PEDEPSE PENTRU COPII DE 2-3 ANI

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Qamar spune:

Citat:
citat din mesajul lui bebe_io

Codul penal sustine ca pana la varsta de 14 ani un copil nu raspunde penal pentru faptele sale. Pentru ca nu ar avea (vezi doamne!) discernamant. Ei as!
Cum sa nu aiba? Citind posturile taticului Ovidiu toti prescolarii sunt Little Einsteins.

Stau si ma intreb cum de apar atatia parinti nemaipomeniti pe forumul asta care reusesc sa-si educe copiii exclusiv cu vorba blanda si dulce? Ca afara, pe strada, nu-i vezi nicaieri.
Rezulta ca, ori acesti parinti exagereaza crunt pe forum, ori odraslele lor sunt, de fapt, needucate. Am mai spus-o si alta data si o repet si acum: Cei mai violenti copii colegi ai copiilor mei erau cei ce aveau cei mai ingaduitori parinti. Clar si indubitabil.

Strict on-topic, sa apreciezi ca punerea la colt a unui copil ii poate cauza o trauma psihica la varsta de 2 ani este deja complet deplasat.

my friend, iar exagerezi si vorbesti total pe langa....
n-am timp sa dezvolt acum, dar ail bi bac, ca Arnold ;)

www.helpsonia.com/povestea-soniei" target="_blank">We LOVE Sonia

www.bebelissimo.com/" target="_blank">*Bebelissimo*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Graviduta
Alra, tu, chiar, ce-ai face cand un copil strain ti-ar musca copilul? I-ai trage o scatoalca, presupun, nu?

si de unde presupui asta, din cele 4 litere ale nick-ului meu?

Citat:
Sau ce-ai face? Eu i-as scoate certificat medico-legal si i-as da in judecata pe parinti. Si-ti spun asta la modul cel mai serios. Acel gest de a musca provine dintr-o lipsa de atentie sau, mai rau, iubire din partea parintilor. O astfel de actiune i-ar trezi, poate, la realitate.

mult succes

edit: nu mi-e foarte clar ce s-a intamplat cu fata care a muscat-o pe fimea si sincer nu prea ma intereseaza. am auzit doar de la mama ei (educatoare la aceeasi gradinita) ca nu a dus-o la balci in ziua respectiva - era balci in sat si copiii primisera bilete gratuite prin scoala. stiu ca fata mea nu era prima agresata de fetita cu pricina.
fi-mea insa a stat in depresie realmente 2 zile, nu vorbea si era pleostita. a tinut minte toata tarasenia mult timp, mai ales ca s-a ales cu frumusete de semn care abia i-a trecut.
colega mea de birou mi-a spus ca a avut probleme asemanatoare cu baiatul ei, in sensul ca musca. un doctor i-a spus ca se intampla in familiile cu 2 copii ca cel de al doilea sa muste. nu am habar ce mecanisme psihologice sunt in spate insa stiu cu siguranta ca baiatul nu era traumatizat in nici un fel acasa, si banuiesc acelasi lucru si despre fata educatoarei.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Mai, bebe_tu, ia vezi ca iar ai luat-o pe camp, dar rau de tot. Vad ca pe unde apari, spui numai chestii stupide. Vad ca iti sustii parerea de aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140370&whichpage=11, si anume

Citat:

In continuare mi se pare incredibil.

Nu inteleg despre ce discutati.
Daca cei doi parinti vor sa dea in judecata bona e treaba lor. Mie mi se pare ca ar fi la fel de stupid cum ar fi fost ca eu sa dau in judecata pe parintii unui baietel agresiv de la mall care tot fugea dupa fii-mea prin locul de joaca ca sa o traga de par.

Cred ca era tot vatamare corporala (daca nu de-a dreptul molestare), iar parintii baietelului erau de fata si doar ii ziceau din cand in cand sa nu mai faca lucruri rele.
Dar probabil ca cei doi parinti erau parinti model, moderni, si ei niciodata nu tipasera si nu-si palmuisera copilul.
Fiindca modern vad ca este sa-ti pese ca poti sa spui ca tu esti marele monument de calm si stapanire de sine, chiar daca uneori rezultatul sunt niste monstrii mici, egoisti si agresivi.

Acum astept sa-mi explicati cum voi sunteti capabili sa educati copilul strict cu vorba buna si cat de minunati sunt copiii vostri.
Aveti cuvantul.

