuit de iarna pt 6 luni ,cand ea era nou nascuta in ianuarie si 6 luni avea in plina vara??? sau bretele sa poarte peste nu stiu cate luni cand eram in iarna...si peste un alt an normal ca nu ii mai vin.
eu nu am suportat ideea asta cu "lasa ca le poarta si mai tarziu" ca niciodata nu mi s-a mai potrivit.si de obicei cand fac cadou ceva unui copil ma chinui sa ii fie bun,il schimb,adica ma zbat un pic nu ii cumpar asa " ei,lasa si daca nu ii e bun eu mi-am facut datoria ",daca nu am ochi intreb cati centimetri are copilul..cam de cate luni poarta(ca sunt copii care la 4 luni poarta de 6 si invers).
ANDRADA ce scaun super aveti !!! si asa am profitat si v-am admirat si restul de poze 
SIMONIX moooooooooor milogul,cersetorul,animalutul
ce frumos e pletosilaaaa
cu voma,nu stiu,e voma adevarata,adica jet si mult sau asa un pleosc?![]()
coincide cu vreo mancare? sa notezi ce a mancat in ziua aia.
MISHUtZA-ma bucur ca ai vorbit asa de frumos de MISS,mai ales ca si noi o admiram .sper saai si tu un bebe cand iti vei dori,si sa ai o odisee frumoasa frumoasa !
bine ai venit intre noi,asa o sa ii fii de ajutor nepoticii tale !
vad ca ai avut o copilarie nefericita si ca deocamdata nu iti doresti copii. e perfect normal ! vor veni toate la timpul lor.esti foarte tanara ,ai timp cel putin zece ani de acum incolo sa scapi de toate temerile. si Miss te poate sfatui chiar cu o terapie.
chiar ma intereseaza tema "MALtRAtAtI IN COPILARIE NU ISI DORESC COPII"-sau isi doresc si apoi au momente de panica...Miss,poate ai gasit ceva aici pe forum,exemple,sau poate facem un subiect..stiu ca si tu aveai temerile astea acum ceva ani.
MISS si eu urasc postasuuuul !!! noroc ca aici nu se lucreaza la 8 jumate,ca ii aruncam galeata de apa in cap!
dar ii urasca pt ca suna tareeeee si mult. sipt ca Sofia panala 2 ani nu pricepea sau nu vroia ca e postasul si plangea ca de ce nu deschid usa !!! tragea de usa. ea,cum suna interfonul,venea la usa,stia ca dupa ce apas acolo pe buton deschid usa si ea sare de bucurie ca avem musafiri. cand ii ziceam " nu vine nimeni la noi,e postasul " se punea in cur sa tipe si sa traga de usa. cu cat ii repetam ca e postasul care pune hartii acolo josla cutie,mai rau tipa...ca imi venea sa pandesc odata postasul,sa il iau de shulfa si sa il urc la mine sa i-l arat Sofiei "na,asta e postasul !!!" .
nici acumnu stie ce e ala postas pe care i-l numeam in doua limbi ca si cand as fi sperat sa inteleaga in vreo limba...si acum cand vedecanu deschid zice ea "cartero"..a ales ea sa il numeasca in limba asta..A INtELESSSSS IN SFARSIt ! dar cat mi-a mancat nervii postasul asta cu copil care se trezea din somn si alerga la usa !
vezi ca poate exista formula 2,3 si in forma aia.eu cel putin un an jumate am sa ii dau formula.ti-amspus ca Sofia si acum e pe el.
FELICItARI Pt MAMA ! al meu nu mai zice de la o vreme,zicea de mult si venea taras dupa mine,inca nu mergea de-a buselea bine,si maraia mammma mamma ,apoi zicea tatatata...,apoi perioada da BA BA BA BA de candse trezea in loc saplanga zicea la infinit baba ..si acum e cu A-DA! A-DA ! toaaata ziua.
GABItA iti dau eu reteta de stat pe wc ,dar musai sa si canti ! stai cu puradeii pe langa tine.eu sunt acompaniata ,altfel nu se poate,vin ei dupa mine si ma napadesc !
dus? de 2 ani eu nu mai fac singura . fara spectatori.
de cand era mica Sofia,o luam in maxi cosi,cosuletul ala,si faceam dus,am geam la cada,deci ne vedeam si ii cantaaaaam ,ce-or zice saracii vecini devocea mea minunata ..
si scoteam limba la ea si lipeam nasul pe geam,si earadea de se prapadea.
apoi el in cosulet si ea alergand cand la mine cand la el siel chiuind.
el se sperie cand ma vede cu prosopul in cap.
asa ca nu e chip sa fac eu cu usa inchisa,ca sunt tipete afara.
se mai balacesc ei pe marginea cazii,dar fac in asa fel incat sa nu sara apa pe ei si sa nu se ude.
ei,si daca se uda,ne schimbam toti trei apoi.
fericirea lor,chiotele lor,sunt mai importante.
asa ca am reusit si eu sa fac rar cate o baie-n spume,Sofia vine pe langa mine .
daca am invatat-o asa de mica,e cat de cat cuminte.
ALEX SARA felicitari pt fetita !sa fie sanatoasa !
aveti nume ?
Mary,o mamica de ian feb 2007,are nevoie de noi .
Sofía (2ian2007)
Andrés (22mai2008)
PRAG spune:
Buna si de la noi. Haideti sa va spunem ca la noi continua, din fericire, noptile bunicele. (Mi-e si frica sa scriu....) Dar fetele din clubul ala cu nesomnul, va rog sa nu ma invidiati! Ca la mine problema e cu ala mare, care si azi noapte s-a trezit de 3 ori. Sa stiti ca am tras si eu cu el asa cum trageti voi acuma, si uite ca are 5 ani jumate si tot nu s-a potolit. Mai nou zice ca o sa doarma singur cind are 6 ani! O s-o vad si pe asta. A, si cica ziua lui nu mai e in septembrie, e in noiembrie acuma, asta ca sa mai amane un pic...! Adevarul e ca el a fost si este un copil tare demanding. Asta mica e asa cumintica, ca eu ma tot minunez, zau nu stiam ca bebelusii pot fi si asa!
Problema pe care o am eu cu ea e socializarea. Stam toata ziua doar noi doua, seara cu tati si cu Alex, si e ok. Se joaca, se mai cere uneori in brate, o iau 5 minute, apoi se joaca iar, pe jos. DAR!!! Daca vine cineva la noi, sau daca mergem noi undeva, se ascunde la mine in brate, si nu o mai pot cobori de acolo. Nu pot sa ma dezlipesc de ea nici 5 secunde, sa servesc oamenii aia cu ceva. Eventual sta la tati, dar daca ma vede, iar se cere la mine. O fi asta renumita separation anxiety? O fi timida? Ce ma fac eu cind trebuie sa o las la gradi?
Magda, Doloress, eu va spun sincer ca atunci cind avea asta mica vreo 4-5 luni, ma gindeam cu groaza, of, mai sunt atitea luni pina sa incep serviciul, si abia asteptam. Acuma, ca mai am cam 2 luni, ma ingrozesc! Nu vreau sa ma duc, mi-e groaza sa o dau la gradi, ma ia cu ameteala cind ma gindesc cum o sa imi rezolv eu toate treburile de acasa, cind o sa am timp de gatit, spalat, curatenie, lectii, etc. Dar asta e... nu pot sa renunt, asa ca sper sa fie totul bine. Miine ma duc in vizita la servici, nu ca mi-e mie tare dor, dar sa ma mai vada si aia, sa nu uite de mine, sa vada ca vreau sa ma intorc, ca v-am spus ca ei cica mi-au oferit sa merg doar din septembrie inapoi, evident, neplatita in timpul asta.
Alex@sara felicitari!
N-am mai scris de mult si intre timp ati discutat multe. Asa ca nu va raspund acum fiecareia in parte. Vreau doar sa va urez sanatate multa celor cu probleme, iar mamicilor, rabdare si rabdare, sa treceti cu bine peste problemele cu dintii, somnul, virusii!
Va pupam!
Gabriela.
belleane spune:
La multi ani! Annika,Bianca-Maria, Ana sa cresteti mari, frumoase si destepte dragelor!
Abia am reusit sa citesc. Cred ca nu mai am timp sa scriu nimic
Miss: felicitari pentru Mama
Simonix:E tare simpatic Robertel si pare asa cuminte.
gabitam:asa era si a mea cea mare pana pe la 4 ani acu-mi zice "Pleaca mami, ca vreau sa ma joc"
pisica mama de Ana Maria(3.08.2003) si Elena Ruxandra(28.05.2008)
http://community.webshots.com/album/568228087tqrEjX?start=12
kristinik spune:
Salutari si de la noi!!!

