Mladite si mugurasi de mai-iunie 2008 (72)
Raspunsuri - Pagina 16
Doloress spune:
Laura intr-adevar e super la voi concediul timp de doi ani. In primul an esti ca intr-un carusel, cu nedormitul noaptea, acomodarea, hranitul des etc. Abia in al doilea an ai avea si tu timp ca mama sa te relaxezi si sa te bucuri intr-adevar de mamicie. Insa e bun si un an, daca aveam trei luni chiar ca-mi plangeam de mila.
Lorich ai incercat cu pruna? La noi functioneaza tare bine. Si al meu nu mai facuse de doua zile, asa ca ieri i-am dat para, caisa si piersica si imediat s-a rezolvat.
Esme ai dreptate cu laptele, mai ales ca sunt crescuta la munte. Pediatrul meu imi explica de ce vomita puiul meu, ca stomacelul lui inca nu era pregatit sa digere formula. Insa acum nu mai avem nici o problema. Eu sunt fan lapte, ieri mi se terminase si mi-am baut cafeaua fara, am crezut ca vomit. Asa ca ieri seara vine sotu obosit de la servici, de la usa l-am trimis inapoi sa ia lapte. De nimic nu mi-e mai dor din tara decat de cas si urda de la tarani. Abia astept sa pap! 
Danah multa sanatate si tie si lui Alex!
Chinabulina nici mie nu-mi place kiwi. I-am dat odata lui Patrick si l-a vomat, asa ca am renuntat. Si eu dupa sarcina am ramas cu chestii ciudate, de exemplu nu mai suport guma de mestecat, mestec de doua ori si imi vine sa vomit. Cand eu inainte eram cu guma in gura permanent.
Mishuta esti tare draguta! Adevarul ca si mie imi place aici, e o atmosfera plina de respect si calm, eu am oroare de certuri si de discurtii in contradictoriu, deci ma simt tare bine intre fete aici.
La multi ani Annika si Bianca! Sa creseti mari si sanatoase! 
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
MissParker spune:

GIRL POWER: LA MULTI ANI Annika, Bianca Maria si Ana!!
Sanatate, bucurii, noroc si o viata implinita!
Fetelor, ieri a zis pentru prima oara clar de tot MAMA!
Si am realizat ca ma striga pe mine! Dupa aceea am mai plecat de cateva ori si a repetat 
Numai cand am venit cu mobilul sa-l filmez, evident ca n-a mai vrut...
Vai, ce vreme de kko la noi: ploua, e vant, iti vine sa te spanzuri
Si m-a mai trezit si nenorocitul de postas la 8:30
Maaamaaa, si ce bine dormeam, ca la asta e buna ploaia, nu zicem nu! Dar cand ne sculam, sa mai plece si dansa pe pustii!
Cred ca David e pe cale de a se intarca singur. Ieri in timpul zilei a tras la san exact 30 de secunde, apoi a intors capul si a inceput sa se ridice de fund in sus, iar cand am venit cu biberonul a inceput sa chiuie de bucurie! Azi-noapte a tras de 2 ori la san, ii era pesemne sete... Acum, dimineata, tot 30 de secunde a binevoit sa traga la san si dupa aia n-a mai vrut. Ei, el stie cel mai bine, poate nu mai am lapte, poate nu mai are el chef, poate ca e mai bine asa, pana sa-i dea dintsocii bine de tot si sa ma poata musca... Asta e, ne adaptam din mers... Poate daca-l trec doar pe bibe va dormi mai bine.
kristinik, multumesc mult pt. info 
Micaela,
si tie multumesc! Ei, ce n-am da noi sa-i ramana ochii albastri lui David? Culmea este ca din familia mamei mele toti baietii au avut ochi albastri (bunicul meu si fratii mamei, 4 la numar), verii mei (baietii unchiului) ii au albastri sau verzi, iar fetele (mama + matusa mea, eu si verisoarele mele) doar caprui, iar din familia lui Bogdan nu e nimeni cu ochi albastri. Sunt tare curioasa.
stefany, Iustin sta deja in fund sau a inceput sa se tarasca? La David nici urma... el se pregateste, se rostogoleste, se roteste in jurul propriei axe, dar inca nu se misca asa ca indianul lui leeloo ...![]()
Alysh, ah, cum stii tu sa picuri miere in inima unei mamici...
