PEDEPSE PENTRU COPII DE 2-3 ANI

Raspunsuri - Pagina 11

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alra spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Eu personal aplic time-outul cand se incing spiritele intre copii mei, ii pedepsesc cu interdictii de a se uita la desene, cu conficat de jucarii, chestii de genul asta. Dar incerc tot ce pot sa ajungem la pedepse cand nu se mai poate altfel.

fix asta am pretins si eu, exemplul meu era un copil care a muscat alt copil de fata pana i-a dat sangele in conditiile in care mai muscase si pe altii anterior.
singurul lucru discutabil mi se pare fixarea limitei pentru care aplici time-out.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui freedelia
Parintii AP, in general, cauta compania altor parinti AP care sa nu se ofuscheze ca alt copil l-a muscat sau l-a lovit pe al lor. Acesti parinti, in general, nu isi trimit copiii la daycare pana la 3 ani, uneori, cei care pot sta acasa, ii trimit abia la 5 ani. Cand aleg o gradinita, acesti parinti intreaba foarte in detaliu despre cum sunt tratati copiii care fac ceva nepermis si nu isi pun copiii intr-un loc unde acestia vor fi pedepsiti.

deci asta e ceea ce se intelege prin AP
edit: ceea ce e descris mai sus nu e affective-parenting, e antisocial-parenting

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Ok, intrebare pt ambele 'tabere': Ce faceti cand aveti 2 copii (ambii ai vostri) si se incaiera de la ceva (o jucarie pe care o vor exact atunci amandoi) si pana sa ajungi la ei sa-i desparti, ajung sa-si care pumni, palme, tras de par? Cum preocedati sa preveniti asa ceva si cum ii faceti sa inceteze si daca se poate sa se abtina pe viitor de la pocnit?

Alra, stiu ca deviez de la subiect, dar chiar ma intereseaza raspunsurile

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

Citat:

Eu personal aplic time-outul cand se incing spiritele intre copii mei, ii pedepsesc cu interdictii de a se uita la desene, cu conficat de jucarii, chestii de genul asta. Dar incerc tot ce pot sa ajungem la pedepse cand nu se mai poate altfel.

fix asta am pretins si eu, exemplul meu era un copil care a muscat alt copil de fata pana i-a dat sangele in conditiile in care mai muscase si pe altii anterior.
singurul lucru discutabil mi se pare fixarea limitei pentru care aplici time-out.

Vacanta cu Laura in Romania

Da, este punctul pe i.
Probabil n-am scris destul de clar cum a punctat Alra, insa cand vine vorba de asa manifestari, trebuiesc luate masuri.
Nu-mi pun copila la time-out pentru nimic altceva. Nici nu o pun pentru ca nu am motive.
Insa acel incident a fost din categoria "foarte, foarte grav".
Drept urmare nu s-a mai repetat.

-------
Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) & Sela
-------
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Port in suflet povestea licuriciului Emma
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
NU RAMANE INDIFERENT !
AJUTA-L PE BOGDAN SA VADA !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Graviduta spune:

Laura, cred ca tine atat de "material" (de copil), cat si de modul in care i-ai educat.
Si m-am abtinut sa dau un exemplu personal, dar poate o sa ajute sa intelegeti si perspectiva "agresorului": imi amintesc, fara sa-mi fi spus cineva din familie ca, atunci cand eram de varsta gradinitei, eram mai rautacioasa. La un moment dat, un coleg din generala, cu care fusesem si la gradinita, mi-a spus ca il muscasem la gradinita (asa ii spusese bunica lui, el nu-si mai amintea). Am intrebat-o pe mama si mi-a spus ca ea nu stie de asa ceva, ori nu era adevarat si ma confunda bunica baiatului, ori era adevarat si nu i se spusese de catre educatoare. Eu, personal, nu-mi amintesc sa fi facut asta. Dar, daca am facut-o, nu pot decat sa fac legatura intre mediul meu familial si acel gest. In sensul ca parintii mei se certau foarte rau si foarte des, eram uitata la gradinita (tatal credea ca ma luase bunica, bunica credea ca ma luase tatal), iar parintii mei nu prea comunicau sau se jucau cu mine (imi dadeau niste jucarii si eu ma jucam intr-un colt al sufrageriei linistita, iar ei fumau si discutau in bucatarie). Acum mi se spune ca am fost un copil bun. Eu as spune ca am fost un copil interiorizat (cel putin acasa). Cand am crescut, mama imi reprosa ca nu comunic cu ea, desi ea vrea sa-mi fie prietena buna. Pai, cum sa comunic, daca ei nu au deschis canalele de cand eram mai mica? La varsta adolescentei deja era tardiv, nu mai aveam incredere. Si, ceea ce mi se pare cel mai rau lucru, fapt care ma face sa nu interactionez prea mult cu mama (si, credeti-ma, asta e o frustrare) este ca mi se spune ca eram un copil cuminte comparativ cu Mara (ceva de genul "aaa, dar tu nu faceai asa ceva!!! unde te puneam, acolo stateai.") Eu nu-mi doresc un copil care sa stea unde-l pun (desi uneori m-ar ajuta asta ), imi doresc un copil vesel, sociabil, care sa se exprime liber si sa aiba incredere in mine ca o sa-l inteleg oricand (atentie! am spus inteleg, nu neaparat sa-i aprob comportamentul intotdeauna).
Si, legat de pedepsirea agresorului, nu cred ca m-ar fi ajutat mai mult o pedeapsa in cazul in care, avand in vedere problemele din familie, as fi fost pedepsita si la gradinita. As fi preferat mai degraba, sa mi se explice, sa fiu ajutata sa ma exprim altfel, sa ma exprim totusi. Sunt de acord cu postarile anterioare (nu mai stiu cine a spus) ca masurile (nu imi place termenul de pedeapsa) trebuie luate in functie de gravitatea comportamentului.

