PEDEPSE PENTRU COPII DE 2-3 ANI
Raspunsuri - Pagina 13
bebe_io spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Cred ca diferenta dintre AP si restul teoriilor de parenting este ca AP accepta ca uneori nu se poate rezolva situati pe loc. Dar neobligand copilul sa faca ceva, chiar daca pe moment nu ai obtinut "dreptatea" pentru tine sau pentru celalalt copil, ai pus o caramida in construirea lui ca om care va sti sa isi exprime sentimentele si sa nu actioneze sub impuls, ci sa caute solutii. Asa ca, alta data, cand va fi plictisit, va veni si in loc sa incerce sa provoace ca sa iasa din plictis, va zice "Mami, sunt plictisit, ce putem sa facem" Am scris muuuult, sper sa se inteleaga idea generala. |
Iarta-ma, dar nu inteleg. Spui: [...] neobligand copilul sa faca ceva [...]ai pus o caramida in construirea lui ca om care va sti sa isi exprime sentimentele si sa nu actioneze sub impuls, ci sa caute solutii.
Care e legatura intre absenta unor consecinte fata de fapta facuta si faptul ca alta data nu va mai actiona instinctiv? De ce ar disparea impulsul instinctiv daca fata de faptele comise astfel nu exista consecinte, urmand ca pe viitor sa caute (alte) solutii?
alra spune:
ce am inteles eu din acest topic:
- exista parinti care sunt de acord cu pedepse de genul time-out atunci cand copii lor incalca limitele, cu predilectie cand e vorba de securitatea altor copii
DAR
- exista parinti care nu sunt de acord cu nici o forma de pedeapsa aplicata copilului LOR
- acesti parinti reactioneaza violent atunci cand copilul lor e ranit de altul "dau parintii agresorului/educatoarea/scoala" in judecata sau se duc "glont" la educatoare
- aceiasi parinti vor cauta compania persoanelor care nu se "ofusca" atunci cand copii lor ranesc (musca) copii acestora
restul mi se pare bla bla
Otiliav spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui freedelia Parintii AP, in general, cauta compania altor parinti AP care sa nu se ofuscheze ca alt copil l-a muscat sau l-a lovit pe al lor. Acesti parinti, in general, nu isi trimit copiii la daycare pana la 3 ani, uneori, cei care pot sta acasa, ii trimit abia la 5 ani. Cand aleg o gradinita, acesti parinti intreaba foarte in detaliu despre cum sunt tratati copiii care fac ceva nepermis si nu isi pun copiii intr-un loc unde acestia vor fi pedepsiti. |
In concluzie principiile Attachment Parenting sunt pentru parinti, asa cum se si intelege din nume, iar aplicarea lor intr-o cresa/gradinita de stat precum Cresa nr. 13 e utopie si lesne de inteles de ce nu sunt compatibile.
Iar parintii AP extremisti probabil nu vor fi niciodata satisfacuti de o institutie pentru copii lor asa ca aleg sa nu-i dea la scoala ci sa stea acasa cu ei pentru homeschooling.
Eu nu-mi permit sa stau acasa nici macar pana la 3 ani asa ca nu-mi permit sa fiu AP.
Mami de
Ana Maria(18.12.2004) si
Elisa Andreea (09.12.2008) Doua gogosele sagetelePozele noastre
Graviduta spune:
Alra, in ceea ce ma priveste (pentru ca inteleg ca primele doua liniute dupa DAR-ul tau ma includ) ai inteles gresit. Citeste mai bine inapoi. Am spus ca:
- nu sunt de acord cu pedepsirea copiilor in general, dar nu pot actiona decat in ceea ce-l priveste pe copilul meu;
- nu sunt de acord cu pedepsele stricto sensu, ci cu masuri in cazul in care copilul are un comportament ce-i poate face rau lui sau/si altuia.
