PEDEPSE PENTRU COPII DE 2-3 ANI

Raspunsuri - Pagina 5

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

multa filozofie, nu neaparat ontopic.
o educatoare care are 25 de copii in grija are nevoie de structura si control. comportamentele nedorite trebuiesc pedepsite. daca un copil ii musca pe ceilalti in mod repetat sunt convinsa ca nu ii va stirbi cu nimic personalitatea faptul ca a fost pus pe scaunul de pedeapsa, ci va invata ca acela este un comportament nedorit si ca exista consecinte. si comportamentul lui astfel corectat nu ii va mai traumatiza pe ceilalti, vezi exemplul fi-mii.
pentru ce si cat pedepsesti e discutabil. unii vor pedepsi copilul care nu a mancat tot din farfurie si care vorbeste neintrebat cu "oamenii mari" (asta din urma imi place mie rau de tot), altii vor pedepsii copiii care se suie cu picioarele pe masa in timpul mesei, dupa ce au fost rugati politicos de cateva ori sa stea linistiti si sa manance macar carnea din farfurie.
copiii au personalitati diferite. unii sunt linistiti si fac exact ce li se spune, altii testeaza in continuu limite, sunt curiosi, se pun inconstient in situatii periculoase, sunt caposi. nu trebuie sa faci din lupi oi, insa trebuie sa canalizezi lupii aia sa isi foloseasca instinctele innascute in mod pozitiv si acceptat social.

mie mi-ar fi fost frica sa stiu ca educatoarea nu a luat nici o masura in incidentul cu fi-mea sau ca mama fetitei muscacioase a luat ca singura masura o explicatie logica prin care i-a descris in detaliu cum a gresit si cat a suferit fata mea, fetele amandoua avand 2 ani si 6-7 luni.

ceva trebuie sa faci.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alina2006 spune:

S-a deviat muuult de la subiect! Cred ca este o diferenta enorma intre a-ti intelege copilul/copiii si a-ntelege 10-12-15 copii din grupa. De fapt aici e buba...era vorba de copilul care este intr-o gradinita, de cum se poarta el acolo, de felul in care este tratat acolo, nu de felul in care ne purtam cu copiii acasa ca parinti.
Raman inca la parerea mea, stupida si nesemnificativa, ca multi vorbesc, putini fac.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Da, cand ai 25 de copii esti depasit, recunosc. De aceea nu mi-as pune niciodata copilul intr-o clasa de 25 cu un singur adult. Cand ai trei adulti in clasa, unul dintre ei poate sa ii dea atentie unui copil "muscator" sau "bataus" in sensul de a-l lua de-o parte si a vorbi cu el despre cum se simte celalalt copil. De asemenea, ar vorbi cu parintii copiluluui "rau" sa vada care e cauza adevarata a problemei. Cand e o singura educatoare, il pune la colt si uite asa il face sa asculte de frica, deci practic nu il invata nimic, decat ca ce simte el nu conteaza si ca trebuie sa faca ce i se spune fara sa comenteze.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

hey, salutare! vad chipuri cunoscute pe aici . salut bebe-tu, salut freedelia! uite ca bebe-tu...le zice la fel. apropos, am avut succes cu treaba aia...stii tu care, nu dau detalii aici. insa e pe calea cea buna si creste inima in mine ca in sfarsit, am facut ceva concret!
freedelia, uite ca aici suntem pe aceeasi lungime de unda . ma bucur!
graviduta, da, sunt in bucuresti, alex a mea merge la walldorf in popa nan. sunt decisa sa-l dau si pe teo acolo, chiar daca fac 3/4 ora ca sa ajung si-i plimb cu tramvaiul pt asta, dar e clar, pe departe cea mai buna decizie! asta daca nu vrei sa "invete carte" . acolo ei isi traiesc copilaria, sunt naturali si spontani si mai ales iubiti...si iubesc si ei! acolo au invatat toleranta fata de copii mai mici, fata de copii cu SD, fata de colegi nevorbitori de romana. ramai fascinat sa vezi cum se inteleg intre ei prin joc.
acum sunt in cautare de scoala cu invatamant step by step, pt la anu'...eventual si aproape de casa. tare nu as vrea sa o introduc acum pe alex in ... viata asta scolara, "normala"...noi avem alte criterii de normalitate ... hai ca deviez

anca, m-a distrat replica ta cu lipsitul la munca si atitudinea sotiei. chiar simpatica! la fel si replica freedeliei cu "mananca tot!"
pai cum sa pretind eu fiica-mii sa manance TOT, cand eu sunt cel mai prost exemplu in privinta asta? ...dar asa mi-e constructia. eu mananc putin, ciugulesc mai bine zis...dar des. altfel mi-e rau...alex la fel! inainte ma agitam ca mananca putin, acum am gasit solutia. ii dau cu pauza. si eu sunt happy ca a mancat, ea e happy ca nu mai insist.