Alina si Mara vrabioara (27 iunie 2007)
"La sfarsit nu conteaza anii din viata ta, ci viata din anii tai." (Abraham Lincoln)

Mergi la inceput

Laura, ai atins un punct: ambii copii ai tai.
partea cu taberele eu insa nu o pricep. fata mea are cele mai joase limite din cate cunosc eu, deci imi e greu sa zic in ce tabara sunt.
parerea mea am zis-o: daca dupa explicatii si insistente nu renunta la a face rau merge la time out. si acasa, si ma astept la acelasi lucru si de la scoala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Alra, am si pus 'tabere' intre ghilimele tocmai pt ca pe masura ce discutam eu una imi dau seama ca de fapt, in mare, procedam si gandim cam la fel. Daca din modul cum scrie bebe_io puteam sa trag concluzia ca e genul de tata foarte autoritar care isi pocneste copiii una-doua si le tranteste ca explicatie "ca asa am zis eu! tu esti mic, nu stii!", prin prisma ultimelor discutii incep sa cred ca m-am inselat. Cel putin nu e asa de 'rau' cum lasa sa se inteleaga.

Ce te faci cand time-outul nu mai tine? In sensul ca se potolesc pe moment, dar peste 15-20 de minute o iau de la capat?

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

Mergi la inceput

Citat:
Ce te faci cand time-outul nu mai tine? In sensul ca se potolesc pe moment, dar peste 15-20 de minute o iau de la capat?

acelasi lucru, de 20 de ori daca e necesar. oricat de greu mi-ar fi, oricat de obosita as fi.
in general dupa 5-6 repetitii si incercari de a cadea la o invoiala e ok.

edit: tu cum procedezi? copiii tai sunt cu jumatate de an mai mari decat fata mea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns freedelia spune:

Pai LAura, eu am doi copii si inca unul pe drum, asa ca o sa am gradinita acasa :)

Si ai mei se incaiera des. Cand nu e grav si nu dureaza mult, nu ma bag, e important pentru mine sa invete sa isi rezolve singuri problemele.

Cand e vorba despre o jucarie, nu e posibil sa o fi vrut amandoi IN ACELASI TIMP. Unul din ei a vrut-o primul. Acela are dreptul sa se joace cu ea PANA CAND TERMINA. Nu il oblig sa o imparta. Ce e aia sa o imparta? Copilul are jocul lui, strategia lui in cap, chiar daca are 5 masinute, el se joaca asa cum ii spune lui mintea lui, fiecare are locul ei. Cand termina, este randul celuilalt copil.

Asta se practica si la gradinita. Sunt activity centers, pentru timpul in care fiecare copil poate alege ce vrea sa faca. Cand un copil s-a dus la activity center, e al lui pana cand termina. Asta in cazul in care nu este un center pentru mai multi, gen o bucatarie sau cuburi sau lego.

La mine acasa, si cred ca la toate casele cu mai multi copii, jucaria cu care se joaca altul e cea mai interesanta din toata casa. Dar aia nu este "libera" (available, nu imi vine cum sa il traduc acum) asa ca tre sa ai rabdare.

Cand este copilul cel mare (5 ani si un pic) nu avem probleme, el deja a inteles cum merge treaba -- acum se joaca Jodie, dupa ce termina e randul tau, thank you for being patient si un pupic. Ei, cand e Jodie, mai nene, sa te tii. Urla, ca acum o vreau, si desi incerc sa o distrag, tipa si ma loveste (incearca, pentru ca ma feresc, normal). Ea are abia 3 ani, la varsta asta frustrarile sunt mari si inca nu a invatat sa si le exprime in cuvinte si sa gaseasca solutii pentru ele, asa ca ii vorbesc -- "Stiu ca esti suparata, imi pare rau, mami te iubeste, John o sa termine curand si o sa fie randul tau, hai sa cautam altceva, etc etc" Pana la urma ii trece si vine in brate, ne dragalim un pic, apoi in general termina John si ii ofera jucaria (cu care se joaca fix 2 minute) sau ii starneste altceva interesul.

Asa facem noi. Cand am descoperit AP a fost o imensa usurare pentru mine, principiile lor au facut si mancatul si culcatul si jucatul mult mai lipsite de stres si ma intreb cum de nu mi-au dat prin cap mai inainte, ca mi se par atat de naturale, ca nu ai avea nevoie de un manual sa ti le spuna...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bebe_io spune:

Citat:

Alra, am si pus 'tabere' intre ghilimele tocmai pt ca pe masura ce discutam eu una imi dau seama ca de fapt, in mare, procedam si gandim cam la fel. Daca din modul cum scrie bebe_io puteam sa trag concluzia ca e genul de tata foarte autoritar care isi pocneste copiii una-doua si le tranteste ca explicatie "ca asa am zis eu! tu esti mic, nu stii!", prin prisma ultimelor discutii incep sa cred ca m-am inselat. Cel putin nu e asa de 'rau' cum lasa sa se inteleaga.

Filmulete cu shtrumphi
Poveste cu shtrumphi

In nici un caz nu apelez la time-out cand copiii mei se incaiera, lasandu-i in aceeasi camera. Se vor incaiera din nou garantat (exact cum ai preconizat) indiferent ce le-as spune sau face eu.

Din prima o iau pe cea mica sa stea cu mine. Dupa care, dupa un timp o intreb: "Te plictisesti, nu?". "Ce vrei sa te joci cu frati-tu?" "Hai sa-i zicem ce vrei sa te joci cu el...".

Mergi la inceput