Juniori de iunie-iulie 2003 (8)
Raspunsuri - Pagina 17
Magdone spune:
Si noi am fost raciti, Razvan a zacut vreo 2 zile inpat cu febra, cred ca are anul de cand nu a mai facut febra, chiar ma laudasem deunazi ca nu am mai avut probleme cu el si apoi ne-a pocnit.
Acum e Olivia cu muci si tuseste, dar macar sper eu suntem pe drumul cel bun.
Maadi, sanatate lui Calin! si eu m-am speriat ca e ceva de genul asta la Razvan, dar nu i-au aparut nici un fel de bubite si i-a trecut si febra, nici macar n-am fost la doctor. Sper sa nici nu fie cazul.
Alinutza, ca bine zici cu alergiile astea, sunt prea mult copii cu alergii, stau si ma intreb de la ce...
catale, sa stii ca prea multe despre gifted education nici eu nu stiu, acum ma tot documentez, e vorba de niste clase speciale unde copiii invata mai multe sau diferite chestii decat in clase normale si se dau niste teste de admitere, ca sunt locuri limitate, zic bine Madishor? poate intri tu sa ne zici mai multe.
Floric_ea, zici ca fost ziua ta? La multi ani cu sanatate si numai bucurii!
va pup
Magda, cu Razvan (5 ani) si Olivia (10 luni)
_
"Pentru a castiga ceea ce merita sa ai, s-ar putea sa fie nevoie sa renunti la tot ceea ce ai deja."
gabi78 spune:
Fetelor stiu ca multe dintre voi sunt foarte receptive la astfel de mesaje si apelez la ajutorul vostru.
Este vorba despre un baietel de aproape 9 ani care sufera de Osteosarcom telangiectatic. Andrei a fost operat la spitalul Marie Curie si i s-a extripat o parte din tumoarea care ii atinge coastele 3-4. Intre timp au fost depistati noduli si pe plamani.
Andrei este sub tratament in momentul de fata la Bucuresti si pentru o operatie in strainatate are nevoie de minim 30 000 de euro.
Povestea lui o puteti citi aici: http://andreidumitrescu.blogspot.com/
Va rog in masura in care fiecare poate sa il ajutam!
Va multumesc si va doresc sa aveti un Paste Fericit!
Gabi mama lui Tudor (1.03.07) si DPN 28.06.09
catale spune:
Intai de toate, sanatate copiilor !
Maadi, trei saptamani cat mai usoare ! Dar parca eu n-am tinut-o pe Cata atat in casa... e drept ca a avut o forma foarte usoara, atat de usoara, ca abia dupa o saptamana au spus doctorii cu siguranta ca este varicela. Asta pentru ca facuse vaccin si pentru ca facea si tratament antialergic.
Magdone, m-am lamurit un pic, mersi.:)
Alinuta, in '97 eram boboc.
Marti am fost iar la eco, la Stamate. Din pacate, mai am o luna de asteptat. Chistele sunt inca acolo, dimensiuni 9-10 mm, sunt linistita doar ca sigur sunt benigne. Acum trei saptamani mi-au spus ca cel mai mare are 8 mm si sa vedem daca mai cresc in timp. Ieri mi-au spus ca de fapt depinde si de aparatul pe care se face eco si mai vedem peste o luna. Oricum, inca exista speranta sa dispara, daca au fost de la viroza. :)
Si AMR 1, pana la minivacanta de Paste.
pitzinuca spune:
Ioana - va tzin pumnii! multa sanatate!
a propos de concursul pt BE, eu m-am uitat pe planificarea aia lor si nu am vazut concursul de traducator pe RO...
materiale de unde iei? te intreb pentru ca cel de secretare s-a scos, asa ca trebuie sa ma orientez spre altceva...
daca ai ceva linkuri, materiale, trimite-mi si mie. bobinacu@yahoo.com
sarumana
floriceaua - la multi ani! de Florii? nu mai stiu mailul tau sa iti trimit CV... da-mi-l pe PM te rog...
sanatate tuturor bolnaviorilor.
b
"Fericirea nu are valoare daca nu e impartasita."
floric_ea spune:
buna,
ms pt urarile de ziua mea, (sunt nascuta in martie deci s-a potrivit). nicio legatura cu florile in schimb .
catale, eu te intrebam despre stamate. bafta sa se resoarba chisturile!!!
maadi, sanatate!!! nu ne-am operat, inca. momentan ma crucesc cum pot sta (ambele), racite varza si cu gatul plin de bubite albe (o fi puroi sau ce o fi habar n-am) si nu fac febra. eu ma uit la ele si ele se uita la mine ca alt antibiotic refuz sa le dau pana nu fac febra macar. dar nu mai vreau sa ma plang, gata. din pacate se intampla pe lumea asta si lucruri mult mai rele...
alinuta, nu mai stiu exact ce si cum dar am luat ceva de pe amazon pt rinita sezoniera, alergy relief parca, produs homeopat si merge f bine. l-am testat pe coafeza care stranuta intruna dupa ce ii facuse suvite unei prietene.
in rest pt alergiile respiratorii se fac ige-urile specifice din sange (panelul respirator samd)si vedeti exact ce si cum.
bobi, am trimis pm.
pup fetele
gabitz78 spune:
salutare gagici!
gio - pe fete le-a indus in eroare nick-ul tau!
ieri stef a avut serbare de paste...ultima serbare de "gradinar".
a fost super...cateva poze...scuzati calitatea...protagonistii conteaza.
http://s170.photobucket.com/albums/u270/cgaby/serbare%20paste%202009/
ioana - multa sanatate catalinei...sper sa dispara!
pupici tuturor si paste fericit!
anamaria spune:
salutare fetelor !