si

ANNIKA, ANA, si BIANCA MARIA
Fetelor minunea mea ma uimeste pe zi ce trece. Azi a avut tentativa reusita de a se tara/merge in 4 labe. A tot incercat ea pana acum, dar nu-i iesea. Mereu ramanea cu un picior sub ea, se lasa de manute si era pe burta sau daca o ajutam sa ajunga in pozitia buna statea ce statea si ori se lasa pe o parte, ori ajungea pe burta. Dar azi i-a iesit figura in sfarsit!!! A vea o fata si mirata, nedumerita, dar si bucuroasa, triumfatoare!!! 

mama fata. Dar in schimb a adormit taaaare greu. Ea are 2 somnuri pe zi acum. Si la ambele a facut mofturi. Mai dar nu vroia nici cum sa doarma. Prima data am incercat de toate... nimic. Ei am pus-o in scaunel in bucatarie, ca eu trebuia sa termin supita si pana la urma a adormit acolo ![]()
![]()
Ea care nu doarme daca nu e liniste!!! A doua oara tot cu scandal si povesti, ignorat, pus in patut, luat din patut, brate, leganat etc., etc. La fel si aseara....A adormit de abia pe la vreo 23. O fi dintzishorul.....sau fratiorul lui care vrea si el sa apara.... Nu stiu, dar e scandal dom'le! Si vrea numa sus in picioare.
Cam asta facem noi. 

toti bebeii bolnaviori si sanatate multa la toata lumea.
Cristina
de Diana