Hai sa vedem - daca e sa iei cele 2 postari consecutive de aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140370&whichpage=12 si cele de-aici http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=140370&whichpage=16, nici macar tu nu mai stii ce zici.
Citat:
Eu nu cred ca e normal sa dai in copii sau sa-i agresez verbal.
La fel cum nu cred ca este normal sa te dai de ceasul mortii fiindca copii altcuiva au fost maltratati intr-o masura mai mare sau mai mica. Aviz amatorilor.

Concluzie preliminara: nu esti de acord cu agresiunea verbala sau corporala. Totusi:
Citat:
Spui "parintii acelui copil au obligatia sa ii corijeze greselile".
Cum? Verbal - ii ignora cu succes.

Citat:
Nu sunt grozav, sunt realist. Nu am adoptat alte solutii decat zeci si sute de alti parinti.
Abuzul si maltratarea fizica si psihica sunt mai grave in unele cazuri sau mai putin grave in alte cazuri.

..per a contrario, tot coercitia corporala e mai buna. Wow, pacat ca nu ai contribuit la redactarea codului penal, sunt sigura ca ar fi iesit mult mai subtire.
Citat:
In timp ce pe voi va intereseaza doar sa urlati cat mai tare ca nici un copil nu trebuie abuzat (lucru adevarat, altfel, dar punandu-i pe cei doi parinti drept scut si port-drapel) fara sa va intereseze ce pot face mai departe cei implicati.

Sa continuu?!
Oricum, tot nu m-am dumirit ce metode educative sau, mai bine spus, coercitive folosesti/ai folosit tu. Enlight us!
Baiete, scuza-ma, cu tot riscul de a-mi mai lua un avertisment din cauza ta (pe care BTW mi-l asum cu placere), esti confuz si confuzezi.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:
Alra, tu, chiar, ce-ai face cand un copil strain ti-ar musca copilul? I-ai trage o scatoalca, presupun, nu?

si de unde presupui asta, din cele 4 litere ale nick-ului meu?

Nu, dintr-o interpretare per a contrario a mesajului tau ironic. Nu ai spus ce masuri ai luat pana la urma, daca ai luat vreuna.

Citat:
Citat:
Sau ce-ai face? Eu i-as scoate certificat medico-legal si i-as da in judecata pe parinti. Si-ti spun asta la modul cel mai serios. Acel gest de a musca provine dintr-o lipsa de atentie sau, mai rau, iubire din partea parintilor. O astfel de actiune i-ar trezi, poate, la realitate.

mult succes

Multumesc, sper sa nu fie cazul.

"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
Nu, dintr-o interpretare per a contrario a mesajului tau ironic. Nu ai spus ce masuri ai luat pana la urma, daca ai luat vreuna.

pe mine ma depaseste terminologia asta, mi se pare mai degraba o interpretare de genul "se fardeaza, deci e prostituata"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Graviduta,

Ideea e ca a pedepsi e rau. De regula nu este necesar. Dar daca se intampla trebuie vazut daca a fost necesar sau cat de grav este ceea ce s-a intamplat. A exagera un pus la colt e aiurea, asta-i adevarul.

O mamica urla la cresa la asistente ca fetita i-a fost palmuita. Nasol nu? Palma fusese data de asistenta din pur reflex intrucat ingerasul de fetita se repezise la ea si o muscase de picior pana la sange fiindca nu o lasase sa dea in cap cu o jucarie unui alt copil (sau ceva in genul asta).

Mamica ameninta cresa ca ii da in judecata pentru rele tratamente aplicate copilului iar asistenta sefa o ameninta ca ii exmatriculeaza copilul si ca asistenta muscata o da in judecata pe mamica dupa ce isi scoate certificat medico-legal.

Eu ce sa zic... Traiasca exagerarile si ignorarea realitatilor...

