Sezatoarea canadiana (129)
Raspunsuri - Pagina 15
try spune:
Marule, nu, nu-i pe IT, mai sunt oameni care fac si altceva decat IT ca altfel unde-ar ajunge economia asta . De fapt cre' ca ar trebui toti sa facem IT ca poate asa ar avea sanse economia sa mearga mai bine . El e pe financial services. Sales, in mare. Avantajul lui e ca are paleta mult mai mare de joburi pe care sa aplice, ca e bilingual pe bune (nu doar declarat), ca pleaca de la o firma f mare (nu ca mine) si ca intotdeauna face impresie buna la interviuri.
Ideea e ca unul din noi sa se angajeze macar in decurs de 3 luni ca sa putem rasufla usurati.
Da, denisa, el poate aplica de la financial advisor la institutii financiare pana la pozitii in sales la orice firma. Un alt avantaj e ca firma lui are un agreement cu nu-s ce terta firma (government appointee) care preia toti layoff-sii si-i ajuta cu angajarile (cv, aplicatii etc.), nu stiu prea multe ca n-am apucat sa aflu toate info.
Dar pana la urma e cum o fi norocul, ca asa si cand am venit in canada pt noi era foarte clar ca el va fi cel care isi va gasi usor si rapid de munca. A durat totusi 5 luni pana a fost angajat.
DanaMario spune:
Try ai idee cum sint acoperite acum speech therapy, naturopata pe insurance-ul sotului tau - under health plan sau under health Care Spending accout (HCSA)
Daca sint acoperite under HCSA poti incerca sa vorbesti cu speech patologista sa-ti dea chitanta pe toata suma ramasa sa iei bani de pe insurance dar tu poti merge apoi saptamanal cu el.
try spune:
ha ica ma tot tin sa scriu ceva si tot uit: am un pachet promotional la un salon & spa, se numeste Scruples (scruplessalon.com). Pachetul e de 42$ fara taxe si ofera 4 sedinte separate: 2 pentru par, o manechiura si un facial. Serviciile astea, in mod normal, la pretul de lista costa 300$. Cand am luat pachetul asta am luat si unul identic tip gift pt o prietena (cu acordu lei, bine-nteles). Ea acu mvrea sa renunte la pachet din cauza ca e prea departe de serviciul ei, are mereu dificultati cu gradinitza fetitei (n-are cine s-o ia de la daycare daca ea intarzie dupa ora 6 si si-a dat seama ca e irealizabil pt ea sa ajunga acol ode 4 ori).
E cineva interesat sa ia pachetul ei? Eu nu renunt la al meu. Sedintele cele 4 e musai sa fie separate, adica nu poti face appointment pt 2 chestii in aceeasi zi ca sa scapi mai repede (ex. manechiura si facial-ul) si termenul limita e 1 aprilie, adica trebuie consumate sedintele pana la sf de martie 2009. Pot trimite prin email o copie scanata a celor 4 servicii ca sa le vedeti in detaliu.
Colega mea numai la ei se duce pt tuns/coafat (de fapt de-aia am si luat pachetul ca am avut recomandarea ei), ea n-a putut sa beneficieze de pachet pt ca deja e clienta salonului. Promotia era doar pt nou-venite.
CriPOD spune:
Simonna, si eu ma dau dupa McD si harveys, de cate ori prind ocazia.
Try, imi pare tare rau! Tin pumnii sa gasiti repede. Grele vremi... edit, wrong emoticon...
Eu azi sunt in hormonii iritati. Ce sa mai... ma intrebai pt o secunda (prima ever, ajutata de prejudecata sicko romaneasca) daca-s baba, dar n-avui chiar nicio revelatie so far. Acu' ma scarpin in cap ca Bula daca ar fi trebuit sa am... Si tot ce-mi vine-n minte e "babe", adeca fonetic [beib], I am a babe, I know...
Oare ce mai face Ira?
Speaking of babe (fonetic [babe]). Ma-nerva una rusa azi dimineata. Merg astea dom'le pe drum pe straduta mea, nu pe trotuar, pe langa ca-i mai ingust e presarat de ele. Si era s-o umflu pe una ca-mi venea masina din fata de dupa curba, aproape sa nu pot opri. Ea n-avea bai, cu ochelarii de soare, cu umbrela, deh, prevazatoare ca-i nestatornica vremea-n zona, cu zambetul pe buze. M-am tot socotit daca sa, sau nu, si am pus mana pe claxon imediat dupa ce am reusit sa opresc la 2 m de ea. Claxon de van, de-ala ca duda. A inlemnit, si-a pus mana la piept si acolo era uitandu-se dupa van si cand am disparut din colimator. Nah, is rea, stiu, da' daca supravietuieste sigur se duce pe trotuar (care-i curat ca-n palma) de azi incolo. Mai am vreo 25 de babe de convins ([babe]).
Mai viu dupa ce-mi mai calmez hormonii, ca-s pusa rau pe hartza.
Mom me www.travelpod.com/members/_mqqm_" target="_blank">
nelia spune:
Try, ce rau imi pare!!! Sper sa va gasiti amindoi si asta cit mai repede. Din cite am inteles eu, Mikiion a incercat sa scoata semnatura de la profil si ii dadea eroare, le-a scris adminilor si nu s-a rezolvat. Nu m-am gindit sa-i spun si de casuta bifata de la mesaj... bine ca s-a rezolvat.