Si zi asa, seamana Daviducul cu mine? Ca mie – in afara de barbie
– nu mi se prea pare... Mi-au placut mult pozele de la munte, ah, ce nostalgii mi-ai produs!
mishutza, you made my day!!!!
Initial am vazut Germany si zic „hopa, in sfarsit o mamica de Nemtia“, apoi am citit ca nu esti mamica, dar ca ma simpatizezi. Ma consolez cu asta
dar tot astept ziua in care sa vad si aici o alta mamica „nemtoaica“... Esti binevenita sa te inspiri de la noi, sa te pregatesti in caz ca doresti sa devii mamica, ne poti intreba orice, noi ne straduim sa ajutam cum putem. De unde esti din Germanika? Da’ nepotica ta e si ea in Germania?
Vianne, ce poze frumu-frumu
Stefana e frumoasa de pus la revista!! Si cum, ma, copiii astia angelici nu ne lasa pe noi sa dormim?
cadina,
of, nici nu-mi pot imagina cat de grele sunt zilele astea pentru tine... bine ca ii ai pe parintii tai... stiu ca nu te consoleaza prea mult asta, dar tot e mai bine decat nimic. Iar despre „dumnealui“, care doreste sa-si vada copilul o data pe luna, eventual ii poti spune ca-i trimiti o poza prin mail, ca sa nu se mai oboseasca sa se deplaseze, ca e prea mult stres
Ehei, dar viata le aranjeaza intotdeauna pe toate, sa fii convinsa de asta! Sa crezi cu putere ca este adevarata vorba aia: tot raul spre bine! Esti o femeie atragatoare, inteligenta, sufletista, daca noi aici am reusit sa vedem asta dintr-o comunicare virtuala, cat crezi ca va dura pana cand un alt barbat (care sa te merite) va constata aceleasi lucruri? Viata le potriveste bine, ai rabdare si incearca sa treci peste perioada asta critica la modul „one day at a time“, ramai in prezent si gandeste-te la viitor doar ca o nebuloasa, vei vedea ca intr-o buna zi vei avea surpriza sa te fi vindecat sufleteste si atunci destinul iti va scoate in cale ceva mult mai bun...
Iar despre David ai dreptate: s-a obisnuit la mine in brate si gata, n-o fi prost sa renunte la acest paradis! Ma gandeam sa-l reprimim pe tati in patul conjugal si sa-l schimbam pe David la 2 ore, cand pe bratul meu, cand pe al lui...
Dar nu stiu daca in felul asta va mai apuca si el sa doarma si sa dea randament la munca... fiindca la el nu-i rutina ca la mine, la el e programare serioasa, cu cazuri noi tot timpul... tre’ sa-ti pui scafarlia la treaba, nu gluma...
Cleo, cum sunt noptile voastre? Tot asa bune? Sa dea D-zeu... ca asa capat si eu speranta.
aelita, da, eu doar lapte praf voi continua sa-i dau, caci in ala HA (hipoalergenic) sunt „sparte“ proteinele si deci e mai inofensiv (concomitent e si mai amarui, dar el oricum nu cunoaste alt gust, asa ca il ia si pe asta cu cereale foarte bine). Tre’ sa ma interesez daca exista si aici iaurturi/branzeturi speciale pentru bebei alergici... dar nu prea cred, ca ar fi piata de desfacere prea mica... Eu ii dau lui inca formula Nr. 1 (pediatra mi-a zis ca pot continua cu asta pana face un an), caci continuarea (2,3) este cu lapte de vaca si deci no go pentru David... Ah, dar nu m-am uitat daca exista si 2,3 in forma hipoalergenica... Haha, mi te si imaginez umbland prin casa cu umbra dupa tine 
elena g, pai tu nici nu intrasesi bine in clubul insomniacelor si asa rapid vrei sa ne parasesti??
