Juniori de iunie-iulie 2003 (8)
Raspunsuri - Pagina 8
catale spune:
La multi ani ! Cata a avut vineri serbare si mi-a cantat pentru prima oara "De ziua ta, mamico"...
nma spune:
Maadi "miniconcertul" de pian cred ca a fost cel mai frumos martisor pe care l-ai primit pana acum. pe Calin sa scape repede de otita.
Catale la Alex nu a fost serbare dar a invatat o poezie foarte frumoasa. Anul viitor sper sa imi cante si mie "De ziua ta, mamico"...
Nico, mami de Andra si Alex
poze
Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2
nma spune:
www.youtube.com/watch?v=sFatppbPBbQ" target="_blank">Special pentru toate mamele.
poze
Poze in concurs Clipe de viata 2008 www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Clipe%20de%20viata%202008&page=18" target="_blank">nm1 si nm2
madic spune:
La multi ani, mamicilor!
Din pacate, am mult mai putin timp decat inainte sa bantui pe forum, reusesc sa va citesc, dar de scris, mai rarut.
Acum profit de "ocazie" ca pe al meu sot l-a chemat la servici si mai dau si eu un semn de viata.
Noi suntem relativ bine, adica Mariucai ii curge doar nasul (de vreo saptamana), am fost la ORL, ca mie mi-era teama de polipi, dar nu e cazul, ne tratam cu picaturi de nas, nurofen si sinupret.
In rest, si eu am probleme cu ea la temele de la gradi (nu ca as fi de acord cu ele, ca de-aia nici n-o dau la toamna la scoala, sa n-o ia deja cu temele, dar Doamna ne tot da caiete acasa cu cifre si semne grafice). Cu cifrele a fost cum a fost, dar liniute si alte alea nu vrea neam sa scrie. E adevarat ca, tot fara sa ma laud (sau decat putin ) Mariuca citeste deja aproape cursiv si scrie destul de corect, cuvinte grele (dupa mine) - fluturas, pirati, bratara, etc, asa ca pe de o parte o inteleg ca nu vrea sa scrie betisoare, pe de alta ma intreb cu groaza ce-o sa ma fac cu ea la scoala, daca nu-i trece indaratnicia. Azi am terminat tema precedenta si i-am zis ca daca-i mai da Doamna alte teme, sa ia caietele doar daca vrea sa scrie, daca nu, sa-i spuna ea cu gurita ei :"doamna, nu-mi mai dati teme, ca eu nu vreau sa scriu". Si stiti ce mi-a zis? "Bine, asa am sa-i zic, eu cu gurita mea". Asa ca se pare ca nici astefel n-am reusit s-o mobilizez. In fine, ce-o fi om vedea.
Mie nu mi-a cantat fie-mea nimic azi, dar mi-a facut la gradi o bratara din paste fainoase insirate pe o sarma, pe care am incercat azi cu stoicism s-o port, dar ma intepa de muream, asa ca am pus-o la pastrare. Oricum, copilul a fost foarte fericit cand m-a vazut cu ea la mana.
Va pup pe toate .
Madi si Mariuca
Cornelia spune:
Buna dimineata!
Alinutza, balsam pt. suflet sunt mesajele tale! Atata calm si blandete! Iar Alexandra e intr-adevar un copil extraordinar, nu ai de ce sa te scuzi .
Madic, mie mi se pare aberant sa le dea teme pentru acasa la gradinita . Am mai auzit si sunt total impotriva. Eu zic sa nu o fortezi cu nimic in momentul asta. Nici Maria nu ar face liniute si altele acasa, la gradinita da, face liniute si semne grafice(foarte urat, dar asta este alta poveste ). Noua educatoarea chiar ne-a spus ca nici macar nu ne recomanda sa lucram cu ei acasa. Adica, daca vrea copilul se poate lucra din cartile de activitati, dar sa nu ii fortam.
Zilele astea am tinut-o pe Maria acasa pentru ca am luat-o de la capat cu tusea. Are cate doua - trei accese de tuse pe zi, dar tuseste pana varsa. Nu e nici tuse seaca, nici productiva, habar nu am ce sa ii mai dau, ca tot ce a luat pana acum mai mult a iritat-o. Azi am dus-o la gradi, dar parca vad ca ma suna sa merg sa o iau ca tuseste. Nu are nimic altceva, doar tusea asta.
Maadi, felicitari pentru micul pianist! Ai d ece sa fii mandra!
Bobi, ai gasit vreun job?
La nume ne mai gandim, dar Vladimir e inca primul pe lista .
Nici eu nu stiu cum se vor descurca la scoala copii mei. Maria e extrem de incapatanata pe de o parte si f. usor influentabila pe dealta parte . Adica eu nu o pot convinge sa faca nimic, daca i se pune pata ca nu, in schimb toate prostioarele pe care le fac colegii ei, le adopta imediat . Ma bucur totusi ca merge la Fastrackids cu placere si am semnale pozitive de acolo (fata de inceputul total dezastruos ) si trag sperante ca i-o placea si la scoala. In rest si ea a ajuns sa ii citeasca povesti lui Stefan la culcare si sunt tare fericita, ca de cand isi ia o carte si citeste pot pleca si eu linstita la ale mele si nu mai trebuie s astau cu ei sa ii adorm. Asta da realizare!