Mergi la inceput

Nu, ca sa cobor la nivelul discursului tau, e o interpretare de genul "acosteaza barbati, deci e prostituata". Bineinteles, poate sa nu fie prostituata, poate fi ceva accidental, dar asa pare, nu? Asa cum din mesajul tau in care ironizezi anumite metode, trag concluzia ca esti pro sanctiune corporala. Sau nu? Vad ca omiti sa spui ce-ai facut, desi asta te invitasem. Da-ne un exemplu, poate avem ce invata, desi noi suntem parinti perfecti, dupa cum spui
Bebe_io, uite care-i parerea mea: nimeni nu are dreptul sa dea in copilul meu. Scuza-ma, dar un copil nu este un purice, sa ai gestul reflex de a-l indeparta printr-o miscare agresiva, recte palma. De asemenea, sunt sigura ca palma a venit dupa muscat si nu in timp ce o musca, asa ca mi se pare mai degraba razbunare, decat aparare. Ok? Hai sa facem o distinctie. Daca vrea sa se apere, trage piciorul sau prinde copilul usor de barbie, impiedicandu-l sa mai muste. Eu, personal, nu sunt pro sanctiuni corporale. Dar este parerea mea si ce aplic cu copilul meu. Este problema altor parinti ce fac cu copiii lor sau ce accepta sa li se faca. Dar mi se pare cam mult sa fie luati peste picior parintii care isi spun parerea despre asta. Nu inteleg de unde atata ironie legata de acei parinti. De ce sunt ironizati "mi-e lehamite de parinti perfecti", "voi si copiii vostri perfecti", etc. Este deplasat. Pana la urma, persoana care a initiat subiectul vroia sa afle pareri, nu sa ne apucam sa ne certam sau sa ne ironizam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Graviduta et comp.,

E treaba voastra daca voi cautati educatoare ce nici macar nu pun la colt, ca va iritati ori de cate ori copilul vostru pateste ceva din partea altor copii sau a unor adulti. E treaba voastra. Odata cu ajungerea copilului la scoala oricum nu veti mai putea face asa ceva.

Se contesta pe paginile anterioare capacitatea asistentelor si a educatoarelor de a tine in frau copiii strict fara pedepse. Pentru ca voi stiti mai bine ca ele. Va pricepeti la meseria ce o practica mult mai bine. Aveti pregatire si experienta in acest domeniu.

Cineva zicea ca intreba directoarele de gradinita cum pedepsesc copiii si toate ramaneau interzise. Mi se pare si normal. Ele sunt platite sa faca un serviciu in conditiile legii. Punct. Asemenea intrebari sunt aberante.

Oricum majoritatea mamicilor pacifiste ce scrieti pe aici fie nu aveti copii mai mari de 4 ani fie nici macar nu cresc cu voi (sunt pe la bunici ori te miri pe unde). Adica experienta cu copiii - din pom.

Mergi la inceput

Citat:

Graviduta et comp.,

E treaba voastra daca voi cautati educatoare ce nici macar nu pun la colt, ca va iritati ori de cate ori copilul vostru pateste ceva din partea altor copii sau a unor adulti. E treaba voastra. Odata cu ajungerea copilului la scoala oricum nu veti mai putea face asa ceva.

Se contesta pe paginile anterioare capacitatea asistentelor si a educatoarelor de a tine in frau copiii strict fara pedepse. Pentru ca voi stiti mai bine ca ele. Va pricepeti la meseria ce o practica mult mai bine. Aveti pregatire si experienta in acest domeniu.

Cineva zicea ca intreba directoarele de gradinita cum pedepsesc copiii si toate ramaneau interzise. Mi se pare si normal. Ele sunt platite sa faca un serviciu in conditiile legii. Punct. Asemenea intrebari sunt aberante.

Oricum majoritatea mamicilor pacifiste ce scrieti pe aici fie nu aveti copii mai mari de 4 ani fie nici macar nu cresc cu voi (sunt pe la bunici ori te miri pe unde). Adica experienta cu copiii - din pom.

Uite, fac un efort si ignor tenta rautacioasa, condescendenta etc din mesajul tau si-ti confirm ca e treaba noastra ca facem ce spui tu. Iti mai confirm (lucru pe care poti, de altfel, sa-l deduci din semnatura mea) ca am un singur copil, de 2 ani si 2 luni. Este adevarat, experienta din pom. Dar sper sa o dobandesc altfel decat ai dobandit-o tu, adica neiritandu-te cand copilul tau a patit ceva (dupa cum rezulta implicit din mesajul tau). Nu am inteles faza cu scoala. Ce o sa se intample acolo? Faptul ca nu admit ca fata mea sa fie batuta nu o face mototoala, dar nici nu vreau sa am un bataus/o batausa la usa (pentru ca a invatat de la mine ca bataia e un paliativ foarte bun) sau, din contra, un fricos/o fricoasa (pentru ca am timorat-o cu pedepsele). Fiecare isi creste copiii dupa educatia, principiile sale si dupa felul copilului, care poate fi mai sensibil sau mai nepasator.
Ridici in slavi educatoarele si asistentele. Nu toate se pricep la meseria (care de fapt e profesie, dar ce mai conteaza) pe care o practica sau nu toate o fac cu dedicatie. Nu ne mai lua peste picior, ca nu esti in stare, trust me. Si, in plus, unde scrie in lege (da, da, aceea in conditiile careia educatoarele presteaza un serviciu) ca sunt permise pedepsele? Tocmai ca trebuie sa presteze serviciul in conditiile legii. Ia sa vedem ce scrie aici http://www.dreptonline.ro/legislatie/legea_protectiei_copilului.php . Hmm, intelegi ce vreau sa spun?
Edit: scuza-ma, pentru te a scuti de efortul de a citi toate legea, care, sunt convinsa, este un exercitiu cam dificil pentru tine, uita-te la art.90