ca sa revin la topic...eu am "avut" 20 de copii! si dupa ce plecam de la ei, ajungeam la fiica-mea, care ma lua de fresh. ehhhh, mi-l aduc aminte pe enrico, un pusti teribil! frumos si rasfatat, care m-a facut sa plang in primele zile. efectiv ma duceam la baie ca sa plang! ...peste 1 saptamana, cine credeti ca imi facea declaratii de dragoste??? in fine, dupa 1 luna eram prietena cu toti, mai greu cu o pustoaica indianca, care nu prea intelegea ce faceam noi acolo si ne pandea un moment de neatentie ca sa picteze peretii cu carioca. au fost si momente grele, nu zic, dar nu din cauza copiilor, ci din alte motive. recunosc, era prea obositor pt mine, mai ales ca vorbeam numai in engleza, de ajunsesem sa vb acasa cu alex a mea tot asa ...

azi m-a muscat teo!!! ca tot vorbeati de asta...de 3 ori!!! ii ziceam ca nu are voie, ca ma doare si el ma pandea si ma musca ...oricum, e normal, ca ii ies caninii si eu sunt pe post de jucarie dentara...l-am indepartat de fiecare data, i-am explicat, imi venea sa "clocotesc", dar m-am abtinut...
ieri am avut "circ" cu fiica-mea...nu voia sa se duca la culcare si mai insista cu inca un desen, inca unul, inca unul, cu toate ca stabilisem clar "doza" de 5! nu, ea trebuia sa negocieze. i-am explicat clar ca nu discutam dupa ce stabilim ceva. 5 desene erau arhisuficiente (d-ala cu "nu, zait pagadi" ...sau cum s-o scrie, ca rusa nu o stiu)

nu suntem nici noi perfecti si nici copiii nostri. probabil ca ne-am plictisi de moarte daca am fi...insa vreau sa fiu prietena lor, sa fiu mamica lor, sa-i ocrotesc, sa nu se teama niciodata de mine si orice ar fi, indiferent de cat de mult ar gresi, sa vina si sa se sfatuiasca cu mine. eu asa fac cu mama mea! insa asta a invatat-o destul de tarziu...dar o apreciez ca a facut-o! si si-a depasit ideile fixe ca "parintii au mereu dreptate".

Inchei cu citatul meu preferat, pe care l-am avut la semnatura acum ceva timp: "Oamenii mari nu pricep niciodata nimic si este obositor pentru copii sa le dea întruna explicatii." ("Micul Print")

ps: graviduta, te astept la o discutie pe pm, mail sau mess.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOCLATE!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui Graviduta

Si, in plus, unde scrie in lege (da, da, aceea in conditiile careia educatoarele presteaza un serviciu) ca sunt permise pedepsele? Tocmai ca trebuie sa presteze serviciul in conditiile legii. Ia sa vedem ce scrie aici http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php . Hmm, intelegi ce vreau sa spun?
Edit: scuza-ma, pentru te a scuti de efortul de a citi toate legea, care, sunt convinsa, este un exercitiu cam dificil pentru tine, uita-te la art.90

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Pai eu sunt de acord cu tine. Tocmai de aceea si spuneam ca intrebarea pusa directoarelor de gradinita este aberanta. Este de genul: "Cand dumneavoastra incalcati legea, cum o incalcati? Ce procedee folositi?"
Si inca ceva: pentru a suta-mia oara: o lege are litera si spirit. Degeaba voi zugraviti toate posturile in alb si negru si luati in considerare numai litera scrisa ca text mort. Sigur, asta nu este opinia mea. Este ceva ce am invatat in cele peste 40.000 de pagini de cursuri universitare.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Ariel, multumesc pentru raspuns. Ma pregatesc de concediu acum, dar imediat cum vin te "acostez"
Bebe_io, fiecare cu parerea, principiile si modalitatile lui de a-si modela copilul. Felicitari tie daca ai reusit cu metodele tale! Eu ma retrag din discutie, nu din lipsa argumentelor, ci pentru motive care tin de "viziunea" unuia dintre moderatorii acestui forum.

