Iarba grasa (portulaca oleracea/purslane), gust?

Iarba grasa (portulaca oleracea/purslane), gust? | Autor: ML

Link direct la acest mesaj

Ce gust are si ce gatiti cu ea?

Am inteles de pe Net doar ca nu-i amara, ci acrisoara si mucilaginoasa. As vrea sa cumpar sa pun in gradina (se pare ca este plina de vitamine, minerale si antioxidanti).

Imi spune cineva totusi, mai exact, ce gust are (seamana cu... macrisul?!), daca se intinde ca bamele in mancaruri si cum este cruda (nu-mi plac mancarurile... mucioase, asa ca trag nadejde la o salata). Aici este o poza si o reteta. Poate o recunoaste cineva:

http://curcubeu-culinar.blogspot.com/2009/02/pilaf-cu-iarba-grasaportulaca-oleracea.html

Take joy! (poze)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Ca buruiana o stiam, cand o intalneam in curte, o starpeam.
Postarea ta mi-a amintit insa, de o salata delicioasa,zemoasa si acrisoara, dintr-o planta pe care n-o mai vazusem, pe care am mancat-o cu ani in urma in Turcia... cred ca asta era! Salata era dreasa cu iaurt, iar frunzele plantei erau suculente si racpritoare.
Uite ce am mai gasit, despre ea:

http://www.condimenteweb.ro/index.php?module=fisaCondiment&cid=155

Pene colorate... cate putin din toate!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Olimpia, f. utile informatiile din link! Si pozele, retetele... Multumesc! Deci tie ti-a placut (daca grasita a fost ce ai mancat...).

O mai cunoaste/gateste cineva?

P.S. La fel de mult mi-a placut gradina ta. Ce frumusata ! Hi, hi... mai ca-mi vine sa te intreb unde stai.

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Eu chiar m-as bucura sa aflu ce am mancat atunci! Nu tin minte sa fi avut tulpini rosietice totusi... Acum daca sunt mai multe varietati, sau poate ca daca o cultivi si o uzi se dezvolta altfel, nu stiu! Dar la cat de buna a fost salata, parca m-as risca sa gust macar o frunza, data viitoare cand o voi gasi prin curte!
Casa mea e in Campina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elisor spune:

Cunosc iarba dar recunosc ca n-am stiut ca se poate si manca. Mi-ai starnit curiozitatea si am cautat despre ea. Am considerat-o intotdeauna buruiana si-o smulgeam din curtea bunicii.

Of topic, Olympia m-au incantat "penele colarate", in special pisicutele, m-au topit! Sunt atat de dragalase imi imaginez ce jucause sunt, asta imi intareste si mai mult convingerea ca n-ar fi asa de rau sa-i iau si lui fii-miu o pisicuta ca de vreo doi ani duce mare munca de lamurire cu noi. Superba de altfel si gradina ta!

Eli cu Bianca (13.06.2005) Andreas (17.08.1998)

www.dropshots.com/elisibia2" target="_blank"> foto 1, , foto 2 ,
"Daca un copil traieste in LAUDE, invata sa APRECIEZE.
Daca un copil traieste in SIGURANTA, invata sa aiba INCREDERE.
Daca un copil traieste in ACCEPTARE si PRIETENIE, INVATA SA IUBEASCA LUMEA"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Si eu stiu buruiana...habar nu am avut ca se poate manca!

Mara si Matei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Am tratat-o si eu ca buruiana;vazand in Turcia ca se vinde pt. salata m-am intrebat daca este aceeasi planta dar nu am gustat-o.
Interesandu-ma in tara am aflat ca in unele zone din sud se da la animale.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Atunci... Cine-o rade si-o vorbi, S-o manace coapta! . Sa spuie prima, care e mai curajoasa si si-o regaseste in curte, cum e. Daca o cumparam si punem in gradina va povestesc si eu (le-am aratat si copiilor pozele azi si..., la 5 si 7 ani, sunt convinsi ca au vazut-o la rau ...).

Olimpia, asa-i ca nu-ti lasa gura apa dupa Bucuresti? Mi-a placut si povestea brazilor. As mai trece pe la tine... (poze de iarna nu pui?)

Take joy! (poze)

Mergi la inceput

Bnica, deci tu ai vazut-o si vanduta la tarabe in Turcia? Si era ca cea din poza? Eu una pot doar sa va zic ca era delicioasa, ca as fi mancat la toate mesele si nu m-as fi suparat deloc... Ma intreb totusi daca n-or fi totusi varietati doar inrudite, buruiana si planta cultivata ca salata?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

Olympia,acum cativa ani am fost la Koussadasi intr-o vila inchiriata;acolo era ceva extrem de interesant:in fiecare dimineata veneau cu masini care aveau claxoane muzicale,iti dadeai seama cine trece dupa muzica,pt. gunoi(astia erau primii),cu apa,cu legume si cu fructe.
Da, am vazut iarba asta si am intrebat ce este pt. ca deja stiam ca la mine la tara o scoteam ca pe o buruiana;mi-au spus ca este pt. salata,dar ai dreptate,erau tulpini tinere verzi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ortansa spune:

draga ML,noi mancam iarba grasa la greu(si nu ne-ngrasam).aici se cultiva,dar am vazut si eu in Romania pe marginea santurilor sau a trotuarelor-barbat-meu cand a vazut-o m-a pus sa o culeg:-D,norocul meu ca l-am convins ca e "cah".

despre gust ce sa-ti zic-nu au un gust pregnant de nimic,f. putin acrisoare si fff fragede.nu sunt baloase deloc,desi frunzele sunt grase si pline de apa.cu toate astea ,frunzele trebuiesc culese cu grja ca sa ramana intregi.nu se toaca.se folosesc la salate:simpla cu rosii si castraveti ,ulei de masline,lamaie,sare,usuturoi sau salata traditionala de aici- fatoush.asa,si inca ceva:trebuiesc culese inainte de a face semincioare in varf.

gospodinele mai folosesc purslane ca umplutura si in placintele.se spune ca cea salbatica are mai multe proprietati,asa ca n-o mai dati la porci:-)

www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune,

Mere verzi
www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce

I've gt DC under my skin

Mergi la inceput