Valen, da, asa este, dar e parerea mea ca de aceste ore extinse nu vor profita numai mamicile singure cu copii... Dar nu mai vreau sa redeschidem discutia despre statul la gradinita, am o parere si mi-o mentin, la fel cum toata lumea are. Important este sa le fie copiilor bine, ca si intre o familie care nu se ocupa de ei si gradinita, optez pina la urma tot pentru gradinita. Lasa, ca ne mai plimbam odata noaptea si dezbatem subectu' cu pricina...
Mikiion, da, stiu ca am semnat si stiu si ce am semnat, numai ca eu am scris exact cit sta Tudora la gradinita, adica de la 8 la 6 (chiar daca ea sta pina la 3.30 acum, de platit o platesc pina la 6, si nu m-am gindit ca la asta se refera intrebarea, adica ca se poate sta si mai mult. Dar acum daca imi spui, imi aduc aminte ca am citit ceva de genul ca 10 ore sint la 7 dolari la gradinitele subventionate, restul se tarifeaza diferit.
Cge, ar fi bine sa existe in orice cartier locuri unde sa poti lasa copiii in cazuri de forta majora si stiu ca sint, cum am mai spus, pe linga centrele comunitare. Dar nu cred ca la genul acesta de gradinite cu program pre-prelungit iti primeste copilul numai o data, din cind in cind, cum ar fi o sedinta cu parintii. Cred ca tot cu liste, cu locuri functioneaza si acestea. La scoala la Agata au servici de garde gratuit pentru sedinta cu parintii, dar cind are Tudora facem o gramada de miscari, pentru ca sedintele sint pina in 6 si eu sint cu toti trei, sotul fiind la servici pina la acea ora.
Simonna, si eu la Lisandru aveam pofte numai de lucruri gretoase cum le zic eu, dar nu americanesti, ci romanesti: cirnati, slanina cu ceapa, toba, sarmale... Numai la astea mi-a stat gindul aproape toata sarcina cu el.
CORNELIA, mami de AGATA, TUDORA si LISANDRU
sofronica spune:
Try, imi pare rau ca treceti prin asa ceva. Am sa-ti trimit pe privat un link cu postinguri, apar tot mereu joburi in zona Toronto, si mai tot timpul sunt si pe client services. Va tin pumnii la amandoi sa nu stati prea mult asa.
Cami
Salina spune:
Ce de vesti proaste :(
Try, ce ghinion ati avut :( Imi pare tare rau, sper sa vina vremuri mai bune, pana atunci sa fii puternica sa le duci pe toate
Ana, o pastila antistress nu arunci pana la mine? :( Am avut si eu exact anul trecut o belea de-asta de alunita. A mea era mica, genul de alunita de piele, dar intr-o noapte s-a triplat, s-a facut ca o conopida (yacs!), m-am speriat ingrozitor. Dermatoloaga a vrut sa mi-o scoata pe loc (dar n-a studiat-o decat cu ochiul liber). Dar am mai vrut o parere, asa ca m-am programat la alt dr. Ei, pana sa ajung la dr, alunita mea a sangerat si apoi s-a uscat si a cazut. Ideea e sa se uite dermatologul cu aparatul acela special, sa-ti spuna daca e alunita cu risc sau nu. Mie mi le-a studiat ulterior pe celelalte (care aratau normal)si a decretat ca nu e niciun pericol. Eu m-am dus cu aparatul digital ca sa-i arat poza cu alunita marita si urata, ca alt material nu mai aveam. Doamne, ce ganduri ma napadisera si pe mine pana sa ajung la dr! E bine ca o tii pansata, ca sa nu se mai agate de diverse. Succes si in cautarile tale, stii cum e? N-ai decat o cale: tot inainte!
Katrinel, sanatate Juliei, micuta de ea, ai zis tu ca se pregateste ceva :(
Sanatate tuturor virusatilor, mici si mari! (si eu hop printre ei, varza sunt!)
try spune:
danamario, avem acoperire prin extended health benefits (1000$/an/pers. si nu mai mult de 160 sedinta). Stiu, m-am gandit si eu la asta si trebuie sa vorbesc cu logopeda. Problema e ca fiind asa in scurt timp de la inceputul anului, nu pot pune prea multe sedinte fictive.
Nu spun ca eu trebuia sa ma duc la operatie la gingie (am o punga de puroi la baza unui premolar si costa nici mai mult nici mai putin de 1300 operatia. Si tot ziceam ca ar trebui sama duc ca n use stie niciodata cand pierdem beneficiile a propos de faptul ca la barbate-miu se dadea afara in prostie.
Intrebarea mea e: avand in vedere ca el are inca beneficiile active pana la sfarsitul lui martie, orice cheltuiala facuta in perioada asta (de la layoff pana la sfarsitul lui martie) e considerata ca si cheltuiala acoperibila de beneficiile lui? Sau orice incerc sa cheltuiesc acum nu mai e acoperit de beneficii?
Pot sa ma duc sa-mi fac operatia pana la sfarsit de martie fara sa risc sa raman cu plata neacoperita de beneficiile lui barbate-miu (am cea mai inalta treapta de acoperire si se pare ca ar acoperit aproape total). Nu ma pot baza pe ce beneficii o sa avem la noile servicii ca sa aman treaba.
Mona_B spune:
Try, imi para tare rau sa aud ca Florin si-a pierdut jobul. Fiind insa bilingv sansele lui pot fi bune sa-si gaseasca relativ repede altceva. Beneficiile sunt problema acum intr-adevar.
Multa bafta va doresc amandurora!
Mona