PEDEPSE PENTRU COPII DE 2-3 ANI

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Ba eu cred ca agresivitatea nu trebuie trecuta cu vederea si in fct de aspectele problemei, trebuiesc luate masuri, iar time-out-ul este foarte eficient.

La noi a ajuns un singur episod de time-out inafara clasei sa o determine pe fie`mea sa nu mai sara la jugulara, ci sa ceara ajutor.
Chiar daca ceilalti copii nu au lovit-o ci doar o intrerupeau din activitate, ea a sarit la bataie la toata grupa
Oricum are o problema in a vorbi.
Dupa cele 10 minute petrecute langa usa, a inteles ca nu asta e calea, violenta si episodul nu s-a mai repetat.
(dar refuza in continuare sa parasca)

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Eh, nu stii tu, dar acum vreo 20 de mamici bine-intetionate iti vor explica cum a fost stribita personalitatea copilului tau, cum a fost traumatizata pentru tot restul vietii si cum respectul de sine i se va diminua pana la disparitie. Deci trebuie sa iei masuri urgente si eficiente ca nu cumva sa mai fie pedepsita vreodata, indiferent ce fapta ar face la gradi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Mamicile pot spune absolut ce cred ele, eu imi cunosc indeajuns de bine copila sa stiu ca asta, atunci, a functionat.
Pentru ca desi niciodata nu a avut nici cea mai mica iesire de acest gen in viata civila, la gradinita s-a intamplat sa uite educatia primita.
Trei zile ne-am cerut amandoua scuze copiilor si parintilor iar doamna a luat masuri in ambele directii: nici ceilalti copii nu sunt lasati sa o deranjeze pe ea in timp ce lucreaza

-------
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Pusul la colt nu este o CONSECINTA ci o PEDEAPSA!!!! O consecinta este ceva ce se intampla in mod natural -- de exemplu, te urci pe un gard unde mama ti-a spus ca e periculos, cazi si te lovesti. Aia e o consecinta. Statul 10 minute la usa, singur si speriat, aia e PEDEAPSA si aia invata nu sa nu mai faci, ci sa incerci sa nu fii prins. Am vazut si eu copii care devenisera experti la a lovi si a impinge rapid, fara sa fie vazuti. Si pe deasupra, cand cei pe care ii loveau dadeau inapoi, imediat sareau sa ii parasca, tot ei. Copiii nu se nasc cu aceasta capacitate, ci o dobandesc, mai exact o invata cand sunt pedepsiti in loc sa li se explice ce si cum si sa fie tratati cu dragoste si intelegere.

Mergi la inceput

Time-out-ul e o pedeapsa, insa cand un copil poate scoate ochiul celuilalt copil cu o masinuta de metal trantita direct in crestet, mi se pare momentul ideal sa iei atitudine ferma !!!
Cand ii spun copilului meu ca nimeni nu are voie sa te loveasca, ii repet si ca ea nu are voie sa loveasca, violenta nu este un mod de a rezolva problemele.
Delia, e un pic dramatic sa spui "stat la usa singur si speriat", atata timp cat stia cu ce a gresit, i s-a explicat dc are de stat departe de ceilalti pt x minute, iar usa era deschisa si copilul vedea ca ceilalti picteaza, iar ea nu putea, atunci, sa faca ceea ce-i place cel mai mult - sa picteze.

-------
-------
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

pe astia mici de la scoala fetii mele nu ii scoate pe sala, ii pune undeva cu spatele la ceilalti copii. e mai mult un fel de stigma sociala. nu e deloc cool sa fii acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Offtopic: Daria, de la ce varsta ai dus-o pe Giulia in salina?