"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia

Da, cand ai 25 de copii esti depasit, recunosc. De aceea nu mi-as pune niciodata copilul intr-o clasa de 25 cu un singur adult. Cand ai trei adulti in clasa, unul dintre ei poate sa ii dea atentie unui copil "muscator" sau "bataus" in sensul de a-l lua de-o parte si a vorbi cu el despre cum se simte celalalt copil. De asemenea, ar vorbi cu parintii copiluluui "rau" sa vada care e cauza adevarata a problemei.Cand e o singura educatoare, il pune la colt si uite asa il face sa asculte de frica, deci practic nu il invata nimic, decat ca ce simte el nu conteaza si ca trebuie sa faca ce i se spune fara sa comenteze.

cum nu invata nimic? invata ca acel comportament e de nedorit si ca are consecinte. invata ca daca "simte" ca trebuie sa muste pe cineva trebuie sa reprime.
in situatia concreta prezentata de mine educatoarea a vorbit cu mama fetei, mama a luat si ea atitudine. la 2.6 ani nu prea ai ce explicatii sa dai pentru ca multi din copii nu au inca limbaj complex. cu siguranta educatoarea a zis ca muscatul e interzis, caci fata mea a venit cu expresia in olandeza, nu o stia dinainte.
relativ la :
Citat:
De aceea nu mi-as pune niciodata copilul intr-o clasa de 25 cu un singur adult.

aici nu ai de ales. asa sunt toate gradinitele, din zona in care stau eu cel putin. sunt toate gradinite de stat, atasate de scoli, nu am auzit sa existe sistem particular.
aici de la 2.6 ani se numeste "scoala"

asa ca impresie generala relativ la dezordine si pedepse, au fost probleme mai mari pana ce copiii au invatat un pic de structura, viata in colectivitate, si si-au dezvoltat limbajul. aici in general oamenii sunt mult mai putin stricti cu copiii, mai permisivi - atat parintii cat si la scoala. dar niste limite exista.

edit: povestea asta cu pedepsele de multe ori se distorsioneaza in interpretare. eu am zis ca fata care musca a fost pedepsita, interpretarea a fost ca a fost pusa la colt fara explicatii saracuta, nu a contat ce simtea ea. am zis ca sunt de acord cu pedepsele atunci cand se sar anumite limite, interpretarea a fost ca imi doresc sa trag "scatoalce" copilului care ii face rau fi-mii. e foarte dificil sa porti o discutie cat de cat civilizata in termenii astia.

mai edit o data: nu am vazut nici o urma de empatie pentru fi-mea care a fost muscata de fata, sub ochi. deci fata aia pe care o deplangem pentru pedeapsa (pus la colt :)) i-a luat capul strans in maini si a muscat-o de obraz, imediat sub ochi pana i-a dat sangele. empatie pentru "pedepsiti" insa avem.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:
citat din mesajul lui Graviduta

Ariel, multumesc pentru raspuns. Ma pregatesc de concediu acum, dar imediat cum vin te "acostez"
Bebe_io, fiecare cu parerea, principiile si modalitatile lui de a-si modela copilul. Felicitari tie daca ai reusit cu metodele tale! Eu ma retrag din discutie, nu din lipsa argumentelor, ci pentru motive care tin de "viziunea" unuia dintre moderatorii acestui forum.

Nu metodele mele erau in discutie, ci metoda unei asistente de la o cresa de a pune copiii la colt daca nu sunt cuminti. Cu care anumite mamici de sugari au probleme de principii psihologico-filozofice desi nu au dat inca piept cu intrarea copilului in colectivitate (ce sa mai zic scoala sau adolescenta, ca suntem deja departe...).
Nu eu si metodele mele reprezinta subiectul acestui topic.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io
Nu metodele mele erau in discutie, ci metoda unei asistente de la o cresa de a pune copiii la colt daca nu sunt cuminti. Cu care anumite mamici de sugari au probleme de principii psihologico-filozofice desi nu au dat inca piept cu intrarea copilului in colectivitate (ce sa mai zic scoala sau adolescenta, ca suntem deja departe...).
Nu eu si metodele mele reprezinta subiectul acestui topic.

asta e o alta interpretare si divagare de la subiectul initial. strict ontopic, ce face o educatoare cu un copil care sare limitele, nu ce parinti buni suntem noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Ba eu cred ca agresivitatea nu trebuie trecuta cu vederea si in fct de aspectele problemei, trebuiesc luate masuri, iar time-out-ul este foarte eficient.

La noi a ajuns un singur episod de time-out inafara clasei sa o determine pe fie`mea sa nu mai sara la jugulara, ci sa ceara ajutor.
Chiar daca ceilalti copii nu au lovit-o ci doar o intrerupeau din activitate, ea a sarit la bataie la toata grupa
Oricum are o problema in a vorbi.
Dupa cele 10 minute petrecute langa usa, a inteles ca nu asta e calea, violenta si episodul nu s-a mai repetat.
(dar refuza in continuare sa parasca)

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput