Mamici de zmeurici iulie-august 2009 (20)
Raspunsuri - Pagina 6
alinutza78 spune:
nu am putut sa ma abtin cand am vazut ca sunt la mesajul 100..
Patricia La multi ani micutzei tale si petrecere frumoasa maine.
iar cu meniul..cel putin cu tocanitza de ardei copti m-ai dat gata..mai am putin si ling monitorul...
nu stiu ce o sa ma fac cu kg-le...nu am luat decat 2 kg in plus pana acum, da' daca mai salivez mult o sa ajung elefantel
...
gata...acum chiar ca ma duc la somn
Alinutza
13+
theea spune:
Fetelor m-ati inebunit cu meniurile voastre am sa incep sa ling monitorul.Eram si eu fana mancare chinezeasca pana sa raman gravida acu nici sa nu aud .Ma duc sa imi fac niste paine prajita cu nutela caci clatite nu mai fac la ora asta
As dori si eu un PM cu parola de la contul de gmail, daca se poate va rog .
12+
cezara
ClaraJ spune:
Salutare dragi mamici,
In primul rind as vrea sa raspund celor care m-au intrebat de reteta de guacamole. Aici este intr-adevar foarte consumat, nu de catre mine ca nu-l suport de fel, dar cam peste tot pe unde te duci poti sa il servesti. Mai jos e reteta, imi pare rau ca e in engleza, dar m-am gindit sa v-o trimit in original si sunt convinsa ca toate mamicile de pe aici sunt poliglote. :)
Asadar:
GUACAMOLE
Don't puree the avocados; an authentic guacamole contains small chunks of avocado. Serve with tortilla chips.
2 large ripe avocados
4 canned, peeled green chili peppers, chopped fine
1 clove garlic, minced
2 tablespoons finely chopped cilantro ( optional)
Aici trebuie sa fac o paranteza si sa va spun ca acest cilantro este ca un fel de patrunjel doar ca e mult mai aromat si are un miros puternic. Mie nu-mi place deloc dar sunt multora care le place. Nu stiu daca il gasiti in Romania dar poate fi inlocuit cu patrunjelul.
Sa continuam;
3 tablespoon lemon juice or lime juice
1/4 teaspoon freshly ground pepper
salt to taste
Peel and seed the avocados. Mash one avocado in a bowl and finely chop the other. Mix the two with remaining ingredients. Cover and refrigerate for several hours before serving.
POFTA BUNA!!!!!
Din pacate nu prea pot fi de mare ajutor in legatura cu supa de broccoli cu brinza.
Felicitari mamicilor pentru rezultatele bune de la eco.
MUFFINUTA - mie, aici, la 12 sapt mi-au facut si ecografie unde au facut toate masuratorile pentru osul nazal, translucenta nucala etc si mi-au luat si singe ( nu am auzit sa-l numeasac Dublu Test dar probabil asata era), la care mi-a dat deja rezultatul referitor la sindromul Down. Urmatorul examen complex si, din cite am inteles si Triplu Test va fi la 20 de saptamini. Acum la 16 saptamiini o sa vedem doar sexul bebeului si cum s-a mai dezvoltat.
PATRCIA ARDEALEANU - LA MULTI ANI pentru piticot si multa sanatate si chiar ai un meniu foarte variat si gustos. Parca mi-as face si eu o salata de boeuf.
Pupaciuni,
Clara
adrianafedorca spune:
theea ti-am trimis PM cu parola sper ca ai primit-o daca nu o mai trimit odata
Patricia la multi ani printesei, sa va traiasca sa va aduca bucurii , scuze ca n-am vazut ieri , petrecere frumoasa maine ....m-ai data gata cu meniul...iar tocanita cu ardei copti la cuptor cu rosii...mai am un pic si lesin...manie asta fac, v-am zis eu sunt fan legume...sa nu vad carne deocamdata....daca va spun ca azi am vazut urzici si acum poftesc de mor...
_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
18+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
adrianafedorca spune:
alinutza la mai multe 
_
Adriana mamica de Cezarica
(23 aprilie2005) si minunea din burtica
18+
it's a girl !!!
"Faptul ca ai un pian nu te face pianist, dar nasterea unui copil sigur te va face parinte." Michael Levine
"A muri inseamna de fapt a te muta intr-o stea." Octavian Paler
doinique spune:
buna seara zmeurici
v-am citit si ieri dar la birou n-am avut timp sa va raspund iar seara am program m-am imprietenit cu baia, vars la greu.
muffin m-am gandit la tine toata ziua, ma bucur din suflet ca bebe al tau e bine. azi am apucat la birou sa citesc cum iti tineau fetele pumnii. sa fii sanatoasa si sa ai un bebe sanatos si mancacios.
vrem datele tale, gata cu superstitiile.
despre mancare, la cat de rau imi este cred voi alege doar chinezeasca cu orez cu soia.
fetelor dc exista superstitia cu portocalele despre mere ce stiti ca eu am mancat tone de mere de cand am ramas insarcinata.
vroiam sa va mai raspund dar am citit asa mult ca nu mai stiu cui si ce anume.
felicitari elena pt bebei, dc te duci la dr tau sigur o sa-i vezi si o sa vb cu tine mai mult decat asta de azi.
Patricia sa-ti traiasca printesa, la multi ani!
va pup, eu raman pe net pt ca mai am si treaba,
we placut
doina
ps v-am vazut pozele, super mamici cu super pitici, sa va traiasca
muffinuta spune:
Intru scurt asa inainte de a merge la tratament...nu va ganditi prea departe..
Patricia..multa multa sanatate fetitei tale,sa ai parte numai de bucurii de la ea!!
fetelor,va multumesc inca o data tuturor,ma emotioneaza altruismul si cum sa ii spun? prietenie stiti complet dezinteresata...nu mai intalnesti in zilele noastre..eu cred ca e grozav aici la zmeurici...va multumesc ca existati si pt noi(madam bucataresa&leutul
)
ardeii au iesit o minune ,a lasat al meu ifosele si a lins aproape farfuria..ma distrez sa il vad trecut de pe poridge pe mancare made in RO!!inainte de a ne casatori englezoaicele din zona ziceau ca va muri de foame,cutrele!!nu stiau ce chef aduce!acum si ele se milogesc dupa retetele subsemnatei,asta da razbunare dulce!
Doinique..astept cuminte 13 sapt..apoi in aceesi zi poze sa vedeti cine va innebuneste cu potoalele si date personale...asta am promis,asta fac....multumesc fetelor de la lucru pt sustinere,imi permit un sfat..faceti copii la vreme fetelor,ca ajungeti pe urma ca mine sa numarati zile,sapt,eco..etc..in loc sa va plimbati cu copii
tot biroul-fetele- asa ca-s pupacioasa..
fetelor,plec,Motana vezi ca in weekend gatesc a la carte..sper sa fiu in forma..atunci sa te vaz cum tii pasul..mama, mi s-a facut pofta de oua umplute..
Clara,superba rochie la nunta..o sa pun si eu a mea mai modesta deh,varsta...dublul test..astia mi-au zis clar doar eco nu analize de sange..mai intreb pe doc de la FIV,am facut liosta pe sapt viitoare,macar asa de final sa-l innebunesc..
Noapte buna,zmeurici!
Muffinuta
Ai reusit?Continua!Ai esuat?Continua!
muffinuta spune:
Alina..multumesc ca te-ai gandit si la mine
..eu nu am facut tocana azi eu fac de obicei un fel de ardei umpluti(cei rosii sunt mult mai dulci pt reteta asta),apoi le pun "dopuri"sau capacele de rosii..ii dau la tava in cuptor cu rosii taiate ,in belsug asta le da suculenta,decojite si o lingura de pasta de rosii italiana,concentrata,asezonati si lasati sa se rumeneasca bine si pana se reduce sosul la jumatate..sunt deliciosi,mai buni decat fierti la oala..
Dariaioana,ce ma distreaza dc trecem cu bine toate hopurile,nastem in aceesi zi!!Toxoplasma zici se face analiza exact in sapt 12?luni adica?numai dc o fac de la mine putere ca doc asta pauza,nimic!!trebuie sa o fac si eu..Daria,parol avem aici niste lube de neam de neamul meu nu a mancat asa ceva..inainte nu ma omoram,dar acum cum nu-mi plac dulciurile,singura lube ma innebuneste..acum am o felie,imi fac pacate cu voi..am "topit" tot stocul azi..
te pup Daria,de abia astept sa trecem si noi la fapte..adica la subscris cum tb aici..
acum ati scapat de mine..ma cheama datoria,pardon felia ..![]()
Muffinuta
Motana spune:
Hola la toate mamicile!
Va zic cum fac eu guacamole, nu e chiar cel mai original, dar in 1 rand sa fie un pic pic molicel, nu moale ca deja e trecut, nu tare (daca e tare se lasa vreo 2 zile invelit in hartie neagra la inuneric).
Ca sa nu se oxideze (prea tare) se pune lamaie si se lasa samburele acolo in jumatea pe care nu o folosesti.
Eu il pisez cu furculita si ii pun un pic de sare si o lingurita de smantana, merge super la tacos
. Ah, si lamaie un picut.
Cum fac astia cu picanteriile lor... chile in 1 rand, deh cat mai mult de iti sare paru din cap, si il mai amesteca cu pico de gallo (adik cioc de cocos) care e o amestecatura de rosii taiate mic mic, ceapa, chile.
Sotului ii place asa: cu ceapa mic mic taiata, o jumate de rosie si 1 ridiche mica si la fel fin fin taiata, si 2-3 lingurite de smantana. Mai pune patrunjel asa de gust.
Mai citesc si mai scriu apoi ![]()
16+
"Anyone giving me bottles, teats or pacifiers will be sued. Daddy is a lawyer." (ma' baby)
muffinuta spune:
Patricia pt bubulina ta ..am o reteta simpla si eleganta dc tot vreti creveti..sau "prawns" cum le zicem aici..
Taiati avocado in doua,asezati frumos pe castronase speciale pt avo sau pe un platou,cateva frunze de rucola-amaraciunea da iz bun si intensifica gustul de avo..cateva rosii-cherries,in jur,sunt mai dulci,le putei taia in doua-sos special pt fructe de mare-Knorr e ok,cel de culoare roz-portocalie e ideal si low calories..
Pt prawns secretul e sa luati eu prefer proaspeti,nedecorticati sau decorticati(cei congelati dc ii preparati prea mult timp se fac cauciuc )deci incalziti putin unt,aruncati crevetii,asezonati cu sare de mare proaspat macinata si piper,se inrosesc-asta e secretul,intoarceti ,asezonati..e rapid dureaza cateva minutele..decojiti,asezati-i peste jumatatea de avo decorata cu rucola,turnati sosul-nu in cantitati industriale sau puteti sa il asezati pe masa in sosiere,decorati eventual cu putina frunza de ceapa verde-numai frunza extrem de putin on top..in jur pe langa doua- trei jumatati de cherries puteti pune si unul- doua cubulete de branza feta,mici,e extrem de delicios..sper ca ati inteles incurcatura asta..eu am succes intotdeauna cu starterul asta e simplu si delicios..
va pup,acu chiar plec,al meu e demult in lumea viselor!
Muffinuta