Iar Stefan e un rebel... am probleme cu el la gradi. V-am mai spus? In sfarsit, avem probleme cu o educatoare, dar nici firea lui nu il ajuta prea mult. A ajuns sa o loveasca pe educatoare, nu sta deloc la activitati si in final cred ca "o sa il scoata" cu ADHD. Incerc sa il mut din clasa, ca imi e clar ca in lupta dintre un baietel si o educatoare, nu are cum sa iasa castigator . Acasa e foarte nervos si are probleme si cu somnul (ce mai, toate simptomele de ADHD). Voi stiu ca ati mai apelat la tratamente homeopate. Ma sfatuiti sa incerc ceva, adic as aconsult un homeopat, macar pentru reglarea somnului, a, si pentru pofta de mancare, ca nici de mancat nu mananca?
Hai ca nu m-am lasat pana nu m-am plans, cu toate ca nu asta fusese intentia mea.
Va pup,
Cornelia, mami de Maria (2 iulie 2003) si Stefan (4 mai 2005)
www.flickr.com/photos/cornelianis/" target="_blank">poze; poze2
Kehleyr spune:
Mie mi se pare absurd sa le dea teme la gradinita. Dupa cum mi se pare absurd sa se faca meditatii in gimnaziu. Dar cred ca ma voi ma intalni cu multe absurditati in urmatorii ani asa ca trebuie sa incep sa ma obisnuiesc...
Cornelia, eu una nu cred in existenta ADHD-ului. Nu dati cu pietre. Cu rabdare (multa...) se rezolva orice. Baietii sunt mai temperamentali si am auzit de multe ori de cazuri ca si Stefan. Daca si educatoarea o fi mai putin talentata, cu atat mai mult. Poate are nevoie de mai multe activitati fizice in care sa isi consume energia - Stefania cel putin dupa un pic de inot sau de schi, altfel mananca, altfel doarme.
Cat despre homeopat - rau nu are ce sa faca. Pe Stefania homeopatul a scapat-o de tuse si de crampe la stomac - poate nu a fost in proportie de 100% numai meritul lui, dar clar s-a vazut o imbunatatire...
Maadi, ma bucur sa s-a descurcat Calin la minirecital. A avut emotii? :)
Noi profitam ca saptamana aceasta suntem fara Sofia (care e la bunici din motive de concediu medical al bonei) si vrem sa facem cu Stefania activitati care nu s-ar putea face si cu Sofia. Am inceput prin a ne uita aseara la Star Wars (cel vechi, ep. IV). A fost filmul copilariei mele si eram doar putin mai mare decat ea cand l-am vazut prima oara. Azi vrem sa iesim la o pizza la restaurant...
Oricum nu imi vine sa cred cat de usor este cu un singur copil - mai ales daca e cel mare .
Our lives are defined by opportunities, even by the ones we miss.
Cornelia spune:
Dana, multumesc! Nici eu nu prea cred in ADHD si sincer, cu toate ca Stefan e un agitat nu m-am prea gandit la asta. Dar e la moda sa se dea vina pe ADHD. Din pacate, problemele sunt mai serioase la gradinita si o sa incerc sa il mut in alta grupa.
Cornelia
nma spune:
Nici eu nu sunt de acord cu teme la varsta asta dar asta e solutia gasita de educatoare. Alex la gradinita nu scrie nimic, prefera sa se joace sau in cel mai fericit caz sa coloreze. Acum daca a vazut ca trebuie sa scrie acasa si-a schimbat atitudinea si o face si la gradinita.
Ma bucur ca a inceput sa ii place sahul. In fiecare zi ne streseaza sa jucam.
Cornelia si copilul nasilor mei e suspectat de educatoare de ADHD. Cum spune si Dana daca ii ocupi timpul e un copil ok. Din pacate parintii nu il duc la nici un sport.
Madi a spus Mariuca la gradinita ca nu mai vrea teme acasa?
Dana si mie mi se pare ca e foarte usoar cand sunt doar cu Alex. Din cand in cand incerc sa petrec putin timp doar eu cu el. Lui ii place sa improvizam un picnic in parc, sa mergem la cinema sau la pizza.
poze
nma spune:
Am uitat sa va spun ca am luat primul nr al revistei Magic English. Alex e foarte incantat de ea dar mai ales de DVD.
poze
nma spune:
Am un mail care tare m-a amuzat.
Cescuta de ceai
Intr-o zi, mama mea era plecata si tatal meu trebuia sa aiba grija de mine.
Aveam poate 2 sau 2 ani si jumatate.
Primisem cadou de curand un set de "cescute de ceai" si erau jucariile mele favorite.
Tata era in sufragerie si citea ziarele de seara cand eu i-am adus o cescuta de "ceai", care de fapt era doar apa.
Dupa cateva cesti de "ceai" si multe laude pentru un ceai asa de bun, mama s-a intors acasa.
Tata a i-a spus sa astepte si ea in sufragerie sa ma vada pe mine cum ii aduc lui o ceasca de "ceai", pentru ca eram "atat de draguta!"
Mama a asteptat si bineinteles ca eu am aparut in sufragerie cu inca o cescuta de "ceai" pentru tata, iar ea l-a privit cum o bea toata.
Apoi i-a spus (cum doar o mama poate sti... :)) )
"Te-ai gandit oare ca singurul loc unde ea poate sa ajunga sa ia apa este toaleta?"
poze