Dar hai, treaca de la noi! Kiwi si capsuni sunt puternic alergenice, ai grija! Incearca ceva pere, piersicute, mango daca gasesti. Copiii nu se plictisesc usor de aceleasi alimente, mai ales daca le combini mereu altfel 
Gabitza, cum, ma, dar pe WC ai timp kklau sa citesti
Sau in cada saptamanala (eu mi-o permit, ca nu se mai putea altfel).
Andrada, saru’mana de informatii si poze ref. la scaunel. Eu si Bogdan tindem spre un www.amazon.de/Herlag-04883-6000-Hochstuhl-Tipp-natur/dp/B000SK325C/ref=wl_it_dp?ie=UTF8&coliid=I2OG75YOAIXCU7&colid=2L0P2MS65X4EZ" target="_blank">HERLAG, pare mai stabil fiind din lemn, dar vreau mai intai sa-l vedem.
Simonix, nu stiu ce sa zic de ce vomita Robertzelul, ca David doar mai scuipa din cand in cand, de vomitat n-a vomitat decat o singura data, atunci cand l-am si fotografiat plin pe toata fata de laptele vomitat, dar noi am mers la el dupa ce o comisese, deci habar n-am daca a fost in jet sau nu... mergi repejor la pediatru, sa nu fie rotavirusul ala pacatos...
esme, asa e, nici eu nu pot renunta la laptele din cafea, desi pana la vreo 20 de ani am urat laptele... dar uite ca in cafea imi place si efectiv nu am cu ce sa-l inlocuiesc, ca ala de soia e câh si ii da alt gust (in plus, la David si soia risca sa produca alergii, am citit), apoi praful ala alb special pentru cafea (Nestle) are enspe mii de E-uri, asa ca tre’ sa ne consolam ca nu le putem face pe toate perfect. Chiar fetelor, ce s-or fi facut mamele noastre fara mango, kiwi, nectarine, avocado? 
Ylari, la Barcelona, cand ajungi pe Las Ramblas sa nu ratezi La Boqueria, piata aia a lor mare cu legume si fructe si cu niste culori exotice de te ia ameteala!!! Eu as fi mers zilnic acolo, asa mult mi-a placut.
Lori, poti sa-i strecori si ceva suc de mere in piureiase, si ala are efect diuretic.
DanaH, vai, saracutii de voi!! Sanatate si aveti grija de voi! 
Simonix spune:
Dragele mele 
Va multumesc de sfaturi si de sustinere :) Am vorbit cu doctorul si mi-a zis ca nu e prea OK sa faca chestia asta asa de des, fara nici un alt semn exterior. Mi-a dat niste sfaturi si mi-a zis sa il mai urmaresc o saptamana, apoi, daca mai face asa, sa il duc la un control, sa se uite in gatutz (si noi ne gandeam la roshu in gat, Dana) si eventual o ecografie la burtica. Dar sa mai vedem cum ii este. La fel, m-am gandit si la rotavirus, dar nu vomita in fiecare zi, si in plus nu are diaree etc . La cresa cica era f bine, evident, o incantare... In afara ca vomita, e super - de fapt si cand vomita rade
Azi ii dadea laptele pe nas si radea ... ce cupil ! va tin eu la curent :)
Dana - sanatate multa !! 
Mishutza - bine ai venit pe la noi, chiar daca nu esti cu bebe (inca) ![]()
haideti ca dau mesajul asta ca il scriu de vreo 1 si ceva si mereu ma intrerup 
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
gabitzam spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui MissParker Gabitza, cum, ma, dar pe WC ai timp kklau sa citesti |
Ha, glumesti sper, da?