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Pusul la colt nu este o CONSECINTA ci o PEDEAPSA!!!! O consecinta este ceva ce se intampla in mod natural -- de exemplu, te urci pe un gard unde mama ti-a spus ca e periculos, cazi si te lovesti. Aia e o consecinta. Statul 10 minute la usa, singur si speriat, aia e PEDEAPSA si aia invata nu sa nu mai faci, ci sa incerci sa nu fii prins. Am vazut si eu copii care devenisera experti la a lovi si a impinge rapid, fara sa fie vazuti. Si pe deasupra, cand cei pe care ii loveau dadeau inapoi, imediat sareau sa ii parasca, tot ei. Copiii nu se nasc cu aceasta capacitate, ci o dobandesc, mai exact o invata cand sunt pedepsiti in loc sa li se explice ce si cum si sa fie tratati cu dragoste si intelegere.

Cum adica sa li se explice ce si cum? Copiii sunt violenti pentru ca vor anumite lucruri (de regula) si aceasta este metoda (simpla) prin care inteleg ca pot primi (lua). Incerci sa afirmi ca, de fapt, pedepsirea prin punere la colt ii invata doar sa persevereze pe ascuns si ca solutia discutiilor (interminabile, de multe ori) este fezabila si da rezultate. Sincer, eu nu am vazut niciodata, la nici un copil, rezultate de tipul cumintirii. Imediat ce realizeaza ca poate ignora cu succes aceste discutii isi reia apucaturile. Si aceia devin clar cei mai violenti dintre copii.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Graviduta

Offtopic: Daria, de la ce varsta ai dus-o pe Giulia in salina?

Tot oftopic: la 4 ani si 8 luni prima data in aprilie si apoi in septembrie, este cea mai cool vacanta posibila, cel putin pt noi asa a fost recomand cu cea mai mare caldura dtpdv Praidul Daca stiam cum e, mergeam mult mai devreme. Nu stiu daca multumita aerosolilor, insa din aprilie pana in decembrie anul trecut, Giulia nu a avut nicio absenta la gradi, nicio viroza, nicio rinita alergica.

Si on topic: numai gandul ca intr-o secunda un copil poate nenoroci un altul, imi vine rau si nu mi se pare absolut extrem sa pedepsesti copilul cu time-out sau ce functioneaza la el.
Atata timp cat copilul nu este batut/maltratat, nu are motive sa reactioneze asa !!! Si trebuie oprit.
Si cum fiecare mama isi cunoaste copilul, stie ce anume functioneaza si ce nu la el.
Eu in acele circumstante am considerat absolut important sa i se taie dreptul la a sta cu copiii la masa si a continua activitatea preferata. Pur si simplu se putea intampla o nenorocire. Si asa ceva nu putem accepta.
Eu sunt o fire cu limite foarte departe puse mai ales cand vine vorba de fie`mea, insa nu tolerez violenta.

-------
-------
NU RAMANE INDIFERENT !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

well, in cazul nostru chiar s-a intamplat ceva rau. asa bosumflata si pentru atata timp nu o mai vazusem niciodata pe laura. de semnul de pe fata nici nu mai vorbesc.

si noi avem limitele undeva jos de tot, suntem mult mai permisivi decat toti cei cu copii pe care ii cunoastem personal. fata noastra insa poate face niste tantrumuri foarte urate si e de fire capoasa si din cauza asta am avertizat educatoarea sa arunce un ochi in plus pe ea. tantrumurile si caposenia au fost unul din motivele pentru care ne-am coborat limitele si mai jos.
agresiva cu ceilalti copii insa nu a fost niciodata. e mai degraba genul care plange cand i se ia jucaria.

Mergi la inceput

Ca o completare, mi-am adus aminte o replica pe care am auzit-o extrem de des atunci cand diversi adulti (parinti, educatoare, invatatoare) adresau rugaminti de colaborare parintilor de copii mai violenti, pentru indreptarea comportamentului acestora din urma.
Replica parintilor cu odrasle incriminate este: "Eu i-am explicat sa nu mai bata copiii de mi s-a uscat gura. Ce sa fac doamna? Sa-l bat?? Eu nu-mi bat copilul!!"
Supertare! Las' ca bate el mar pe altii si trebuie si lasat sa o faca nu care cumva sa i se stirbeasca mititelului personalitatea...

Mergi la inceput