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Departe de mine de a ma considera un parinte perfect. Dar stiu ce nu vreau sa fiu -- un parinte de care copiilor sa le fie frica. Un parinte in fata caruia, copiii sa nu poata fi ei insisi, sa nu isi dea frau liber personalitatilor lor, sa incerce sa se comporte cum as vrea eu.

Mult timp am vrut sa am acei copii "perfecti" care nu vorbesc decat cand sunt intrebati, care stau linistiti la locul lor, care asculta cand li se spune sa nu puna mana sau sa nu faca una sau alta. Am aplicat time-out cu primul meu copil de pe la 2 anisori (saracul) si uite asa se comporta mai bine, ca il amenintam cu time out.

Ulterior, am citit despre attachment parenting si despre tratarea copilului cu respect, despre respectarea dorintelor sale (chiar si a celor pe care nu le inteleg), despre egalitatea in familie. Si am inceput sa ma intreb inainte de a-i zice copilului ca-i dau time out, daca i-as zice acelasi lucru si sotului. Mi-am imaginat cum ar veni el odata de la serviciu si n-ar avea chef sa manance mancare facuta de mine, si cum as incepe sa tip la el "Mananca, altfel nu te scoli de la masa!!!!" Si m-a pufnit rasul. Atunci de ce sa fac asa cu copilul??? Pentru ca e mic si nu poate sa imi rada in nas si sa se duca sa isi ia un sandwich de la chiosc??? Pai atunci nu va face si el la fel cu cei mai mici ca el????

Deja aveam al doilea copil cand am inceput sa aplic aceste metode numite in deradere "moderne". Primul avea deja vreo 3 ani jumate iar al doilea vreun an jumate. Acum, dupa 2 ani, se vede clar diferenta dintre ei. Baiatul meu, desi tratat in acelasi fel de atunci, este mult mai distant fata de mine, incearca sa imi ascunda cand face ceva cu care stie ca nu sunt de acord, pe cand fata chiar cand face ceva "rau" nu se ascunde. Ei nu ii este DELOC frica. Sper ca, peste ani, continuind cu acelst tratament, sa ajunga si baiatul meu sa aiba incredre totala in mama lui si sa stie ca indiferent ce greseli face, eu tot mama lui raman.

Se comporta copiii mei perfect??? In nici un caz. Sunt adesea etichetati ca "nepoliticosi" pentru ca nu vor sa vorbeasca pe strada cu cineva pe care nu il cunosc si care le spune ca sunt frumosi sau pentru ca spun tot cele trece prin minte. De exemplu, daca vrem s ducem pe cineva acasa cu masina iar ei sunt obositi, isi exprima nemultumirea penru micul detur. Nu asculta cand li se spune sa nu mai umble la dulapul cu cratiti al bunicii si se opresc de 10 ori din imbracat ca sa faca ceva ce le place mai mult.

Da, si se mai si bat unul cu altul. Uneori ii las, alteori ii despart. Momentan, amandoi sunt frustrati ca mami e gravida si ii e rau si sta numai in pat. Asa ca am decis sa nu mai adaug la frustrarea or si presiunea de a ii obliga sa se comporte conform asteptarilor rudelor si prietenilor din Romania care cam stramba din nas cand vad ca sunt "rai" si "neascultatori".

Mi-am stabilit prioritatile -- fericirea si increderea copiilor mei inaintea aparentelor de copii bine-crescuti care mi-ar aduce laude de mama extraordinara.

Mergi la inceput