Cand sunt la dus Andrei intra de cel putin 3 ori peste mine sa-mi comunice chestii pe care ne-a-pa-rat trebuie sa le stiu in exact clipa aia. Daca incui usa sta atarnat de clanta si tipa intruna "mamiiiii, faci baie?", "mamiiiii, faci dus?" "mamiiiiiiiiiii". Daca m-as baga in cada in secunda doi ar fi la balaceala pe margine cu ratuste, masinute, barcute, etc.Asa ca deocamdata sunt fericita ca am doar un singur spectator la baie, in curand o sa fie doi

Cresterea copiilor este in parte bucurie, in parte razboi de guerilla
mishutza spune:
Miss,you made my days also,many many times,deci suntem cat de cat chit.Eu locuiesc in Gelsenkirchen,langa Essen,stai linistita ca m-am uitat eu demult sa vad cat de departe esti de mine sa te invit la o cafea,dar mai greu.Nepotica noastra este in Romania,noi inca nu o cunoastem decat din poze si de la telefon,dar sambata mergem in Romania,incognito,hiihih,nimeni nu stie ca venim,si o vom cunoaste in sfarsit.Aproape ca imi vine sa va pun si niste poze cu ea,ca sa ma simt mai ca voi,ihihih,dar ma abtin.
Simonix,
Miss,vezi ca sunt totusi homeopati cu(,)care casele de asigurari lucreaza,nu multi,dar sunt.Sotul meu are ceva treburi nerezolvabile pana acuma de medicina clasica,si am apelat la un homeopat,pt ca pt mine homeopatia a facut minuni odata.Bineinteles ca sunt foarte scumpi,si am sunat la asigurare,noi avem la TK,si ne-au trimis o scrisoare cu numele la toti homeopatii cu care ei lucreaza din Nrw.Di pacate a fost doar una la noi in oras,si era si o doctorita romanca pe lista,dar la vreo 2 ore distanta de noi,destul de incomod.Din pacate tratamentul nu a functionat,sau nu am mai avut noi rabdare sa asteptam,vreo 5 luni au fost destule.Poate reusesti sa gasesti undeva sa iti plateasca casa de asigurari.
Doloress spune:
Miss felicitari pentru MAMA!!!! Al meu zice cand e suparat numai ma-ma si am observat ca ii zice si lui tac-su tot ma-ma ![]()
Simonix multa sanatate puiului! Si al meu vomita cand era mic, constant. Dar era supapa aia de la stomacel care nu se inchisese. Acuma vomita rar de tot.
"If one feels the need of something grand, something infinite, something that makes one feel aware of God, one need not go far to find it. I think that I see something deeper, more infinite, more eternal than the ocean in the expression of the eyes of a little baby when it wakes in the morning and coos or laughs because it sees the sun shining on its cradle." (Vincent Van Gogh)
Magdone spune:
Buna fetele,
si la noi ploua si e mai urat asa dar e un aer de primavaraaaa, vai ce-mi place, simt ca intineresc ![]()
Vai Gabitzam, un pupic mare mare pentru Andrei
, asa face si Razvan, in clipa aia "dar trebuie sa-ti spun ceva", imi spui dupa aia, "nu, acum, ca e f important", asa ca si eu am spectator la baie.
Simonix dar sunteti siguri ca nu e vreun virusache de la daycare, ca de obicei asa iau copiii, chiar daca nu se manifesta si prin altceva, sau rosu in gat, cine stie, multa sanatate lui Robertel.
MissP, felicitari pentru mama 
Lorich ati incercat cu suc de prune, sau prune de la borcanel? trebuie sa dea rezultate, eu i-am dat Oliviei de cate ori am avut probleme la inceput si intotdeauna avea efect. Si daca vezi ca nu merge, nu te stresa, ca si copilul simte stresul tau, pune-i un supozitor cu glicerina, nu e nici o problema, de la doctorul meu citire.
Doloress, si eu cand ma gandesc ca mai e putin si ma intorc la servici, mai ia groaza, asa ca incerc si eu sa ma bucur cat pot de timpul ramas.
