Iarba grasa (portulaca oleracea/purslane), gust?
Raspunsuri - Pagina 2
P&ANA spune:
Lorena
Noua ne place foarte mult ,dar o cumparam din Turcia
creste si la mine in gradina ,insa sotul meu spune ca nu-i la fel .
In Turcia ,planta creste in plan vertical ,un singur lujer iar la noi, se intinde pe pamant si are mai multe ramuri.In primavara asta voi planta seminte.
noi o pregatim asa:
cu iaurt in care sunt zdrobiti usturoi -se aleg numai frunzele ,se spala bine, se lasa la scurs si se ameseca.
sau cu orez: se caleste putun o ceapa in ulei de masline, se adauga doar frunzele(cred ca merge si tulpina ,dar are sotul meu un fix)si se calesc impreuna .Adaug o cescuta de apa si o cescuta de orez.
Se amesteca doar cand se pune orezul (zeama trebuie sa fie suficienta) iar la sfarsit ,puneti un servetel absorbant sub capac.
Il mai intreb pe sotul meu si alte retete
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ortansa ...se folosesc la salate:simpla cu rosii si castraveti ,ulei de masline,lamaie,sare,usuturoi sau salata traditionala de aici- fatoush.asa,si inca ceva:trebuiesc culese inainte de a face semincioare in varf. Multumesc, suna bine, la fel in placintele (o amesteca si cu branza, ou, cumva, cam la spanakopita?!)! gospodinele mai folosesc purslane ca umplutura si in placintele.se spune ca cea salbatica are mai multe proprietati,asa ca n-o mai dati la porci:-) www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=4" target="_blank">An apple a day,www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=clipe%20de%20viata%202007&page=34" target="_blank">Prima comuniune, Mere verzi www.flickr.com/photos/24759233@N04/sets/72157607879622477/show/with/2926721528/" target="_blank">Atelier dulce I've gt DC under my skin |
Take joy! (poze)
ML spune:
Citat: |
citat din mesajul lui alina71 Lorena Noua ne place foarte mult ,dar o cumparam din Turcia creste si la mine in gradina ,insa sotul meu spune ca nu-i la fel . In Turcia ,planta creste in plan vertical ,un singur lujer iar la noi, se intinde pe pamant si are mai multe ramuri.In primavara asta voi planta seminte. noi o pregatim asa: cu iaurt in care sunt zdrobiti usturoi -se aleg numai frunzele ,se spala bine, se lasa la scurs si se ameseca. sau cu orez: se caleste putun o ceapa in ulei de masline, se adauga doar frunzele(cred ca merge si tulpina ,dar are sotul meu un fix)si se calesc impreuna .Adaug o cescuta de apa si o cescuta de orez. Se amesteca doar cand se pune orezul (zeama trebuie sa fie suficienta) iar la sfarsit ,puneti un servetel absorbant sub capac. Il mai intreb pe sotul meu si alte retete |
Alina, intorc si eu pupatura si multumesc pt. retete.
Asa, experta cum sunt... de se se pune servetel sub capac?
Sunt binevenite retetele. Sper sa plantam si noi in primavara.
Asa, din ce-mi aduc aminte de pe Google din engleza (sper sa nu gresesc, revin cu un link, daca va intereseaza), tulpinile cresc si sub forma taratoare si verticala. Pe undeva spunea: "Daca nu reusesti sa scapi de ea ca "buruiana" in gradina de flori, mananc-o!". Deci se consuma si de prin curti. Acum, sa comparati ce aveti cu pozele de pe Net inainte s-o puneti in cratita ...
Ne vedem cu alte... cumceuri si deceuri atunci cand o apare leurda . Pe aici miroase a primavara.
Take joy! (poze)
P&ANA spune:
Cu placere ,Lorena
Se pune un servet sub capac la orice mancare ce contine orez ,asta pt a ramane bobul intreg si fara zeama care s-ar scurge de la condens. Nici eu nu stiam in tinerete
Olympia,cumpar seminte din TR (sper sa si ajung) ,daca nu ,voi folosi cultura voluntara din gradina.Ortansa spune ca sunt comestibile