Nu vad unde e violenta daca dau in judecata (cand e cazul) pe aceia care sunt responsabili (juridic) pentru ceea ce s-a intamplat. Doar nu ma duc peste ei sa-i bat. Si care e problema in a se duce cineva "glont" la educatoare, ca nu inteleg?
Alina si
Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)
Simonix spune:
Ma mai bag si eu odata
Cele doua citate de pe aceasta pagina din posturile lui bebe-io si OtiliaV despre comportamente si indicatii AP (nu are rost sa le reiau) sunt de-a dreptul hilare. Nu cred ca reflecta conceptia AP (attachment) ci sunt doar exprimari nefericite sau se muleaza perfect pe conceptiile AP (antisocial).
De fapt, neobligand copilul sa inteleaga ca purtarea lui este inadecvata vom obtine ca rezultat ... nimic. Data viitoare va face FIX LA FEL. Nu cred ca se va opri si isi va spune: "Mda, cred ca am un comportament agresiv, ia sa ma descarc eu de energia negativa si sa ma joc frumos cu balonul". Chestii din astea pot face adultii, sau unii copii suficient de maturi.
Interesanta mi se pare "adunarea mamelor AP" care vor sa evita "ofuscari" ce pot aparea in urma unor agresiuni intre copii. La asta, no comment
Doar ca sa aiba grija la consecintele unor astfel de adunari.
Ah si mai e haios instinctul de a "da in judecata" educatorea, gradinita sau statul pentru ca un copil a muscat pe altul 
Am recitit postil initiator - time-out mi se pare ok atata vreme ca nu este exagerat si cat nu este folosit ca amenintare repetata. Nu e ok sa i se repete non stop copilului "daca nu faci asa esti pus la colt" - mai ales la un copil de 2 ani si un pic, care oricum nu are un limbaj asa complex. Din punct de vedere psihologic un copil de 2 ani nu cred ca intelege ideea de pedeapsa, nu intelege ideea de amenintare, dar probabil ca incepe sa inteleaga ideea de limita. Asa ma gandesc eu ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe
freedelia spune:
Nu vad de ce adunarea mamelor AP ti se pare asa o aberatie. Nu e normal sa vreau sa fiu cu mame care nu imi vor sari la jugulara ca nu imi pedepsesc copilul daca il loveste pe al lor? Cine vrea sa isi complice inutil viata si sa isi creeze stres inutil???
In plus, fie ca altii cred sau nu, aceasta metoda chiar functioneaza. Copiii imita felul in care se comporta adultii care ii cresc si educa. Noi iesim aproape zilnic la joaca cu alti copii crescuti ca ai nostri si rar iese "scandal" iar atunci se rezolva destul de rapid. A vorbi si a explica nu este echivalent cu a nu face nimic. Si repet, chiar functioneaza -- si la copiii mei si la ai altora pe care ii cunosc personal.
szivarvany spune:
Si unde "scrie" in AP ca nu trebuiesc fixate limite copilului ?
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
freedelia spune:
Dar nu a zis nimeni ca nu exista limite. Diferenta este doar cum te comporti atunci cand copilul incalca aceste limite.
szivarvany spune:
Bine spus.
Insa eu fac diferenta intre a-si tatua mainile cu cariocile
si a sari la jugulara
.
Ma repet, in general am un copil mai mult decat cuminte si rezonabil (sa confirme oradencele DC
), dispus la negocieri si intelegator. Si totusi ... cand a fost "atacata" la gradinita s-a aparat cum a crezut ea ca era eficient in acea situatie.
-------
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) &
Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !
Simonix spune:
Ok. Si cum va purtati voi cand copilul incalca o limita (ex. musca un alt copil - sper ca vi se pare normal ca in astfel de caz sa puneti limita)? Sa ne gandim la: copil de 2.5 ani, copil de 4 ani si copil de 6 ani. Intreb de curiozitate ...
Simona cu Robertzel baietzel frumos
Cum a venit Robertzel in viata noastra
Poze cu noi toti si Poze cu bebe