Danicris, zic si eu cu intarziere, ca nu e cazul neparat sa-l pui la oala asa devreme, eu consider ca la noi erau vremurile de asa natura, adica nu erau pampersi si de aia se chinuia toata lumea sa invete copilul sa stea pe oala de la 6 luni, dar acum nu mai e cazul.
AAa si sa nu uit, te-am visat intr-o noapte
cica eram pe undeva in oras si am gasit un portofel si cand ma uit la acte era Danicris, ca sa vedeti ce ma obsedeaza forumul ![]()
![]()
Ma bucur ca v-a placut reteta de la mine, o sa mai scriu si altele care vad ca ii plac, am o carte luata de la biblioteca f buna si ma inspir de acolo. Pt fetele din Canada daca vreti sa va uitati e: "Superfoods for babies and children" si mai am una "100 purees", sau poate se gasesc si in Romania traduse.
Desiree ca ma tot tin sa te intreb, am vazut in poze ca Victoria are cercelusi, unde i-au facut gaurile, aici in Toronto, poti sa-mi zici si mie unde, pliz.
Magda, mami de Razvan (19 iulie 2003) si Olivia (31 mai 2008)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
Victoria_mami spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui elena_g Kiwi e bun de acum pt bebei?Mie mi-a zis medicul de fam.sa nu-i dau pana la 1 an (nici capsuni). |
Elena draga eu am intrebat medicul cand Victoria avea 6 luni. Si de-atunci Victoria papa Kiwi. Singura 'problema' (nici macar) cu kiwi e ca bb nu digera semintele (de altfel nici noi), dar ii iasa la cachitza asa intregi; o sa le vezi tu! Capsunile sunt alta poveste si o cu totul alta categorie de fructe. Eu kiwi ii pasez cu avocado si mar sau para.
_
Victoria Isabella

http://picasaweb.google.ca/nadia.boga/VictoriaIsabella02
Lorich spune:
Mishutza imi pare bine ca ai venit pe la noi
Chiar te rog sa mai intri pe la noi la o
si la o palavra.
Sa ne mai povestesti despre tine, una, alta. Planuri de bebe soon?
Miss, Doloress am dat tot ce se spune "da-i aia ca e diuretic, laxativ" ei bine nu sunt dom'le pt el. Prune i-am dat, dar recunosc ca nu f multe, mi-e cam teama, ca la noi in per asta sunt super importate si super tratate, cred. O sa ma uit dupa prune uscate sa le fierb&co.
Big edit: Miss felicitari de mama! 
Lori, mami de Robert din 9.06.2008
Alex@Sara spune:
tuturor.Noi nu am mai dat demultisor pe aici ca am avut calc stricat si berbatul meu e macelar,nu injiner IT
,si de pe laptoape nu am putut intra ca Alex cum ma vedea la unul,la ala vroia si el,asa ca am facut si o cura de "dezintoxicare"de net.Nu mai stiu care e treaba cu mladitele si mugurasii vostrii,sper ca nu e nimeni bolnavior
.Noi suntem bine,cumintele,papacioase,somnoroase,insa lenese,nu vrem sa o luam de-a busilea.
Eu am fost cu burtica la eco miercuri,surpriza din burtica e tot bebelina,DPN-ul e 31 iulie-5 august.E totul ok,la 21-22 sapt trebuie sa meg la morfofetala si daca si atunci imi zie ca e totul ok,gata,nu mai are ce sa se intample.Pe 18 am programare la Tutunaru,dar sincer mi-e cam groaza de aglomeratia de la el,si acum erau 18 gravidute si negravidute care asteptau la el
,asta e,sper sa merite.
Acum fug sa pun bebelina in patut ca a adormit,si eu sa trec la spalat de vase ca am ghiuveta arhiplina,am avut centrala stricata,acum au venit sa inlocuiasca schimbatorul de caldura,mama lui de calcar din apa
Am sa mai intru deseara sa va mai citesc cat pot si din urma.
Tuturor
tero Stefan-Alexandru 02.09.2005
shoricica Sara-Maria
30.05.2008