La Multi Ani ! draga Gio, si din partea mea... eu sunt cam codasha la verificat aniversarile
in rest, eu nu am noutati...
aseara am fost sa iau cadoul de la iepu le-am cumparat un joc 'roata olarului', cu tot tacamul (lut, vopsele, roata)
cand a auzit cat a costat tac-sau cica 'lasa draga ca ne recuperam investitia: ii scoatem la sosea sa-si vanda ulcelele'
va doresc un Paste fericit la toate, alaturi de familie si cei dragi! Sa va apere Dumnezeu, sa va binecuvanteze si sa va apere de toate relele stiute si nestiute. Sa aveti parte de sanatate si de mult bine.
sfanta sarbatoare a invierii domnului sa va aduca cele 4 taine divine: incredere, lumina, iubire, speranta.
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
anamaria spune:
gabitz - felicitari pentru serbare!
toti sunt frumosi foc, ce costume reusite!
Ajutati-l pe Razvan sa lupte cu o boala necunoscuta!
ANAMARIA, mami de 2 baieti ca in filme:
Nascut pe 4 iulie (2000)
si
Vineri, 13 (iunie, 2003)
poze cu frumosii mei (si nu numai )
Doar pentru ca cineva nu te iubeste asa cum vrei tu,
nu inseamna ca nu te iubeste cu toata fiinta sa!
madishor spune:
AnaMaria ti-a iesit un porumbel din gura - uitasem de iepurila. Trebui sa vad cum gasesc timp sa-l iau de urechi.
Acum despre gifted education: Aici copiii care au cel putin o arie (fie ca e vorba de IQ, talent deosbit la desen, muzica etc)in care sunt mai avansati decat colegii lor de generatie se considera "gifted". Ei sunt considerati "copii cu nevoi speciale" si exista posibilitatea de a-i inscrie in programe speciale. La Calgarasesti sunt cateva scoli care au pe langa program normal si program de "gifted", plus o scoala charter dedicata lor in intregime.
Diferentele fata de scoala obisnuita sunt pe mai multe planuri: pe de o parte academic li se face un program personalizat, cu accent pe talentele pe care le au, pe de alta parte, tinand cont de faptul ca de obicei "gifted" se da la pachet cu oaresce dezavantaje in special in zona interactiei sociale, se ocupa de partea psihologica a copilului.
Noi am ajuns sa cautam genul asta de scoala din pricina Anei. La ea era evident foarte devreme ca se potriveste profilui, atat in calitati (academic a fost mereu cu 1-2 ani in fata generatiei) cat si defecte - cum s-ar spune pe aici e "socially challenged" (sau mai pe romaneste intra la categoria "ciudati"). Cand a ajuns la scoala au aparut diferite probleme - una ca mergandu-i mintea prea repede se plictiseste in clasa si incepe sa turuie deranjand pe toata lumea si sa se dea mare in fata celorlalti, cealalata ca nu intelege in mod instinctiv ce simt ceilalti, ii calca pe bataturi si e mai mereu izolata si tinta rautatilor altora. Asa ca ne-am gandit ca o scoala speciala ar putea sa o tina ocupata mai mult decat una obisnuita si ca o sa ii fie mai usor sa gaseasca prieteni intr-un mediu cu toti la fel ca ea.
La scolile cu program gifted se intra in clasa a 4a, pe baza de evaluare psihologica (care costa vreo 1000). La scoala speciala se intra pe baza de examen standardizat (CCAT) si interviu si nu costa nimic. Examenul consta in teste de logica (pe trei categorii, numeric, vizual si cu cuvinte - genul "ce nu apartine sirului: mere, pere, gaini, piersici") cu o clasa in plus fata de cea la care sunt. De exemplu la kindergarten dai examen ca pentru clasa intai. Examenul e calibrat pe rezultate medii canadiene si e in procente: 86% inseamna ca ai facut mai bine decat 86% din copii din esalonul de test.
Ma cheama muncaaaaaaa!
pe curand,
madishor
catale spune:
Gabi, foarte frumos !
Madishor, am inteles, multumesc.:)
Anamaria, pe mine m-a dezamagit roata olarului... Oricum, va doresc succes la facut ulcele !
Bobi, ti-am raspuns pe mail.
Sarbatori fericite alaturi de familie !
PS Cunoasteti un avocat bun pe dreptul familiei ? Am o prietena divortata, care a plecat in Grecia cu fetita. Fostul ei sot, desi a plecat de doi ani in Irlanda, ii face mizerii si vrea s-o dea in judecata ca intentioneaza sa se stabileasca in alta tara cu copilul fara acordul lui. Desi el nu a cerut nici macar program de vizita... Daca stiti pe cineva, va rog trimiteti-mi pe email datele de contact.
Va pupam.